A Kombucha biztonságos a terhesség alatt? Tudjon meg minden részletet

Az étkezési és ivási szokások különbözőek különböző embereknél. Vannak, akik szeretnek túl sok energiaitalt inni, és vannak, akik csak a gyümölcslevekhez kötődnek, és vannak, akik túlzottan isznak teát vagy kávét. Az egyik ilyen ital, ahol néhányuk függővé válik, a Kombucha. Ha egy terhes hölgynek terhessége előtt szokása naponta Kombucha -t inni, akkor feltétlenül felmerül a fejében a kérdés, hogy biztonságos -e a kombucha fogyasztása a terhesség alatt. Ez a kétely azért merül fel, mert a Kombucha alkoholt és koffeint tartalmaz, ami egészségügyi kockázatokat jelenthet az anya és a benne növekvő kicsi számára..

kombucha terhesség alatt

Mi az a Kombucha??

A Kombucha, más néven teagomba vagy teagomba, erjesztett, enyhén alkoholos, édesített zöld vagy fekete tea, amelyet főként egészségügyi előnyei miatt fogyasztanak. E tea eredete még mindig nem világos. Vannak, akik azt állítják, hogy a mandzsúriai Kínából származik, és vannak, akik azt mondják, hogy Kelet -Oroszországból származnak. Ezt a teát cukrozott tea erjesztésével állítják elő, a baktériumok és élesztők szimbiotikus kultúrájának (SCOBY) segítségével. A SCOBY élő baktériumai probiotikusak, ez az ital népszerűségének egyik fő oka.

Mennyire biztonságos a Kombucha a terhesség alatt:

Egészségügyi szakértők és táplálkozási szakemberek nem tudják biztosítani Önt az ital biztonságosságáról a terhesség alatt. Legtöbben azt mondják, hogy ha a várandós hölgynek terhessége előtt szokása a Kombucha -ivás, akkor az csak akkor biztonságos számára, ha kisebb mennyiségben fogyasztja. Ennek fő oka az, hogy a Kombucha alkoholt tartalmaz, ami hatással lehet az anyára és a benne lévő babára, ezért az orvosok többsége nem javasolja a terhes nőknek, hogy fogyasszák ezt az italt.

A Kombucha egészségügyi előnyei a terhesség alatt:

A Kombucha, a terhes nők által leggyakrabban kerülendő ital a benne lévő alkohol- és koffeintartalom miatt. Bár egyes tanulmányok bebizonyították, hogy a kombucha terhesség alatti korlátozott mennyiségben történő fogyasztása pozitív egészségügyi előnyöket mutatott.

1. Energiafokozás:

Ez az ital meglehetősen híres arról, hogy növeli az ember energiáját, vegye sportolónak vagy terhes hölgynek. A Kombucha kis mennyiségű B -vitamin és koffein szállításával növeli az energiát.

2. Javítja az emésztést:

A székrekedés és az emésztési zavarok rendszeres panaszok egy terhes hölgy részéről. A mérsékelt mennyiségű kombucha fogyasztása javítja az emésztést és a bélmozgást. Az italban található jó baktériumok probiotikumként hatnak, amely elősegíti a megfelelő emésztést és a szabad bélmozgást.

3. Stresszoldó:

A stressz, az álmatlanság és az alvászavar néhány gyakori probléma, amellyel a terhesség alatt szembesülnek. Az adaptogének olyan anyagok, amelyek segítik a szervezetet, hogy jobban reagáljon a stresszre. Ezt az italt természetes adaptogénnek tekintik, amely kontroll alatt tartja a terhes hölgy idegeit és enyhíti a stresszt.

4. Lábgörcsök:

A terhesség alatt az egyik tipikus panasz a lábgörcsökre vonatkozik. A kalcium hiánya a szervezetben lábgörcsöket okoz. A Kombucha -ban nincs bizonyíték a kalcium jelenlétére, de ennek az italnak a kalciummal együtt történő fogyasztása növeli a kalcium felszívódását a szervezetben.

5. Megakadályozza a vesekő kialakulását:

Néhány tanulmány kimutatta, hogy a kombucha fogyasztása megakadályozhatja a vesekő kialakulását. Ennek ellenére nincs tudományos bizonyíték erre az előnyre. Egyes terhes nők vesekövekben szenvedhetnek a terhesség előtt, és a vesekövek kezelésére használt gyógyszereket nem lehet folytatni a terhesség alatt. Ezekben az időkben az orvosok azt tanácsolják, hogy a kombucha -t kisebb mennyiségben fogyasszák.

A Kombucha ivásának kockázatai a terhesség alatt:

Az orvosok nagy piros zászlót használnak a kombucha inni a terhesség alatt. Általában nem biztonságos fogyasztani ezt az italt a terhesség alatt az alkohol, a koffein és a benne lévő baktériumok miatt.

