9 híres hindu templom Indiában képekkel

Az indiai hindu templomok a legjobb zarándokhelyek, amelyeknek valaha szemtanúi lehettek. Életre szóló lehetőséget biztosítanak számodra, és biztosan intrikáznak és elkábítanak. E templomok építészete és stílusa ragyogó. A világ minden tájáról érkező turistákat vonzza az ország által kínált mini csodák egy része. Itt felsoroltuk a legjobb hindu templomokat Indiában, amelyek ennek a változatos nemzetnek a különböző területeire vannak behintve.

Népszerű hindu templomok Indiában:

1. Brihadeshwara templom:

Brihadeshwara templom hindu templomok Indiában

A Tamri Nadu Thanjavurban található Brihadeshwara templomot a Chola dinasztia idején építették. Az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. A templom szerkezete tiszta gránitból készült, a faragványok pedig gyönyörűek és csodálatosak. Ez a templom egyértelműen tükrözi hazánk kultúráját, művészetét és kreativitását.

2. Venkateshwara Tirupati Balaji:

Venkateshwara Tirupati Balaji Híres hindu templomok Indiában

A Venkateshwara Tirupati Balaji templomot Krishnadeva Raya király uralkodása alatt építették. Andhra Pradeshben található, és évente több mint 40 millió látogatója van. Ez az ország egyik leggazdagabb és legrangosabb temploma. Az olyan fontos fesztiválok során, mint a Janmashtami és a Ram Navami, a látogatók elérhetik a napi öt lakást.

3. Meenakshi templom:

Meenakshi templom

A Tamil Nadu Madurai kerületében található Meenakshi templom a művészi kreativitás és a hibátlan építészet példája. Ez egy dedikáció Parvati istennőnek és férjének, Lord Shivának. A templom szerkezete elképesztő, mivel 14 gopuramot tartalmaz, amelyek élénk és gyönyörű színekkel vannak festve, és istenek, démonok, állatok és mások figuráival vannak díszítve.

4. Lord Jagganath templom:

Lord Jagganath templom Híres hindu templomok Indiában

Az Orissa -i Puriban található Lord Jagganath templomot Anantavarma Chodaganga király építette a 12. században. Lord Jagganath -nak szentelték, és évente több ezer turista és több millió zarándok várja. A templomszerkezet a kiválóság és a ragyogás példája, és az ország egyik csodálatos templomaként szolgál.

5. Siddhivinayak templom:

Siddhivinayak templom Mh

A Maharashtra Siddhivinayak temploma Lord Ganesha -nak való dedikáció. Ennek a templomnak évente több millió bhaktája és turista van, akik teljesen le vannak döbbenve a templom hibátlanságától és csodálatos kreativitásától.

6. Somnath templom:

Somnath templom Híres hindu templomok Indiában

A mitológia szerint a gudzsaráti Somnath templomot a Holdisten építette, aki megszabadult az átoktól, amelyet ez az apósa, Daksh szállt rá. A templomot többször átépítették és felújították, hogy helyreállítsák.

7. Khajurao templom:

Khajuraho templomok Madhya Pradesh-ben-Turisztikai célpontok áttekintése

A Madhya Pradesh Khajurao temploma a Chandela dinasztia idején épült, és pompájáról és egzotikus faragásairól ismert. Négy csoportra oszlik, amelyek mélyen befolyásolják a hinduizmust és némelyek a dzsainizmust. A legjobb alkalom, hogy meglátogassa ezt a templomot a Khajurao fesztiválok idején, ahol a legkiválóbb klasszikus táncelőadásokat tekintheti meg.

8. Kashi Vishwanath templom:

Kashi Vishwanath templom

A Kashi Vishwanath templomot 1780 -ban építette Ahilyabai Holkar. Varanasiban található, és Lord Shivának szentelték. Ez az ország egyik legszentebb temploma, és életre szóló lehetőséget kínál Önnek, hogy elmerüljön a Ganga folyó vizében, amely elmos minden bűnt és szégyent.

9. Akshardham templom:

Akshardham templom delhi Híres hindu templomok Indiában

A Delhi Akshardham temploma India szépségének, szellemiségének, bölcsességének, művészetének, kultúrájának és jólétének ábrázolása. 2005 -ben avatták fel, és a világ legnagyobb átfogó hindu templomaként ismerték. Régi indiai építészetet, szentírásokat és üzeneteket mutat be, és valóban remekmű.

Itt nézel meg néhány híres hindu templomot Indiában. megjegyzéseket hagyjon alább.