Top 9 templer i Nordindien med interessante fakta

Den nordlige del af Indien består af stater som Uttarakhand, UP, Delhi, Jammu & Kashmir og Haryana. Det er den løst definerede nordlige del af det indiske subkontinent, der praler af den indo-gangetiske slette og den majestætiske Himalaya. Naturreservater, glitrende gletsjere, historiske fæstninger og rige paladser-du navngiver det, og denne region har det hele, hvilket gør det til et smukt område at udforske og en topindgang på din rejsespandliste. Den farverige blanding af forskellige kulturer i regionen gør det endnu mere fortryllende at turnere igennem – tænk på den krydrede mad i Rajasthan -området og deres funklende pyntede outfits og levende glasarmbånd til Himachals enkle påklædnings- og trekkingstier.

Frodige grønne dale, bjergtoppe dækket med hvide fleecer, forfriskende vandfald og små vandløb, der flyder forbi … hvad mere? Nordindien er ikke kun et must -besøg for sin enestående skønhed og rige typografi. Det er faktisk et af de mest betydningsfulde områder i landet for dem, der leder efter en virkelig åndelig tur og på jagt efter det guddommelige. Mange trosretninger og guder og gudinder tilbedes i regionen, men det huser blandt de mest populære pilgrimssteder, som hengivne år efter år trænger ind i portene til disse historiske templer, der bringer os tættere på vores forfædres fortid og på Indiens arv generelt.

Fra det verdensberømte Gyldne Tempel, Badrinath og Amarnath, til Vaishno Devi-disse navne behøver ingen introduktion, og alle pryder denne velsignede region i landet. Klar til en betagende smuk pilgrimsrejse? Her er vi ved at sortere dig med denne gennemtænkte liste over de 9 mest betydningsfulde templer i Nordindien, som du skal begynde at planlægge dit besøg frem mod nu!

1. Birla Mandir I Jaipur, Rajasthan:

nordindiske templer

Birla Mandir ligger på en forhøjet grund ved foden af ​​Moti Dungari -bakken i Jaipur, Rajasthan. Den ret nye konstruktion, der blev bygget i 1988 af Birla Group of Industries, ser storslået ud, når den er stærkt oplyst om natten. Templet er dedikeret til Lord Vishnu og gudinde Lakshmi. Templet har tre fantastiske enorme kupler. Marmorstrukturen er mildest talt storslået. Det er omgivet af overdådige grønne haver, og man kan nyde synet af naturen med de farverige blomster rundt omkring. Væggene er fulde af udskæringer og skrifter fra de store digtere og lignende. Det er virkelig et af de vigtigste vartegn i Jaipur by og et must-besøg af både de religiøse pilgrimme og turister.

 • Adresse: Jawahar Lal Nehru Marg, Tilak Nagar, Jaipur, Rajasthan 302004
 • Tidspunkter: 8.00 – 12.00 og 16.00 – 20.00
 • Dress code: Ingen dresscode som sådan, men respektfuld påklædning foreslås altid for templer i dette område. Let bomuldsslid er ideel til sommervarmen eller noget varmere og uldent, hvis du besøger i vintersæsonen.
 • Ca. Besøgets varighed: 30 minutter – 1 time
 • Sådan når du: Det ligger i selve byen Jaipur. Brug offentlig transport (taxa eller bil) til at nå dette tempel fra enhver del af byen.
 • Bedste tidspunkt at besøge: Morgen og aften aarti tid på hverdage (for at undgå travlt). Diwali -dagen fejres smukt her og en magisk oplevelse, man ikke må gå glip af.
 • Andre attraktioner: Dette tempel er unikt, da det fremmer kærlighed og accept for alle religioner. De tre kupler repræsenterer faktisk de tre religioner, der først opstod i landet. Komplekset har også stor shopping til at købe nips og også et museum, hvor Birla -familiens forfædrede kunstfakta og tøj osv. Vises. Du kan besøge Ganesh Mandir, Jantar Mantar og Hawa Mahal efter Birla Mandir.