A. Alkoholt tartalmaz:

Az alkohol a Kombucha természetes mellékterméke az erjesztési folyamat során. Annak ellenére, hogy a jelen lévő alkohol (0,5%) aránya nagyon alacsony, és nincs kockázata a terhesség alatt, az orvosok azt javasolják, hogy teljes mértékben kerüljék az alkoholt ebben a kilenc hónapban.

B. Baktériumok jelenléte:

A Kombucha általában palackozott termékként kapható a piacon, vagy ez az ital otthon, megfelelő környezetben is elkészíthető. A palackozott termékekben fennáll a bakteriális fertőzés esélye, amely hatással lehet az anyára és a babára. A kombuchában található káros baktériumokat megfelelő steril technikákkal vagy pasztőrözéssel kell csökkenteni. A legtöbb vállalat nem követi a pasztőrözést, mert úgy véli, hogy az italban található probiotikumok megsemmisülnek e folyamat során. A pasztőrözetlen ital káros a terhes hölgyre.

C. Tartósítószerek:

Mielőtt vásárolna egy terméket a piacról, ellenőriznie kell az összetevőket, mivel tartalmazhat mesterséges tartósítószereket. Néhány nőnek mellékhatásai vannak, és néhányan allergiásak lehetnek egyes összetevőkre.

D. A koffein jelenléte:

A terhesség alatt a koffein mennyisége nem haladhatja meg a napi 200 mg -ot. Egy szokásos csésze kombucha 15-130 mg koffeint tartalmaz, a főzött tea típusától függően.

Hogyan kell fogyasztani a Kombucha -t?

Kezdőként először hígítson fel néhány uncia Kombucha -t egy pohár vízben, és élvezze az italt. Várjon 1-2 napot, és figyelje meg a mellékhatásokat. Ha nem tapasztal semmilyen mellékhatást, akkor biztonságosan fogyaszthatja ezt az italt. Terhes hölgyként, ha nincs szokása a Kombucha inni a terhesség előtt, egyáltalán nem alkalmas a terhesség alatt.

Óvintézkedések és tippek a Kombucha ivására:

Mielőtt ezt a csodaitalt fogyasztaná, kövesse bizonyos óvintézkedéseket és tippeket, hogy Ön és a baba biztonságban legyen.

  • Kerülje a palackozott italokat, amelyek több alkoholtartalmat tartalmaznak.
  • Ellenőrizze a lejárati dátumot, és csak az értesített forgalmazóktól vásárolja meg.
  • Ne fogyasszon napokig vagy hónapokig megőrzött kombuchat. A tartósítás elősegíti a folyadék erjedését, ami viszont növeli a benne lévő alkoholtartalmat.
  • Ezt az italt mindig hígítva fogyassza. A nyers kombucha torokégést, gyomorégést és gyomorproblémákat okozhat.
  • Ha lehetséges, készítse el otthon ezt az elixír italt, és fogyassza el. A palackok felesleges tartósítószereket tartalmazhatnak, amelyek károsíthatják a terhes hölgyet és a babát.

Mennyire biztonságos a Kombucha szoptatás alatt:

Egészségügyi szakértők és táplálkozási szakemberek nem tudják biztosítani Önt az ital biztonságosságáról szoptatás és szoptatás alatt. Ennek oka a koffein, az alkohol és a pasztőrözés hiánya. Szoptatás közben, ha az anya kombucha -t fogyaszt, kis mennyiségű alkohol kerül az anyatejbe, amely átjut a babára, és hasonló lesz a koffein esetében is. Ezért az orvosok azt tanácsolják a szoptató anyáknak, hogy ne fogyasszanak kombuchat.

Végül arra lehet következtetni, hogy még ha a várandós hölgynek is szokása van a kombucha fogyasztására a terhesség előtt, akkor jobb, ha abbahagyja az ivást a terhesség és a szoptatás alatt. Megértjük, hogy a terhes nőknek furcsa vágyaik lesznek, de a kombucha a terhesség alatt nem biztonságos. Próbáljon alternatív italt vagy ételt találni, amely kielégíti vágyait.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Mennyi Kombucha -t kell innia a terhesség alatt?

Válasz: Általában nem biztonságos a Kombucha inni a terhesség alatt. De ha továbbra is fogyasztani szeretné, ne igyon többet egy pohárnál, azaz egy vagy két uncia kombuchat egy pohár vízben.

Q2. Mennyi alkohol van jelen Kombucha -ban?

Válasz: A Kombucha 0,5% alkoholtartalmat tartalmaz. Ez az erjedési folyamat miatt változik. A palackozott Kombucha legfeljebb 3% alkoholt tartalmaz.

Q3. Melyek a Kombucha alternatív italai a terhesség alatt??

Válasz: A házi gyümölcslevek a legjobb alternatívák a terhesség alatti ivásra.

Jogi nyilatkozat: Az ebben a cikkben kifejtett vélemények csak tanácsok, és a webhely nem felelős az esetleges mellékhatásokért. Jobb, ha bármi fogyasztása előtt megkérdezi az orvost, különösen akkor, ha terhes.