Alvó helyzet a terhesség alatt: biztonságos testhelyzetek és tippek

Ha a terhesség útjára lépett, akkor ez meglehetősen lehengerlő lehet. Mindenre van mit tenni és mit nem – kezdve az ételektől a tevékenységeken át az alvásig! Ahogy haladsz, a kényelmi és nem kényelmi egyenletek is megváltoznak, és csak arra gondolunk, ami a legjobban megfelel a testünknek, a változásoknak megfelelően. Hasonlóképpen, a terhesség alatt az alvó pozíciót is el kell kerülni, és amely kényelmes is lehet.

Tekintettel életének erre a bizonyos időszakára, elengedhetetlen, hogy óvatosan járjon el, és jegyezze fel a terhes nők biztonságos és nem biztonságos alvási helyzetét. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk Önnek ebben!

Alvó helyzetek a terhesség alatt

A legjobb és biztonságos alvási testhelyzet a terhesség alatt:

Egy halom új változáson megy keresztül a tested ebben a fázisban. Elengedhetetlen, hogy mindig legyen tudatában és tudjon arról, hogy mi hasznos és mit kerülhet el ebben a fázisban. A rendelkezésre álló kutatások szerint a középszerű és a nem megfelelő alvás nagyon gyakori sok terhes nő esetében, ami majdnem 76% -át teszi ki.1). Ez riasztó! Nagyon gyakran beszámolnak alvászavarokról, éjszakai kellemetlen érzésekről, alvási apnoe -ról és éjszakai vizelési ingerről is (2). Ezeket szem előtt tartva, itt bizonyított és tudományosan biztonságos helyes helyzetet adunk a terhesség alatti alváshoz.

1. Ha a terhesség korai szakaszában és az első trimeszterben van, akkor biztonságban és egészségesen aludhat a lehető legkényelmesebb alvási helyzetekben. Ez lehet a gyomorban vagy az oldalon. Ez nem befolyásolja hátrányosan a testét vagy a babáját. Tekintettel arra, hogy a méh eddig nem sokat nőtt, ez megvalósítható. A terhesség alatt csak a hányinger vagy a hormonális változások okozhatnak aggodalmakat.

2. De a második és a harmadik trimeszterben a legjobb, ha az alvási stílust a bal oldalon szoktatja (3). Ezek az alvási helyzetek a terhesség alatt javítják és kiegyensúlyozzák a méhbe és vissza irányuló megfelelő vérkeringést. Párnát helyezhet a térdek közé, hogy megkönnyebbüljön, ha csípőfájdalma van.

3. A terhesség alatt a bal oldalon alvás segít a veséknek abban is, hogy a megfelelő módon eltávolítsák a salakanyagokat és a folyadékokat a szervezetből. Néhány tanulmány szerint a halvaszületés esélye is csökken. Ez a legjobb alvási helyzet a második és a harmadik trimeszterben is.

4. A legújabb tanulmányok ugyanúgy megemlítették, hogy a terhesség alatt a jobb oldalon alvás szintén nem lehet rossz. Viszont kényelmes lehet (4).

alvási helyzetek a terhesség alatt

Terhesség alatt kerülni kívánt alvási helyzetek:

Miközben a terhes hölgy megfelelő alvási helyzetéről beszéltünk, ne feledje, vannak rossz alvási testhelyzetek is, amelyek kötelező nem! Lehet, hogy már meg is kapta a választ. A terhesség alatt fekvő és alvó helyzet a hátán nagy nem, mivel hátfájást, az emésztőrendszerre gyakorolt ​​káros hatásokat, alacsony vérnyomást és a szív és a baba vérkeringését okozhatják. Ez növelheti a halvaszületés esélyét is.

Terhesen ne szoktassa meg a hasi alvást sem. 16–18 hét elteltével erősen ajánlott, hogy ne aludjon a hasán, mivel a dudor növekedni kezd, és ez idő alatt kellemetlen érzés léphet fel a méh falai körül. A babának légtérre is szüksége van, ami aggasztó lehet ebben a helyzetben.