2. Det gyldne tempel i Amritsar, Punjab:

templer i Nordindien

Et af de mest berømte templer i det nordlige indien, kaldes Harmandir Sahib -templet populært som det gyldne tempel (kendt på grund af dets naturskønne udseende og guldbelægning). Ja, templets øverste etage er faktisk dækket af guld. Det er imidlertid ikke kun vigtigt på grund af dets rige udseende, men det betragtes faktisk som den helligste Sikh Gurudwara i verden. Hver sikh stræber efter og kommer for det meste her mindst en gang i deres levetid. Det er placeret i Amritsar, Punjab. Det blev grundlagt af den fjerde sikhguru, Guru Ram Das i 1574. Det gyldne tempel har fire indgangsdøre, der symboliserer, at alle mennesker og religioner er velkomne indenfor. Guru Granth Sahib, sikhismens helligste tekst er til stede i Gurudwara i dagtimerne. Det har et gratis fælleskøkken og måltid eller Langar, der tiltrækker 100.000 mennesker hver dag. Således er templet også kendt som verdens største gratis køkken. Dens arkitektur er helt fascinerende og skildrer en perfekt harmoni mellem hinduistiske og muslimske stilarter

konstruktion kommer sammen for at skinne og skabe magi.

 • Adresse: Golden Temple Rd, Atta Mandi, Katra Ahluwalia, Amritsar, Punjab 143006
 • Tidspunkter: 8.00 – 19.00
 • Dress code: Ingen streng påklædningskode, men visse retningslinjer såsom dine skuldre skal være dækket (så du skal ikke have ærmeløse på) og undgå shorts eller kjoler, der er over dit knæhøjde. Du skal dække dit hoved ved at komme ind i templet, så tag tørklæder/lommetørklæder og chunris med.
 • Ca. Besøgets varighed: 3 timer
 • Sådan når du: Offentlig transport kan bekvemt bruges som taxaer og biler for at nå templet. Nogle lejer også private biler til det samme. Templetilliden har også lagt gratis busforbindelser til stedet fra Amritsar -banegården.
 • Temple websted: http://sgpc.net/sri-harmandir-sahib/
 • Bedste tidspunkt at besøge: Vaisakhi (anden uge i april) er hovedfestivalen her. Guru Nanak Jayanti fejres også storslået. Besøg på Diwali for en endnu mere belyst skønhed og fyrværkeri.
 • Andre attraktioner: Templet er bygget i centrum af den mystiske Amrit Sarovar, hvorfra byen Amritsar tog sit navn. Denne tank omkring templet er berømt over hele verden for sine helbredende kræfter. Deltag i de millioner fra hele verden, der kommer her for at dyppe i disse hellige farvande. Du kan se en samling af de hellige sikh -våben inde i lokalerne, og der er også et sikh -museum inde for et indblik i, hvordan sikherne blev tortureret i hænderne på Mughals.

3. Amarnath -templet i Anantnag, Jammu & Kashmir:

templer i Nordindien

Amarnath -templet ligger højt oppe omkring 3888 m og 45 km fra Pahalgam, Kashmir og er populært hovedsageligt på grund af dets naturlige dannelse af en Shiva Linga fra sne. Stalagmitten dannet inde i den 130 fod høje Amarnath -hule på grund af frysning af vanddråber betragtes som hinduerne Shiva Linga. Det er et af de gamle templer i Nordindien. Den består af den hellige Amarnath -hule, der betragtes som en af ​​hinduismens helligste helligdomme. Folk tror, ​​at det er hjemmet til Lord Shiva på jorden. Ifølge legenden kom Shiva ind i grotten med Parvati for at dele hemmeligheden bag skabelse og udødelighed med hende. Humungous skarer af hengivne forkæle sig med den årlige hellige Amarnath yatra i juni og august. Pilgrimme fra hele verden besøger stedet for at tilbede Shiva Linga i løbet af 45-dages sæsonen af ​​Shravan Mela i juli-august. Det menes, at Lord Shiva opfordrer sine hengivne til at besøge denne fromme sneklædte grotte, hvor han kan oversvømme dem med sin kærlighed og velsignelser. De smukke omgivelser i de snedækkede omkringliggende bjerge vil efterlade dig et forstærket strejf af sindsro og guddommelig lyksalighed. Vær dog opmærksom på, at trekking heroppe ikke ligefrem er problemfri, og man bør komme velassorteret og forberedt på de ekstreme vejrforhold og topografi.

