A Wellbutrin a terhesség alatt biztonságos fogadás?

A Wellbutrin a Bupropion, a depresszió és a szezonális affektív zavarok kezelésére használt gyógyszer piaci neve. Kiskereskedelemben kapható Zyban nevű gyógyszerként is, amely segíti a dohányzást. A bupropion a noradrenalin-dopamin-újrafelvétel-gátlók (NDRI) osztályába tartozik, amelyek antidepresszánsok, amelyek szabályozzák a noradrenalin- és dopaminszintet az agyban.

A hiba azonban az, hogy a Wellbutrin biztonságos -e a terhesség alatt?

Ha már egy ideje szedi ezt a gyógyszert, a terhesség alatti hirtelen elvonás különböző fizikai és pszichológiai tüneteket okozhat, például szédülést, idegességet vagy szorongást, valamint gyomorproblémákat. Ezért fokozatosan le kell állítani, egy bizonyos idő alatt. Jobb konzultálni orvosával, mérlegelni az előnyöket és hátrányokat, majd eldönteni, hogy folytatja -e a gyógyszert, vagy hagyja abba..

Wellbutrin terhesség alatt

A Wellbutrinhez kapcsolódó problémák:-

  • A Wellbutrin terhesség előtti alkalmazása problémát jelenthet, mivel késleltetheti a megtermékenyítést a szabálytalan menstruációs ciklusok miatt.
  • A Wellbutrin a terhesség alatt is növelheti a vetélés esélyét, amint azt megfigyelték. Bár ez sokkal alacsonyabb, mint a vetélés hátterének aránya, mégsem éri meg a kockázatot.
  • A gyógyszer alkalmazása nem növeli a születési rendellenességek esélyét, bár ritkán észleltek szívhibákat az újszülött gyermeknél.

    Többet látni: Citalopram terhesség alatt

Wellbutrin- Folytatni vagy nem folytatni?

Kezeletlen depresszióban szenvedő terhes nőknél gyakran vetélést és koraszülést, valamint szövődményekkel vagy alacsony születési súlyú csecsemőket figyeltek meg. A terhesség alatti kezeletlen depresszió a szülés után is folytatódhat, mint a szülés utáni depresszió, amely súlyos állapot, amely sürgős figyelmet igényel, és mielőbb kezelni kell.

Ha a gyógyszert az orvossal folytatott alapos konzultációt követően abba lehet hagyni, azt tapasztalt orvosnak kell elvégeznie. A gyógyszer szedését fokozatosan, bizonyos időtartamon át kell abbahagyni a kockázati tünetek, például hányinger és hányás csökkentése érdekében.

Ha úgy dönt, hogy terhesen szedi a Wellbutrin -t, tudnia kell néhány alapvető tudnivalót. A csecsemőknél elvonási tünetek jelentkezhetnek, mint például ingerlékenység, borzongás, alvászavarok vagy étkezési nehézségek. Ezt a kockázatot nem érdemes vállalni, és konzultálnia kell orvosával ebben a kérdésben; kérjen valamilyen alternatív gyógyszert, ha lehetséges, mellékhatások nélkül, csak a baba biztonsága érdekében.

A Wellbutrin hatása a baba fejlődésére-

Terhesség alatt szedheti a Wellbutrin -t??

Nem sok ismeretes a Wellbutrin terhesség alatti káros hatásairól. Lehet, hogy összefüggés van a bupropion prenatális expozíciója és a figyelemhiányos hiperaktivitási zavar (ADHD) között, de ezt még nem kell teljesen tanulmányozni.

A szoptatás gyógyszeres kezelés közben kis mennyiségű Wellbutrint is átad a babának. A legtöbb csecsemő számára nem káros. Ez azonban rohamokat okozhat azok számára, akik hajlamosak rájuk.

Az átutalt összeg, bár kicsi, káros hatással lehet a gyermek növekedésére. Az anya tünetei átkerülhetnek a gyermekre, a baba koraszülött vagy számos egyéb szövődmény jelentkezhet.

A szülés utáni Wellbutrin szintén csökkentheti az anya által termelt tej mennyiségét, így megfosztva a babát attól. Ezért a legjobb, ha konzultál az orvossal, és eldönti, hogy szoptatni kell -e vagy sem.

A Wellbutrin okozta összes mellékhatással együtt kerülni kell ennek a gyógyszernek a használatát mindaddig, amíg nem feltétlenül szükséges. Egy anya egyszerűen nem akarja, hogy gyermeke koraszülött vagy hibás születésű legyen, és mivel a Wellbutrin képes erre, ez nagyon elkeseredett. Ha lehetséges, valamilyen alternatív gyógyszert kell szedni a depresszió kezelésére.