A petrezselyem biztonságos a terhesség alatt?

A terhesség alatt egyes élelmiszereket biztonságosnak és nem biztonságosnak minősítenek fogyasztásra. Míg a zöldeket mindig az egészséges táplálkozás részének tekintik, gondolkoztál már azon, hogy ehetsz -e petrezselymet terhesen. A petrezselyemlevél fűszerezésként való hozzáadása a vacsora tányérjához terhesség alatt nem jelent komoly kárt a magzatra. Mindazonáltal nagy mennyiségű petrezselymet kerülni kell, ha terhes, mivel súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Olvassa el ezt a bejegyzést, ha szeretné tudni, hogy a petrezselyem biztonságos -e a terhesség alatt?

petrezselyem terhesség alatt

A petrezselyem előnyei a terhesség alatt:

A petrezselyem egy nagyon gyakori gyógynövény, amelyet világszerte használnak az élelmiszer -előállításban. Könnyen elérhető egész évben. A petrezselyemről ismert, hogy tápláló növény, tele van antioxidánsokkal és vitaminokkal. Számos egészségügyi előnnyel jár, még a terhes nők számára is, ha kis mennyiségben veszik be. A petrezselyemlevelek kiemelkedő előnyei:

Erősíti az immunrendszert:

A petrezselyem magas arzenáltartalommal rendelkezik, amely kiváló antioxidáns vegyületként működik. Segít az immunrendszer erősítésében és a fertőzések leküzdésében a terhesség alatt.

Gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik:

A petrezselyem kiváló gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek enyhítik az olyan problémákat, mint az ízületi fájdalmak és a duzzanat terhes anyáknál.

Megakadályozza a vérszegénységet:

A petrezselyemből származó nagy mennyiségű vas segít megelőzni a vérszegénységet a terhesség alatt.

Harcol a szabad gyökök ellen:

A petrezselyem a C -vitamin és az A -vitamin erőműve, amely segít elpusztítani a szabad gyököket, és megakadályozza a kismama oxidatív stresszét.

Jó forrása a folátoknak:

A folsavat vagy a folsavat fontos tápanyagnak tekintik a terhesség alatt. A petrezselyem fogyasztása optimális adag folsavat biztosít, amely megvédi a babát az idegcső minden hibájától.

Segíti az emésztést:

A petrezselyemről ismert, hogy kiváló emésztési tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek enyhíteni az olyan problémákat, mint a puffadás és a puffadás.

Létfontosságú tápanyagokkal van tele:

A petrezselyem terhesség alatt történő fogyasztása egészséges adagban biztosítja a létfontosságú ásványi anyagokat, például kalciumot, káliumot és magnéziumot. Ezek az ásványi anyagok nélkülözhetetlenek a baba egészséges fejlődéséhez és növekedéséhez. Ezenkívül a petrezselyemben található K -vitamin hozzájárul a csontok erősítéséhez a terhesség alatt.

Mellékhatások és óvintézkedések:

Ha nagy mennyiségű petrezselymet fogyaszt, több kárt okozhat, mint hasznot a babának. A nagy mennyiségű petrezselyem stimulálhatja a méhét, és korai méhösszehúzódásokhoz vezethet. A petrezselyem két fő hatóanyaga, a miriszticin és az apiol károsnak bizonyul a terhesség alatt. Néhány oka annak, hogy a petrezselyem mennyiségi használatát kerülni kell a terhesség alatt, a következők:

  • A petrezselyemben található hatóanyagok méhösszehúzódásokat válthatnak ki, amelyek akár abortuszhoz (1) és vetéléshez is vezethetnek. Ezek az összetevők koraszülést is kiválthatnak, és nagyobb kockázatot jelenthetnek az anya és a baba egészségére.
  • A petrezselyemolajban található mirisztin, amikor a méhlepényen keresztül jut el a babához, megváltoztathatja a születendő baba szívverésének ütemét.
  • A nagy adag petrezselyemolaj akár hemoglobin -problémákhoz is vezethet a fejlődő gyermekben.
  • A petrezselyem fogyasztása terhesség alatt allergiás reakciót is kiválthat a kismamában.

Tehát, ha azt szeretné, hogy csak petrezselymet használjon ízesítő összetevőként, akkor biztonságosan megengedett a terhesség alatt. Számos kutatást végeznek ezzel kapcsolatban, hogy pontosan meghatározzák a petrezselyem mennyiségét, amely megengedett a terhesség alatt. Mindig jobb, ha beszél a kezelőorvosával a petrezselyem fogyasztásával kapcsolatos kockázatokról a terhességi hónapokban.