Alvó helyzetek a terhesség alatt

Tippek és segítség a kényelmes alváshoz a terhesség alatt:

Megértjük a jó alvás kihívását ebben a fázisban. Íme néhány egyszerű és legnépszerűbb tipp, amelyek segítenek a jó alvásban ebben az időben.

  • Választhat, hogy sok párnát használ. A párnák között keresztbe tett lábak segítenek csökkenteni a kényelmetlenséget és a csípő- vagy hátfájást.
  • Tervezzen és ütemezzen, priorizálja a megfelelő alvási időt. kövesse minden nap hasonló időpontot, hogy hozzászokjon a jó alváshoz
  • Igyon sok vizet egész nap. A vér és a tápanyagok áramlása a test körül jól elősegíthető.
  • Kerülje a hosszabb pihenést a hátán, mert hátfájáshoz vezethet.
  • A legjobb alvás érdekében akár fekvőtámaszt vagy félig függőleges helyzetet is választhat ágy helyett, ha túl rossz alvásmentes napokat szenved..

A rossz alvási helyzet hatása a terhesség egészségére:

A rossz alvási testhelyzetek mentális és fizikai egészségi problémákhoz vezethetnek a terhesség alatt. Először is, nem engedi, hogy jól aludjon, ami fáradtságot és fáradtságot okoz. Még a napi feladatok elvégzése is kihívást jelent. Más egészségügyi problémák, például rendellenességek, preeklampszia és a magzat további növekedési korlátozása is felmerülhet a megfelelő alvás hiánya miatt. Más rossz alvási testhelyzetek, például a háton, bizonyos esetekben halvaszületéshez vezethetnek. Ne aggódjon túlságosan olyan helyzetek miatt, amelyek vetélést vagy rossz aggodalmat okozhatnak; ügyeljen arra, hogy megszokja a biztonságos helyzeteket. Bár nem mindig ez a helyzet, fontos, hogy óvatosak legyünk, és hozzászokjunk a kényelmes oldalsó alvó pozíciókhoz, hogy a legjobbak legyenek ebben a fázisban.

A terhesség alatti legjobb és legbiztonságosabb alvási helyzetről szóló útmutatóban reméljük, hogy megtalálta a választ kérdéseire. Csak jobb óvatosnak és biztonságosnak lenni, mint sajnálkozni. Ez az idő és az utazás a legkülönlegesebb minden itt élő nő számára, és kötelességünk is kényelmessé és felelőssé tenni ezt a fázist. Mondja el nekünk is, mit gondol, szeretjük hallani Öntől!

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Van -e összefüggés a halvaszületés és az alvó testtartás között??

Válasz: A rendszeres rossz alvási test halvaszületéshez vezethet. Egyes tanulmányok tudományosan bebizonyították, ezért tanácsos, hogy a terhesség alatt ne aludjon rossz és nem biztonságos helyzetben.

Q2. A terhességi párnák és a speciális párnák segíthetnek ebben az időben?

Válasz: A piacon speciális terhességi párnák állnak rendelkezésre, amelyek segítik és segítik a nőket, hogy jól aludjanak, és hátat és csípőt pihenjenek, elkerülve a fájdalmat. Sértetlenül használhatja őket, lábai közé vagy csípő közelébe helyezve.

Q3. Mi van, ha hirtelen a hátamon ébredek a terhesség alatt az éjszaka között? Aggódnom kell?

Válasz: Ha az éjszaka folyamán hirtelen a hátán találja magát, ne aggódjon. Csak térjen vissza normál oldalsó helyzetbe, és aludjon jól. Nem kell aggódnia, ha nem érez fájdalmat vagy rendellenességet.

Q4. Hány órát kell aludnia a leendő kismamáknak?

Válasz: A terhes nők számára elengedhetetlen és elengedhetetlen, hogy legalább nyolc órát aludjunk. Ez az idő fizikailag és szellemileg is egyenlő pihenést igényel!

Jogi nyilatkozat: A legjobb és személyre szabott tanácsért forduljon egészségügyi szolgáltatójához. Elengedhetetlen, hogy csak saját nőgyógyászok javaslatait fogadjuk el az egészségüknek megfelelően, időnként rendszeres ellenőrzéseket végezve.