Terassisuunnitteluvaihtoehdot – ideoita ja vinkkejä kauniista ulkoalueesta

Terassi on alusta, joka on kiinnitetty taloon maanpinnan tasolla. Se on yleensä lähes neliömäinen ja katto, jossa on tukipylväät, mutta usein seiniä ei ole. Suhteellisen yksinkertaisesta rakenteestaan ​​huolimatta on olemassa lukuisia terassisuunnitteluvaihtoehtoja, jotka herättävät paljon visuaalista kiinnostusta. Tämä alusta mahdollistaa saumattoman siirtymisen olohuoneesta ulkoalueelle ja päinvastoin. Täällä voit rentoutua, viettää upeita hetkiä rakkaidesi kanssa, nauttia ympäröivästä luonnosta ja täydellisestä rauhasta.

Onko mitään parempaa kuin istua terassilla kupin kahvin tai teen kanssa ja nauttia auringonnoususta? Mikään ei ole niin virkistävää ja energistä kuin tämä näky! Ehkä haluat mieluummin katsella romanttista auringonlaskua? Sitten pimeän tultua voit sytyttää lyhdyt ja käpertyä keinutuoliin pörröisen peiton kanssa. Kyllä, tämä unelma toteutuu terassilla! Nämä maagiset hetket ovat kuitenkin mahdollisia vain, jos olet huolehtinut tämän ulkoalueen arkkitehtuurista, kalusteista ja sisustuksesta etukäteen. Olemme valinneet sinulle lukuisia vinkkejä ja ideoita nykyisistä terassisuunnitteluvaihtoehdoista, jotka ovat hyödyllisiä sekä uuden terassin rakentamisessa että vanhan kunnostamisessa.!

Terassisuunnitteluvaihtoehdot - ideoita ja vinkkejä kauniille ulkoalueelle kesäparvekkeelle

Terassisuunnitteluvaihtoehdot yhdellä silmäyksellä

Kauniin terassin rakentamiseen tai kunnostamiseen tarvitset korkealaatuisia materiaaleja itse rakenteeseen, mukavat huonekalut ja kauniin sisustuksen, joka yhdistää kaikki yksittäiset elementit. Terassillasi voi olla monia erilaisia ​​monitoimimalleja, ja kaikki riippuu mieltymyksistäsi ja ulkoalueesi maastosta. Alusta voi olla yksi- tai monikerroksinen, neliömäinen, suorakulmainen tai soikea. Siinä voi olla portaat puutarhaan, varustettu kesäkeittiöllä tai takalla jne..

Terassisi voidaan rakentaa kokonaan lattiasta kattoon luonnonkiveä, tiiliä, betonia, karkaistua lasia, muovia, puuta tai eri materiaalien yhdistelmää käyttäen. Jokaisella näistä materiaaleista on erilaisia ​​etuja ja haittoja, joista on keskusteltava valmistajan kanssa ennen ostamista.

Terassisuunnitteluvaihtoehdot - ideoita ja vinkkejä kauniille ulkouima -altaan terassille, jossa on ideoita uima -altaalle

Terassikatto – pakollinen arkkitehtuurissa

Terassikansi on arkkitehtoninen elementti, jota ei pidä koskaan aliarvioida. Se ei ainoastaan ​​tarjoa varjoa kuumina kesäpäivinä, vaan myös suojaa sateelta, lumelta, tuulelta ja muilta sääolosuhteilta. Tällä tavalla voit nauttia katosta ympäri vuoden säästä ja vuodenajasta riippumatta.

Monissa tapauksissa terassikansi on suunniteltu yhdessä talon katon kanssa. Jos kattoa ei kuitenkaan ole ja haluat laajentaa, kunnostaa tai rakentaa terassin uudelleen, tarvitset toisen ratkaisun. Markiisit ja varjopurjeet ovat helpoin ja halvin vaihtoehto. Valitettavasti nämä suojaavat vain auringolta ja vain kevyeltä sateelta. Vaikka ne ovat hyvä ratkaisu, ne ovat vain väliaikaisia.

Parempi vaihtoehto ovat tukevat rakennusmateriaalit, kuten betoni-, metalli- tai polykarbonaattilevyt, karkaistu lasi, puu ja niiden yhdistelmät. Nykyään suosituin valinta on puun ja laminoidun turvalasin yhdistelmä. the Terassikatto puu ei ole vain kevyt. Se näyttää myös erittäin houkuttelevalta ja lisää taloon viehätystä.

