Tee oma jalkakylpy – 5 hyvin osoittautunutta tapaa hemmotella jalkojasi

Nyt on oikea hetki hemmotella itseäsi! Tarkemmin sanottuna jalkasi. Koska, kuten sanonta kuuluu: terveys alkaa usein jaloistasi. Yksi helpoimmista tavoista tehdä tämä nopeasti ja edullisesti kotona on rentouttava jalkakylpy. Tietenkin on olemassa monia perinteisiä tuotteita, joita voidaan käyttää tähän. Näillä on tietysti hintansa ja ne ovat usein täynnä keinotekoisia lisäaineita, kuten mikromuoveja. Voit helposti välttää kaiken tämän, jos teet jalkakylvyn itse. Periaatteessa tarvitset vain suuremman astian, lämpimän veden ja muutamia kodin korjaustoimenpiteitä, joita sinulla todennäköisesti on jo kaapissa. Riippuen tarpeistasi, voit valita sen oikean joka kerta. Alla on 5 suosikkiamme kauniista, rentoista jaloista.

Jalkakylvyn tekeminen itse on aina täydellinen rentoutumisidea

rentoudu jalkakylpy itse

# 1 Tee ruokasooda -jalkakylpy itse

Vanha hyvä ruokasooda on yksi yleisimmin käytetyistä ja suosituimmista kotihoidoista. Se ei ainoastaan ​​auta puhdistamaan kylpyhuonetta tai viemäriä, vaan myös parantamaan ruoansulatusta ja närästystä. Mutta ruokasooda on yhtä hyvä, jos haluat päästä eroon jalkojen kovettumista.

Säröillä olevat jalat hyötyvät yksinkertaisesti ruokasoodalla varustetusta jalkakylvystä, koska iho muuttuu paljon pehmeämmäksi ensimmäisen kylvyn jälkeen. Näin voit poistaa ylimääräisen kerroksen helposti ja perusteellisesti.

Tee oma jalkakylpysi kovettumia vastaan ​​ruokasoodalla

Tee sooda -jalkakylpy itse

Tarvitset:

 • 25 g ruokasoodaa
 • 5 l lämmintä vettä (37-39 astetta)
 • iso metallinen kulho tai muovinen pyykkikori

Ja niin nopeasti se toimii:

Laita vain lämmin vesi kulhoon. Ravista ruokasoodaa ja sekoita voimakkaasti. Laita jalat sisään ja nauti noin 20 minuuttia. Poista kallus varovasti hohkakivellä tai nuolilla kylvyn jälkeen. Kuivaa jalat perusteellisesti pehmeällä liinalla ja hiero sitten tarvittaessa kosteuttavalla jalkavoiteella.

Jalkakylpy, jossa on vihreää parantavaa maata, on myös erittäin tehokas kovettumia vastaan

tee parantava savi jalka kylpy itse

# 2 Tee omenaviinietikka -jalkakylpy itse

Jos olet enemmän väsynyt ja turvonnut jalat, omenasiiderietikalla varustettu jalkakylpy voi tarjota välitöntä helpotusta. Haalea tai viileämpi omenaviinietikkajalkakylpy on erityisen hyödyllinen kesäkuumassa tai yksinkertaisesti silloin, kun olet seisonut tai juoksee pitkään. Etikalla tiedetään olevan voimakas emäksinen vaikutus ja se lisää veden pH: ta. Tämä minimoi myös bakteerit ja tulehdukset ja saa sinut tuntemaan olosi paljon kevyemmäksi ja vapautuneemmaksi.

Joka tapauksessa luota täysin luonnonmukaiseen orgaaniseen omenaviinietikkaan

Tee omenaviinietikka -jalkakylpy itse

Tarvitset:

 • 250 ml Luomu omenaviinietikkaa
 • 5 l haaleaa vettä
 • vastaava alus

Näin se toimii:

Sekoita vesi ja etikka astiassa ja sekoita. Laita jalat sisään ja rentoudu noin 15-20 minuuttia. Kuivaa sitten liinalla. saattaa loppuun!

# 3 Tee sinappijauhoja jalkakylpy itse

Sinappijauhejauhe on loistava kotihoito, joka tunnetaan antibakteerisista ja verenkiertoa parantavista ominaisuuksistaan. Jalkakylpy sen avulla voi paitsi tehdä jaloillesi hyvää, myös auttaa päänsärkyissä, väsymyksessä, unihäiriöissä tai verenkiertohäiriöissä. Sinappijauhon salaisuus on sen arvokkaissa eteerisissä öljyissä.

Vältä sinappijauhon hengittämistä!

