Tee itse luovia betonikoristeita jouluksi – ohjeita, vinkkejä ja ideoita inspiraatioon

Tinkiminen betonin kanssa on ollut yksi suosituimmista käsityömenetelmistä jo jonkin aikaa. Koska tekniikka on suhteellisen yksinkertainen ja tulokset ovat uskomattoman alkuperäisiä ja erittäin suosittuja tällä hetkellä. Betoninen ulkoasu ei vain sovi trendikkääseen teolliseen tyyliin, vaan sitä käytetään nyt monien muiden tyylien koristeena. Jopa jouluna alkuperäisistä, itse tehdyistä betonikoristeista on tullut pitkäaikaisia. Jos olet myös yksinkertaisuuden ja omaperäisyyden ystävä, sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla tehdä tällaisia ​​joulukoristeita tänä vuonna. Alta löydät joitain älykkäitä käsityöideoita jouluksi, jotka ovat erittäin helppoja toteuttaa jopa aloittelijoille. Kerromme myös, mitä sinun tulee kiinnittää huomiota betonin kanssa työskentelyyn.

Tee betonikoriste skandinaaviseen tyyliin itse

tyylikäs skandinaavinen betonikoriste jouluun

Mitä betonia kannattaa käyttää koristeluun??

Periaatteessa voit valita hienon betonin, joka tunnetaan myös nimellä luova betoni, Bauhausin esivalmistetun betonin ja sementin välillä. Kaikilla näillä materiaaleilla on etunsa ja haittansa laadun, hinnan ja toimintatavan suhteen. Esimerkiksi luova betoni on hienointa ja helpointa käsitellä.

Lisäksi se on vähäpölyinen, erittäin helppo ja nopea sekoittaa ja myös erittäin vakaa. Käytön jälkeen se voidaan säilyttää kätevästi uudelleen suljettavissa ämpäriin. Ainoa haitta: tuote ei ole halpa. 2,5 kilosta maksat vaikuttavan 15 euroa. Ja tämä joukko saattaa kuulostaa paljon, mutta se ei ole sitä. Tämä tarkoittaa, että vain 2-3 suhteellisen pientä DIY-projektia voidaan toteuttaa.

Valmisbetoni on toisaalta halvin. Mutta sitä voi ostaa vain erittäin suurina määrinä ja se tuottaa melko paljon pölyä. Voit myös tehdä betonin itse käyttämällä sementtiä ja kvartsihiekkaa suhteessa 1: 2. Kustannukset ovat silloin viisi kertaa pienemmät. Sinulla on kuitenkin samat haitat kuin betonielementillä. Nopea sementti on toinen vaihtoehto DIY -betonikoristeiden materiaalina. Mutta tämä on yhtä kallista kuin luova betoni. Sitä voidaan käyttää pienten koristeiden tekemiseen, koska se kuivuu muutamassa tunnissa. Sinun on oltava todella nopea kaatamalla.

Kauniita lyhtyjä voidaan valmistaa mistä tahansa betonityypistä

betonikoristepöydän koristelu tee lyhdyt itse

Lisävinkki: Sementin ja betonin kanssa työskentelyssä on tärkeää käyttää pölysuojaa ja käsineitä. Nämä materiaalit kuivattavat voimakkaasti ihoa ja voivat aiheuttaa ns. Käsineet ovat myös välttämättömiä luovalle betonille, mutta voit tehdä ilman kasvonaamaria.

Mitä materiaaleja ja työkaluja tarvitset?

Valumuotteina voidaan käyttää erityisiä silikonimuotteja. Erityisesti pienemmät joulukoristeiden koristeet, kuten tähdet, enkelit tai pallot, voidaan tehdä erittäin helpoksi sen avulla. Hieman suuremmille luomuksille, kuten kulhoille, kynttilänjaloille tai lyhtyille, pahvipakkaukset, muoviastiat, tyhjät tölkit, PET -pullot ja kupit, kevätkakkuvuoat jne. Ovat ihanteellisia. Ne sopivat erinomaisesti sekä lomakkeisiin että vastamuotoihin. Älä koskaan käytä keraamisia tai lasisia esineitä. Koska nämä voivat rikkoutua poistettaessa kuivattua betonia.

Voit tehdä ilmakehän tähtiä oikeilla silikonimuotteilla

tee itse betonikoristeitä jouluun

Kun teet betonia, tarvitset myös kiviä tai vastaavia vastapainojen, ruokaöljyn ja harjan painamiseen sekä karkeaa ja hienojakoista hiekkapaperia. Vaihtoehtoisesti koristeluun voidaan tarvita akryylimaaleja, glitteriä ja värisuihketta.

