Terhesség 2. hónapja Diéta – Mit együnk és mit ne

A terhesség második hónapja ugyanolyan fontos, mint az első. Ez a terhesség előzetes szakasza, amikor a kismamáknak különös gondot kell fordítaniuk rájuk. Ezúttal a nők is szenvedhetnek betegségtől és gyengeségtől. Ezért az egészség megőrzése érdekében elengedhetetlen a megfelelő étrend a terhesség második hónapjában. Minden élelmiszer nem megengedett egy második hónapban, terhes nők. Ezért az embernek tudnia kell, mit kell tennie és mit nem. Olvassa el ezt a cikket, hogy mindent megtudjon a kismama óvintézkedéseiről a zavartalan terhesség biztosítása érdekében.

Terhesség 2. hónapja Diéta Mit együnk és mit ne

Az étrend és az élelmiszerek fontossága a terhesség második hónapjában:

Elengedhetetlen, hogy tudja, mit kell ennie és mit nem szabad enni a terhesség második hónapjában. Ezért tudnia kell egy diétás táblázatot 2 hónapra, terhes hölgy. Készítsen egy havi étrendi táblázatot, és jegyezze meg, hogy milyen ételeket ajánlatos enni és mit nem. Ne feledje, hogy a terhesség első három hónapjában jelentkező koszos trimeszter nagyon fontos, és maximális odafigyelést és odafigyelést igényelnek.

A terhesség második havi étrendje:

Minden terhes nőnek nagyon óvatosnak kell lennie a terhesség idején. A második havi terhességi étrend étkezési ételeket is tartalmaz, és mit kell kerülni ebben az időben. Az egészséges és vitaminokat tartalmazó táplálkozás elengedhetetlen a terhes nők számára a második hónapban. De ugyanakkor tudnia kell, hogy milyen ételt ne fogyasszon az egészséges babaszüléshez. Ebben a cikkben egy teljes ételleírással álltunk elő, hogy mit együnk és mit ne együnk a 2. hónapos terhesség alatt.

Milyen típusú étrend a diéta alatt a terhesség második hónapjában?

Íme a 2 hónapos terhességi étel, amelyre szükség van az Ön számára.

1. A folsav élelmiszereket tartalmaz:

A folsav a B -vitamin célját szolgálja. Szükséges az idegcső kifejlesztéséhez. Az olyan ételek, mint a spenót, a gabonafélék magas folsavat tartalmaznak. A terhesség második hónapjában az étrend elengedhetetlen. Ebben a vonatkozásban zöld zöldségek, tojások említhetők. Összehasonlítva a kábítószer -tablettákkal és kiegészítőkkel, ezek nagyon hasznosak a célra.

2. Vasat tartalmazó élelmiszerek:

A vas elengedhetetlen a megfelelő véráramláshoz. Ebben a terhességi időszakban a 2. havi vérellátás nagyon fontos. Ezért, ha nem vesz be megfelelő mennyiségű vasat, komplikációk léphetnek fel. Ezenkívül egész nap fáradtnak és gyengének érezheti magát. A megfelelő mennyiségű fémet tartalmazó élelmiszerek csirke, hal, szárított gyümölcsök stb.

3. A kalcium fontossága a második hónap terhessége alatt:

A terhesség második hónapja nagyon fontos a baba csontjainak fejlődése során. Ezért elengedhetetlen, hogy elegendő mennyiségű kalcium kerüljön a szervezetbe. Terhesnek napi 1000 mg kalciumot kell tartalmaznia. Ezért a csontokat jobban erősítheti a kalcium. A zöld zöldségek jó kalciumforrás.

4. A terhesség időszakában szükséges fehérjék a második hónapban:

Ez az egyik legfontosabb összetevő az összes közül. A fehérje elengedhetetlen a terhesség kezdetétől. Az extra fehérje biztosítja a baba megfelelő fejlődését. Fehérje is szükséges az izmok növekedéséhez. A magas fehérjetartalmú élelmiszerek a tojás, a tej, a hal és a zöldség stb. Az orvos tanácsa szerint terhes, napi 75 g fehérjét kell fogyasztania.

