12 csodálatos templom Tirupati környékén

Tirupati, a világhírű isteni úticél, az Lord Balaji templom mérföldköve. Andhra Pradesh Chittoor kerületében található, és Sri Venkateshwara mocsaras, Vishnu megtestesülésének imádata. Tirupatit „Kaliyuga Vaikuntam” néven is emlegetik, mivel ez az Úr Vishnu lakhelye, aki megszabadíthatja az embereket minden bajból Kaliyugamban. Tirumala, a tirupati templomok tényleges helye, a Seshashalam -hegység része. Senki sem tudja pontosan a bálvány első látását, de a legenda szerint a szobrot egy pásztor találta meg a dombokban, sárral borítva. Később sok király imádta, és különösen Sri Krishna Devaraya uralkodása alatt a templom nagy hírnevet szerzett. Ez a templom most a Tirumala Tirupati Devasathanam igazgatása alatt áll. Sok más híres templom található Tirupati környékén, amelyeket most ebben a cikkben fogunk feltárni.

Fontos templomok Tirupatiban:

1. Sri Venkateswara Swamy Temple Tirupati, Andhra Pradesh:

templomok tirupatiban

Ez a világ leggazdagabb temploma a beérkezett adományokat tekintve, és egyben a leglátogatottabb templom is. A Sri Venkateswara Swamy templom a Tirumala nevű dombvárosban található, Tirupatiban. Lord Venkateswara -nak, Vishnu megtestesülésének szentelték. A templomot „hét domb temploma” néven is ismerik, amelyet dravid stílusú építészetben építettek. A Brahmotsavam éves fesztiválja során a templomot 500 000 zarándok látogatja meg.

2. Sri Padmavathi Ammavari templom:

Sri Padmavathi Ammavari templom

A Sri Padmavathi Ammavari templomot Padmavathi istennőnek, a Sri Venkateswara hitvesének ingoványnak szentelték, és ezért úgy gondolják, hogy Tirupati Darshan hiányos marad, ha valaki nem keresi Padmavathi istennő áldásait, ha meglátogatja ezt a templomot. A templomban a szeretet szentélye is helyet kapott Lakshmi istennő és Lord Maha vishnu között. A templom olyan fesztiválokat vezet, mint a Navaratri és Theppotsavam, vagy a csónakfesztivál.

3. Sri Kalyana Venkateswara Swamy templom:

Sri Kalyana Venkateswara Swamy Temple

Sri KalyanaVenkateswara Swamy templom Tirupati nyugati részén található, és az Úr által előírt alternatívának tekinthető Tirumala Devastana számára. A templom nagy jelentőséggel és jelentőséggel bír az újonnan házasodott párok számára, akiknek a hagyományok tiltják a hegycsúcson található Tirupati templom látogatását. A templom minden nap Kalyana Utsavamot, februárban és márciusban pedig Brahmotsavamot ünnepel.

4. Sri Govindaraja Swamy Temple:

Sri Govindaraja Swamy Temple

A Sri Govindaraja Swamy templom egy ősi templom, amely Tirupatiban található, i. E. 1130 -ban építette a híres Sri Vaišnavita szent Ramanujacharya. A templomot jelenleg Lord Sri Govindraja Swamy tiszteletére szentelik, de korábban a templom vezető istensége Sri Parthasarathi Swamy. A templom a dél -indiai stílusú építészethez hasonlít.

5. ISKCON templom:

ISKCON templom

A Krsna Tudat Nemzetközi Társasága vagy az ISKCON templom szintén Noidában található. Az Úr Krisnának szentelték, és gyönyörű istensége Radha Madhav. A templom különféle rituálékat, imákat és kirtanákat végez. Vasárnaponként a templom prasádamot szolgál fel az ott tartózkodóknak. A templomot nagyon jól látogatják olyan fesztiválok során, mint Sri Krishna Jamashtami, Radha Ashtami, Gaur Purnima vagy Holi és Ekadashi.

