Puhdista matto itse ja muut puhdistusvinkit

siivoa kotisi itse

Puhdista sohva, nojatuoli ja matto itse 

Mattojen, huonekalujen, verhojen, sohvien ja lasin asianmukainen puhdistus on hyvinvointimme perusta. Lisäksi taataan niiden pitkäikäisyys tällä tavalla.

Tänään haluamme esitellä teille muutamia menetelmiä. Jotkut niistä ovat hyvin tunnettuja, mutta ne on myös optimoitu saamaan todella hyviä tuloksia.

Vinkkejä ikkunoiden puhdistamiseen

mattojen puhdistus itse ja muita vinkkejä

Selvitä, millä puolella ikkunan tahrat ovat todellisuudessa!

Jos olet epävarma tästä, toimi seuraavasti: Tee pystysuorat liikkeet edessä ja vaakasuuntaiset liikkeet takana. Kaikki toimii paljon helpommin oikeilla työkaluilla.

Imuroi ensin matto

puhdista matto itse

Matot ja tapetit

Tässä tapauksessa olet lähinnä tekemisissä punkkien ja pölyn kanssa. Mutta ennen kuin käsittelet niitä kuivausrummulla, kysy neuvoa asiantuntijoilta. Koska jotkut voivat vahingoittua siitä.

Jos haluat poistaa tahrat, kokeile seuraavaa kotitekoista kaavaa: liuosta lusikallinen pesuainetta ja ruokalusikallinen etikkaa litraan haaleaa vettä. Sekoita, kunnes muodostuu vaahtoa, puhdista tahrat pyörivin liikkein.

Puhdista seinätaustakuva

puhdista tapetti itse

Odota muutama minuutti ja kerää kaikki vaahto toiseen kulhoon. Kirjoita ne sitten likaisille alueille. Voit poistaa tämän muutaman minuutin kuluttua. Sinun tulisi tehdä perusteellinen puhdistus noin kerran vuodessa.

Tärkeä vinkki: Vältä sisal -taustakuvia tai karkeita peitteitä, jotka joutuvat kosketuksiin verhojen ripustuskiskon kanssa.

Oikea sohvan puhdistus

puhdista sohva itse

Sohvat ja nojatuolit

Pölynimurilla ne on tietysti puhdistettava joka päivä. Mutta aika ajoin sinun on myös tehtävä perusteellisempi puhdistus. Joskus sinun on myös poistettava tahrat esimerkiksi kahvista tai ruoasta. 2/3 haalean veden ja 1/3 etikan seos voi olla erittäin hyödyllinen tässä.

Poista tahrat helposti

Puhdista maton tahrat kunnolla

Jos tahrat ovat suklaasta, rasvasta tai kastikkeesta, niiden päälle tulee mennä puhtaalla liinalla, joka on kastettu vain haaleaan veteen.

Tärkeä vinkki: Paras tapa poistaa kaikenlaiset tahrat pehmustetuista huonekaluista on partavaahto. Sitten voit poistaa sen sahan avulla sauvalla.

Puhdista eri kankaat yhdellä laitteella

Puhdista sohvat, nojatuolit ja matot itse

Puupaneelien kiillotus oikein

vanhan puun puhdistus

Puhdista patjat ja tyynyt itse

Puhdista peitot ja tyynyt itse

Puhdista erilaiset puukappaleet

Puhdista puiset osat ja matot itse

Pyyhi laminaattilattia kunnolla

Puhdista laminaattilattia ja matto itse

Pyyhi nahkasohva kostealla liinalla

Puhdista nahkasohva itse

Puisten kaihtimien puhdistus     maton puhdistaminen itsellesi ja muille