5. Csirke, mint terhességi étel:

A csirke jó fehérjeforrás ebben az időszakban. Nagyon fontos, mint a terhesség 2. havi étrendje az orvos szerint. Sokan úgy gondolják, hogy a csirke nem csak gyümölcsös ebben az időben. De az orvos szerint közel minden hús biztonságos a terhes nők számára. Az egyetlen dolog, amit fenn kell tartani, a higiénia a főzés során.

6. Zöldségfélék étrendje szükséges a terhesség második hónapjában:

A zöld zöldségek mindig hasznosak fehérjeként és vitaminokként. Ez a két legfontosabb szempont az étrendben a terhesség alatt. Néhány kivételével minden növény fehérjében gazdag; néhány vasban, stb. Így mindig előnyös a terhes nő számára. Valóban jó energiaforrás.

7. Gyümölcsök a 2. havi terhességi étrendhez:

A gyümölcsöket az egyik legfontosabbnak tartják. Néhány kivételével minden dió szükséges a test energiaellátásához. Különösen a lédús gyümölcsök elengedhetetlenek ebben a pillanatban. A friss gyümölcsök mindig előnyösek, mivel elegendő mennyiségű vitamint biztosítanak a szervezetnek. Ahelyett, hogy gyümölcslevet inna, fogyasszon gyümölcsöt naponta. Kétségtelenül megerősíti a testét.

8. Cink:

A 2 hónapos terhességi élelmiszertáblázat cinket tartalmazó ételt is igényel. A baba egészséges fejlődéséért nagyon felelősségteljes. Létfontosságú elem, amely szükséges a sav -anyagcseréhez, az állandó biológiai funkciókhoz stb. A csirke, a hal, a tejtermékek, a tojás, a bab stb. Cinktartalmú élelmiszernek minősül. Ha nem biztos benne, forduljon orvosához.

9. Zsírok:

A zsírok a napi étrend elengedhetetlen részét képezik, és olyan zsírokat kell fogyasztania, amelyek hosszú távon előnyösek a baba számára. A zsírok bevitele lehetővé teszi a baba szemének és agyának fejlődését. Segít a méhlepény és a szövetek növekedésében is. A zsírok segítenek a szülés alatti rendellenességek megelőzésében is.

10. Szál:

Ez a terhes hölgy napi étrendjének alapvető alkotóeleme. A kiegyensúlyozott étkezéshez rost fogyasztása szükséges. Várakozás közben naponta körülbelül 14 gramm rostot kell fogyasztania. A rostfogyasztás csökkenti a székrekedés esélyét és fenntartja a vérnyomást. Segít a terhességgel kapcsolatos kockázatok csökkentésében is.

Milyen ételeket nem szabad enni a terhesség második hónapjában:

Lássuk, milyen ételeket kell kerülni a 2 hónapos terhességi étrend táblázatban.

1. A hússzeleteket túlságosan kerülik:

A terhesség második felében a húsos kenetek nem fogyaszthatók táplálékként. Ezt az ételt kerülni kell ebben az időben. Listeria -t terjedt szét az egész testen. Ez nagyon befolyásolhatja a baba növekedését. Nagyon káros a terhesség alatt. Ezért ügyeljen arra, hogy gyermeke szállításakor kerülje a húst.

2. Lágy sajt:

Kerülni kell az olyan lágy sajtokat, mint a brie, a camembert. Ilyen lágy sajtokat nem szabad enni ebben az időben. 2. hónapos terhességi ételként szigorúan tilos. Ez azért van így, mert E Coli baktériumokat tartalmaz, amelyek komplikációkat okoznak a terhességben. A sajtok sokak kedvencei, de nincs kiút a terhességre.