Terassisuunnitteluvaihtoehdot - ideoita ja vinkkejä kauniille ulkoalueelle kauniit terassisisustusideat

Terassisuunnitteluvaihtoehdot ja tyylit

Terassi on asuintilan jatke. Tyylisi ja suunnittelusi tulisi siksi täydentää ja täydentää koko taloa täydellisesti. Jos olet juuri muuttamassa uuteen kotiin ja olet edelleen epävarma siitä, kuinka muuttaa nykyistä sisustusta, voit tehdä rohkean päätöksen ja aloittaa ulkopuolelta. Päätä terassisi tyyli ja siirrä se sitten sisustukseen. Tässä on joitain suosituimpia terassisuunnitteluvaihtoehtoja, joista sinun pitäisi ehdottomasti tietää.

Välimeren tyyli

Välimeren tyyli on tyypillistä Italialle, Ranskalle, Espanjalle ja Kreikalle. Viime vuosina tämä tyyli viehätykseensä on voittanut monia faneja ympäri maailmaa. Täällä käytetään pastellivärejä, jotka muistuttavat merta – valkoinen, sininen, vihreä, koralli. Kalusteet ovat mukavasti verhoiltuja ja mukavia. Sisustuksessa keskitytään tyypillisiin meren motiiveihin – naru, kuoret, vene- ja laivamallit, lyhdyt jne. Riippuvat kattilat, joissa on reheviä Välimeren kukkia ja suuret korit, joissa on todellisia oliivipuita, sitruunapuita tai oleandereita.

Terassisuunnitteluvaihtoehdot - ideoita ja vinkkejä kauniille ulkoalueelle Välimeren tyyliin

Moderni tyyli

Nykyaikaista tyyliä on vaikea kuvailla tarkasti. Nimittäin sillä on monia muunnelmia ja alalajeja, joten suunnittelijat voivat vapaasti kokeilla. Näitä ovat minimalismi, maksimalismi, teollinen tyyli, Japandi, Langom, Wabi-Sabi, Skandi Chic ja muut.

Samaan aikaan modernissa tyylissä on joitain yleisiä elementtejä, jotka vallitsevat täällä. Betoni, luonnonkivi tai muovi valitaan yleensä modernin terassin lattian ja pylväiden rakentamiseen. Lavalla on usein takka, grilli tai tulipalo. Kalusteet ovat selkeitä, geometrisia muotoja ja ne on valmistettu muovista, vaaleasta puusta, metallista tai rottinkista. Koriste -elementit muistuttavat nykytaiteen museon näyttelyitä.

Minimalistinen tyyli

Minimalismi on yksi modernin tyylin suosituimmista alalajeista. Se on ihanteellinen suurille ja ylellisille taloille, joissa on tiukat arkkitehtoniset linjat ja suuret kuvaikkunat. Tämä tyyli on ominaista yksinkertaisuus ja tyylikkyys. Kalusteet ja muutamat koristeet ovat värittömiä ja tarpeettomia. Neutraalit värit, kuten valkoinen, musta ja harmaa, ovat hallitsevia.

Terassisuunnitteluvaihtoehdot - ideoita ja vinkkejä kauniista ulkoalueesta

Maalaismainen tyyli

Aivan kuten modernia tyyliä ei voi lyhyesti kuvata sen monien muunnelmien vuoksi, maalaismainen tyyli on myös paljon monimutkaisempi kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä. Tärkeimmät alalajit ovat vintage, shabby chic, maalaistalo, retro, maa, siirtomaa, grandmillennial, boho chic, steampunk ja muut.

Maalaistyyliset terassit on rakennettu ja sisustettu enimmäkseen luonnonmateriaaleilla. Käsittelemätöntä tai vanhentunutta puuta, luonnonkiveä, käsintehtyjä koristeita, tekstiilejä, jotka on valmistettu luonnonmateriaaleista, kuten villasta, nahasta tai pellavasta. Kukat ja yrtit, kuten laventeli, salvia ja rosmariini ruukuissa, täydentävät kohtauksen ja maustavat luonnollisesti terassin. Usein on takka tai grilli, joka on sekä käytännöllinen että koristeellinen.

On olemassa lukemattomia terassisuunnitteluvaihtoehtoja, joilla on tarjottavaa jokaiseen makuun. Tämän päivän artikkelissa olemme käsitelleet joitain perusasioita. Sivustoltamme löydät kuitenkin paljon enemmän hyödyllistä tietoa.

Terassisuunnitteluvaihtoehdot - ideoita ja vinkkejä kauniille ulkoterassin sisustusideoille