18 dolog, amit kerülni kell a terhesség alatt – hibák, amelyeket soha nem szabad elkövetni!

A terhesség egy csodálatos időszak egy nő életében, valóban Isten legnagyobb ajándéka. Lehet, hogy ebben az időszakban áldozatokat kell hoznia, amelyek mind megérik a születendő gyermeke számára. A lehető legnagyobb gondossággal kell eljárni az Ön és gyermeke jó egészségének biztosítása érdekében. A terhesség alatt több dologról is le kell mondania. Bár néhány közülük általában káros lehet az egészségre, néhányról nehéz lemondani.

Kerülendő dolgok a terhesség alatt

A terhesség alatt kerülendő dolgok listája:

A várandós hölgynek számos dologra kell vigyáznia, vagy tartózkodnia kell a terhesség alatt. Ebben a cikkben különböző tárgyakat vagy gyakorlatokat talál, amelyeket távol kell tartania vagy óvatosan kell használni.

1. Kerülje az alkoholt:

Kerülje az alkoholt

Terhesség alatt az alkohol elkerülhetetlen dolog. Bár kevés mennyiség nem okozhat sok kárt, de túl sok rendkívül veszélyes az anya és a baba egészségére. Az elfogyasztott alkohol belép a véráramba. A terhesség alatti ivás nagymértékben káros lehet, mivel az elfogyasztott alkohol átjut a méhlepényen, és így eléri a babát. A baba fejlődő májja nem képes olyan gyorsan feldolgozni, mint a szervezete. A túl sok alkohol nagymértékben növeli a vetélés kockázatát. Emellett növeli a baba esélyét az alacsony születési súlyra. Magzati alkoholspektrum -rendellenességet is okozhat, amely súlyos egészségügyi problémákat okozhat a baba számára, például szívhibákat és viselkedési zavarokat.

2. Lépjen ki a füstből:

A dohányzás nem tesz jót sem neked, sem a babának. A cigaretta növeli az alacsony születési súlyú csecsemők kockázatát. A dohányzás szintén növelheti annak esélyét, hogy a baba koraszülött vagy légzési problémákkal küzd. Szélsőséges esetekben az anya dohányzásának elvárása összefügg a vetéléssel, valamint a hirtelen csecsemőhalál -szindrómával (SIDS).

Lépj ki a Füstből

Azoknál a nőknél, akik általában nem dohányoznak, a terhesség a végső idegenkedés. Még egyetlen dohányfüst is hányingert okozhat. De az egyébként rendszeres dohányosok számára inkább a lemondás küzdelme lehet, különösen akkor, ha a terhesség további stresszel jár. Most a baba az elsődleges, és minden dohányzás, amelyet nem szív el, jó hír a gyermeke számára. Ez a terhesség alatt kerülendő dolgok listája.

3. Mondjon nemet a drogokra:

Mondj nemet a drogokra

A gyógyszerek egyébként nagyon károsak az emberi test normál működésére. Veszélyessé válnak, ha baba van benned, akiről gondoskodni kell. Minden gyógyszert, amelyet szed, a baba is beveszi. Függetlenül attól, hogy kannabiszt, ketamint, ecstasyt, kokaint vagy más illegális kábítószert használ, azokat is továbbadja a babának, mert a kábítószerek átjutnak a méhlepényen. Ez jelentősen növeli a terhességi szövődmények és a magzati rendellenességek kockázatát. Néha még az előírt gyógyszerek, például fájdalomcsillapítók is negatívan hathatnak a szervezetre a terhesség alatt. Látogasson el orvoshoz vagy szülésznőhöz, hogy tanácsot kapjon a gyógyszer helyes adagolásáról és szükség esetén más lehetséges alternatívákról.

4. Kerülje a káros vegyi anyagokat:

Kerülje a káros vegyszereket

A vegyi anyagok a mindennapi cikkekben, például élelmiszer- és italcsomagolásban, tisztítószerekben, peszticidekben és festékekben is károsak lehetnek Önre és gyermekére a terhesség alatt. Próbálja meg elkerülni az olyan termékeknek és élelmiszereknek való kitettséget, amelyek vegyi anyagokat, például biszfenol A -t és ftalátokat tartalmazhatnak, amelyek hatással lehetnek a magzatra. Ezeket a dolgokat a terhes nőknek kerülniük kell. Bár a mindennapi vegyszerekkel való érintkezés elkerülhetetlen, tisztában kell lennie a lehetséges kockázatokkal, és meg kell tennie minden lehetséges óvintézkedést.

