Typer af livsforsikring: 5 bedste livsforsikringsselskaber i Indien

For at definere typer af livsforsikringer på et strengt sprog er det en kontrakt mellem forsikringsselskabet og forsikringstageren, hvor forsikringsselskabet lover at betale summen af ​​penge til modtageren ved forsikringstagerens død. I mellemtiden skal forsikringstageren betale en præmie hver måned, et bestemt fast beløb, afhængigt af den politik han har taget. Livsforsikringens betydning ligger præcist i dette og sikrer familiens fremtid ved forsørgerens død. Derfor skynder vi alle os at tegne en forsikring med livsforsikring (1). Selvom årsagerne kan være mange til, hvorfor du har brug for forsikring, er formålet det samme, hvilket sparer dig, når du er i krise.

Livsforsikringsfordele:

Her er nogle gode grunde til, hvorfor det er vigtigt for dig.

 • Betaling af din gæld: Forsikringer er også nødvendige for at dække gæld som et realkreditlån. Dette hjælper dig i krisetider, hvor du ellers skal sælge ejendom eller hus for at dække gælden.
 • Dækning af dit barns udgifter: Mange forældre prioriterer ofte uddannelse af høj kvalitet. Men det kommer med en pris. Derfor tager nogle mennesker forsikring for at dække deres barns udgifter.
 • For en sikker fremtid: Efter forsikringstagerens død kan det være svært for familien at finde alternativ økonomisk støtte, især hvis forsikringstageren var den eneste forsørger af familien.

Forskellige typer af livsforsikringspolitikker forklaret 2021:

Forældrene er omsorgspersoner og støtter for deres børn. Det er derfor kun rimeligt at antage, at de ikke ønsker, at deres børn skal lide under deres utidige død. Derfor tegnes der også livsforsikring for børn og voksne. Tag et kig på nogle af dem, du kan investere ufølsomt.

Forsikring er opdelt i livsforsikring og permanent livsforsikring, og hver af dem er yderligere opdelt i mange slags. Her er et hurtigt kig på de forskellige livsforsikringstyper, hvad de er, og hvad de kan tilbyde dig.

1. Livsforsikring:

Ligesom navnet tilbyder denne forsikring beskyttelse i nogen tid, f.eks. 10 eller 30 år, afhængigt af hvordan du skal dække den. Forsikringen giver også en dødsgodtgørelse, hvis forsikringstageren dør under forsikringstiden. Denne er en af ​​de mest foretrukne og væddemålstype forsikringer, som folk vælger, og er også en passende, så længe din gæld er dækket eller så længe dit formål er tjent.

 • Fordele: Det er billigt og billigt, og når du investerer i en tidsplan, giver det en skattebesparelse.
 • Ulemper: De tilbyder begrænset dækning, det vil sige, at det kan være svært for politikeren at beslutte, hvor mange år han/hun vil tage dækningen. Selvom du måske beslutter, at 20 år er nok, kan du senere begynde at tro, at du ville i en længere periode. Der er heller ingen kapitalopbygning og dødsydelsesbeløbet, og dine dækningsvilkår bliver fastsat, og du kan dermed ikke øge din præmie, hvis du ønsker det.

2. Permanent livsforsikring:

I modsætning til livsforsikring giver permanent livsforsikring dig dækning, så længe du beslutter dig for at betale præmien. Forsikringen akkumulerer også kontantværdien, og dette kan tjene som et vigtigt middel til din økonomiske planlægning, efterhånden som tiden går. Yderligere tilbyder de følgende:

 1. Hele livet: Dette garanterer kontantværdi og garanteret dødsydelse og potentielt udbytte. Der er også tidlig høj kontantværdi, når den er planlagt godt.
 2. Garanteret universelt liv: Denne lover faste afkast med fleksible præmiebetalinger. De tilbyder også en vis kontantværdi, men begrænset og er specielt designet til livsvarig dødsfald.
 3. Indekseret universelt liv: Indekseret universel levetid er indekseret til aktiemarkedet for at få højere afkast. De garanterer også beskyttelse mod tab af markedet.
 4. Variabelt universelt liv: I det variable universelle liv er investeringskontoen tæt knyttet til markedet, og væksten heraf er udelukkende baseret på markedsafkast.
 • Fordele: De tilbyder en skattefri dødsydelse, og væksten i skattekontantværdien udskydes i dette. De tilbyder også uendelig bankvirksomhed, hvilket betyder, at kontantværdien i den politik, du tog, vil fungere som dit private banksystem.
 • Ulemper: Det er dyrt, og levetiden er et andet problem. Lang levetid er nogle gange en fordel og er også en ulempe. Selvom du kan søge dækning, så længe du vil, kan du også stå over for et problem, når du ikke længere har brug for det.

Børnelivsforsikring:

Her er nogle livsforsikringsmuligheder for børn.

