A tamarind fogyasztásának hatásai a terhesség alatt

A tamarind terhesség alatti hatása leginkább a tények alapján értelmezhető. Ez segít csökkenteni a bokák duzzadását. Ami fájdalmas és káros lehet, valamint puffadás és izomfájdalom. Az édes tamarind terhesség alatt előnyös, mivel kiváló tisztességes cukorforrás. Terhesség alatt fogyasztható. De szerény mennyiségben és általában más élelmiszerekkel kombinálva.

A tamarind gyümölcs Afrika kontinensén őshonos. A Fabaceae család hüvelyes fája. A fa által termett gyümölcs pépet és magokat tartalmazó hüvelybe van zárva. A tamarind hüvely pépét világszerte a konyhákban használják.

A Tamarind számos előnnyel jár az egészség megőrzése szempontjából. Segít a vérnyomásban, szabályozza a koleszterint, az emésztést, és még abban is segít, hogy a bőr élénk maradjon, a hajad pedig erős és egészséges legyen. Hashajtóként is használható.

A Tamarind fogyasztása terhesség alatt

A Tamarind táplálkozási tényei a terhesség alatt:

Ha aggódik amiatt, hogy „jó -e a tamarind a terhességre”, akkor íme néhány tény, amelyek segíthetnek a választásában. A Tamarind nagyon gazdag tápértékben.

 • Kalciumot és más tápanyagokat, például A-, C- és K -vitamint tartalmaz.
 • A tamarind szintén nagyon biztonságos és ésszerű fehérje-, rost- és sok más ásványi anyagforrás.
 • Ezenkívül jó cukorforrás, különösen terhesség alatt.

A tamarind mérsékelt fogyasztása terhesség alatt nem káros, de előnyös mind az anya, mind a születendő gyermek jóléte szempontjából.

[Többet látni: Az amla fogyasztásának felhasználása terhesség alatt]

A Tamarind fogyasztása terhesség alatt biztonságos vagy sem?

Nem létezik olyan kutatás, amely bebizonyította volna, hogy a tamarind biztonságosan alkalmazható gyógyszerként a terhesség alatt. A tamarind terhesség alatti mérsékelt fogyasztása előnyös. A Tamarind gazdag tápértékben, és sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, amelyek jóak a kismamának.

Különös aggodalomra adhat okot a tamarind terhesség alatt. A Tamarind valószínűleg reakcióba lép paracetamolt, ibuprofent és akár aszpirint tartalmazó gyógyszerekkel. Ezért tanácsos, hogy a tamarind további fogyasztása előtt 24 órával teljen el ezen gyógyszerek bevétele után.

A Tamarind előnyei a terhesség alatt:

A tamarind tápértékét tekintve mérsékelt mennyiségben előnyös a terhesség alatt. A tamarindnak előnyei vannak a terhesség alatt a kismama és így a születendő csecsemő számára is.

 1. A terhesség későbbi trimeszterében a tamarind gyulladáscsökkentő tulajdonságai segítenek a bokák duzzanatának, a puffadásnak és az izomfájdalmak különböző típusainak kordában tartásában.
 2. A tamarind nagyon magas az antioxidánsok tekintetében.
 3. Ez elengedhetetlen az olyan állapotok kezeléséhez, mint a hasmenés, székrekedés és a terhességi cukorbetegség.
 4. Ez a legjobb, mivel ez az egészségügy természetes formája.
 5. A terhességi cukorbetegség, amely a terhesség alatti magas vércukorszintet jelenti. amely tamarinddal szabályozható, mivel polifenolokat és flavonoidokat tartalmaz.
 6. Az ásványi anyagok, például a kálium és a nátrium jelenléte elősegíti a vérnyomás szabályozását és kezelését a terhesség alatt.
 7. Azt is gondolják, hogy a tamarindban található antioxidánsok állítólag segítenek a rák bizonyos formáinak megelőzésében.

A Tamarind mellékhatásai a terhesség alatt:

Nincs elegendő kutatás a végleges vélemény kialakításához. Arról, hogy a tamarind biztonságosan használható -e gyógyszerként a terhesség alatt. És így előfordulhatnak szürke területek a tamarind mellékhatásai körül a terhesség alatt.