3. Nyers tojás:

A terhesség alatt jobb elkerülni a friss tojást. Kiváló oka lehet a szalmonellafertőzés terjedésének a szervezetben. Téged és a babádat is mélyen érinthet ez. A fertőzés miatt a baba átlagos növekedése leállítható. Ebből a célból a félig főtt vagy enyhén főtt tojások nagyon veszélyesek.

4. A feldolgozott húst kerülni kell a terhesség második hónapjában:

Bármilyen típusú feldolgozott élelmiszer vagy hús egyáltalán nem egészséges a terhességre. A terhesség második havi étrendjeként a lehetőség szigorú nem. Az ilyen típusú kacsákat hosszú ideig megőrzik, így baktériumokat hordoznak, amelyek nagyon károsak az Ön által szedett babára. Ez kétségtelenül rontja az egészségét.

5. Nyers hal:

Próbálja meg elkerülni a tenger gyümölcsei, például rák, garnéla, garnéla stb. Fogyasztását. Az ilyen típusú halak olyan elemeket hordoznak, mint a higany. Gyakran vetéléshez vezet. A vegyi anyag nagyon káros a terhes nőkre. Bár ízletesek, de nem fogyasztanak fehérjét, ezért jobb elkerülni a terhesség alatt.

A terhesség teljes ideje alatt friss ételeket kell fogyasztania. Főleg azok, amelyek magas fehérjét és vitamint tartalmaznak. A zöldségek és gyümölcsök mindig elengedhetetlenek. Elegendő mennyiségű szükséges dolgot biztosítanak. Figyelnie kell arra, hogy milyen alapvető élelmiszerek alkalmasak erre az időre. Ha a célt szolgálják, vásárolja meg őket, hogy energiát nyerjen a terhesség alatt.

Tények a terhesség diétájáról a magzat számára & Terhes hölgy:

Lássunk többet a 2 hónapos diétáról, terhes nők. Egészséges táplálkozásra van szükség 2 hónapos terhes korban, és terhes nőknek ajánlott napi 600 mikrogramm folsav bevitele. A terhesség alatt nagyon fontos az egészséges és tápláló étrend. Bizonyos tápanyagokat nem tartalmazó étrend károsíthatja a baba egészségét. A rossz étkezési szokások és a túlsúly növelése szintén káros a gyermek egészségére. A helyes étkezési szokások hasznosak lehetnek, mivel lehetővé teszik a terhességi súly csökkentését a szülés után.

Diéta táblázat a terhesség második hónapjában:

Tudja, hogy a terhesség második hónapjában van egy speciális étrend táblázat? Elegendő és kiegyensúlyozott bevitelre és étrendre van szükség mind az anya, mind a magzat egészségéhez. Nyilvánvaló tehát, hogy a terhesség második hónapjában jó étrend -diagramon kell dolgozni. A 2 hónapos terhes legjobb étel a következőket tartalmazza,

 • Rost.
 • Kalcium.
 • Vas.
 • Cink.

Tehát milyen étel jó 2 hónapos terhesen? Reggel kezdje a helyes és kiegyensúlyozott étrenddel. Egyél gyümölcsöt, zöldséget, tejet, tejtermékeket és gabonaféléket. Dönthet úgy, hogy reggel gazdag ételeket fogyaszt, mivel a nap folyamán megemésztődik.

Délután a saláták választása ételként jó választás, mivel energiát adnak. Ilyenkor olyan ételeket is felvehet, mint a tojás, rizs, dal, rotis, zöldségek és tápláló ételek.

A vacsorákat tartsa könnyűnek. Ez mindig a mantra. Fogyasszon főtt vagy főtt zöldségeket és salátákat. Kerülje a sült ételeket, és ne fogyasszon inni minden áron, különösen a vacsorák alatt. A táplálkozás, amely a szervezetbe kerül és segíti a magzatot, mind táplálékon és étrenden keresztül történik. Ezért ne feledje, hogy mindig csak egészséges ételeket fogyasszon.

