Luovia ideoita kumin kierrätykseen – inspiraatiota sinulle

luovia kumin kierrätysideoita värikkäitä renkaita seinään

Luovia ideoita kumin kierrätykseen

Vararenkaasta ei tarvitse valittaa. Vanhat renkaat saavat aina toisen elämän, kuten lattia, päällystyskivet, pesualtaat ja jopa huonekalut.

Renkaat ovat yksi suurimmista ja ongelmallisimmista jätteiden lähteistä maailmassa. Mutta niin kauan kuin ajamme, tarvitsemme todennäköisesti renkaita.

Niinpä kunnes löydämme vaihtoehdon tälle nykyaikaiselle olennaiselle, renkaan talteenotto ja kierrätys on vähentänyt merkittävästi kaatopaikkaamme. Vaikka renkaita ja muita kumituotteita on pitkään kierrätetty urheilulattioihin ja kumikenkiin, niitä on käytetty harvoin suuria määriä – viime aikoihin asti.

Nykyään kierrätettyjä renkaita löytyy kaikesta huonekaluista lattioihin. Katso täältä, kuinka voit käyttää kierrätettyjä renkaita kotisi ympärillä.

Perusteet: Luonnollisen lateksin tärkein kaupallinen lähde on kumipuu (Hevea brasiliensis). Tämä puu tulee Etelä -Amerikasta ja oli tärkein kumin lähde suurimman osan 1800 -luvulta. Nyt Thaimaan, Indonesian ja Malesian osuus on yli 70 prosenttia kaikesta luonnonkumin tuotannosta.

Luonnonkumi otetaan puista hanalla ja kuljetetaan tehtaille. Synteettinen kumi valmistetaan prosessilla, jota kutsutaan öljyntuotannon polymeroinniksi.

Kumipäällysteet lisäävät turvallisuutta

luovia kumin kierrätysideoita yksityiseen kiipeilyseinään

Sekä luonnon- että synteettiset kumituotteet voidaan kierrättää uusien tuotteiden muodostamiseksi tai vaurioituneiden korjaamiseksi. Onneksi kierrätetty kumi kuluttaa paljon vähemmän energiaa kuin uuden kumin valmistus, mikä lisää uusien tuotteiden kysyntää ja estää kumipuiden istutusten leviämisen hauraisiin ekosysteemeihin.

Käyttökohteet: Joustava kumi, kestävä ja liukumaton pinta, toimii hyvin lattia- ja laattalaatuilla. Kumia käytetään myös puutarhan multaaukseen, maisemointiin, päällystykseen, pesualtaisiin ja jopa huonekaluihin.

Tämän valokuvan kuminen sohvapöytä näyttää hyvältä ja pitää kahvimukin liukumasta!

Hieno sivupöytä puusta

luovia kumin kierrätysideoita hieno sivupöytä

Plussat: Kierrätetty kumi on ahkera, liukumaton materiaali, joka sopii erinomaisesti kylpyhuoneisiin ja keittiöihin. Nykypäivän valmistustekniikat tuottavat kierrätettyä kumia eri väreissä ja tekstuureissa, joten se on helppo korjata mihin tahansa muotoiluun. Sen kyky absorboida ja vaimentaa melua tekee siitä ihanteellisen myös lasten leikkihuoneen lattioille ja kattopuutarhoille.

Kierrätetyn kumin eristysominaisuudet tekevät siitä ihanteellisen myös maisemointiin. Maanpeitteenä se voi suojata kasveja pakkaselta. Pehmeämpi kuin kivi ja betoni, se on loistava valinta lapsiystävällisille alueille.

Luistamattomat portaat joka kausi

luovia luistamattomia kumin kierrätysideoita portaita varten

Kumipäällysteillä on vähemmän energiaa ja ne imevät voimaa paljon paremmin kuin tavalliset betoniversiot. Ne sisältävät yleensä erittäin suuren määrän kierrätettyä kumia, eikä niiden tarvitse asentaa liimaa tai muita kemikaaleja.

Tavallinen julkisivu, jossa on kumipäällysteiset laatat

luovia kumin kierrätysideoita kaunis julkisivu

Miinukset: Useimmat yritykset, jotka valmistavat ja myyvät multaa kierrätetyistä puutarharenkaista, ilmoittavat, että se on täysin myrkytön. Jotkut ympäristöryhmät – kuten ympäristön ihmisten terveys – ovat kuitenkin huolissaan myrkkyjen huuhtoutumisesta maaperään ja välttämättömien mikrobien hajoamisesta maaperään kasvien terveen kasvun kannalta.

Käytä puutarhassa

luovia kumin kierrätysideoita puutarhaan

Kierrätetty kumi voi myös haista pahalta kuumana, ja tietyt käyttötavat voivat olla kalliita.

Huomioita: Kumilattian kulutuksen jälkeisen kierrätysmateriaalin määrä vaihtelee suuresti valmistajan mukaan. Jotkut käyttävät sekä kierrätettyä että luonnonkumia, joten kiinnitä huomiota tarrojen sisältöön ja etsi suuri prosenttiosuus paikallisesti tuotetusta kierrätysmateriaalista.

Hieno keittiön lattia

luovia kumin kierrätysideoita moderni keittiö

Kierrätys: Jos sinulla on jäljellä kumirengas, kokeile käyttää sitä ulkona kylvökoneessa tai vanhanaikaisessa renkaan heilutuksessa. Tietysti renkaat eivät ole vain kumia. Kaikkia vanhoja puutarhan kumisaappaita voidaan käyttää suurena istuttimena!

Eklektinen kukkamaljakko – vaaleanpunaiset saappaat

luovia kumin kierrätysideoita eklektinen kukka maljakko

Vanha puutarha tukkii kukkaruukkuja

luovia kumin kierrätysideoita vanhoja violetteja kenkiä käytetään kukkaruukkuina

Värikäs kierrätysleikkipaikka

luovia kumin kierrätysideoita loistava värikäs keinu

Suunnittelijan keinutuoli Leo Kempf

luovia kumin kierrätysideoita keinutuoli

Yksinkertaisesti käytännöllinen – kaksi sohvapöytää

luovia kumin kierrätysideoita sohvapöytä