Sormimaalaus: Näin voit tehdä sormimaaleja lapsille itse

Tutkimukset ovat osoittaneet, että taiteellinen toiminta on tärkeää aivojen kehitykselle varhaislapsuudessa. Tässä mielessä sormimaalaus on yksi merkityksellisimmistä aistinvaraisista peleistä, joissa lapset oppivat aisteistaan. Tällä tavalla kosketus, maku, kuulo ja näkö kehittyvät viihdyttävällä tavalla.

Kuinka voit tehdä sormimaaleja itse?

DIY -sormi maalaa sormimaalaa kuvia

Mitä etuja sormimaalauksella on ja miten voit tehdä sormimaaleja lapsillesi itse? Kerromme siitä alla. Pidä siitä kiinni ja ole valmis kokeilemaan …

Hauskaa nuorille ja vanhoille

Sormimaalit Lapset maalaavat sormimaaleilla

Lasten sormimaalien on oltava syötäviä

Tee sormimaalit itse sormimaaleilla lapsi

Mitkä ovat sormimaalauksen edut??

Pelit ilman asetettuja sääntöjä, kuten sormenmaalaus, ovat erittäin tärkeitä jokaisen lapsen kehitykselle. Tämä auttaa kehoa ja aivoja integroimaan tietoa ja on myös rentouttava ja luova tapa ilmaista tunteita.

Sormimaalaus tukee lapsen kehitystä

Sormimaalit tekevät itse sormimaaleja lapsille

Sormenmaalaus on yksinkertainen toiminta, jolla on fyysisiä, luovia ja sosiaalisia etuja vauvoille, pikkulapsille ja lapsille. Alla on joitain näistä eduista:

 • Lapset oppivat, miten värit toimivat, etenkin sekoittamalla perusvärejä.
 • Sormimaalaus on hyvä aistien integrointiin.
 • Kuulo-, tunto-, haju- ja makuaistit kehittyvät.
 • Sormien maalaus parantaa hienomotorista kehitystä ja vahvistaa sormien ja käsien lihaksia.
 • Painopiste on prosessissa eikä lopullisessa tuotteessa.
 • Sillä on terapeuttinen vaikutus, koska tunteet ilmaistaan ​​ilman sanoja.
 • Kehittää sosiaalisia taitoja – maaliruukkujen jakaminen, vuorottelu ja yhdessä tekeminen ovat hyviä sosiaalisia kokemuksia.
 • Stimuloi luovuutta ja mielikuvitusta.
 • Kun sormimaalaukset tehdään lattialla, lapset käyttävät tasapainoa, suurta lihasten hallintaa ja paikkatietoisuutta.
 • Kehittää viestintää ja kielitaitoa, kun se tehdään ryhmätehtävänä.

Vauvan maalaus sormilla

Sormimaalit tee itse sormimaaleja vauvoille ja lapsille

Tee sormimaalit itse

Kotitekoiset syötävät sormimaalit ovat täydellisiä 6-18 kuukauden ikäisille vauvoille sekä pikkulapsille ja lapsille. Se on myös loistava tapa saada ensimmäistä kertaa kokemuksia.

Anna lapsellesi mahdollisuus kokeilla värejä

Sormimaalit Lasten sormet maalaavat kuvia

Tämän kotitekoisen syötävän sormimaalin reseptin toteuttaminen on erittäin helppoa. Käytetään ainesosia, jotka löytyvät omasta kaapistasi. Maali on turvallista laittaa lapsille suuhunsa eikä sillä ole makua. Se ei ole söpö eikä tahmea ja siinä on ihanan sileä rakenne. Joten tämä kotitekoinen sormimaali lapsille on täydellinen aistien sormimaalipeleihin!

Voit tehdä syötäviä sormimaaleja itse hetkessä

syötävät sormimaalit lasten sormimaalit

Syötävä sormimaalin resepti

Ainekset:

 • 4 rkl maissijauhoa (maissitärkkelys)
 • Kylmä vesi
 • 1 kuppi kiehuvaa vettä
 • Nestemäinen elintarvikeväri

Ohjeet:

Sekoita maissitärkkelys keskikokoisessa kattilassa riittävän kylmän veden kanssa tahnaksi. Seoksen ei pitäisi olla liian juoksevaa.

Kaada kupillinen kiehuvaa vettä ja sekoita huolellisesti, jotta paakkuja ei muodostu.

DIY sormimaalit

Sormimaalit Lapset tekevät sormimaaleja itse

Laita liesi keskilämpötilaan ja jatka sekoittamista. Sekoitus alkaa muuttua. Heti kun huomaat tämän, sammuta liesi ja jatka sekoittamista. Seos alkaa sakeutua ja muuttuu upeaksi, vanukasmaiseksi sakeudeksi.

Lusikoi sama määrä tyhjiä laseja, kuppeja tai astioita ja lisää elintarvikeväriä. Jokaiseen väriin lisätään 3 tippaa keltaista, vihreää, punaista ja sinistä. Oranssille voit käyttää 1 tippaa punaista ja 2 tippaa keltaista. Ja purppuraan lisää 1 tippa sinistä ja 2 tippaa punaista.

Jauhoseos, jossa on muutama tippa elintarvikeväriä

kotitekoiset sormimaalit sormimaalit lapsille

Kotitekoiset sormimaalisi ovat nyt valmiita ja voit säilyttää niitä jääkaapissa, joka on peitetty kalvolla enintään 2 viikkoa. Tässä sormimaalien reseptissä ei ole säilöntäainetta. Siksi on tärkeää tarkistaa ennen lasten antamista, että maali ei ole vanhentunut.

Kärki: Kun seos on kovettunut jääkaapissa, voit tasoittaa värin lisäämällä siihen kiehuvaa vettä tai säilyttämällä sitä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan.

Lapset ovat luonnostaan ​​luovia

Tee sormimaali itse Sormimaalit lapsille SormenmaalaushoitoSormen maalaamisen edut Tee sormimaalit itse Sormimaalit Sormimaalit maalaavat lapsiaSormimaalit kotitekoisia sormimaaleja lapsilleSormi maalaa lasten käsiä sormella