 • Adresse: Baltal Amarnath Trek, Forest Block, Anantnag, Pahalgam, Jammu og Kashmir 192230
 • Tidspunkter: 9.00-17.00
 • Dress code: Behageligt uldtøj er et must, når du vandrer her, og det er altid koldt. Monkey kasketter, regnfrakker, handsker osv. Er et must.
 • Ca. Besøgets varighed: >3 timer
 • Sådan når du: Der er to ruter, en fra Baltal og en fra Pahalgam. Baltal ligger kun 14 km fra hulen, som kan dækkes ad vej og med helikopter. Pahalgam ligger 47 km fra hulen og startpunktet for turen. Begge udgangspunkt er godt forbundet med Srinagar. Srinagar er den nærmeste lufthavn og Jammu den nærmeste jernbanestation.
 • Temple websted: http://www.shriamarnathjishrine.com/
 • Bedste tidspunkt at besøge: Amarnath Yatra finder kun sted i juli og august. Det tilrådes at springe den første uge af yatraen over, som kan starte i juni og blive mere rodet.
 • Andre attraktioner: Pahalgam er en naturskøn by at udforske, der vil efterlade dig fascineret. Shri Shankar Acharya -templet er også relativt tæt.

4. Vaishno Devi i Trikuta -bjergene, Jammu & Kashmir:

templer i Nordindien

Vaishno Devi -tempel beliggende ved Trikuta -bjergene i Jammu & Kashmir er dedikeret til modergudinden Mahalakshmi. Den hellige helligdom besøges af over 10 millioner mennesker hvert år. Mahalakshmi -idolet kører på en tiger og holder trident, bue, pil, lotus, mace og sværd i syv af hendes arme. Den otte-arm er i gestus af abhaya. Grotten er beliggende i en højde af 5200 ft. Og yatris -vandringen til hulen fra baselejren ved Katra, som er i en afstand af 14,5 km. Mere kendt som ‘Moonh Maangi Muradein Poori Karne Wali Mata’ vil helt sikkert hjælpe dig med at opnå alt, hvad du stræber efter. Det er ikke bestemt med sikkerhed, hvornår pilgrimsrejser til dette websted startede. Selve klippehulerne er imidlertid blevet undersøgt til at være omkring en million år gamle.

 • Adresse: Katra-Reasi Rd, Bhavan, Katra, Jammu og Kashmir 182301
 • Tidspunkter: 5.00 – 12.00 og 16.00 – 21.00
 • Dress code: lys uldtøj til somre og tung uld til vintre foreslås. Brug lærredsko og undgå fancy fodtøj, især hvis du når til fods.
 • Ca. Besøgets varighed: >3 timer
 • Sådan når du: Jammu lufthavn ligger 50 km derfra. Med tog er Udhampur banegård nærmest og ad landevej, J & K -busser kører dig frem og tilbage fra Katra.
 • Temple websted: https://www.maavaishnodevi.org/introduction.aspx
 • Bedste tidspunkt at besøge: Festival of Chaitra og Navratra er ekstremt populær og en meget lovende tid, hvis du står i kø for ekstreme timer (da mængden er sindssyg på sådanne tidspunkter). Hvis du vil have en mere behagelig darshan, kan du prøve at planlægge om vinteren (forlader monsunerne og nytår) for at undgå mængden.
 • Andre attraktioner: Ardh Kuwari -grotten og Bhairavnath -templet er must -besøg, når de allerede er her. Gadeindkøb i området kan bringe dig et par souvenirs til at tage med tilbage til venner og familie.

5. Jwalamukhi Devi Temple i Kangra District, Himachal Pradesh:

templer i Nordindien

Jwalamukhi Devi -templet beliggende i Kangra -distriktet i Himachal Pradesh er dedikeret til gudinden Jwalamukhi, gudinden for flammende mund. Guddommen tilbedes i form af flammer, der kommer ud fra klippens sprækker. Hun betragtes som en form for Durga Mata. De hellige flammer i gruben tilbydes generelt mælk og vand, og guddom tilbydes bhog eller rabri. Havan og Aarti udføres dagligt, og dele af Durga Saptasati reciteres. Templet blev bygget af Raja Bhumi Chand Katoch. Det er identificeret som en af ​​de 52 Shakti Peethas og også en betydelig. Hvad mere? Dens beliggenhed er smukt malerisk med Dhauladha -bakkerne stirrende på den.

