Tee macrame -lyhty itse – yksinkertaiset ohjeet ja paljon hienoja ideoita romanttisella boho -charmilla

Macrame – tämä muinainen, arabialainen solmutekniikka lumoaa meidät edelleen ja on tällä hetkellä jälleen muodikas. Ei ihme, sillä sen avulla voit tehdä uskomattoman kauniita koriste -esineitä, koruja, tyynyjä ja jopa mattoja. Aiemmissa viesteissä näytimme sinulle, kuinka tehdä yksinkertaisia ​​makramee -ripustuskoreja itse. Nykyään olemme pääasiassa huolissamme kotitekoisesta Borame -tyylisestä makrame -lyhdystä. Alta löydät tarvittavat ohjeet ja paljon inspiraatiota esimerkkejä muista, taitavasti solmituista luomuksista. Mutta katsotaanpa etukäteen, mitä materiaaleja tarvitaan macrame -tekniikkaan ja mitkä termit ovat tärkeitä. Näytämme myös 5 yksinkertaista perussolmua, jotka antavat sinulle perustan kauniille DIY -projekteillesi, etenkin aloittelijana.

Opi upea macrame -tekniikka! 

tee macrame -lyhdytyynyn seinäkoriste itse

Mikä on macrame?

Arabiaksi miqrama مقرمة tarkoittaa “solmittua huntua”. Jokapäiväisessä kielessä se tarkoittaa “kutomista tai solmua”.

Periaatteessa nämä ovat tarvittavat materiaalit ja työkalut: 

  • Macrame -johto: Tämä voi olla melkein minkä tahansa tyyppinen johto tai köysi, joka on valmistettu puuvillasta, hamppusta, juutista tai synteettisestä materiaalista.

    Sitä on eri kokoja, värejä ja käänteitä.

  • Tuki: Tarvitset jotain sitomaan makrameesolmuja. Suosittuja vaihtoehtoja ovat tapitangot, oksat, vanteet, ajopuu tai renkaat.
  • Ja tietenkin sakset ovat aina välttämättömiä johdon katkaisemiseksi.

Jos olet täysin aloittelija, miksi et aloita pienestä! 

tee makramee -lyhtykoriste -ideoita itse

Tärkeitä macrame -termejä, joita käytämme myös alla:

Työjohto: Merkkijono tai merkkijono, jota käytät todellisten solmujen tekemiseen.

Täyttöjohto: Jono tai merkkijono, jonka ympärille solmut on kääritty.

Sennit: Solmu tai solmujen sarja, joita toistetaan.

5 macrame -solmua aloittelijoille

Macramé -taiteessa on monia solmuja, tekniikoita ja yksityiskohtia, jotka kaikki voidaan oppia ahkerasti ajan myötä. Mutta aloittaaksesi sen, tarvitset muutamia perussolmuja perustana. Täältä löydät viisi tärkeintä niistä lyhyillä ohjeilla.

Lark pään solmu

macrame -lyhtypohjatilien ohjeet

Tämä on ensimmäinen solmu, jonka sinun pitäisi tietää. Tätä solmua käytetään kiinnittämään macrame -johdot esineeseen, kuten tappiin, haaraan tai ankkurijohtoon.

Taita lanka puoliksi ja aseta silmukka vaarnatangon päälle.

Vie silmukka selän ympärille ja kiristä vetämällä johtojen kaksi päätä silmukan läpi.

Neliön tai neliön solmua ja puoli solmua

macrame -lyhty, neliönmuotoinen ristisolmu

Neliösolmu on yksi yleisimmistä makrameesolmuista, ja se voidaan osoittaa sekä vasemmalle että oikealle.

Puolisolmu on yksinkertaisesti puoli neliösolmu. Se voi myös osoittaa oikealle tai vasemmalle riippuen siitä, kummasta suunnasta aloitat.

Spiraalisolmu / aaltosolmu

kierre solmu macrame lyhty ohjeet

Spiraalisolmu, jota kutsutaan myös aaltosolmuksi, on puolisolmuinen sarja. Tämä on koristeellinen solmu, joka lisää paljon pizzazzia projektiin.

Neilikan solmu (kaksinkertainen puolikkaat)

kaksinkertainen puolikierretty makrameesolmu

Kaksinkertainen puolilyönti luo kauniita viivoja projekteihisi. Ne voidaan tehdä vaakasuoraan, vinottain ja joskus pystysuoraan.

Keräyssolmu

solmuohjeiden kerääminen tekee macrame -lyhdyt itse

Keräyssolmu, jota kutsutaan myös käämityssolmuksi, on päätesolmu, joka kokoaa johdot yhteen. Näet niitä usein macrame -kasvien ripustimien pohjassa. Tässä solmussa on kaksi toimivaa johtoa. Loput johdot ovat täytelankoja. Suunnittelusta riippuen kaikkia näitä solmuja voidaan käyttää myös makrame -lyhdyn valmistuksessa.

Macrame -lyhdyn ohjeet

On monia tapoja luoda tunnelmallisia lyhtyjä macramesta itse. Päätimme variantista, jossa oli tyhjä muurausastia. Tätä varten tarvitset hyvin vähän materiaaleja ja samalla toimit ympäristöystävällisesti. Erikokoiset lasit muuttuvat muutamassa minuutissa romanttisiksi koristevaloiksi, jotka paitsi loivat kodikkaan tunnelman olohuoneessa ja makuuhuoneessa, myös leikkaavat hyvän hahmon DIY -boho -häissä.

Macrame -lyhtyissä on ehdottomasti kaikki

Tee makramelyhty lasilla

Tarvitset:

  • tyhjä lasi;
  • Puuvillalanka tai makramee -villa;
  • tekstiilisakset.

Ja se on niin helppoa:

Voit luoda tämän romanttisen lyhdyn muutamalla edellä mainitusta makrameesolmusta ja pienestä harjoituksesta. On tärkeää, että työskentelet aina parillisella määrällä puuvillalankoja, jotta tekniikka toimii myös lopulta. Löydät yksityiskohtaiset ohjeet alla olevasta videosta.

Hauskaa ja onnea! 

Kuten aina, alla olevassa kuvagalleriassa on vielä enemmän tuoreita ja luovia ideoita unenomaiselle boho -koristukselle omille neljälle seinällesi …

Macrame -lyhdyt luovat välittömästi kodikkaan tunnelman ympärillesi 

ideoita boho macrame -lyhtyistä

Ne saavat aina kaikkien Boho -fanien sydämet lyömään nopeammin

häät koristelu macrame lyhty ideoita tehdä itse

Tällä solmutekniikalla voidaan tehdä myös koko lampunvarjostin 

macrame lampunvarjostimen ohjeet

Macrame -lautaset ovat myös erittäin suosittuja 

boho macrame lasinaluset

Aivan kuten valokuvalahjoja … 

macrame -ohjeet valokuvaseinäkoriste tee itse

… tai makramee -höyhenet seinäkoristeina 

Tee makramee -sulka itse seinän koristeluun tee boho -tyylinen macrame -lyhty itse tee macrame -riippukori terraario itse tee macrame -riipputuoli itse tee makrametyyny itse macrame -avaimenperän ohjeet tee makramee seinäkoriste sormuksilla itse tee makramee -seinäkoristeita itse macrame -lyhdyn ohjeet yksinkertaiset tee macrame -lyhty romanttisia koristeita itse tee romanttinen macrame -tyynykoriste itse tinker viinipullo macrame lyhty kaunis macrame -seinäkoristeideaTee makramelyhty itse lasilla