1. Livsforsikring til børn:

Børnetidsforsikringen giver kun dødsydelse, men de konverterer også til en politik meget senere. Politikken vil eksistere, så længe du som forsikringstager betaler præmien.

 • Fordel: Det giver god kontantværdi og livsfordele, plus de vil altid være forsikret. De er også overkommelige.

2. Børns universelle livsforsikring:

Denne form for forsikring giver dit barn, dødsydelser og en opsparingskonto, der senere kan bruges af barnet.

 • Fordel: De er sikre og også strengt forsikrede.

Top 5 bedste livsforsikringsselskaber i Indien:

Her er nogle af de bedste forsikringsselskaber, der er kendt for deres navn og tillid, folk har til dem.

1. Canara HBSC OBC Livsforsikringsselskab:

Canara HBSC Oriental

Dette joint venture blev dannet i 2008 mellem Canara Bank, HSBC og Oriental Bank of Commerce. Det er et panindisk selskab, der har omkring 7000 filialer af tre aktionærbanker. Det giver også den nødvendige uddannelse og coaching for alle bankmedarbejdere i hele landet. Virksomheden leverer også skræddersyede produkter til sin enorme kundebase og sikrer dermed, at alle behov er opfyldt.

2. SBI Livsforsikring:

SBI Livsforsikring

SBI Livsforsikring blev introduceret i 2001, og dette er også et joint venture mellem SBI og BNP Paribas Cardif. De er kendt for at tilbyde en eksklusiv vifte af livsforsikringsordninger og pensionsordninger, der er økonomiske, og som er overkommelige for alle. Det tilbyder også en opsparingsplan, enhedsforbindelsesplan, børneplan og pensionsordning – denne form for livsforsikring er god for virksomhedsejere.

3. Life Insurance Corporation of India:

Life Insurance Corporation i Indien

LIC er et offentligt forsikringsselskab og tilbyder en række forsikringsordninger til mennesker, hver baseret på deres overkommelige priser. De har også en unik lønbesparende portefølje og også incitamentsordninger for skoler, landsbyer og banker. Det har også en udenlandsk operation, og det vil derfor ikke være et problem at søge deres hjælp, selvom du er ude af Indien. Og det er en af ​​de dyreste former for livsforsikring i Indien.

4. Aviva Livsforsikringsselskab:

Aviva Livsforsikringsselskab

Det er et af de populære og billigste livsforsikringsselskaber og er et joint venture mellem Dabur- og Aviva -koncernerne. Og det har en verdensomspændende kundebase med omkring 121 netværkscentre rundt omkring. Det har en bred vifte af planer og ordninger for interesserede forsikringstagere. Aviva livsforsikring findes i økonomiske priser. Nogle af deres fælles planer omfatter beskyttelse, linealplan, børneplan, pensionsplan, sundhedsplan og opsparingsplan.

5. Nationalforsikringsselskab:

Nationalforsikringsselskab

Det er et statsejet skadesforsikringsselskab i Indien. Hovedkvarteret er i Kolkata og blev nationaliseret i 1972. De giver forskellige ordninger for dem, der ønsker at tage politikken og er beregnet til at være af interesse for dem. Det er den bedste type livsforsikringsselskab for unge voksne.

6. HDFC Livsforsikringsselskab:

HDFC

Med hovedsæde i Mumbai er HDFC Life Insurance en af ​​de langsigtede forsikringsudbydere i landet. Det er et associeret selskab dannet med HDFC og Standard Life Aberdeen PLC. Det har omkring 414 filialer og tilbyder både individuelle og gruppeforsikringer.

Når det er sagt, er her de trin, der skal følges for at få ny livsforsikring.

 1. Det første trin er i det væsentlige at udfylde et ansøgningsskema, der vil bede om dine grundlæggende detaljer som årlig indkomst, sundhedshistorie, familiesundhedshistorie, livsstilsvaner osv. Husk at svare ærligt, ellers har virksomheden ret til at annullere politikken kl. når som helst.
 2. Nogle politikker kræver, at du gennemgår en fysisk undersøgelse.
 3. Det tredje trin er at betale præmien, hvor du skal vælge en dødsydelse.

Nogle gange er du ikke berettiget til forsikringen. Her er omstændighederne:

 • Hvis du har en kronisk sygdom som kræft eller hjerteanfald
 • En højrisiko-besættelse som militærtjeneste
 • Ligger på applikationen og ikke er ærlig.

Uanset om du er enig eller ej, er livsforsikring sikkert en gevinst de fleste gange. De redder dig i krisetider og er potentielle frelsere. Nøglen ligger imidlertid i at vælge den rigtige plan eller ordning, en som du vil have råd til og en der vil løse dit formål. Når du ved dette, vil du se vidunderforsikringen kan gøre for at sikre din fremtid.