Top 9 rigeste templer i Indien

Der er en række rige templer i Indien, som er kendt over hele verden og får besøgende fra næsten alle lande. Disse templer havde rige fundamenter og er bygget med den fineste kvalitet af mursten og nogle med ren marmor, så de står stadig stærkt imod alle de naturkatastrofer, der fandt sted på disse religiøse steder. Da Indien er et land med templer, og folk her ser ud til at være meget hengivne til deres religion, og nogle af dem viser deres hengivenhed ved at donere et utroligt beløb til templerne. Hvis du er nysgerrig efter, hvor meget rigdom og skatte disse templer indeholder, er her listen over de 9 rigeste templer i Indien.

De rigeste templer i Indien:

1. Padmanabhaswamy -templet:

de rigeste templer i indien

Dette tempel ligger i Kerala og betragtes som det rigeste tempel i Indien. Den store mængde rigdom, der er skjult i lokalerne i denne struktur, gør det også til det rigeste tempel i verden. Det er af høj historisk værdi og fik verdensomspændende anerkendelse som det rigeste tilbedelsessted på verden i 2011, da der blev opdaget betydelige mængder guld fra de hemmelige kældre i denne bygning. Ifølge rygter har dette tempel sække fulde af diamanter, en gylden sløjfe, antikvarisk guldtilbehør osv.

2. Tirumala Tirupati Venkateswara -templet:

Tirumala Tirupati Venkateswara -templet

Det næstrigeste tempel i Indien er også det mest hellige tempel i Indien og ligger i Andhra Pradesh. Templet ser statuen af ​​Lord Balaji, der er hellig for sydindianerne. Ifølge myter er den hellige guddom i dette tempel lavet med mere end 1000 kg guld. Ifølge den seneste folketælling er omsætningen fra salget af laddu i dette tempel mere end 10 millioner rupees årligt.

3. Sai Baba -templet i Shirdi:

Sai Baba -templet i Shirdi

Dette er det tredje rigeste tempel i Indien og er blandt de mest besøgte pilgrimsrejser i hele verden. Bygget i 1800 -tallet menes det, at dette tempel rummer en række hemmeligheder fra den antikke verden. Fyldt med sølv- og guldpynt er dette også en af ​​de rigeste pilgrimsfærder i byen. Den mest interessante kendsgerning om dette tempel er, at mennesker fra alle religioner besøger dette tempel, og mere end 40.000 hinduer samles i dette tempel til bønner på daglig basis.

4. Siddhivinayak -templet i Mumbai:

Siddhivinayak -templet i Mumbai

Da det var det rigeste tempel i Mumbai og et af de mest besøgte templer, blev Siddhivinayak -templet bygget i det 18. århundrede. En række berømtheder og VIP’er besøger dette tempel. Rygter siger, at engang en bengalsk forretningsmand donerede mere end 3,8 kilo guld, som senere blev brugt til at lave kuplen.

5. Det gyldne tempel:

Gyldent tempel i Amritsar, Punjab, Indien.

Vi kender alle til dette tempel. Det meste af templet er lavet af guld, der viser et guddommeligt gyldent lys i løbet af natten. Dette er en af ​​de mest besøgte pilgrimsrejser i Punjab. Det får besøgende fra steder over hele verden. Templet blev bygget efter europæiske designprincipper. Folk siger, at dette tempel er fyldt med gamle guld- og diamantsmykker.

6. Somnath -tempel i Gujarat:

Somnath -templet i Gujrat

Dette er et af de berømte templer i Indien og får dagligt masser af besøgende. I løbet af de årlige bønnedage har templets lokaler kapacitet til at rumme en betydelig mængde mennesker. Dette tempel blev ødelagt et antal gange, men står stadig stærkt indtil dato.

7. Meenakshi -templet i Madurai:

Meenakshi -templet i Madurai

Meenakshi -templet er et af de største og rigeste templer i Indien og er en guddommelig pilgrimsrejse for alle tilbedere i Tamil Nadu og i hele Indien. Templet ser den mægtige Parvati -guddom, der betragtes som Lord Shivas mægtige kone.

8. Jagannath -templet i Puri:

Jagannath -templet i Puri

Dette er et tempel og også et turiststed for mennesker over hele verden. Dette ekstremt velhavende tempel er helliget Lord Jagannath.

9. Kashi Vishwanath -templet i Varanasi:

Kashi Vishwanath -templet i Varanasi

Dette tempel får dagligt tusindvis af pilgrimme, der kommer fra hele verden for at ære den hellige guddom.