A Chia magvak előnyei a terhesség alatt

A terhesség egy olyan szakasz, amikor a nők vihart kavarhatnak arról, hogy mit egyenek és mit nem. Számos olyan élelmiszer létezik, amely egyébként teljesen egészséges lehet, de a terhesség alatt negatívan reagálhat. A chia mag olyan élelmiszertermék, amely rendelkezik mindezekkel a tápértékekkel és még sok mással. Aggódik amiatt, hogy biztonságos -e a Chia magvak fogyasztása a terhesség alatt?

A chia mag a menta család növényéből származik. Ezek a magvak sokoldalúan ehető magvak, amelyek sok fontos tápanyagot tartalmaznak, amelyek szükségesek az egészséges terhességhez. Egy adag 2 evőkanál chia mag a terhesség alatt szinte minden további napi kalóriát és táplálékot biztosíthat a terhesség korai szakaszában.

A Chia magvak előnyei a terhesség alatt

A Chia mag előnyei a terhesség alatt:

1. Az Omega-3 forrása:

A Chia magvak a terhesség alatt kiváló omega-3 források. Az omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlen táplálékok a születendő baba agyának fejlődéséhez. A legtöbb ember úgy dönt, hogy lazac- vagy halolaj -kiegészítőket fogyaszt, hogy kielégítse napi szükségleteit. A halak higanytartalma azonban a legtöbb terhes nőt szkeptikusvá teszi. Így a chia mag kiváló alternatíva. Lehet, hogy nagyon apró kinézetű magvak, de a chia magok nagy mennyiségű omega-3 zsírsavat tartalmaznak.

A magas zsírtartalmú diófélékkel és magvakkal ellentétben, amelyek eltarthatósága előtt rövid eltarthatósági idővel rendelkeznek, a chia mag akár négy évig is tárolható romlás nélkül. Ennek oka magas antioxidáns tartalmuk. A terhesség alatt feltétlenül be kell vennie a napi étrendbe a chia magokat.

2. Az elveszett tápanyagok pótlása:

A terhesség nagyon nehéz lehet a test számára. Nagyon megterheli a testet, és elrabolhat néhány tápanyagot a szervezetből. A chia mag fogyasztása terhesen erős antioxidáns hatású, és pótolja az elveszett tápanyagok egy részét. Nagy mennyiségben tartalmaznak ásványi anyagokat, mint például kalcium, foszfor, magnézium, mangán, réz, cink, vas és niacin. A terhesség utolsó trimeszterében nagyon fontos, hogy elegendő mennyiségű kalciumot kapjon a csontváz megfelelő fejlődéséhez.

A chia mag körülbelül ötször annyi kalciumot tartalmaz, mint a tej. Bórt is tartalmaznak, amely egy másik fontos ásványi anyag a csontok egészségéhez. Az ezekben a magokban található vas elengedhetetlen a vörösvérsejtek kifejlesztéséhez, amelyek oxigént szállítanak a szervezetben. A terhesség alatt fontos növelni a vasbevitelt, hogy megfeleljen az anya megnövekedett vérmennyiségének és a baba vérének fejlődéséhez..

3. Különféle betegségek elleni küzdelem:

A Chia magvakról ismert, hogy hatásosak allergiák, angina, rák, koszorúér -betegség (CHD), szívroham, sportteljesítmény -javítás, hormonális/endokrin rendellenességek, magas vérnyomás, stroke, hiperlipidémia és értágulat esetén. Hatékonyan segíthet véralvadásgátló, antioxidáns és vírusellenes hatásként is.

4. A cukor felszívódásának lassítása:

A magas vércukorszint kockázatos terhességhez vezethet. Olyan szövődményekkel jár, mint a magas születési súly, a C-szakasz szülések megnövekedett esélye és a preeclampsia. Fogyasztáskor a chia mag zselatinszerű anyagot hoz létre a gyomorban. Ez az anyag lelassítja az emésztést és stabilan tartja a vércukorszintet. Ez a minőség elengedhetetlenné teszi a terhességre vonatkozó chia magokat.

Chia magvak terhesség alatt 1

5. Energiaforrás:

A Chia mag terhesség alatt lelassítja a magokból származó cukrokat és szénhidrátokat energiává alakító folyamatot. Ez a lassan égő folyamat amellett, hogy a magvak magas fehérjetartalmúak, nagymértékben hozzájárulnak az energiaellátás biztosításához és fenntartásához.

A Chia magokat terhesség alatt könnyű és szükséges beépíteni a napi étrendbe. Ez nemcsak az anya egészségére, hanem a baba fejlődésére is jótékony hatással van. Ezek az alapvető tápanyagok tárháza, amelyekre a szervezetnek szüksége van a terhesség alatt.