Barna kisülés a terhesség alatt

A terhesség alatti barna ürítés aggodalomra adhat okot az anya és családja számára. A barna váladékot terhesség alatt gyakran összetévesztik egy könnyű időszakkal. A barna váladék valójában elavult vagy alvadt vér, amelyet kiürítenek a születési csatornából. A barna váladék a terhesség alatt néha a közelgő vetélés jele. De leggyakrabban a barna kisülés teljesen normális, és nem ok az aggodalomra. A legjobb azonban leghamarabb orvoshoz fordulni, hogy kizárja a születési szövődmények kockázatát és könnyen lélegezzen.

A barna kisülés terhesség alatt normális?

Az első trimeszterben terhesség alatt a barna váladék néhány folt formájában ártalmatlan és a legtöbb esetben teljesen normális. Általában két -három napon belül véget ér, orvosi segítség nélkül. A váladék szagtalan, és nem jár semmilyen kellemetlen érzéssel, például égéssel vagy görcsökkel. Néhány nőnek nem barna színű, hanem vörös vagy enyhén rózsaszínű folyása van. Ez is normális. Ha nincs túlzott hüvelyi vérzés, az anyának csak sok folyadékot kell fogyasztania, és nagyon jól kell pihennie. Megismétlem azonban, hogy a legjobb, ha mielőbb orvoshoz fordul, hogy kizárja a későbbi születési szövődmények lehetőségét..

Miért fordul elő barna kisülés a terhesség korai szakaszában??

A barna váladék különböző okok miatt fordulhat elő. Az implantációs vérzés az egyik ok. Az implantációs vérzés akkor fordul elő, amikor a megtermékenyített petesejt a méh nyálkahártyájához kapcsolódik. Minden negyedik nő implantációs vérzése okozza a barna váladékot. Ha a vérzés nem enyhe, de még mérsékelt is, hogy ne beszéljünk erősről, orvoshoz kell fordulni.

Barna váladék is előfordulhat a hüvelyi születési csatorna és a méhnyak extra érzékenysége miatt ebben az időszakban. A hormonok és a véráramlás növekedése a hüvelyben és a méhnyakban okozza ezt az érzékenységet. Az irritáció és a belső repedések barna kisüléshez vezethetnek. Ez a probléma általában rövid időn belül megoldódik, amikor a szervezet alkalmazkodni kezd a megtermékenyített petesejt beültetése miatt bekövetkező változásokhoz. Ha az irritáció és a barna váladék továbbra is fennáll, forduljon orvoshoz.

Más okok:

Egyéb okok közé tartoznak az ártalmatlan méhnyak-polipok a méhnyakon, a mióma növekedése a méhnyálkahártyában és a vérrel kapcsolatos rendellenességek, például a Von Willebrand-betegség, amelyek zavarják a vér természetes alvadását.

Az implantációs vérzés kivételével, a barna váladék minden más oka esetén feltétlenül orvoshoz kell fordulni. Ha erős barna váladék van, az anya fáradtságot, szédülést, hányingert, ájulást, hasi görcsöket és lázat tapasztalhat, ami rendkívül egészségtelen mind az anya, mind a baba számára. A váladék kiváltó okától függően többféle kezelés is lehetséges.

Méhen kívüli terhesség:

Ha a barna váladék hosszú ideig tart, általában vetélésre utal. Az egészségtelen barna váladék első jeleinek megelőzése érdekében vegye figyelembe az orvos tanácsát. Súlyos és gyakran életveszélyes vérzés lép fel a méhen kívüli terhességnek nevezett állapot során, amikor a megtermékenyített petesejt nem a méhben, hanem magában a petevezetékben kezd fejlődni. Ez életveszélyes lehet a túlzott vérzés és ennek megfelelő vérnyomásesés miatt. Ha erős hüvelyváladék, hasi fájdalom és görcsök vannak, ne várjon, hanem azonnal forduljon orvoshoz.

Moláris terhesség:

Barna váladék is előfordulhat a moláris terhesség rendkívül ritka esete miatt, amikor az embrió fejlődése nem megfelelő, de a placenta sejtek mindenesetre növekednek és szaporodnak. A moláris terhesség rendkívül súlyos, és azonnal kezelni kell a súlyos következmények elkerülése érdekében. Bár a barna kisülés normálisnak tűnhet, nagyon komoly okok állhatnak a háttérben. Nem szabad félvállról venni.

Barna váladék is előfordulhat a méhlepény rendellenességei miatt, amikor a méhlepény lefedi a méhnyak száját, vagy a méhlepény idő előtt elválik a méhtől. Utóbbi placenta -rendellenesség esetén erős vérzés és erős fájdalom jelentkezik. A méhlepény rendellenességei nagyon súlyosak, és azonnali orvosi ellátást igényelnek mind az anya, mind a baba biztonsága érdekében.

A hüvely és a méhnyak fertőzése is barna váladékhoz vezethet. Ezeket általában kellemetlen érzés kíséri a hüvelyben. Azonnali kezelésre van szükség, hogy megakadályozzuk a fertőzés továbbterjedését és súlyosbodását, valamint bármilyen súlyos születési szövődmény kialakulását.

Barna váladék is előfordulhat hirtelen fizikailag megterhelő tevékenység vagy esetleg elesés miatt. Mindkét esetben ne habozzon konzultálni orvosával.

Hogyan oldhatom meg ezt a barna kisülés problémát??

Kezdésként ne essen pánikba. Nyugodt lelki légkör szükséges mind az anya, mind a baba egészségéhez. Vedd számba állapotodat objektíven, nyugodt lélekkel. Nehéz a kisülés, vagy csak néhány folt? Milyen színű a kisülés? Érzek valami kellemetlenséget? Fáradtságot, hányingert vagy hasi görcsöket tapasztalok? Ha igen, akkor milyen gyakran fordulnak elő görcsök? Miután némi időt vett igénybe állapotának felmérésére és a fenti kérdések megválaszolására, azonnal konzultáljon orvosával, hogy megállapítsa a barna váladék okát.

Az orvos látogatása után, ha az ítélet a beültetés vérzése, akkor lélegezzen nyugodtan. Az implantációs vérzés hangulatváltozásokhoz és fejfájáshoz vezethet. Sok természetes módszer létezik az implantációs vérzés tüneteinek leküzdésére. Igyon sok vizet és más folyadékot, például gyümölcslevet és zöld teát, hogy megerősítse, felfrissítse és méregtelenítse a testét. Pihenjen sokat, hogy megfiatalítsa magát. Az orvosával folytatott konzultációt követően nyugodtan sétáljon edzésre.

Megpróbálhat légzési gyakorlatokat, hogy megnyugtassa az elmét. Ügyeljen arra, hogy egyáltalán ne érezzen lelki feszültséget. Olvasson vigasztaló könyveket és hallgasson szelíd zenét. Az egészséges test kulcsa a boldog és egészséges mentális egészség. Azonban még egyszer megismétlem. Terhesség alatt ne vegyen enyhén barna váladékot. Azonnal konzultáljon orvosával, nehogy később kellemetlen szövődmények lépjenek fel. Maradj egészséges, légy boldog!