A terhesség második hónapjában fogyasztható ételek:

Mit kell enni a terhesség második hónapjában? Segítsünk. Az egészséges táplálkozás most minden, amire szüksége van. A 2 hónapos terhes nők egészséges ételei a következők:

 1. Hüvelyesek
 2. Lazac.
 3. Tejtermékek.
 4. Brokkoli.
 5. Tojás.
 6. Édesburgonya.
 7. Bogyók.
 8. Sovány hús.
 9. Teljes kiőrlésű gabonák.
 10. Szárított gyümölcs.

Ez a terhesség második hónapja, mit kell enni. Most nézzük meg, mit kell kerülni.

A terhesség második hónapjában kerülendő ételek:

Szeretné tudni, mit nem szabad enni a terhesség második hónapjában? Itt van egy lista azokról az élelmiszerekről, amelyeket el kell kerülni a terhesség második hónapjában.

 • Magas higanytartalmú halak.
 • Nyers hús és kagyló.
 • Friss tojás.
 • Füstölt tenger gyümölcsei.
 • Delhi hús.
 • Pasztőrözetlen tejtermékek.

Kiegészítők & Tápanyagok, amelyeket két hónapos terhességi diétán kell tartani & Nem Elvenni

A kiegészítők a vas, a cink, a folsav és a D -vitamin. Jelenleg a szervezet számára szükségesek, és segítenek megőrizni a sértetlenséget és a jó helyzetet. Továbbá győződjön meg arról, hogy az elkerülendő kiegészítők az A -vitamin.

Súlygyarapodás a második hónap terhességi étrendje alatt:

Az Amerikai Gyógyszerintézet adatai szerint egy 18,5-24,9 közötti testtömeg-indexű nőnek közel 25-35 fontot (11,4-15,9 kilogramm) kell híznia. Annak a nőnek, aki túlsúlyos volt a terhesség előtt, 15-25 font (6,8-11,4 kg) közötti súlygyarapodást kell elérnie.

További tippek a 2. havi terhességi étrendhez:

Íme néhány tipp a terhesség második hónapjának könnyű leküzdésére.

 • Ne viseljen tűsarkút.
 • Ne vegyen be túlzott mennyiségű koffeint.
 • Ne igyon alkoholt.
 • Ne dohányozzon másodszor.
 • Ne üljön vagy álljon túl sokáig.

Tehát most a terhesség második hónapjában van. Ez az első trimeszter, és ez döntő szakasz az Ön és gyermeke számára. A legjobb táplálékot kell fogyasztania két hónapos terhesen, és biztos, hogy a fent felsorolt ​​kiegészítőket. A terheseknek kerülniük kell a fent felsorolt ​​bizonyos ételeket és bizonyos szokásokat. Ne feledje, hogy a bevitel, ha az egészséges táplálkozás elengedhetetlen a baba számára.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Mi történik általában a terhesség második hónapjában?

Válasz: Általában hasonló tünetekkel szembesül, mint például hányinger, fáradtság, fáradtság, szédülés és vágyakozás. Gyakori vizelési ingert is érezhet. Ezért ügyeljen arra, hogy egészséges és jó étrendet tartson fenn, amely hozzájárulhat az egészségéhez és a magzat fejlődéséhez.

Q2. Lehet menstruációm, és a második hónapban is terhes lehetek?

Válasz: Igen, de ezek világos foltok, amelyeket észrevehet. Ezt nem tekintheti normális időszaknak. Gyakran előfordul, hogy sok nő összezavarodik, mivel ez az időszakkal egy időben érkezhet. További részletekért forduljon orvosához, ha megfelelő időszakot lát.

Q3. Milyen óvintézkedéseket kell tennem a terhesség második hónapjában?

Válasz: Maradjon mindig hidratált, és elegendő mennyiségű vízzel. Hagyja abba a dohányzást és az alkoholfogyasztást, és korlátozza a koffeinfogyasztást. Mozogjon és étkezzen rendesen. A hányinger miatt tartózkodjon az erős illatoktól. Megfelelő gondossággal és megfelelő étrenddel könnyedén átvészelheti ezt a fázist kényelemmel.