5. Kerülendő ételek:

Kerülendő étel

Van egy elég hosszú lista az ételekről és a kerülendő dolgokról a terhesség első trimeszterében. Bizonyos sajtfajták, kagylók és a legtöbb tengeri étel, ritka hús, koffein ismerten károsítják a terhességet. Kerülni kell a baktériumokat tartalmazó élelmiszereket, mivel ezek fertőzéseket okozhatnak, és szélsőséges esetekben vetéléshez, halvaszületéshez vagy fertőzéshez vezethetnek újszülöttjükben. Ebben a fázisban a mértékletesség az absztinencia felett áll. Tisztában kell lennie a kockázatokkal és meg kell tennie a szükséges óvintézkedéseket.

6. Nincs koffein:

Nincs koffein

A kutatások szerint a magas koffeintartalom vetélést vagy alacsony születési súlyt eredményezhet. Javasolt, hogy ne lépje túl a napi 200 mg koffeint. Annak érdekében, hogy csökkentse a koffeinbevitelt, miközben céljait is teljesíti, a napi csészéket koffeinmentes ételekkel vagy gyógyteákkal helyettesítheti. A nap folyamán felfrissülnek, miközben nem okoznak kárt a babában.

7. Kerülje a hajfestést:

Kerülje a hajfestést

Bár teljesen rendben van a haja színezése a terhesség alatt, a félig tartós és tartós hajfestékekben használt vegyszerek óriási adagjai komoly kárt okozhatnak a babának. Ha otthon csinálja, tanácsos kesztyűt viselni és nyisson ablakot a szellőzés érdekében. És a megnövekedett hormonok miatt hajlamosabb lehet a festék allergiás reakcióira. Ezért 24 órával az alkalmazás előtt végezzen javítási tesztet.

8. Kerülje a napozást:

Kerülje a napozást

A terhesség alatt a bőr sokkal érzékenyebb lesz. A hőguta nagyon veszélyes lehet a magzatra is. Tehát a legjobb, ha az árnyékban maradsz, hűvös és hidratált maradsz, mint órákat barnulni. Használjon magas SPF -es fényvédőt még egy ideig kint is.

9. Nincs nehéz edzés:

NEM NEHÉZ SZAKKÉPZÉS

A rendszeres aerob testmozgás jót tesz az egészségnek, és fitt és aktív marad a terhesség alatt. A kemény edzés azonban stresszt okoz a testben és a babában. Ez izomfeszültséget és fáradtságot okozhat. Bármilyen stressz a babán nem kívánatos.

10. Kerülje a beteg embereket:

Kerülje a beteg embereket

Néhány betegség könnyen átvihető. A terhesség alatt az immunrendszere gyenge, és könnyen befolyásolható. Kerülje az övsömörben, bárányhimlőben vagy rubeolában szenvedő embereket, hacsak nem tette meg a szükséges óvintézkedéseket.

11. Ne hagyja ki az étkezéseket:

ne hagyja ki az étkezést

A helyes étrend és a rendszeres betartása nagyon fontos a terhesség alatt. Nem csak magadnak eszel, hanem a babádnak is. Nagyon fontos, hogy rendszeresen étkezzen. Ha kihagyja őket, gyengének és fáradtnak érezheti magát. Ezenkívül nem biztosítja a szükséges táplálékot a baba számára.

12. Kerülje a sarkat:

Magassarkú

A sarka egyébként nagyon kellemetlen lehet egész nap sétálni. Most, hogy terhes, a súlypontja kiegyensúlyozatlan. Nem akarsz billegni azokban az égi magassarkúkban, és elesni, kárt okozva a babának. Ezek a legfontosabb dolgok, amelyeket el kell kerülni terhesség alatt.

13. Kerülje a szemetet:

Kerülje a szemetet

Egyél egészséges és tápláló házilag készített ételeket. A gyorsételek a szükségesnél több olajat és fűszert tartalmaznak, ami nem jó az egészségre. Az utcai ételek baktériumokat és más baktériumokat és más baktériumokat tartalmazhatnak, amelyek károsak az Ön és gyermeke számára. Ezeket az egészségtelen ételeket érdemes elkerülni terhesség alatt.

