9 illóolaj, amit kerülni kell a terhesség alatt

Ez a kilenc hónap egy olyan időszak az életedben, amelyet nem fogsz elfelejteni sietve. Nemcsak új élményeket és érzéseket hoz magával. De egyénként is nagyon óvatossá tesz. Minden, amit eszel, viselsz, csinálsz, vagy akár valami, amit alkalmazsz, átmegy a szkenneren. Tehát itt bemutatunk néhány illóolajat, amelyeket kerülni kell a terhesség alatt.

Terhesség alatt kerülendő illóolajok

A legjobb illóolajok, amelyeket kerülni kell a terhesség alatt:

1. Bazsalikom (illóolaj):

Terhesség és szoptatás idején kerülni kell. Mivel a túlzott bevitelről ismert, hogy növeli a pulzusszámot, és torok- és szájégést okoz. Ezenkívül vérvizelet -kiválasztáshoz, sekély légzéshez, görcsökhöz és szélsőséges esetekben vesszőhöz vezet. Ezért a legjobb, ha a hölgyek terhesen kerülik ezt az illóolajat.

2. Cédrusfa (illóolaj):

Illóolajok, hogy elkerüljék a terhesség alatt-Cedarwood

Terhesség és szoptatás idején kerülni kell. A terhesség alatt számos új hormon szabadul fel. A testben és a várandós anya bőre is kissé érzékeny lesz, mint máskor. Így a cédrusfaolaj ilyen helyzetben történő alkalmazása bőrérzékenységet okozhat. Mindig biztonságos, ha bőrpróbát végez a lábán, mielőtt közvetlenül a bőrére kenné.

3. Édeskömény (illóolaj):

Terhesség alatt kerülendő illóolajok Édeskömény

A terhes nőknél allergia alakulhat ki bizonyos dolgokkal szemben, amikor elvárják, és az édeskömény vezeti az anyagok listáját. Hogy a nők allergiásak lesznek. Egy tanulmány azt is kimutatta, hogy két csecsemőnél hogyan alakultak ki idegi rendellenességek. Mert anyukájuk teát ivott édeskömény olajjal. Ezért a legjobb elkerülni a terhesség alatt.

4. Muskátli (illóolaj):

A legjobb elkerülni a terhesség alatt, mert a nőkről ismert, hogy allergiásak lesznek rá. Ha mégis beveszi, tartsa alacsony mennyiségben, mert a mellékhatások nem egyértelműen ismertek.

5. Gyömbér:

Illóolajok, amelyeket kerülni kell a terhesség alatt Ginger Oil

Bár a gyömbérlé előnyös a terhes nők számára. A gyömbér illóolaj, amelyet terhesség alatt kerülni kell. Még mindig sok vita folyik a kutatók között a gyömbér, mint illóolaj hatásairól a terhesség alatt. De tanácsos a legjobb elkerülni. A terhesség alatti kockázatvállalás káros lehet a kis angyal számára.

6. Jázmin (illóolaj):

Illóolajok, amelyeket kerülni kell a terhesség alatt Jázmin

A legjobb elkerülni terhesség és szoptatás alatt. Mivel ismert, hogy toxicitást okoz a gyermekén.

7. Citromfű (illóolaj):

Terhesség alatt kerülendő illóolajok Citromfű

Bár a citromfű használata általában ajánlott, mivel egészséges, és segít néhány orvosi betegség kezelésében, kerülendő terhesség és szoptatás alatt.

8. Rózsa (illóolaj):

Illóolajok kerülendő terhesség alatt Rose

A rózsaolajnak vonzó illata van, és biztonságosan használható az év más időszakában, amikor nem számít. A legjobb, ha a polcon tartod, amikor baba fejlődik benned. Ez az egyik illóolaj, amelyet kerülni kell a terhesség alatt.

9. Kakukkfű (illóolaj):

Illóolajok, amelyeket terhesség alatt kerülni kell Kakukkfű

Nem szabad szoptatás alatt fogyasztani, mert káros hatással van a gyermekre.

Bár ezeket az olajokat máskor, a terhesség alatt nagyon jónak tartják bőrének és egészségének, a legjobb elkerülni őket, mert mindig fennáll annak a veszélye, hogy az olaj átjut a méhlepénybe, és hátrányosan befolyásolja a babát. Ez toxicitási kockázatot jelent a baba számára. Bár széles körben feltételezik, hogy ezeknek az olajoknak a bevitele még vetélést és születési rendellenességeket okoz a gyermekben, kevés bizonyíték van arra, hogy ezt az állítást igaznak tartsa. Ez a lista néhány illóolajat tartalmaz, amelyeket el kell kerülni a terhesség alatt, azonban a legjobb, ha konzultál orvosával, mielőtt bármit is dönt, mert tudja, mi a legjobb az Ön és gyermeke számára.