Puristiset kynttilänjalat valmistetaan helposti PET -pulloista

Betonin koristelu lemmikkipulloilla houkuttelee joulua

Perusohjeet DIY -betonikoristeluun

Itse betonin kaataminen ja yksittäisten koristeiden tekeminen on itse asiassa melko yksinkertaista. Kuitenkin on muutamia asioita, joihin sinun tulee kiinnittää huomiota ja ennen kaikkea olla kärsivällinen. Jälkimmäinen pätee ensin valettujen esineiden täydelliseen kuivaamiseen. Tässä annamme sinulle lyhyen oppaan, jota käytetään luovan betonin käsitöihin. Samanlaista lähestymistapaa käytetään myös kotitekoisen betonin kanssa.

Ennen kastelun aloittamista sinulla on oltava kaikki tarvittavat materiaalit ja apuvälineet ja peitettävä työtaso kalvolla tai sanomalehdillä. Aloita sitten betonin sekoittaminen veden kanssa ämpäriin valmistajan pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti. Ota sitten valumuotti, jos sellainen on, aseta se eteesi ja harjaa sen sisäpuoli ruokaöljyllä, jotta betoni voidaan poistaa helpommin. Kaada sitten betoni siihen. Sivele sitten lomakkeen ulkopinta öljyllä ja paina se betoniin. Täytä kivillä tai vastaavilla punnitaksesi.

Pieni betoniastia on täydellinen kolikoiden keräämiseen

Tinker -lyhdyt pois konkreettisista ohjeista

Nyt on aika odottaa ja nähdä. Anna kaiken kuivua kokonaan kuivassa, viileässä paikassa vähintään 2 päivää. Irrota sitten betonikoriste varovasti muotista ja tasoita karkeat alueet ja reunat ensin karkealla ja sitten hienolla hiekkapaperilla. saattaa loppuun!

Lisävinkki: Raskaiden koristeiden, kuten kulhojen tai kynttilänjalkojen, tapauksessa teippaa alapuoli huopapurjelennoilla, jotta pöydät ja lipastot ovat suojattu naarmuilta.

Näin on esimerkiksi tämän konkreettisen luomuksen kohdalla

betonikoriste joulu käsityöt kynttiläkulho tee itse

Betonikoristeiden tekeminen itse on todella helppoa ja kaikilla on hauskaa. Kokeile ja luo tyylikkäitä joulukoristeita, joista tulee heti todellinen katseenvangitsija.

Luo moderni adventtiseppele betonista

tee itse adventtiseppele betonista

Minijoulukuuset ovat myös loistava DIY -idea betonista

tee tyylikkäitä betonikoristeita itse jouluksi

tinker betonin koristelu jouluun

Voit tehdä ne helposti pahvilaatikoiden avulla

betonin koristelu joulu tee itsestäsi kartio

tee mini kuusen betonikoriste itse

Joulu -käsityöideat tekevät betonikoristeista itse

Yksinkertaiset kynttilänjalat valmistetaan vanukuppeista

ohjeet betonin koristeluun jouluun

tinker betonin koristelu kynttilänjalka kukkaruukut

Betonin kynttilänjalat jouluun

Voit helposti valmistaa timanttivalumuotteja pahvista

betonikoristelu pahvilla

Silikonimuotit sopivat erityisesti aloittelijoille

tee betonikoristeita silikonimuotteilla  tee betonikoristeellinen kynttilänjalka itse  tee betonikoriste itse kynttilänjalat

Muutama kartio lisää sen tietyn asian

DIY -ohjeet betonin koristamiseen kartioilla

Tee betonikoriste itse tapilla

Paljon joulukoristeita voidaan luoda hetkessä

tee itse betonikoriste jouluun

tee itse betonikoristeelliset joulupallot     tinker betonin koristelu joulupallot

Betoniset kynttilänjalat tuovat vielä juhlatunnelmaa

tee itse betonikoristelyhdyt jouluksi

Tinker lyhdyt kynttilänjalat betonista  tee itse betonista valmistetut kynttilänjalat joulua varten

Värikkäitä glittereitä pitää vain olla

Tee omia kimaltelevia kuusia joulukoristeita betonista

Tässä luovuudelle ei ole rajoja

koristele kirjontakehyksellä betonikoriste kuusia       kynttilänjalat tähti betoni koristelu joulu näpertely  alkuperäinen betonikoristelu mini kuuset

Alkuperäiset betonista valmistetut lyhdyt ovat klassikoita

purista puristisia betonikoristeita jouluun

Skandinaaviset lyhdyt tekevät betonikoristeista itse

Tee pieniä kuusia silikonimuoteilla

söpö kuuset betonin koristelu jouluun

tee pöytäkoristeet betonista jouluksi itse  Joulukäsityöt betonikoristeet tekevät itse

Tunnelmallisia betonitähtiä jouluksi

Tee omat joulutähdet betonista

joulutähti tinker betonin koristelu jouluun

Alkuperäisillä betonikoristeilla jouluun se voidaan tehdä jopa näin …

tee itse vääriä betonipaloja

yksinkertaiset ohjeet betonin koristeluun joulupallot   tee kauniita joulukoristeita betonista itse