A 9 leggazdagabb templom Indiában

Indiában számos gazdag templom található, amelyek az egész világon ismertek, és szinte minden országból érkeznek látogatók. Ezek a templomok gazdag alapokkal rendelkeztek, és a legkiválóbb minőségű téglából, némelyik pedig tiszta márványból épültek, így továbbra is erősek a természeti csapásokkal szemben. Mivel India a templomok országa, és úgy tűnik, hogy az emberek nagyon elkötelezettek a vallásuk iránt, és néhányan hihetetlen mennyiségű pénzt adományozva mutatják be odaadásukat a templomoknak. Ha kíváncsi arra, mennyi gazdagságot és kincset tartalmaznak ezek a templomok, akkor itt van a top 9 leggazdagabb templom listája Indiában.

A leggazdagabb templomok Indiában:

1. Padmanabhaswamy templom:

leggazdagabb templomok Indiában

Ez a templom Keralában található, és India leggazdagabb templomának tekintik. Ennek az épületnek a rejtett nagy vagyona a világ leggazdagabb templomává is teszi. Nagy történelmi értékkel bír, és világszerte elismerték, mint a világ leggazdagabb istentiszteleti helyét 2011 -ben, amikor jelentős mennyiségű aranyat fedeztek fel az épület titkos pincéiből. A pletykák szerint ebben a templomban zsákok vannak gyémántokkal, arany íj, antikvár arany kiegészítők stb.

2. Tirumala Tirupati Venkateswara templom:

Tirumala Tirupati Venkateswara templom

India második leggazdagabb temploma egyben India legszentebb temploma, és Andhra Pradeshben található. A templom látja az Úr Balaji szobrát, aki szent a déli indiánok számára. A mítoszok szerint a szent istenség ebben a templomban több mint 1000 kg aranyból készült. A legutóbbi népszámlálás szerint a laddu eladásából származó árbevétel ebben a templomban több mint 10 millió rúpia évente.

3. Sai Baba templom Shirdiben:

Sai Baba templom Shirdiben

Ez India harmadik leggazdagabb temploma, és a világ leglátogatottabb zarándokútjai közé tartozik. Században épült, úgy vélik, hogy ez a templom számos ókori titkot rejt. Ezüst és arany díszekkel teli ez a város egyik leggazdagabb zarándokútja is. A legérdekesebb tény ezzel a templommal kapcsolatban az, hogy minden vallásból származó emberek meglátogatják ezt a templomot, és naponta több mint 40 000 hindu gyűlik össze ebben a templomban imádkozni..

4. Siddhivinayak templom Mumbaiban:

Siddhivinayak templom Mumbaiban

Mivel Mumbai leggazdagabb temploma és az egyik leglátogatottabb templom, a Siddhivinayak templom a 18. században épült. Számos híresség és VIP látogatja ezt a templomot. A pletykák szerint egyszer egy bengáli üzletember több mint 3,8 kiló aranyat adományozott, amelyet később a kupola elkészítéséhez használtak fel.

5. Arany templom:

Arany templom Amritsarban, Punjabban, Indiában.

Mindannyian tudunk erről a templomról. A templom nagy része aranyból készült, amely isteni arany fényt ábrázol az éjszaka folyamán. Ez az egyik leglátogatottabb zarándoklat Punjabban. A világ minden tájáról érkeznek látogatók. A templomot európai tervezési elvek alapján építették. Az emberek szerint ez a templom tele van ősi arany és gyémánt ékszerekkel.

6. Somnath templom Gujaratban:

Somnath templom Gujratban

Ez az egyik híres templom Indiában, és naponta rengeteg látogatót kap. Az évenkénti imanapokon a templom helyiségei jelentős számú embert képesek befogadni. Ezt a templomot többször lerombolták, de a mai napig erős.

7. Meenakshi templom Maduraiban:

Meenakshi templom Maduraiban

Mivel az egyik legnagyobb és leggazdagabb templom Indiában, a Meenakshi templom isteni zarándoklat Tamil Nadu és egész India imádói számára. A templom a hatalmas Parvati Istenséget látja, akit Lord Shiva hatalmas feleségének tartanak.

8. Jagannath templom Puriban:

Jagannath templom Puriban

Ez egy templom és egyben turisztikai helyszín az emberek számára szerte a világon. Ezt a rendkívül gazdag templomot Lord Jagannath szenteli.

9. Kashi Vishwanath templom Varanasiban:

Kashi Vishwanath templom Varanasiban

Ez a templom naponta több ezer zarándokot kap, akik a világ minden tájáról érkeznek, hogy tisztelegjenek a szent istenség előtt.