Piristä kotiasi pienillä resursseilla!

Unelmoiva nainen kuulokkeissa piirretyn olohuoneen taustalla

Käytännöllisiä sisustusvinkkejä pieneen budjettiin

 Oman kodin sisustus perustuu enimmäkseen asukkaan yksilöllisiin toiveisiin ja mieltymyksiin – mutta riippumatta siitä, kuinka kauniita ja rakastavia omat neljä seinää ovat, asukkaat ovat joskus kyllästyneet kotiinsa ja haluavat jotain aivan uutta . Tarvitset uuden ilmeen, jonka ei välttämättä tarvitse olla kallista, mutta esimerkiksi värit tai kuviot luovat epätavallisia vaikutelmia. Voit tehdä tämän itse ja suunnitella kodin uudelleen kauniilla ideoilla. Olipa kyse uudesta tapetoinnista, vanhojen huonekalujen työstämisestä tai niin kutsutusta kierrätyksestä, mahdollisuuksia on lukuisia ja niissä on jotain jokaiseen makuun.

 1. Värit, muodot ja tekstiilit

Jos et halua kääntää kotiasi täysin nurinpäin, mutta haluat silti lisätä muutamia jännittäviä aksentteja, sinun tulee ehdottomasti harkita kodintekstiilejäsi huoneen suunnittelussa. Koska pöytäliinat, verhot tai matot voidaan vaihtaa suhteellisen helposti uuteen malliin ja muuttaa huoneen tunnelmaa yhtäkkiä – jos haluat mennä askeleen pidemmälle, voit myös verhoilla kalusteet, kuten sohvan. Sisustussuunnittelija tekee tämän ammattimaisesti, mutta jos haluat säästää rahaa, voit käyttää myös sohvapeitettä, ns. Vai haluatko peittää sohvan kokonaan itse? Pienellä ammattitaidolla ja oikeilla materiaaleilla tämä on myös mahdollista.

joitakin rullia joustavaa terapeuttista teippiä eri väreillä, vaaleanpunainen ja kaksi eri sävyä sinistä valkoisella pohjalla

Tätä varten tarvitaan seuraavat materiaalit:

 • Alempi kangas – yksinkertainen pellava on ihanteellinen täällä, mieluiten neutraali valkoinen.
 • Ulkomateriaali – Päällikankaassa tulee käyttää vahvempia kankaita, jotka voidaan valita omien mieltymysten mukaan.
 • Verhoilufleece tai verhoiluvanu – verhoilukangasta tai verhoiluvattia on saatavana hyvistä rautakaupoista
 • Lisäksi: teräsneulat, räätälin sakset, mittanauha, räätälin liitu, vasara
 1. Nyt on aika valmistautua. Kangas on aluksi mitattava reilusti, jotta materiaali ei loppuisi sillä välin. Tätä varten mukana tulee olla taitettava helma, jota tarvitaan myöhemmin kiinnittämiseen. Kaikki kankaat ja verhoilumateriaali on nyt karkeasti muotoiltu.
 1. On myös huomattava, että sivulinjojen sisäpinnat on peitettävä ensin, sitten selkänojan sisäpuoli ja vasta lopuksi istuin, ulkopuoli ja lattia. Lisäksi pehmuste on asetettava kiristyslinjan keskelle, tasoitettava ja leikattava reunasta. Sitten alempi kangas vedetään tiukasti sen päälle, ympäröivät reunat käännetään ympäri ja kiinnitetään lopuksi runkoon sinisellä painikkeella – tätä kutsutaan myös teräsneuloiksi – 50-60 mm välein. Sitten yläkansi kiinnitetään. Ulkokankaan kiinnitys ei periaatteessa eroa alemman kannen kiinnityksestä, vaikka tässä reunat käännetään uudelleen niin, että lattialle muodostuu puhdas pinta. Esimerkiksi DaWanda tarjoaa vielä yksityiskohtaisempia ohjeita oman sohvan valmistamiseksi seuraavan videon avulla:

