9 híres templom Delhiben képekkel

Delhi, India fővárosa számos figyelemre méltó templommal tarkított, amelyek erős példája a gyönyörű építészetnek, kultúrának, stílusnak és szokásoknak. Minden ünnepi időszakban ezer és ezer bhaktát láthatunk, akik drága koszorúkkal és édességgel tolongnak a templomban és környékén, hogy imádják Istent és Istennőiket. Az itt található templomokat fényes és színes fények díszítik, amelyek gyönyörű képet hoznak létre, miközben csillog a zarándokok, a látogatók és a bhakták szemében. Íme néhány Delhi legjobb temploma.

Bahai templom:

templomok Delhiben

A Bahai templom, más néven Lótusz templom Delhi egyik legszebb és egyedülálló temploma. Lótuszvirág alakú, és ragyogóan néz ki, amikor éjszaka megvilágítják. A templomot körülvevő kert is elég festői, és remek hely a piknikekhez.

Akshardham templom:

Híres templomok Delhi-Akshardham templomban

A Delhi Akshardham temploma az egyik legnagyobb és legszebb templom, amelyet szemei ​​valaha is szemtanúi lehetnek. Hivatalosan 2005 -ben avatták fel, és híres kiállításairól és zenei szökőkútjairól ismert. Ez a templom egész évben zsúfolt, és évente hatalmas számú látogatója van.

Gauri Shankar templom:

Gauri Shankar templom - Chandni Chowk

A régi Delhiben található Gauri Shankar templom a hindu isten Shiva tiszteletére készült. Ez is egy barna lingam, amely körülbelül 800 éves. A fallosz kőből épült, kígyók veszik körül, amelyek gazdagnak, történelminek és nagyon jelentősnek tűnnek. Ezt a templomot mindenképpen meg kell látogatnia mindazoknak, akik Delhibe látogatnak, hogy felfedezzék annak kultúráját és építészetét.

Iskcon templom:

Híres templomok Delhi-Iskcon templomában

Az Iskcon templomot a Krishna Consciousness Nemzetközi Társasága építette még 1998 -ban. Ez a szent hely az Úr Krisna tiszteletére készült, és a város egyik legrangosabb és legelterjedtebb temploma..

Sheetla Devi templom:

Híres templomok Delhi-Sheetla Devi templomában

A Delhi Sheetla Devi temploma Sheetla istennőnek szentelt. „Shakti Peeth” néven is ismert, és az egyik szent és legismertebb istentiszteleti hely az országban. A Sheetla Devi templom szintén Gurgaon külvárosában épült, és ugyanolyan népszerű.

Birla Mandir (templom):

Híres templomok Delhi-Birla Mandirban

A Birla Mandir Delhi Connaught helyén található, és 1938 -ban Raja Baladev Das parancsára építették. Ez az Úr Vishnu és Lakshmi istennő tiszteletére készült, és Lakshmi Narayan Mandir néven is ismert. Ez a templom meglehetősen történelmi jelentőséggel bír, és az egyik legjobb templom, amellyel a város rendelkezik.

A Hanuman templom:

Híres templomok Delhiben-A Hanuman templom

A Hanuman templom a Connaught hely közelében, a Baba Kharak Singh úton található. 1724 -ben építette Maharaja Jai ​​Singh, és az ország egyik legrégebbi hauman -temploma. Bár sok változáson ment keresztül, ez a templom még mindig dicsőséges, művészi és csodálatos megjelenésű.

Chattarpur templom:

Híres templomok Delhi-Chattarpur templomban

A Chattarpur templom körülbelül négy kilométerre található a Qutub Minártól, és Észak- és Dél -India stílusainak és mintáinak kombinációjával épült. Az itt található pázsit és kert jól ápolt, a templom szerkezetét uraló fehér márvány pedig hibátlan.

Kalkaji templom:

Híres templomok Delhi-Kalkaji templomban

A Kalkaji templom Delhi Nehru helyén található, és Kalka Devi istennőnek szentelt. 1764-771 között épült. Ekkor a marathák voltak hatalmon. A templom csodálatos, lenyűgöző és dicsőséges megjelenésű.