 • Adresse: Jawala Ji Temple Road, Jawalamukhi, Himachal Pradesh 176031
 • Tidspunkter: 06.00 – 17.00
 • Dress code: Ingen dresscode som sådan.
 • Ca. Besøgets varighed: 1-2 timer
 • Sådan når du: Den nærmeste lufthavn er Gaggal (50 km). Den nærmeste station er 20 km. Offentlig transport såsom direkte busser og taxaer kan bruges til at nå templet fra Dharamshala, Gaggal osv.
 • Temple websted: https://jawalaji.in/
 • Bedste tidspunkt at besøge: Under Jwalamukhi mela (farverige messer med masser af sjov og religiøs inderlighed)
 • Andre attraktioner: Gyuto -klosteret ligger 2,8 km derfra.

6. Lotus -templet i New Delhi:

templer i Nordindien

Bahai -templet, også kendt som Lotus -templet, er et af Delhis fineste og unikke templer. Dette tempel er formet som lotusblomsten og ser strålende ud, når det er oplyst om natten. Haven, der omgiver dette tempel, er også ret malerisk og fungerer som et godt sted til picnic. Dens konstruktion kostede hele 10 millioner dollars. Dette fantastiske arkitektoniske stykke i form af en lotusblomst fungerer som modertempelet på det indiske subkontinent. Det er et bahá’í tilbedelseshus, hvilket betyder, at det er åbent for alle uanset religion. Ifølge bahá’ílovene kan mennesker kun synge de hellige skrifter i bahá’í -troen eller enhver anden religion. Ingen ritualistisk praksis kan udføres inde i templet. Det er blevet et af de mest besøgte tilbedelsessteder i verden med 8.000 til 10.000 hengivne, der kommer hver dag. Det er et must-visit eksemplar af moderne nordindisk tempelarkitektur.

 • Adresse: Lotus Temple Rd, Bahapur, Shambhu Dayal Bagh, Kalkaji, New Delhi, Delhi 110019
 • Tidspunkter: 09.00 – 17.30 om vinteren og 9.00 – 19.00 om sommeren. Mandage er lukket.
 • Dress code: Ingen dresscode som sådan.
 • Ca. Besøgets varighed: 1 – 1: 30 timer
 • Sådan når du: Nærmeste metrostation: Kalkaji Mandir
 • Temple websted: http://www.bahaihouseofworship.in/
 • Bedste tidspunkt at besøge: Om vintre for at slippe for den brændende Delhi -varme.
 • Andre attraktioner: Auditorier viser også film om religiøs tro og Bahai -troen. Her afholdes også koncerter. Du kan udforske den travle Nehru -region eller besøge det nærliggende ISKON -tempel.

7. Mansa Devi -templet i Haridwar, Uttarakhand:

templer i Nordindien

Mansa Devi -templet ligger øverst på Bilwa Parvat på Sivalik -bakkerne i den hellige by Haridwar, Uttarakhand. Det er en af ​​de fem pilgrimsrejser inden for Haridwar. Templet er en hellig bolig for Manasa og er en Siddh Peetha, der betegner de tilbedelsessteder, hvor ønsker bliver opfyldt. Det nordindiske tempel tilbyder den smukke udsigt over floden Ganges. Templet er mest besøgt under Navratra og Kumbh Mela. Oprindeligt for at nå templet havde man kun mulighed for at trek hele vejen op ved hjælp af trapperuten. For nylig blev der imidlertid etableret en tovbane for at bringe besøgende frem og tilbage fra templet. Togbanen kan betales, men det er fantastisk for sindet og sjælen at glide gennem skovene og bjergene på denne rene placering. Hvorfor Manasa? Templet siges at være til stede på grund af vismanden Kashyaps tænkning og sind og betegnes derfor sådan.

 • Adresse: Haridwar, Uttarakhand 249401
 • Tidspunkter: 08.00 – 17.00.
 • Dress code: Respektfuldt tøj foreslået.
 • Ca. Besøgets varighed: 2 timer
 • Sådan når du: Nærmeste lufthavn er Dehradun (ca. 50 km), og der er let tilgængelige førerhuse derfra. Hvis du tager toget, skal du komme ned på Haridwar -stationen kun 2 km fra templet. Direkte busser er også tilgængelige fra Delhi osv. Når du er i regionen, kan du tage en svævebane op til templet.
 • Temple websted: https://haridwar.nic.in/
 • Bedste tidspunkt at besøge: Navaratri er den største festival her, og Kumbha Mela Haridwar -tiden er naturligvis en oplevelse for livet.
 • Andre attraktioner: Turister anser det for positivt for opfyldelsen af ​​deres ønsker. Du kan binde en tråd, der angiver et ønske, og løsne den senere, når den er opfyldt. Udforsk den hellige by Haridwar til fods og tilbyder ikke kun de bedste templer, men også læbefaldende gademad. Maya Devi -templet er også i nærheden at besøge.