Tee sinappijauhojen jalkakylpy itse

Tarvitset:

 • 2 rkl sinappijauhetta
 • 5 l kuumaa vettä (noin 40 astetta on ihanteellinen)
 • iso astia jaloille

Kuinka tehdä se:

Kaada kuumaa vettä astiaan. Ravista joukkoon sinappijauhe ja sekoita hyvin. Pidä jalkojasi siinä noin 10 minuuttia. Huuhtele jalat uudelleen puhtaalla vedellä ja kuivaa ne liinalla. Olisi ihanteellista, jos laittaisit lämpimät sukat ja makaisit hetkeksi.

Tällainen jalkakylpy on täydellinen juuri ennen nukkumaanmenoa

Tee oma jalkakylpysi säröillä olevia jalkoja vastaan

# 4 Tee oma jalkakylpy urheilijan jalkaa vasten

Jalkajalka on erittäin epämiellyttävä sieni -infektio, ei vain esteettisesti vaan myös terveydelle. Tämän estämiseksi sinun tulee aina ylläpitää riittävää jalkahygieniaa ja välttää tiukkoja, epämukavia kenkiä. Jos oireet ovat vain lieviä ja niitä on esiintynyt lyhyen aikaa, voit kokeilla ensin sopivaa jalkakylpyä. Esimerkiksi Kuolleenmeren merisuola ja musta tee sopivat tähän sen sisältämän tanniinin vuoksi.

Jos epämukavuus ei häviä muutaman jalkakylvyn jälkeen, ota yhteys lääkäriisi!

tee oma jalkakylpy urheilijan jalkaa vasten

Tarvitset:

 • 50 g merisuolaa
 • 5 l lämmintä vettä
 • vastaava säiliö

Kuinka tehdä se:

Kaada lämmin vesi astiaan ja lisää suola. Sekoita voimakkaasti ja pidä jalkasi siinä noin 20 minuuttia. Valuta sitten hyvin ja aseta puhtaat sukat.

Merisuolalla on antibakteerinen ja fungisidinen vaikutus

tee suola jalka kylpy itse

# 5 Tee oma inkivääri -jalkakylpy

Jos sinulla on kylmät jalat silloin tällöin tai jos sinulla on hieman vilustumista, auttaa jalkakylpy inkivääriä. Se stimuloi verenkiertoa ja lämmittää sinua erittäin miellyttävästi. Jos sinulla on usein valituksia, sinun on aina pelattava turvallisesti ja neuvoteltava lääkärisi kanssa. Kylmät jalat voivat joissain tapauksissa olla myös merkki vakavimmista terveysongelmista.

Inkivääritee voi lämmittää myös sisältä

tee inkivääri jalkakylpy itse

Mitä tarvitset tähän:

 • iso pala inkivääriä (noin 5-6 cm pitkä)
 • 5 l vettä
 • kattila
 • jalkakylpyastia

Se on niin helppoa:

Kuori ja hienonna tai raasta inkivääri. Kiehauta sitten 500 ml: ssa vettä ja kiehauta lyhyesti (ei liian kauan eikä liian kuumaa). Tyypillinen terävyys säilyy. Ota kahvi pois liedeltä. Kaada 4,5 litraa haaleaa vettä jalkakylpyastiaan ja lisää inkivääriliemi. Sekoita hyvin ja kasta jalat varovasti siihen. Ota ne pois noin 20 minuutin kuluttua, kuivaa ne ja aseta lämpimät sukat.

Huomio!

Joissakin tapauksissa jalkakylvyt eivät ehkä ole hyvä idea. Varsinkin jos sinulla on suonikohjuja tai valtimoverenkiertohäiriöitä. Sitten lämmin jalkakylpy ei ole suositeltavaa. Toisaalta kylmiä jalkakylpyjä ei suositella ihmisille, joilla on korkea verenpaine tai virtsatietulehdus. Siksi on ehdottoman suositeltavaa kysyä neuvoa ensin lääkäriltäsi epävarmuuden, akuutin tai kroonisen sairauden sattuessa. Vasta sitten voit ottaa aikasi ja tehdä jalkakylvyn itse.

Muuten toivotamme paljon hauskaa jalkakylpyyn, suurta rentoutumista ja ennen kaikkea hyvää terveyttä!

Tee jalkakylpystäsi merellinen ja luo loma -tunne

tee oma jalkakylpysi kalkkia ihoa vasten

Eksoottiset kukat lisäävät sen tietyn asian

Tee jalkakäytäväsi eksoottisista kukista

Tee jalkakäytäväsi ruusun terälehdillä

Voit hioa jalkakylvyn suolaa hienoilla yrteillä

Tee yrttisuolajalkakylpy itse

Hemmottele jalkojasi niin usein kuin mahdollista!

tee kaunis jalkahoito jalkakylpy itse

Olet ehdottomasti ansainnut sen!

tee itse kauniit jalkaterät