Alkohol a terhesség alatt: kockázatok és mellékhatások a babára

Az alkoholfogyasztás a terhesség alatt nem olyan dolog, amire fogadni szeretnénk. A kockázatok nagyobbak, nemcsak a növekedésében, hanem a baba növekedésében is károsak. Sok lehetséges kockázat van, amelyekről nem tud. Íme néhány dolog, amit tudnod kell az alkoholról és a terhességről.

Alkohol a terhesség alatt

A kutatók évek óta papírtekercseket töltöttek azzal, hogy kitalálják, káros -e az ivás a terhesség alatt vagy sem (1). Ebből arra a következtetésre jutottak, hogy az alkohollal való túlzásba várakozás közben valóban káros. Valójában kevés alkohol elegendő a magzat károsodásához és születési rendellenességhez.

Biztonságosnak tekintik az alkoholfogyasztást a terhesség alatt?

Nem! erős nem! A terhesség alatti alkoholveszély sokrétű. A magzati alkohol szindróma gyakori dolog minden terhes anyánál, akik alkoholt fogyasztanak. Az alkohol átjuthat a méhlepénybe és ezáltal a baba véráramába. Ha még mindig úgy dönt, hogy inni szeretne, amikor terhes, akkor nem tanácsos többet inni egy vagy két egységnél.

Az alkoholfogyasztás mellékhatásai terhesség alatt:

Ha gondolkodik, teljesen rendben van, ha alkalmanként, de csak alkalmanként iszik. A partikon és más társasági összejöveteleken alkalmanként fogyasztott alkohol nem valószínű, hogy negatívan vagy hátrányosan befolyásolja a babát. Ha arra számít, és kíváncsi az alkohol terhesség alatti hatásaira, itt egy figyelmeztetés.

1. A máj az egyik utolsó szerv, amely kifejlődik gyermekében, ezért ha alkoholt fogyaszt, mint bármely más tápanyagot, amely a szervezetébe kerül, az alkohol is változatlanul eléri gyermekét, valamint máj hiánya vagy birtoklása miatt. nagyon kicsi máj, a baba szervezete nem képes olyan jól feldolgozni az alkoholt, mint Ön. Ez negatívan befolyásolja a baba növekedését. A terhesség alatti túl sok alkoholfogyasztás vagy erős alkoholfogyasztás káros a baba számára. Ha egy anya megengedi magát a nagy ivászatnak, gyermeke valószínűleg születése után is rendelkezik alkoholhatással, és ezek a hatások egész életen át fennmaradhatnak.

2. Zavarok csecsemőknél, ha anya terhesség alatt iszik alkoholt:

A csecsemők fő rendellenességei, akiknek anyja alkoholt fogyaszt a terhesség alatt, a gyenge növekedés, a viselkedési problémák, az arc rendellenességei és a gyermek tanulási zavara. Terhesség alatt az alkoholfogyasztás súlyosabb rendellenességekhez is vezethet, például egész életen át tartó látásproblémákhoz, hallási nehézségekhez, alvási problémákhoz, beszédkésésekhez, alacsony születési súlyhoz. Bizonyos esetekben az orvosok azt is megállapították, hogy a terhesség alatti alkoholfogyasztás hatása vetéléshez, koraszüléshez vagy halva született gyermek születéséhez vezet..

3. Agykárosodás és halvaszületés:

Agykárosodás és halvaszülés az alkohol egyéb mellékhatásai a terhesség korai szakaszában. A baba nem nő a méhben, vagy akár életét is elveszítheti.

4. Születési rendellenességek:

A születési rendellenességek, például látási problémák, hallásproblémák stb. A lehetséges hibák, amelyeket a baba kialakíthat. Ne feledje, a hibák hosszú távúak.

Ha még mindig az alkoholfogyasztáson gondolkodik terhesség alatt, akkor óvatos szavunk az lenne, ha megengedné magának az alkalmi italokat, és tartsa szem előtt a mennyiséget. Ne veszítse el magát, és ne feledje, mennyire befolyásolja a testét. Az alkohol mérgező anyag a baba számára, mivel nincsenek megfelelő szervek az alkohol lebontására, a fejlődő baba hajlamos arra, hogy erős alkoholkoncentráció legyen a vérében, ha az anya iszik, mert ez az ital továbbjut a babára. Vannak esetek, amikor a hölgyek erősen beleadták magukat az ivásba, miközben vártak, de tökéletesen finom babákat szültek, hibák nélkül, míg mások, akik alig ittak egy -két italt, valamilyen rendellenességet tapasztaltak a csecsemőikben, ezért a legjobb, ha óvatosak vagyunk. Minden szülés más, minden leendő anya más és a teste is más.

Tanulmányok kimutatták, hogy akár egy -két pohár bármilyen ital, legyen az bor, sör, vodka, rum, változatlanul befolyásolja a babát. Amíg látod, hogy a barátaid isznak, ne feledd, hogy a testük bírja. Talán nem teheted. Ha rendszeresen iszik, akkor a legjobb, ha abbahagyja az alkoholfogyasztást, miután megtudja, hogy terhes. Így elkerülheti a betegségeket, és egészséges, boldog gyermeket szülhet.

