A rágógumi biztonságos a terhesség alatt?

Magától értetődik, hogy ha zsemle van a sütőben, akkor sebezhetőbb minden betegséggel szemben, amelyeket gondolat nélkül figyelmen kívül hagyhat. A benned levő élet gondozása önmagában fárasztó feladat, így nem hagyhatja gondolatban, hogy kímélje, milyen egészségügyi veszélyeket jelenthet a napi étkezés. Fogászati ​​egészsége nyilvánvalóan veszélybe kerülhet, ha folytatja a szokásos rágógumit. A minimális elővigyázatosság betartása azonban megmentheti a fogászati ​​klinikai utazás gondjait.

A rágógumi biztonságos a terhesség alatt?

A rágógumi biztonságos a terhesség alatt

Egészsége közvetlenül befolyásolhatja a babát. Éppen ezért rossz ötletnek bizonyulhat, ha a konyhába megy, kinyitja a hűtőszekrényt, és mindent megesz, amit talál. Különösen, ha a baba és a fogak egészsége érintett. A legújabb tanulmányok szerint a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy azoknak a nőknek, akik terhességük alatt rágják a gumit, nagyobb a kockázata annak, hogy ínybetegségben, valamint terhességi cukorbetegségben szenvednek. Valószínű, hogy a magzatvízbe olyan ínybetegségek kerülhetnek, amelyek véletlenül lenyelnek minden ínyt, ami koraszülést okozhat.

A rágógumi okai:

Nincs olyan szabálykönyv, amely kimondja, hogy a rágógumi terhesen való rágása rossz, de a mértékletesség mindenképpen ajánlott. Az édesítőszereket gyakran cukorhelyettesítőként használják. Kerülje az édesített ínyeket, de legyen benne elég nagy mennyiségű rágógumi (legfeljebb napi 3 fogínyt). Miért?

  • Az íny jó helyettesítője a terhességi étel utáni sóvárgás távoltartásának, ezáltal segít a testsúly kordában tartásában.
  • Az íny Stevia -t tartalmaz, amely hatékonyan hat a hányingerre. Viszont nemcsak jobban érzi magát, hanem aktívabb is lesz. Végül is nincs rosszabb a borús terhességnél.

A rágógumi nem rágásának okai:

Amint azt korábban említettük, az édesítetlen íny előnyben részesítése nyilvánvalóan segít elkerülni a fogászati ​​problémákat. Időnként ízesített ínyeket is vásárolhat- főleg joghurtot, banánt és epret.

Ne feledje, hogy nem minden édesített íz használható terhesség alatt. Annak ellenére, hogy biztonságosnak tekintik, nyilvánvalóan mellékhatásai vannak.

  • Ha beveszi a szorbitot, felpuffad, mivel a bél felszívja. Az egész mottó az, hogy egészséges babát kell szülni, és elegendő teret szeretne hagyni a babának a növekedéshez és a neveléshez, ahelyett, hogy megengedné magának a puffadást..
  • Egy másik hozzáadott ízű szukralóz diabéteszes mellékhatásairól ismert.

Óvintézkedések:

  • Ne aggódjon egy pillanatig sem, mert a rágott gumi lenyelése nagyobb katasztrófa lehet a gyomorban.
  • A legtöbb rágógumi xilitolt tartalmaz, amelyet nem szabad terhesség alatt bevenni. Gumi vásárlásakor feltétlenül olvassa el a címkét és ellenőrizze az összetevőket.
  • Hagyja abba a rágógumit egy hónappal az esedékessége előtt. Ez segít megőrizni a baba kockázatmentességét.
  • Rendszeresen használjon fogselymet rágógumi után.

Összefoglalva, teljesen rendben van, ha elmegy és meginja a cukrozatlan ínyeket, amelyeket a fogászati ​​üzletekben talál. Ellenőrizze azonban, hogy a hozzáadott tartósítószerek és aromák kompatibilisek az Ön állapotával. Szakemberrel való konzultáció is megfelelő lenne. Természetesen nem akarsz rontani a helyzeten, ha rágsz egy gumit. Tehát, ha az émelygés zavarja, lépjen ki, vásároljon gumit és rágja tovább.