https://www.youtube.com/watch?v=IoPQFb59_68

Värit, muodot ja kuviot eivät suinkaan rajoitu tekstiileihin, vaan voivat myös saada muut huonekalut loistamaan uudessa loistossaan. Jos sinulla on luova putki, anna sen mennä vapaasti ja koristele valitsemasi huonekalu eri väreillä-loistava katseenvangitsija ovat esimerkiksi itse maalatut koristeet, jotka voidaan levittää klassiseen mustaan ​​tai muuhun voimakkaaseen väriin. Tämä on erityisen hyödyllistä puukalusteille, joissa on parasta käyttää erikoislakkaa. Toinen vaihtoehto ovat liimakalvot, jotka on yksinkertaisesti kiinnitetty haluttuun huonekaluun ja mahdollistavat nopean uudelleensuunnittelun. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää myös seinä tatuointeja, jotka ovat myös itseliimautuvia ja tarttuvat moniin pintoihin. Näitä on nyt saatavana lähes lukemattomina muunnelmina. Nämä ohjeet tarjoaa hyödyllisiä vinkkejä ja temppuja huonekaluihin kiinnittämiseen. Käytännöllistä tästä menetelmästä, toisin kuin maalien suora levitys: Jos kuvio ei enää tykkää, se voidaan helposti poistaa uudelleen, jotta lipasto, kaappi tai muut huonekalut saavat aina tarvittaessa uuden ilmeen.

 1. Kierrätys – uuden tekeminen vanhasta!

Niin kutsutulla kierrätyksellä tarkoitetaan jotain käyttämättömän tai rikkoutuneen muuttamista uudeksi ja hyödylliseksi. Kierrätys on siten tärkeä esimerkki nykypäivän heittoyhteiskuntaa vastaan, jossa syntyy paljon enemmän roskaa kuin on tarpeen. Muun muassa itse tehdyt huonekalut voidaan valmistaa puulavoista tai viinilaatikoista, mutta vanhoja kirjoja, pakkauksia tai vaatteita, joita ei enää käytetä, voidaan myös muuttaa pienellä taitolla täysin uudeksi. Jopa omia suosikkikappaleitasi, jotka eivät muuten muutu omiksi, voidaan päivittää ja tulkita uudelleen tällä tavalla – näin yksittäiset kappaleet voidaan luoda erityisellä viehätyksellä.

koti kierrätysideoita puulaatikot värikkäitä kasveja

Periaatteessa lähes jokaisessa kotitaloudessa on valmiina yksi tai toinen asia, joka soveltuu kierrätykseen. Tämä voi sisältää säilykkeitä tai rikkoutuneita lakanoita, mutta myös korulaatikoita ja laukkuja, vanhoja lautasia ja paljon muuta. Jos sinulla ei ole mitään sellaista kotona, voit myös etsiä käytettyjä teriä käytettyjen tavaroiden kaupasta ja tietysti kirpputorilta. Esimerkiksi luovaan kierrätykseen liittyy joitakin näyttökertoja tässä – anna itsellesi inspiraatiota!

 1. Kunnosta vanhat huonekalut

Toinen vaihtoehto, joka ei missään tapauksessa eroa kierrätyksestä, on huonekalujen erityinen valmistelu niin sanotulla “shabby chic” -tyylillä. Tämä on tällä hetkellä erittäin suosittu sisustustyyli, jossa huonekalut on tarkoituksella leikattu näyttämään vanhalta. Luonnolliset tai keinotekoisesti luodut käytön merkit, kuten lohkeileva maali, vanhanaikaiset kuviot tai näennäisesti käsittelemätön ja karkea puu, ovat ominaisia ​​tälle elämäntyylille. Nämä yhdistetään arvokkaisiin tai antiikkisiin lisävarusteisiin. Kiiltävät materiaalit ovat myös erottamaton osa, joten lopulta luodaan erehtymättömän naisellinen kosketus ja tyylikäs tyyli. Mukavia ideoita toteutukseen kuuluu muun muassa schoener-wohnen.de valmis.

koti kierrätys nuhjuinen tyylikäs sohvapöytä vanha metallirinta

 • Värit

Pehmeät ja pääasiassa mattapintaiset värit ovat hyvin tyypillisiä Shabby Chic -kalustetyylille, mutta kirkkaat värit tai jopa neonvärit eivät sovi kuvaan. Pastellisävyt, kuten rosé, turkoosi, taivaansininen, violetti tai keltainen, ovat suosittuja yhdistettynä herkkiin harmaisiin sävyihin, mutta beige ja luonnonvalkoinen ovat myös tyypillisiä osia nuhjuiselle tyylikkäälle värimaailmalle. Tätä värisekoitusta voidaan hioa edelleen hohtavilla lisävarusteilla, kuten kristallikruunuilla, paljettityynyillä tai hopeamaljakoilla..

