Diétás tervek túlsúlyos terhes nőknek

A sok súlygyarapodás csak egy mellékhatása a terhességnek. A terhesség alatt és még a szülés után is sokat híznak. A hízás valójában szükséges ahhoz, hogy egy nő támogassa a benne növekvő babát. A terhesség alatt felszedett kilók a terhesség fázisa előtti nő méretétől függenek. Ezért erősen ajánlott, hogy a terhesség előtt egy bizonyos súlypont alá essen, hogy megkönnyítse a folyamatot mind az anya, mind a baba számára. Ha a súly tartományon belül van, jelentősen csökkenti a terhesség szövődményeinek esélyét. Mindazonáltal tudni kell, hogy a túlsúlyos terhes nők extra mennyiségű tápanyagot igényelnek csecsemőik számára, ezért nagyon fontos az egészséges táplálkozás. Tisztában kell lenni a túlsúlyos terhes nők különféle étrendjeivel.

Diétás tervek túlsúlyos terhes nőknek

Túlsúlyos terhes nők étrendje:

Mit enni:

A terhesség nagyon szorongóvá és szkeptikussá teheti a nőket az általuk fogyasztott ételekkel kapcsolatban. Joggal kell lenniük, mivel amit esznek, közvetlenül befolyásolja a bennük lévő babát. A túlsúlyos nőknek szigorú, tápláló és egészséges étrendet kell követniük, és vallásosan ragaszkodniuk kell ehhez.

1. Gyümölcsök, zöldségek és teljes kiőrlésű gabonák vezetik a túlsúlyos terhes nők terhességi étrendjében szereplő élelmiszerek listáját. Általában a terhesség alatt nélkülözhetetlen létfontosságú tápanyagokat, például folsavat, C -vitamint és vasat tartalmaznak. Tele vannak és kevés a kalória.

2. A sovány fehérjék és az alacsony zsírtartalmú tejtermékek mind a fehérje, mind a kalcium fontos forrásai, mindkettő nagyon fontos a túlsúlyos terhességi étrendben.

3. Az alacsony zsírtartalmú görög joghurt, a sült csirkemell és a zöldbab néhány egészséges választás, amelyeket fel kell venni a túlsúlyos terhes nők étrendlistájába.

4. Az olajok és cukrok nem maradnak ki teljesen a listáról, de fogyasztását mindenképpen korlátozni kell, amint azt a túlsúlyos terhesség étrendje említi.

5. Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy mennyit eszel. Gyakran kell kis adagokat fogyasztania. Meg kell tanulnia mérni az adagok méretét, és nem lépheti túl ezt az összeget. Fókuszáljon az adagok és a bevitel ellenőrzésére, egyszerűen lemondva az extrákról.

Diétás tervek túlsúlyos terhes nőknek-mit egyenek

Mit ne tegyen:

1. A terhesség biztosan nem a megfelelő alkalom a fogyókúrához. Terhesség alatt ne fogyasszon diétát a fogyás érdekében. A túlsúlyos terhes nők ne próbálkozzanak diétával annak érdekében, hogy minimális legyen a súlygyarapodás.

2. A divatos étrend és a terhesség alatti túlzott kalóriakorlátozás negatívan reagálhat a testével ebben a kényes szakaszban. A test fáradt és gyenge marad a terhesség alatt. Nem szabad stressznek és szenvedésnek kitenni a rendszeres étkezésekből származó szükséges tápanyagok csökkentésével.

3. Ahelyett, hogy egészségtelen ütköző diétákat tartanánk, egészséges ételeket kell elfogadni, és sok tápanyagban gazdag, alacsony kalóriatartalmú ételt kell felvenni a túlsúlyos terhesség étrendjébe. Bár csábító lehet drasztikus fogyókúrás rendszer alkalmazása, a túlsúlyos terhes nőknek inkább az ajánlott napi kalóriabevitelre kell törekedniük terhességük alatt.

4. Kerülje a gyorsétterem, szóda és édességek felvételét a túlsúlyos nők terhességi étkezési tervébe. Az egészséges táplálkozás nagyon fontos szerepet játszik a baba születés előtti fejlődésében. A szükséges terhességi táplálékbevitel elrontása élethosszig tartó egészségügyi következményekkel járhat a magzatra nézve.

Ezek voltak a népszerű és hatékony étrend a túlsúlyos terhes nők számára. A túlsúlyos terhes nőknek azon túl, hogy ellenőrizniük kell, hogy mit és mennyit kell enniük, rendszeres testmozgást is kell végezniük a súly és az egészség kordában tartása érdekében. Az egészséges terhesség és a normális egészséges baba érdekében erősen tanácsos szakértő dietetikus véleményét megfogadni, és hatékony terhességi étrendet kidolgozni túlsúly esetén..