A 11 terhesség alatt elkerülendő gyümölcs listája

Nem értünk mindannyian egyet azzal, hogy figyelnünk kell arra, hogy mit eszünk ebben az időszakban? Ennek ellenére az összes gyümölcsöt beleértve, nem mindig előnyös, és nem mindig az Ön javára válik. Miért mondjuk ezt? Mivel az alábbiakban felsoroljuk azokat a gyümölcsöket, amelyeket el kell kerülni a terhesség alatt. Több kárt okoznak, mint hasznot a baba és a test növekedésében. Olvassa el, hogy megtudja, milyen gyümölcsök nem jók a terhes nők számára. Ez a cikk segít abban, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen gyümölcsökkel kell vigyáznunk a terhesség alatt.

terhesség alatt kerülendő gyümölcsök

Itt az ideje, hogy frissítse a gyümölcslistáját, amelyet a terhességi szakaszban feltétlenül tartalmaznia kell és nem. Vessen egy pillantást alább.

Terhesség alatt kerülendő gyümölcsök:

Vessünk egy pillantást a terhes nők számára nem engedélyezett gyümölcsök listájára.

1. Papaya kerülje a terhesség alatt:

A papaya kerülje a terhesség alatt

A papaja, különösen az éretlen és félérett változatosság, gazdag latexben, amelyet a terhesség alatt el kell kerülni. Korai szülést kezdeményezhet, mivel a papayák aktiválják a méhösszehúzódásokat. Görcsöt okozhatnak a méhben; ráadásul ennek következtében vetélést kezdeményez. Ezenkívül a zöld papaya prosztaglandint és oxitocint tartalmaz, amelyek egyaránt szerepet játszhatnak a szülés összehúzódásában.

2. Litchi Kerülje a terhesség alatt:

Terhesség alatt kerülendő gyümölcsök 2

A litchi az egyik ilyen gyümölcs, amely nem jó a terhesség alatt. Annak ellenére, hogy a litchik ízlésesek, és formájukkal és színükkel vonzanak minket, nem tekinthető biztonságosnak a terhes nők számára. Felelős a test melegedéséért. A litchi túlzott fogyasztása magzati rendellenességhez, vérzéshez, hasi fájdalomhoz, gyomorégéshez vagy a magzat károsodásához vezethet, sőt, akár vetéléshez is vezethet.

3. A barack kerülje a terhesség alatt:

Terhesség alatt kerülendő gyümölcsök 3

Az őszibarack belső vérzéshez vezethet, ha terhes nők túlzottan fogyasztják, mivel több hőt termel. Az őszibarack borító szőre ráadásul allergiát okozhat, ami viszketéshez és égéshez vezet a torokban. A fokozott fogyasztás a folsav növekedéséhez vezet, kiütéseket, görcsöket és hányingert okozva. Az őszibaracknak ​​ezért rossz neve van, mert a terhesség alatt nem biztonságos gyümölcsnek tekintik.

4. A vad alma kerülje a terhesség alatt:

Terhesség alatt kerülendő gyümölcsök 4

Savanyú, savas és édes, és többnyire ideális snacknek számít a reggeli rosszullétben szenvedő terhes nők számára, de ez a gyümölcs valójában semmilyen módon nem jó a terhes nők számára. A vadalma meleget válthat ki a szervezetben, és vetéléshez vezethet. Savas természetűek, ezért megindíthatják a méh összehúzódását.

5. Az ananász kerülje a terhesség alatt:

Az ananász bromelaint tartalmaz, amely az ananász magjában található. A bromelainról ismert, hogy lebontja a fehérjéket és kóros vérzést okoz. Az ananász a terhesség korai szakaszában kerülendő gyümölcs. Ezért a terhesség első 3 hónapjában a terhes nőknek teljesen tartózkodniuk kell az ananász fogyasztásától. Lehet, hogy lágyítja a méhnyakot, ami korai szüléshez vezet.

6. Longan:

Ez egy csodált gyümölcs édes illata és íze miatt. A terhes nőknek gyakran van hőhullámuk és székrekedésük. Ez a gyümölcs ismerten növeli a testhőmérsékletet, szájszárazságot és székrekedést okozhat. Ezenkívül fokozza a magzati rendellenességet, hasi fájdalmat, vérzést és károsítja a magzatot, ami vetéléshez vezet. A Longgan káros gyümölcs a terhesség alatt.

7. Fekete szőlő:

Terhesség alatt kerülendő gyümölcsök 7

Javasoljuk, hogy a terhesség alatt kerülje a szőlőt. Mind a zöld, mind a fekete szőlő veszélyes gyümölcs a terhesség alatt, ezért soha nem ajánlott. A szőlőben lévő rezveratrol vegyület nagyon mérgező lehet a terhes anyák számára. Az emésztőrendszer általában gyenge a terhesség alatt, és így a rendszernek komoly gondjai lesznek a fekete szőlő héjának megemésztésével.

