5 építészeti templom Himachal Pradeshben, amit nem engedhet meg magának

A templomok sokunk számára érdekesek. Némelyikük számára ez pusztán vallási ok lehet, míg mások számára az építészet puszta megfigyelése, mások pedig napközben tekintenek rá. De Himachal Pradesh számos híres templomával a mindennapok okokká válnak az imádkozásra. A gyönyörű nagy építmények magasan állnak a gyönyörű és lélegzetelállító kilátás közepette a hegyekre, az alatta folyó folyókra és a légkörből származó nyugalomra. Himachal Pradesh rendelkezik néhány összetett kápolnával Indiában, építészetüket tekintve.

Templomok Himachal Pradesh -ben: Amit nem szabad kihagyni

Tapasztalja meg, milyen érzés Himachal Pradesh egyik népszerű templomlistáján lenni.

1. Krisztus Egyház:

A Christ Church Shimlában található, és magasan áll a gerincen. Ez a második legrégebbi templom Észak -Indiában. A helyi autók vagy taxik elviszik a templomba, vagy sétálhatnak le a Shimla US klubtól. A fenséges templom híres ókoráról. A templom ablakain lévő ólomüvegek a hitet, az emberséget és a türelmet jelképezik. A Shimla -ba tartó utazás soha nem fejeződik be a templom meglátogatása nélkül, és reggel 8 -tól este 6 -ig tart nyitva. Az építészetet a neogótikus stílus ihlette, és a szerkezeten lévő óra ajándék.

2. Krisztus -templom Kasauli:

a Kasauli -i Krisztus -egyház még mindig ismert arról, hogy megőrizte a britek által évekkel ezelőtt hagyott elemeket. A gótikus ívek arányosak, és a deodar erdőkhöz vannak keretezve. A templom reggel 7 órától este 7 óráig tart nyitva. éjszaka. A gyönyörű szerkezet és a templomot körülvevő festői szépség élvezet nézni és csodálni. A szépsége nyilvánvalóan megfigyelhető, amikor a napsütéses napsütés a templom festett tükrén keresztül belép az épületbe. A templomban lévő foltot Angliából importálják az építkezés idején. Ha izgalomra vágysz, itt van valami, ami érdekelni fogja. A templomot 1850 -ből származó temető veszi körül, ahol sírok találhatók!

3. Szent János templom, Dharamshala:

A St. John’s körülbelül 8 km -re található a várostól, és az Mcleod Ganj és Forsyth Ganj közötti erdőben található. A templomban egy emlékmű található, amelyet India akkori alkirályának, Lord Elginnek szenteltek. Itt temették el 1863 -ban. A fő attrakció itt a belga ólomüveg ablak, amelyet Lady Elgin adományozott. A Gaggal repülőtér és a Pathankot vasútállomás a legközelebbi út a templomhoz. Nyitva van reggel 7 -től este 7 -ig. Merüljön el a környezet és a deodar fák nyugalmában.

4. Dalhousie Szent János -templom:

ez az egyház különösen híres történelmi jelentőségéről. A brit uralom alatt épült, a protestánsok misszionáriusai alapították. A brit stílusú fából és téglából készült stílus nyilvánvaló az építészetben, és a gyönyörű környezetnek hozzá kell járulnia a szépséghez. A vasárnapi istentiszteletek a templomban nagyszámú turistát vonzanak, és a legrégebbiek a régióban. A templom körülbelül 2 km -re található a Dalhousie buszmegállótól. Még a templom szennyezett üvege is különleges varázst kölcsönöz az egyháznak. A templom reggel 7 órától este 7 óráig várja a nagyközönséget. minden nap.

5. Szent Patrik templom:

A Szent Patrik -templom Baloonban található, a Dalhousie cantt -ban, és mindössze 2 km -re a buszpályaudvartól. Minden héten ingyenes vasárnapi istentiszteletet tartanak, és a templom gyönyörű elhelyezkedése növeli a szerkezet varázsát. A templomot a tisztek és a brit hadsereg adományaiból építették. A templom nagy, és nagyjából 300 embert tud elhelyezni a hely nagytermében. Egyszerűen elveszítheti magát az imákban és a közeli környezetben.

Mit kell tudni a templomok látogatása előtt??

Íme néhány kimondatlan szabály, amíg az itteni templomokat látogatja.

  • Mindig kövesse a helyi egyház által meghatározott öltözködési szabályokat. Hajlamosak komolyan venni az öltözködési szabályokat és más kultúrára jellemző dolgokat. Így Ön hozzájárul a hely szentségéhez.
  • Szigorúan nem a szemetelésre. A helyiségek megtartása egy másik kimondatlan szabály.
  • Egyes egyházak nem engedélyezik a fényképezést, és a legjobb, ha valóban betartják őket. Némelyikük csendben is marad a csarnokban, és elvárják, hogy ti is ezt tegyétek.

Végül is legyen római Rómában!

Biztosan mindannyian szeretünk kirándulni. De az igazi öröm akkor jön, ha a megfelelő helyet választja. Ha teljes zarándokútra készül, válassza a dombokat a város felett, és tapasztalja meg a lélek megváltoztatását. Imádkozz a hegyek között, és vigyél haza energiát, pozitivitást és jóságot. A tartományok biztosan sokat kínálnak, és a sok közül a béke az első!