Biztonságos a guava (Amarood) fogyasztása terhesség alatt?

A guava a maga nemében egyfajta gyümölcs, amelyet éretlenül, félig éretten, sőt teljesen érettként is el lehet fogyasztani. Az érettség különböző szakaszaiban megváltozik az íze, de egy biztos – mindig édes és lédús íze lesz, és a guavát szerető emberek nem bánják, ha minden nap fogyasztják, mert számos egészségügyi előnye van. De várj egy percet. Ugyanilyen egészséges és biztonságos fogyasztani, amikor a guava fogyasztása a terhesség alatt? Elemezzük ebben a cikkben.

guava a terhesség alatt

A guava nagyon gazdag tápanyagokban, mint az A-, C -vitamin és sok más, de sok kérdés merült fel azzal kapcsolatban, hogy terhes nők fogyaszthatnak -e guavát, vagy jó -e a guava a teherbe eső vagy teherbe esni próbáló nők egészségére.?

Nos, a lényeg az, hogy bármi, amit korlátozott mennyiségben fogyasztanak, jó és előnyös. A túl sok fogyasztás végzetes lehet. Tehát ugyanez vonatkozik a guava -ra is. Ha korlátozott mennyiségben fogyasztjuk, nagyon hasznosnak bizonyulhat, mivel kiváló C -vitamin -forrás.

A guava különféle előnyei, amelyek megmutatják, miért kell a terhes nőknek megengedniük magukat a guava fogyasztásának:

A guava fogyasztásának előnyei a terhesség alatt:

1). Megfékezi a reggeli rosszullétet:

A guava gazdag C -vitaminban. A reggeli rosszullét, amely a legtöbb ember számára nagy problémát jelent a terhesség alatt, kontroll alatt tartható, ha terhesség alatt guava gyümölcsöt fogyaszt..

2). A vérszegénységet kezeli:

A terhesség alatti vasszükséglet magas, és a vasban gazdag guava könnyen segíthet a hemoglobin felépítésében a terhesség alatt, és ezáltal megelőzheti az anémiát.

3). Csökkenti a rák kockázatát a nőknél:

Most egy nap terhes nők hajlamosabbak az emlőrákra és a prosztatarákra. A guava likopin nevű antioxidánsokat tartalmaz, és gazdag C -vitaminban, ami viszont megvédi a sejteket a károsodástól, és ezáltal hosszú ideig csökkenti a rák esélyeit.

4). Javítja az immunitást:

Az Amarood gyümölcs C -vitaminban gazdag, amely végtelen előnyökkel jár. Ezek a gyümölcsök négyszer annyi C -vitamint tartalmaznak, mint a narancs gyümölcs. A C -vitamin erősíti a testrendszert, és ezáltal segít az immunitás javításában.

5). Nagyon tápláló a terhes nők számára:

A terhes nő nemcsak önmagát táplálja, hanem a méhében növekvő magzatot is. Tehát gazdag, tápláló étrend ajánlott. A guava nagyon gazdag tápanyagokban.

 • Gazdag A-, B2-, C-, E -vitamin-, réz-, kálium-, tiamin-, mangán-, vas-, kalcium- és foszforforrás. Ez a gyümölcs A- és C -vitaminban gazdagabb, mint a citrom és a narancs.
 • Az éretlen guavák magasabb tannin tartalmúak, mint az érett guavák.
 • Ennek a gyümölcsnek a héja gazdag aszkorbinsavforrás, amely hasznos a különböző degeneratív betegségek elleni küzdelemben.
 • Gazdag élelmi rostforrás.

Tehát ez a gyümölcs nagyon előnyös lehet a magzat és az anya számára.

6). Ellenőrzi a vérnyomást:

A guava szabályozza a vérnyomást, ami elengedhetetlen a terhes nők számára. A vetélés és a csecsemők koraszülése a vérnyomás nem egyensúlyának eredménye.

7). Segít a csecsemők idegrendszerének fejlesztésében:

Ez messze a guava legfontosabb felhasználása. A guavák állítólag folsavat és B9 -vitamint tartalmaznak. Ez segít a csecsemők idegrendszerének fejlesztésében, és megvédi az újoncot a neurológiai rendellenességektől.

