9 legjobb szikh templom Indiában, amelyet meg kell látogatnia

A szikh templomok vagy Gurdwaras a szikh nép vallási helye. A „Gurdwara” kifejezés jelentése a guru kapuja. Indiában különböző vallásokhoz tartozó emberek laknak, és a legutóbbi népszámlálás szerint megállapították, hogy legtöbbjük a szikh emberek kategóriájába tartozik. A legendák szerint minden valláshoz tartozó emberek meglátogathatják a Gurdwarát.

9 híres szikh templom, amelyet meg kell látogatnia Indiában:

Az alábbiakban felsoroljuk néhány legjobb indiai szikh templomot vagy Gurdwarat

1. Gurdwara Harmandir Sahib Pandzsabban:

Gurdwara Harmandir Sahib Pandzsabban

Ez a Gurdwara Amritsarban, Pandzsabban található, és a város egyik leglátogatottabb zarándokútja. A templomot a 15. század végén építették, és megfelelően működött 1604 -től. A templom nagy történelmi értékkel rendelkezik, és az egyik leglátogatottabb vallási és történelmi hely az országban.

2. Gurudwara Baba Atal Sahib Pandzsabban:

Gurudwara Baba Atal Sahib Pandzsabban

Ez is itt található: Amritsar, Punjab. A hely rendkívül és nagyon szent a szikhek számára. Elmondható, hogy az ország egyik legjobb szikh temploma. A mítoszok szerint Baba Atal Sahib 9 éves korában meghalt. Gurdwara pontosan azon a helyen található, ahol elhagyta a világot.

3. Takht Sri Damdama Sahib Pandzsabban:

Takht Sri Damdama Sahib Pandzsabban

A Damdama olyan helyet jelent, ahol lélegezni lehet. Damdama Sahib valójában egyike a szikhizmus sok takhtjának. Ez a hely hatalmas történelmi értékkel rendelkezik, és a szikhizmussal kapcsolatos legérdekesebb titkokat őrzi.

4. Takht Sri Patna Sahib Biharban:

Takht Sri Patna Sahib Biharban

A Gurdwaras nem csak a szikhek földjére korlátozódik. Láthatók más államokban is, például Biharban. Ezt a helyet Guru Gobind Singh szülőhelyének tekintik. Ezt a Gurdwarát a 17. században építette emlékére Maharaja Ranjit Singh. Ezenkívül ez a hely nagyon fontos a szikh zarándokok számára, mivel sok ősi guru lakott ezen a helyen.

5. Gurudwara Bangla Sahib Új -Delhiben:

Gurudwara Bangla Sahib Új -Delhiben

Ez a főváros egyik legjelentősebb látnivalója, és azt hitték, hogy valahol a 17. és a 18. század között épült. Ez a hely eredetileg a Maharaja Jai ​​Singh lakóhelye volt. Ebben a templomban a legérdekesebb kilátás a Maharaja Jai ​​Singh által épített kút felett található tartály.

6. Gurdwara Majnu Tilla Delhiben:

Gurdwara Majnu Tilla Delhiben

Az ISBT Kasmír -kapu közelében található gurdwara valahol a 16. és a 17. század között épült. Sok híres guru, például Guru Gobind Singh egy bizonyos ideig ezen a helyen tartózkodott, ez az oka annak is, hogy ezt a helyet számos szikh zarándok látogatja egész évben.

7. Gurudwara Mattan Sahib Dzsammuban és Kasmírban:

Gurudwara Mattan Sahib Jammuban és Kasmírban

Ez a szikh templom Srinagarban található az Anantnag-Pahalagam úton, és egy odaadó szikh építette. Ez a szikh bhakta valójában egy brahmin volt, aki később vallását szikhizmussá változtatta, miután Guru Nanak erőteljes üzenete befolyásolta.

8. Gurudwara Nanak Jhira Sahib Karnatakában:

Gurudwara Nanak Jhira Sahib Karnatakában

India déli részén megtalálhatók ezek a szikhek is, amelyek hatalmasak a terület alapján, és naponta rengeteg imádót fogadnak. Az éves szikh fesztiválok során ez a hely tele van rengeteg bhaktával az ország minden tájáról.

9. Gurdwara Rewalsar Himachal Pradeshben:

Gurdwara Rewalsar, Himachal Pradesh

Ezt a helyet a nagy Guru Gobind Sahib tiszteletére építették. A sok érdekes tény közül az egyik az, hogy az embernek 108 lépcsőn kell felmennie, hogy elérje az istentiszteleti helyet.