Rakenna oma terassi – onko sinulla suunnitelma?

Haluatko tietää muutaman rivin sisällä, miten tällainen projekti suunnitellaan oikein? Yritän auttaa sinua tässä. Aloitetaan siitä, että sinun on määritettävä, mitä todella haluat. Mieti ja systematisoi tiedot siitä, mihin haluat käyttää terassia.

Aiemmin terassit olivat suorakulmioita, jotka kiinnitettiin taloon. Nykyään näin ei enää ole. Pikemminkin ne on integroitu saumattomasti taloon, maisemaan ja sisäpihalle. Monet tekijät voivat vaikuttaa terassin suunnitteluun, kuten talon arkkitehtoninen tyyli, kiinteistön pohjapiirros, asuinpaikkasi kunnan oikeudelliset ohjeet ja määräykset.

Rakenna oma terassi – määritä tavoitteesi

terassisuunnitteluideat terassi kattoterassi rakenna itsellesi puinen veranta

Joten ennen suunnittelun aloittamista sinun tulee kerätä ideoita terassin mahdollisesta käytöstä. Mieti tärkeimpiä ominaisuuksia, joita voit käyttää. Onko perheesi aktiivinen ja viettävätkö perheenjäsenet paljon aikaa ulkona? Tai ehkä tarvitset paikan, jossa voit hiljaa nauttia kahvia aamulla?

Järjestätkö isoja, hauskoja juhlia tai järjestät pieniä kokoontumisia?

Viihtyisä oleskelualue terassilla – Sopii täydellisesti grillaukseen ja juhliin läheisessä ystäväpiirissä

rakentaa oma terassi pergola puinen veranta jossa terasseille

Esimerkiksi ruokailutilassa on järkeä vain, jos viimeinen kohta koskee sinua. Ulkoinen takka olisi välttämätön, jos olet ulkona viileämpinä aikoina. Kun suunnittelet, sinun on otettava huomioon tarvittavat mukavuudet. Pistorasiat helpottavat esimerkiksi valaisimien asentamista ulkopuolelle ja äänijärjestelmän käyttöä siellä. Kun olet tehnyt luettelon halutuista käyttötarkoituksista, sinun on arvioitava niiden merkitys. Prioriteettien asettaminen auttaa myös budjetin suunnittelussa.

Luo portfolio

Rakenna oma terassi puinen veranta, jossa on terassisuunnitelma

Liitä taululle muutama kuva aikakauslehdistä, joissa on hienoja ideoita terassin suunnitteluun. Lisää myös ne, jotka löysit verkosta. Kerää ideoita materiaaleista, väreistä ja koostumuksista, jotka todella houkuttelevat sinua.

Ensimmäinen vaihe – ammenna inspiraatiota

terassi rakentaa itsellesi puinen veranta terasseilla puutarhakalusteet

Vaihe 2 – Määritä budjetti

Riippumatta siitä, mitä tarvitset, sen ei pitäisi ylittää budjettiasi. Älä unohda seuraavaa: Terassin muodon ja toiminnan suunnittelun tulee olla taloudellisten resurssien mukainen. Älä missään tapauksessa anna sallittujen kulujen ylittyä yli 30%. Ole tietoinen tästä ja hallitse kustannuksia unohtamatta projektisi alkuperäistä tavoitetta.

Älä ole surullinen, jos joudut säästämään jostakin. Ajattele tätä mahdollisuutena erottaa olennainen kaikesta muusta

terassi rakenna itsellesi puinen veranta, joka sijaitsee puutarhan ulkopuolella

Haluatko esimerkin? Tässä minulla on sinulle yksi! Halusin alun perin, että patiooni asennettiin sisäänrakennetut istuimet. Mutta se osoittautui liian kalliiksi odotettua. Sen sijaan valitsin halvemmat pajuhuonekalut. Olen nyt erittäin iloinen siitä, koska näitä on helppo käyttää ja näin kaikki on paljon helpompaa.

Kolmas vaihe – ota yhteyttä ammattilaisiin

terassi rakenna itsellesi puinen veranta puupalkit

Usein voit säästää paljon tällä tavalla. Hyvin suunniteltu terassi on kodin luonnollinen jatke, joka täydentää sen tyyliä, muotoa ja väriä. Asiantuntija voi auttaa sinua monin tavoin. Tällainen henkilö suosittelee parhaita materiaaleja, sopivaa asettelua ja sijaintia kasveille ja muille tarvikkeille.

Monet pitävät suunnittelijan palkkaamista kalliina ehdotuksina, joihin heillä ei ole varaa. Ammattilaiset voivat säästää paljon kustannuksia tehostamalla prosessia, suorittamalla sen nopeasti ja välttämällä monia arvokkaita virheitä.

Ammattilaiset voivat säästää paljon kustannuksia

terassi rakenna itsellesi puinen veranta

Voit valita tavallisen tai maisema -arkkitehdin tai urakoitsijan. Kaikissa tapauksissa tästä on sinulle paljon apua, jos asiantuntija voi tehdä työnsä. Muistatko salkun, josta puhuimme? Pidä tämä valmiina, ja se auttaa asiantuntijaa ymmärtämään toiveesi ja ideasi tarkasti.

Sopusoinnussa luonnon kanssa 

Rakenna oma terassi puinen veranta puun varjossa

Hauskaa myös lapsille 

Rakenna oma terassi puinen veranta puutarha -allas liukumäki

terassisuunnitteluideoita puinen veranta terassi rakentaa itse