8). Megnyugtatja az elmét és stresszes:

Az orvosok azt javasolják, hogy az anyák maradjanak nyugodtak, és végezzenek olyan tevékenységeket, amelyek ellazítják a testet és az elmét is. A guava evés is nagyban segíthet. Szorítja a testet.

9). Székrekedésproblémák kezelése:

Rostban gazdag élelmiszerként elősegíti az ételek kiáramlását a szervezetből, ezáltal csökkenti a székrekedést.

10). Magas vaksággal foglalkozik és javítja a látást:

Nem olyan gazdag A -vitaminban, mint a sárgarépa, de átlagosan tartalmaz belőle. Tehát a guavák fogyasztása növelheti egy személy látását, különösen a nők és a magzaté.

11). Követi a vércukorszintet:

A vérnyomás fenntartása mellett a vércukorszintet is nyomon követi. Ez viszont megakadályozza a cukorbetegséget terhes nőknél.

guava a terhesség alatt

A Guava mellékhatásai a terhesség alatt:

A guavahoz néhány káros hatás társul. Az alábbiak szerint vannak:

 1. Mivel a guava rostokban gazdag, a túlzott fogyasztás mozgásokat okozhat.
 2. Terhesség alatt kerülni kell az éretlen guavák fogyasztását. Mivel fogászati ​​problémákat okozhat.
 3. A guavák fogyasztása előtt alaposan mosson, mivel fennáll a fertőzések, például a listeriosis kockázata.
 4. Kerülje a guava kiegészítő forrásait. Csak a friss, természetes gyümölcs fogyasztása a legjobb a terhesség számára.

Tippek a guava fogyasztására a terhesség alatt:

Az alábbiakban bemutatjuk a guavák fogyasztásának különféle tippjeit, amelyek segítenek a maximális tápanyag kihasználásában.

 • A fehér guava egészségesebb, mint a piros guava. Tehát ne csábítson el a szín, és próbáljon csak a fehéreket fogyasztani.
 • A guavát reggelizés közben vagy akár esti snackként is el lehet fogyasztani.
 • Ne fogyasszon guava -t, ha allergiás ugyanarra. Inkább keressen alternatív gyümölcsöket, például epret és ananászt.

Nyers guava vagy guava juice – mi a legjobb a terhességhez?

Ha a gyümölcsökről van szó. Általában azt tanácsolják, hogy nyers természetes formában fogyasszák, hogy a lehető legnagyobb hasznot érjék. A guava azonban egy ilyen gyümölcs, amely akár nyers formában, akár gyümölcslé formájában fogyasztja, hasonló táplálkozási előnyökkel jár.

A guava juice elkészítéséhez csak hámozza meg a bőrt, és keverje össze turmixgépben. A lé annyira ízletes, hogy nem igényel további ízeket. A nyers guava fogyasztása előtt győződjön meg róla, hogy alaposan megmossa, mielőtt ízlelné.

A terhesség alatt elengedhetetlen az egészséges és friss táplálkozás. A friss gyümölcsök és zöldségek bevitele a terhességi étrendbe ideális választás, és most már tudjuk, hogy a guava milyen előnyökkel jár a terhesség alatt, és nem szabad kihagyni a napi fogyasztásban. Ne feledje, ha az anya egészségesen táplálkozik terhessége alatt, a baba automatikusan egészséges és robusztus lesz.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Biztonságos a guava fogyasztása terhesség alatt??

Válasz: A guava biztonságos és egészséges a terhesség alatt. Feltéve, ha mértékkel veszik. Tehát ne add fel ezt a vágyat, mivel a guavák nagyon táplálóak és hasznosak a terhesség számára.

Q2. A terhes nők ehetnek guava -t?

Válasz: Ha a terhességi ételekről van szó. Sok gyümölcsöt és zöldséget kell elkerülni a terhesség kockázata miatt. A guava azonban nem tartozik ezek közé, és biztonságosan fogyasztható a terhesség alatt. Nagyon egészséges a guava fogyasztása a terhesség alatt a sokféle táplálkozás miatt.

Q3. Biztonságos a guava magvak fogyasztása a terhesség alatt?

Válasz: A guava trópusi gyümölcs, fehér vagy rózsaszín péppel, sok maggal. Míg a gyümölcsök nagy részét a magvak eltávolítása után fogyasztják, ugyanez nem lehetséges a guava esetében sem, és nem is szükséges. A guava magvak fogyasztása terhesség alatt biztonságos.