raikastaa vanha lipasto kotona pastellivärit

 • materiaaleja

Shabby Chicissa ei myöskään halveksita materiaaleja. Vanhemmat tai jo käytetyt tavarat ovat suositeltavimpia, joten voit esimerkiksi käyttää kalkittua puuta tai vanhennettua pellavaa. Koska sisustustyylin pitäisi ennen kaikkea luoda kodikas ilmapiiri, kodikkaat kankaat, kuten sametti, silkki ja puuvilla, sopivat myös täydellisesti. Täältä löydät myös kotitekoisia tavaroita – joten jos sinulla on vielä jotain neulottua tai virkattua kotona, voit tuoda tämän mukanasi. Muut käsityöt, kuten käsin puhallettu lasi tai kotitekoinen keramiikka, ovat myös ihanteellisia, mutta romanttiset kukkakuviot sisältävät paperitaustakuvat sopivat myös kokonaiskuvaan. Ennen kaikkea kyse on yksityiskohtien huomioimisesta, mutta tyyli tekee myös selväksi, että asumisen ja asumisen ei tarvitse olla täydellistä – yksittäiset muovista tai metallista tehdyt kappaleet ovat siksi myös sallittuja ja ne voidaan helposti integroida värikkääseen tyyliin.

koti diy -kalusteet virkattu jakkara puuvillaiset päiväpeitotyynyt

 • Motiiveja ja kuvioita

Kuvioaiheisiin sovelletaan seuraavaa: jos niillä on tarina, ne sopivat myös nuhjuiseen tyyliin. Olipa kukkakoristeita tai viiniköynnöksiä, koristeita tai itämaisia ​​mattoja, ruutuja tai raitoja – kaikki löytää paikkansa täällä ja voidaan sekoittaa sydämesi mukaan. On tärkeää huomata, että kuvioiden väri ei saa olla ristiriidassa ja sopia kokonaiskonseptiin.

Jos haluat itse olla aktiivinen, voit esimerkiksi ottaa todella vanhan ja ei enää kauniin kaapin ja tehdä siitä tyylikkään nuhjuisen tyylikkään kappaleen vain muutamalla resurssilla. Seuraava video näyttää, miten tämä toimii:

https://www.youtube.com/watch?v=bE4buM6vVTI

 1. Luo ilmapiiri valon kautta

Täysin uusi tunnelma voidaan myös luoda nopeasti ja helposti valon avulla. Siitä tulee viihtyisä, kun vain huoneen yksittäiset alueet on valaistu, esimerkiksi LED -valoilla, aidoilla kynttilöillä tai pienillä lampunvarjostimilla. Asennettavat lyhdyt ovat myös hyvä idea ja tarjoavat kohdevalaistuksen. Toinen vaihtoehto olisi epäsuoran valon käyttö, joka ei ole vain lempeä silmille, vaan korostaa myös tiettyjä alueita. LED -nauhat, jotka voidaan sijoittaa sohvan taakse tai vitriiniin, ovat ihanteellisia tässä. Jos sijoitat muutaman euron enemmän tänne, voit käyttää myös LED -valoja, jotka myös vaihtavat väriä napin painalluksella. Vaaleaa väriä ei pidä aliarvioida tunnelman suhteen: valkoinen tarkoittaa melko viileää ilmapiiriä, kun taas oranssi ja keltainen vaikuttavat dynaamisesti ja sosiaalisesti. Jos muutat kylpyhuoneessa siniseksi ja turkoosiksi, näyttävä märkä huone muistuttaa nopeasti wellness -kylpylästä ja pehmeät vaaleanpunaiset tai kermanväriset sävyt voivat muuttaa huoneen rentouttavaksi pakopaikaksi.

Kuva 1: 74087390 – Unelmoiva nainen kuulokkeissa piirretyn olohuoneen taustalla © Stasique

Kuva 2: 94445584 – joustavat terapeuttiset teipit © nito