6. Sri Varaha Swamy templom:

Sri Varaha Swamy templom

A Sri Varaha Swamy templom a Pushkarini folyó partján található, és Varaha, az Úr Visnu megtestesülésének szentelték. A közhiedelem szerint az a hír járja, hogy Lord Venkateswara -nak engedélyt kellett kérnie Sri Adi Varaha Swamytól, hogy Tirupatiban maradhasson. Így a bhaktáknak meg kell látogatniuk ezt a templomot, és „naivedyam” -t kell ajánlaniuk, mielőtt meglátogatják a Venkateswara Swamy templomot.

7. Japali Teertham:

Japali Teertham

A Japali Teertham Tirumala sűrű erdője közepette fekszik, és a templom eléréséhez jó egy km -t kell gyalogolni a gyönyörű környezetben lévő utakon. A templomban található egy Hanumana Úrnak szentelt templom, mögötte pedig egy Sita Mata Kund nevű szent kút. A békés légkört, nyugalmat és tisztaságot kereső zarándokoknak meg kell látogatniuk ezt a templomot.

8. Sri Prasanna Venkateswara Swamy templom:

Sri Prasanna Venkateswara Swamy Temple

A Sri Prasanna Venkateswara Swamy templom 14 km -re található a fővárostól, és Venkateswara Swamy -nak szentelték az „Abhaya Hasta” testtartásban, amelyet a végső áldó testtartásnak tartanak. Van Vayu Bhagavan bálványa is, aki állítólag erőteljes forrás a kalyuga krónikus betegségeinek felszabadítására. Az éves brahmotsavamot itt széles körben ünneplik.

9. Sri Bedi Anjaneya Swamy templom:

Sri Bedi Anjaneya Swamy Temple

A Sri Bedi Anjaneya Swamy templom a Sri Venkateswara Swamy templomával szemben található. Az Úr Sri Venkateswara -nak és Sri Aadhi Varaha Swamy -nak felajánlott összes neivedyamot ebbe a templomba hozzák. A zarándokoknak meg kell látogatniuk ezt a templomot, ha befejezni akarják Tirupati Yatra -jukat. A Brahmotsavam a fő ünnep, amelyet itt ünnepelnek.

10. Sri Kapileswara Swamy Temple:

A Sri Kapileswara Swamy templomot Lord Shiva imádatának szentelik, és egy másik fontos templom Tirupati közelében. Ezt a templomot a nagy bölcsről, Kapila Maharshi -ról nevezték el. Lenyűgözve a bűnbánatán, azt mondják, hogy Lord Shiva megjelent Kapila Lingam alakjában, hogy megáldja bhaktáját. A fenséges vízesés gyönyörű hátteret képez a templomnak, és Kapila Theerthamnek hívják.

11. Kodanda Ráma templom:

Kodanda Ráma templom

A Kodanda Rama templom egy másik leglátogatottabb hely Tirupati városában, a Balaji templom után. Ezt a 10. századi templomot Lord Sri Ramachandra murthy imádásának szentelik, aki Sri Maha vishnu megtestesülése. Az egyetemen két templom található, az egyik Ráma Laksmanával és Szitával. Egy másik kis templom Hanuman számára. Azt mondják, hogy Lord Rama ezen a helyen lakott, amikor visszatért Lankából.

12. Sri Chennakesava Swami templom:

Sri Chennakesava Swami templom

Ez a templom Tallapaka faluban található, Annamacharya énekes születési helyén. Azt mondják, hogy ez a templom több mint ezer éves, és Matti Radzsák építették. Ezen az egyetemen két másik altemplom található- Sri Kamakshi Sameta Sri Siddewarawami és Sri Gopala Swami Sametha Chakrathalwar.

Tirupati minden bizonnyal India egyik csodálatos helye, amelyet érdemes meglátogatni. A híres Balaji templomon kívül ezek az itt említett templomok rejtett drágakövek. Míg egyesek népszerűek a bhakták körében, a többieket nem gyakran ismerik. Ezeknek a templomoknak nagy történelme van, és elbűvölő építészetük is van. Páratlan szépségük van, és számos király és királynő pártfogolta őket az elmúlt időszakban. Amikor legközelebb Tirupatiba látogat, ne felejtse el megtervezni a túrát ezekhez a templomokhoz.