8. Kamélia:

A kamélia édes, keserű, savas ízű, ezért rendkívül kedveli a reggeli rosszullétben szenvedő terhes nőket. Ez a gyümölcs azonban nem igazán ideális a terhes nők számára. A kamélia koraszülést okoz, és néha vetéléshez vezethet. A legjobb elkerülni ezt a gyümölcsöt a terhesség alatt.

9. Dátumok:

Terhesség alatt kerülendő gyümölcsök 9

A datolya túlzott fogyasztását legjobb elkerülni, mert növelheti a test melegségét, és akár korai méhösszehúzódáshoz is vezethet. A legjobb, ha mérsékelten fogyasszunk datolyát a terhesség alatt, annak ellenére, hogy alapvető tápanyagokat tartalmaz. Néha a méhnyak kiszélesedését okozhatja, ami vetéléshez vezet, különösen az első trimeszterben, amikor az anya nagy a vetélés kockázatának.

10. Fagyasztott bogyók:

A fagyasztott bogyók nem biztonságosak a terhességre. Kerülni kell a hosszabb ideig fagyasztott gyümölcsöket. A friss bogyókat azonban jónak tekintik, mivel frissek a tápanyagok halmozásában. A fagyasztott bogyókat hosszabb ideig tárolják, így mérgezőek lehetnek Önre és a babára nézve.

11. Görögdinnye:

Terhesség alatt kerülendő gyümölcsök 11

Meglepődött? A görögdinnye olyan gyümölcs, amelyet terhesség alatt kerülni kell. Általában segítenek eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből. Ha görögdinnyét fogyaszt a terhesség alatt, akkor ideális esetben kiteszi a babát számos méregnek, amelyeket a szervezet kiöblít. A gyümölcs cukortartalma emeli a vércukorszintet is. A görögdinnye tulajdonsága, hogy kiöblít, és ez a szervezet számára szükséges alapvető tápanyagok kiürítéséhez is vezet.

A gyümölcsök biztosan létfontosságú szerepet játszanak a terhes nők étrendjében. De mi történik, ha azt hiszed, hogy minden gyümölcs jó neked és a babádnak? Akaratlanul sok veszélyt hívsz fel magadra, de a születendő gyermekre is. Cikkünk kitért arra, hogy mely gyümölcsök nem jók a terhességre, és hogy a gyümölcsöket mérsékelten kell enni, és ez biztosan segíteni fog Önnek és a babának hosszú távon.

Gyakran Ismételt Kérdések & Válaszok:

Q1. Kerüljem a gyümölcsleveket a terhesség alatt?

Válasz: A gyümölcslevek biztosan részét képezik az étrendednek, de ez nem lehet az egyetlen étrended. Időnként megihatja őket, de mindig ragaszkodjon a friss gyümölcsökhöz. A friss gyümölcslevek néha indokolatlan bakteriális fertőzéseket idézhetnek elő. Tartsa távol az ananásztól és a papaya levétől. A litchi gyümölcslé jó a terhesség alatt, de mérsékelten kell fogyasztani, hogy elkerülje a szükségtelen szövődményeket. A frissen facsart gyümölcslé mindig a legegészségesebb megoldás a terhesség alatt.

Q2. Milyen gyümölcsöket kell kerülni a vetélés megelőzése érdekében?

Válasz: Általában ismert, hogy az ananász káros gyümölcs a terhesség alatt. A papayát, az őszibarackot és a vadalmát is a legjobb elkerülni, mivel ismert, hogy korai szüléshez vezet, és vetéléshez is vezet. Ezeknek a gyümölcsöknek a fogyasztása a méhnyak kiszélesedéséhez vezet, és korai szüléshez vezet, ami komplikációkhoz vezet. Kerülje az előre vágott gyümölcsök fogyasztását, hogy megvédje magát és a születendő babát a fertőzésektől.

Q3. Kerülni kell a száraz gyümölcsöket a terhesség alatt?

Válasz: A sárgabarackot általában nem biztonságos száraz gyümölcsnek tekintik a terhesség alatt. Ismeretes, hogy összehúzódásokat okoznak, és hőt is okoznak a szervezetben, mindkettő nem kívánatos. Általában minden, amit túlzásba vittek, több kárt okozhat, mint hasznot. A szárított gyümölcsök túlzott fogyasztása emésztőrendszeri problémákat okozhat, például puffadást és hasmenést. Súlygyarapodást okozhat, mivel gazdag fruktózban, amely természetes cukor. A mazsola energiahullámot okozhat, de fáradtságot és cukorbalesetet okozhat.