8. Sthaneshwar Mahadeva -templet i Thanesar, Haryana:

templer i Nordindien

Denne er yderst vigtig på grund af dens gamle legendariske tilknytning til hinduistisk kultur og mytologi. Det er faktisk omkring 5000 år gammelt! Legenden fortæller, at det var her, gud Brahma først lagde Shiv Lingam. Således siges det, at Shiva faktisk først blev tilbedt på dette hellige sted. Dette er også templet, hvor Pandavas sammen med Krishna bad til Lord Shiva efter at have vundet slaget ved Mahabharata. Således beriger det de nordindiske templers historie og tager det til endnu et niveau. Det er beliggende i den hellige by Thanesar i Kurukshetra -distriktet i Haryana. Ifølge populær tro er vandet i tanken, der støder op til templet, hellig. Sthaneswar -templet er bolig for Lord Shiva.

 • Adresse: Kuber Colony, Thanesar, Haryana 136118
 • Tidspunkter: 06.00 – 20.00.
 • Dress code: Ingen dresscode som sådan, men konservativt tøj foreslås.
 • Ca. Besøgets varighed: 2-3 timer
 • Sådan når du: Nærmeste lufthavn er Delhi (160 km) og Chandigarh (90 km). nærmeste lufthavne er i Delhi (160 km) og Chandigarh (90 km). Taxi, bus og tog er tilgængelige til Kurukshetra fra Delhi & Chandigarh. Hvis du tager toget, ligger Kurukshetra Junction kun 3,5 km fra templet. Du kan også bruge private biler, busser eller taxaer, hvis du kommer ad vej fra andre dele af UP.
 • Temple websted: Ikke relevant
 • Bedste tidspunkt at besøge: Shivratri fejres med største inderlighed her
 • Andre attraktioner: Lys- og lydshow i templet er en tilføjelsesattraktion. Det omgivende farvand (tempeltank) anses også for ekstremt lovende at dyppe i.

9. Badrinath -templet i Badrinath, Uttarakhand:

templer i Nordindien

Badrinath -templet Uttarakhand er en af ​​de fire Char Dhams. Templet er dedikeret til Lord Vishnu, der tilbedes som Badrinath. Det ligger langs bredden af ​​Alakananda -floden og er et af de mest besøgte pilgrimscentre i Indien. Den sorte stenstatue af Vishnu er 3,3 fod høj og betragtes som en af ​​de otte swayamvyaktakshetras. Den mest fremtrædende festival, der fejres her, er Mata MurtiKa Mela. Templet er kun åbent i 6 måneder hvert år (april-nov). På grund af sin placering i Himalaya tillader ekstreme vejrforhold i de andre måneder ikke, at den altid er funktionel. Templet er trods alt i en højde af 3133 m over havets overflade. Det er registreret for at have et af de maksimale besøg blandt de andre pilgrimssteder.

 • Adresse: Badri til Mata Murti road, Badrinath, Uttarakhand 246422
 • Tidspunkter: 7:30 – 13:00 og 16:00 – 21:00
 • Dress code: Vintertøj og behagelige sko ville være ideelle.
 • Ca. Besøgets varighed: 3 timer – halv dag
 • Sådan når du: busser frem og tilbage kan tages til den nærmeste standplads (Narayan Palace Road) 1 km væk. Mange mennesker lejer også private biler for at nå templet. Taxaer er også tilgængelige for det samme, men når du er i byen, kan du prøve at udforske dens skønhed til fods. Du kan også tage en helikopter fra Dehradun for at nå her.
 • Temple websted: http://uttaranchaltourism.org/
 • Bedste tidspunkt at besøge: Mata Murti Ka Mela tid.
 • Andre attraktioner: tage en dukkert i Tapt Kund og. Eventyrjunkier kan tage en naturskøn tur ned til Neelkanth, Satopanth og Charanpaduka Mountains baselejre.

Skriv til os med beretninger om, hvor meget du elskede at turnere gennem templerne beskrevet ovenfor og dine nordindiske oplevelser generelt. Jeg håber, at denne liste hjælper dig med at planlægge din fremtidige pilgrimsrejse, og vi vil mere end gerne modtage feedback om det samme. God rejse og må det guddommelige altid være med dig.