14. Kerülje el egyes gyógyszereket:

Kerülje el egyes gyógyszereket

Lehet, hogy mindig ugyanazt a balzsamot használta fejfájásra, vagy ugyanazt a tablettát szedte a fájdalomra. De most, hogy terhes, nagyon fontos, hogy megkérdezze orvosát, hogy bármilyen gyógyszert szed -e a baba számára.

15. Kerülje a nehéz házimunkát:

Kerülje a nehéz házimunkát

Lehet, hogy te vagy a ház asszonya, és mindent rendben tartani inkább szokás. Ebben a törékeny szakaszban azonban ne stresszelje magát nehéz munkával. A baba az elsődleges prioritásod. Terhesség alatt kerülni kell a stresszes háztartási munkát.

16. Akupunktúra és masszázs:

Míg néhány kölcsönös kezelést, például az akupunktúrát és a masszázst védettnek érzik a terhesség alatt, korlátozott a megerősítés, amely megmutatja, mennyire sikeresek. Ennek ellenére vannak olyan körülmények a terhesség alatt, amikor nem biztos, hogy védettek. Például a mellkasát nem szabad dörzsölni a terhesség első három hónapjában.

Nagyjából biztonságos az akupunktúra terhesség alatt, és keresnie kell egy képzett akupunktúrás szakembert, aki széles körű képzettséggel és terhes hölgyekkel rendelkezik. Töltse ki akupunktúráját, hogy terhes -e, mert a specifikus tűterápiás fókuszok nem használhatók biztonságosan a terhesség alatt.

17. Macskafélék:

A toxoplazmózis tipikus betegség, amely sok szárnyasnál és gerincesnél fordul elő, beleértve az embereket is. A „Toxoplasma gondii” (T. gondii) nevű parazita megtalálható macska trágyában, talajban vagy macskaalomban, amely szennyezett macskaürítéssel szennyezett.

Terhesség alatt alacsony a toxoplazmózis veszélye. Ha a terhesség első trimeszterében toxoplazmózist kap, a koraszülés veszélye megnő, és látáshiányhoz és agykárosodáshoz vezethet a születendő gyermeknél.

18. Röntgen:

Ha lehetséges, tartózkodnia kell a röntgenfelvételtől terhesség alatt. Az egészségügyi szakemberek felmérik, hogy a kezelés kitart -e addig, amíg meg nem született gyermeke. Például megvizsgálják, hogy a kezelés előnyei meghaladják-e a röntgenvizsgálat általánosan biztonságos biztonságát. Hasonlóképpen fontolóra vehetik egy másik képalkotási stratégia alkalmazását, például egy ultrahang vizsgálatot.

Kismértékben fennáll a születési rendellenességek, valamint a testi és szellemi fejlődési problémák veszélye. Mindenesetre a sugárzásnak való kitettség károsíthatja a szervezet sejtjeit, ami növelheti a rosszindulatú daganatok veszélyét. Ez az oka annak, hogy a röntgensugárzás részeként felhasznált sugárzási dózis megbízhatóan olyan alacsony, mint az ésszerűen elvárható. A terhesség alatti röntgensugarak kis veszélyt hordoznak magukban, hogy a születendő csecsemőt sugárzásnak teszik ki, ami gyermekkori rákot okozhat.

Az ellentétes adatok széles skáláját fogja felfedezni az interneten, könyvekben és folyóiratokban. Légy értelmes, bízz az impulzusaidban, és ne feledd, hogy az éberség sohasem szörnyű gondolat. Ha minden más nem sikerül, beszéljen orvosával. Ne feledje, hogy az idők végezetéig nem lesz terhes. Tartsa együtt, mert ezek a túlélés és a gyakorlatok hamarosan ismét elérhetők lesznek.

Ezeket a dolgokat kerülni kellett a terhesség alatt. Minden nő aggódik, hogy mi a helyes és mi nem a baba számára a terhesség alatt. Vannak olyan dolgok, amelyek elengedhetetlenek a jó egészséghez, míg vannak olyanok, amelyeket ebben az időszakban kerülni kell. Legyen tudatában, maradjon biztonságban, és adja a babának a legjobbat.