Az alkoholfogyasztás hatása a terhesség alatt:

Mint mondtuk, hiszünk abban, hogy a terhesség alatt nincs alkohol. Mindazonáltal, ha így tesz, íme néhány olyan hatás, amelyet látni fog a babáján.

A. Arcvonások: A babának jellegzetes arcvonásai lehetnek. Kicsi feje lehet, lapos arccal és néha keskeny szemnyílásokkal.

B. Növekedési problémák: A növekedési problémák az életkor előrehaladtával jelentkeznek. Azok a gyermekek, akiknek anyja alkoholt ivott a terhesség alatt, általában kisebbek lesznek, mint a korukban lévők.

C. A tanulási és viselkedési problémák idővel felszínre kerülnek.

D. Születési rendellenességeket és az újszülötthez kötődési problémákat, valamint táplálkozási problémákat is megfigyeltek.

Alkohol a terhesség alatt

Az alkoholfogyasztás abbahagyásának módjai a terhesség alatt:

  • Az első módja annak, hogy teljesen megértse, hogy rendkívül káros az Ön és a baba számára. Ennek tudatában próbálja meg elterelni a figyelmét azzal, hogy olyan dolgokat tesz, amelyek teljes figyelmét igénylik. A figyelem elterelésének az egész lehetséges módja.
  • Értsd meg az alkohol utáni idődet. Amint ezt tudja, próbálja meg sétálni, vagy ne tartózkodjon a környéken. Tegyen olyan dolgokat, amelyek biztosítják, hogy messze legyen az alkohol hozzáférhetőségétől.
  • További gyógymódokért forduljon orvosához.

Bár ez a leszokás biztosan nehéz lehet, az önuralom az első dolog, amit gyakorolni kell. Ezzel a dolgok a helyükre kerülnek.

Hogyan jut el az alkohol az anyaméhben lévő babához??

Az alkohol átjut az anya véréből a baba vérébe. A méhlepényen keresztül jut be a babába, amely összeköti az anyát és a babát. A méhlepény ideális arra, hogy a babát táplálja a növekedéséhez szükséges tápanyagokkal.

Lehet -e alkoholt inni terhesen?

Egy olyan kérdésre, mint a terhesség alatt iszik alkoholt, meglehetősen egyszerű a válasz. Igen, természetesen. Viszont KELL alkoholt inni terhesség alatt, ez nagyon szubjektív. Véleményem szerint nem szabad. Ha kilenc hónapig nem fogyaszt alkoholt, az csak jót tesz a szervezetének. Ha azonban továbbra is bele akar esni az ivásba, legyen az alkalmi vagy súlyos, akkor a legjobb, ha jól értesül a tettei következményeiről. Sokat segít, ha beszél az orvosával, és megcáfolja ezeket a mítoszokat, és eljut a dolog igazságához. Kérje ki orvosa véleményét ebben a tekintetben, és győződjön meg arról, hogy mit csinál, mert az ital nagy hatással lesz -e gyermekére, vagy sem.

Kérdezze meg orvosát, hogy mi a legjobb az Ön számára, és tartsa be az egészséges táplálkozási tervet. Ha rendszeresen bulizik, aki ilyen alkalmakkor megengedi magának az alkoholt, próbálja elkerülni az ilyen társasági összejöveteleket, mert az alkohol nem lesz kevésbé mérgező, mert a legjobb barátja születésnapja vagy a húga esküvője van. Próbáljon ki más tevékenységeket, amelyek ellazítják Önt és gyermekét. Lehet menni gyógyfürdőkbe, könyveket olvasni, vagy akár jó zenét hallgatni. Ön is főzhet valami egészségeset magának és gyermekének.

Előnyös, ha figyelmezteti a nőket, hogy terhesség alatt ne fogyasszanak alkoholt, vagy csökkentsék az ilyen italok fogyasztását, amelyek hosszú távon károsak lehetnek a gyermekre nézve. Az emberek figyelmeztetnek, mert a legjobbat kívánják az anyának és gyermekének. Az orvosok mindig egészséges babát választanak az anyák parti élete helyett, és ezért azt tanácsolják pácienseiknek, hogy tartózkodjanak az alkoholtartalmú italoktól, hogy kiküszöböljék a valójában a legritkább lehetőségeket, amikor a gyermek helyrehozhatatlan károkkal születik..

Sok fájdalom és sajnálat elkerülhető, ha kilenc hónapig távol tartja az alkoholt, és amíg abba nem hagyja a szoptatást. Csak egy bizonyos ellenőrzésről van szó, amely segíthet a folyamatban. Ha tudja, hogy terhes, tartsa otthonát alkoholmentes palackoktól vagy akár annak szagától. Lényegében ez lesz az első lépés a leszokáshoz.