 • A kockázatok nagy része a tamarind ellenőrizetlen mennyiségű fogyasztása miatt következik be a terhesség alatt. Az ibuprofen olyan gyógyszer, amely veszélyeztetheti a gyermek életét, és a tamarind növeli a szervezet képességét a gyógyszer felszívására.
 • A Tamarind növeli az aszpirin felszívódási sebességét is, amely vérhígító hatású, mivel a baba a szabálytalan véráramlás miatt nem kap megfelelő táplálékot.
 • A tamarind túlzott fogyasztása a vércukorszint és a vérnyomás problémáihoz vezethet.

A Tamarind fogyasztása a terhesség alatt:

A tamarind mérsékelt mennyiségben történő fogyasztása kiváló a terhesség alatt. A tamarindot azonban más élelmiszerekkel együtt kell fogyasztani. És nem nyers vagy hígítatlan formában. Léként is fogyasztható. Az anyák leggyakoribb kérdései: „Ehetek -e tamarindot terhesség alatt”? A válasz IGEN … Lehet Pani Puri, Sev Puri, Sambar vagy bármilyen zöldség- és nem zöldség curry. Ne feledje, hogy a higiénia óriási tényező, ezért a legjobb, ha ezeket az édes -savanyú finomságokat otthon kapja, nem pedig az utcán!

A tamarind édes-savanyú ízének vágya mindig ott lesz. Ezzel együtt jönnek a kérdések „biztonságos -e a tamarind fogyasztása a terhesség alatt”? Vagy „mik a tamarind mellékhatásai a terhesség alatt”? Bár széles körben elismert, hogy.

A Tamarind számos táplálkozási tulajdonsággal rendelkezik. És előnyös a nők által a terhesség alatt szembesülő gyakori betegségek kezelésében. Azt is meg kell jegyezni, hogy túl sok minden nem jó. A tamarind bármilyen formában történő túlzott fogyasztása, különösen nyersen vagy hígítatlanul, veszélyes helyzetekhez vezet mind az anya, mind a gyermek számára. Ezért élvezze a tamarindt, maradjon egészséges, de legfőképpen biztonságban.

Gyakran Ismételt Kérdések:

Q1. Lehetséges, hogy a tamarind vetélést okoz??

Válasz: A tamarind gazdag C -vitaminforrás. A túl sok C -vitamin azonban nem alkalmas a terhesség alatt, és káros hatással lehet a kismamákra. A túlzott C -vitamin -bevitel, különösen a terhesség korai szakaszában, csökkentheti a progeszteron termelését. A progeszteron elengedhetetlen a terhesség korai szakaszában. Ahogy előkészíti a méhnyálkahártyát az embrió befogadására. Ez az oka annak, hogy azt javasolják, hogy a tamarindot mérsékelt mennyiségben és más élelmiszerekkel együtt használják.

Q2. a tamarind fogyasztása terhes nőknek vagy szoptató anyáknak fokozott óvintézkedéseket kell tenniük?

Válasz: A terhes nőknek meg kell tenniük a szokásos óvintézkedéseket a terhesség alatt. Fogyasszon tamarindot szerény mennyiségben. Lehetőleg más ételekkel. Léka formájában is hasznos. A szoptató nők hasonló mennyiségben fogyaszthatnak tamarindot. Mivel nincs hatással a gyermekre, és viszonylag biztonságos.

Q3. Hogyan befolyásolja a tamarind a terhesség korai szakaszát??

Válasz: Az első trimeszterben, különösen a terhesség első hónapjában a tamarind túlzott bevitele nem jó. A Tamarind C-vitamint tartalmaz, és a túl sok C-vitamin önmagában okozott vetéléshez vezethet. A progeszteron csökkent termelése miatt. Természetes gyógyszer a hányinger és a reggeli rosszullét ellen. amelyek gyakori állapotok a terhesség korai szakaszában. Bár a túlzott tamarindfogyasztás kockázata a terhesség korai szakaszában a legnagyobb. Mindig ajánlott kielégíteni a tamarind iránti vágyát mérsékelt mennyiségben.