9 bedste sikh -templer i Indien, du skal besøge

Sikh -templer eller Gurdwaras er det religiøse sted for sikh -folket. Betydningen af ​​udtrykket “Gurdwara” betyder porten til guruen. I Indien bor der mennesker, der tilhører forskellige religioner, og ifølge den seneste folketælling er det blevet bestemt, at de fleste af dem falder ind under kategorien sikh -folk. Ifølge legender kan mennesker, der tilhører alle trosretninger, besøge Gurdwara.

9 berømte sikh -templer, du skal besøge i Indien:

Følgende er en liste over nogle af de bedste sikh -templer eller Gurdwaras i Indien

1. Gurdwara Harmandir Sahib i Punjab:

Gurdwara Harmandir Sahib i Punjab

Denne Gurdwara ligger i Amritsar, Punjab og er en af ​​de mest besøgte pilgrimsrejser i byen. Templet blev bygget i slutningen af ​​1400 -tallet og fungerede korrekt fra 1604. Templet har en høj historisk værdi og er et af de mest besøgte religiøse og historiske steder i landet.

2. Gurudwara Baba Atal Sahib i Punjab:

Gurudwara Baba Atal Sahib i Punjab

Denne er også placeret i Amritsar, Punjab. Stedet er ekstremt og er meget helligt for sikherne. Det kan siges, at det er et af de bedste sikh -templer i landet. Ifølge myter døde Baba Atal Sahib i en alder af 9. Gurdwara er placeret på det nøjagtige sted, hvor han forlod verden.

3. Takht Sri Damdama Sahib i Punjab:

Takht Sri Damdama Sahib i Punjab

Damdama betyder et sted, hvor man kan trække vejret. Damdama Sahib er faktisk en af ​​sikhismens mange takter. Dette sted med enorm historisk værdi og rummer nogle af de mest interessante hemmeligheder vedrørende sikhisme.

4. Takht Sri Patna Sahib I Bihar:

Takht Sri Patna Sahib i Bihar

Gurdwaras er ikke kun begrænset til sikhernes land. De kan også ses i andre stater såsom Bihar. Dette sted betragtes som fødestedet for Guru Gobind Singh. Denne Gurdwara blev bygget til hans minde i det 17. århundrede af Maharaja Ranjit Singh. Sammen med det er dette sted af stor betydning for sikh -pilgrimme, da mange gamle guruer har boet på netop dette sted.

5. Gurudwara Bangla Sahib i New Delhi:

Gurudwara Bangla Sahib i New Delhi

Dette er et af de mest betydningsfulde vartegn i hovedstaden og blev antaget at være bygget et sted mellem det 17. og 18. århundrede. Dette sted var oprindeligt en bolig, der tilhørte Maharaja Jai ​​Singh. Den mest interessante udsigt i dette tempel er tanken placeret over en brønd, der blev bygget af Maharaja Jai ​​Singh.

6. Gurdwara Majnu Tilla i Delhi:

Gurdwara Majnu Tilla i Delhi

Beliggende nær ISBT Kashmir -porten, blev denne gurdwara bygget et sted mellem det 16. og 17. århundrede. Mange berømte guruer som Guru Gobind Singh opholdt sig i dette meget i en bestemt periode, hvilket også er grunden til, at dette sted besøges af en række sikh -pilgrimme året rundt.

7. Gurudwara Mattan Sahib i Jammu og Kashmir:

Gurudwara Mattan Sahib i Jammu og Kashmir

Dette sikh-tempel ligger i Srinagar på Anantnag-Pahalagam Road og blev bygget af en hengiven sikh. Denne særlige sikh -hengivne var faktisk en brahmin, der senere konverterede sin religion til sikhisme efter at have været påvirket af Guru Nanaks stærke budskab.

8. Gurudwara Nanak Jhira Sahib I Karnataka:

Gurudwara Nanak Jhira Sahib i Karnataka

I den sydlige del af Indien kan du også finde disse sikher, som er massive på grundlag af areal og får masser af tilbedere dagligt. Under de årlige sikh -festivaler er dette sted fyldt med masser af hengivne fra hele landet.

9. Gurdwara Rewalsar I Himachal Pradesh:

Gurdwara Rewalsar i Himachal Pradesh

Dette sted blev bygget for at ære den store guru Gobind Sahib. En af de mange interessante fakta om dette er, at man skal bestige 108 trapper for at nå tilbedelsesstedet.