Biztonságos a hot dogok fogyasztása a terhesség alatt?

Hamarosan anya leszel! Nagyon természetes, hogy le fogja rázni a meggondolatlan figyelmen kívül hagyást arról, hogy mit kell ennie, és nagyon aggódni fog minden olyan falatért, ami a gyomrába kerül, mert egy baba nő benned, és nem akarsz olyan dolgokat enni, amelyek ártanának neki . Mivel a nyár a sarkon van, sok várandós nő azon gondolkodik, vajon mehet -e és élvezi -e a BBQ csemegéket és a jó öreg Hot Dogs -ot. Rengeteg figyelmeztetést hallott a hot dog fogyasztása ellen a terhesség alatt, és egy kicsit szkeptikus ezzel kapcsolatban, igaz? Tehát hadd tisztázzam, hogy a dolgok kicsik.

Terhes nők ehetnek hot -dogot

Miért tekintik a hot dogot károsnak a baba fejlődésére??

A hot dog, más néven frankfurter vagy wiener, pácolt sertés- vagy baromfihús, és minden várandós nőt valamikor figyelmeztettek, hogy ne fogyasszon pácolt húst, például hot -dogot, szalámit és más dolgokat, mert hajlamosak sok baktériumot felszívni. csomagolási szakaszban.

Általában ez a baktérium nem igazán káros a hasra, de a terhesség alatt sok minden megváltozik, beleértve az immunrendszert is. A szervezet immunrendszere gyengül, és fogékonyabbá válik a fertőzésekre, amelyek nagy valószínűséggel a gyermekét is érintik. Bármilyen étel által okozott betegség különösen káros.

Az olyan veszélyes baktériumok, mint az E. coli, a listeria, a toxoplazma és mások, megtalálják az utat az ételeidben. Ezek a baktériumcsoportok olyan erősek, hogy megtörhetik az immunrendszeredet, átjuthatnak a méhlepényeden, és hatással lehetnek a babádra, anélkül, hogy rosszul éreznéd magad. Tehát a terhesség minden bizonnyal újra elgondolkodtat majd azon, hogy közepesen ritka hamburgert és császár salátát rendeljen nyers tojással.

Mikor biztonságos a hot dog fogyasztása terhesség alatt??

Ebben a cikkben leginkább arról fogok beszélni, hogy a nők terhesen hot dogot fogyasztanak. A hot dog magas nátrium-, nitrát- és zsírtartalmú. A nátrium -nitrátokat a hús gyógyítására használják, mivel javítják ízét, színét, és növelik élettartamát a polcon. Bár sok vita merült fel a nitrátok emberi szervezetre gyakorolt ​​hatásával kapcsolatban, nincs pozitív jel arra vonatkozóan, hogy a nitrátok károsítanák a fejlődő babát. Biztonságosnak tűnnek, amíg megfelelnek az FDA által említett szabványoknak.

A hot dogot a terhesség alatt biztonságosan lehet enni, ha százhatvan Fahrenheit fokon főztek. A hús ilyen magas hőmérsékleten történő főzése elpusztítja a baktériumokat, és biztonságossá teszi a terhes nők számára. Ha melegen fogyasztja a grillről, vagy gőzöl, akkor nem jelent problémát. Ha azonban a húst nem megfelelően főzik, akkor fennáll a valószínűsége, hogy Listeriosis nevű ételmérgezést kap. Ezt az ételmérgezést a Listeria monocytogenes néven ismert baktériumcsoport okozza. Listeriosis

influenzaszerű tüneteket okoz, majd életveszélyes agyhártyagyulladássá és vérfertőzéssé válik (az életveszélyes betegség a agyhártyagyulladás magában foglal olyan tüneteket, mint a fejfájás, és főleg az agyat borító membránt érinti). átment a gyermekre. Így a hús magas hőmérsékletre hevítése elpusztítja a baktériumokat.

Csak ügyeljen arra, hogy a feldolgozott húsból származó lé ne kerüljön kapcsolatba az étel többi részével, és a terhes hölgyek alaposan mossanak kezet, miután érintkeztek a gyümölcslevekkel. A különféle típusú csemegehúst szintén magas hőmérsékletre kell főzni, hogy biztonságos legyen a terhes nők számára. Melegítse fel a húst gőzig, mielőtt terhes hölgynek tálalja. Ha az utóbbi időben sok hot -dogot és csemegehúst evett, akkor a legjobb, ha megvizsgálja magát, és így megszünteti annak esélyét, hogy a rettegett betegséget hordozza.

Ennek ellenére a második gondolataim?

Azok a nők, akik még mindig kétszer biztosak akarnak lenni a konzervben, esznek hot dogot terhesen? Igen tudsz. A hot dog biztonságos, ha magas hőmérsékleten főzik, mert a hő elpusztítja az Ön és gyermeke számára káros baktériumokat, de nem rendszeres választás..

Jónak tűnik, ha időnként elkényezteti a hot dogot. De ha naponta fogyasztjuk, egyáltalán nem egészséges az Ön és a baba számára. A túlzott nátrium -nitrát, amely bejuthat a szervezetébe. A hot dog rendszeres fogyasztása változatlanul káros a gyermekre. Még akkor is, ha időnként terhesen eszik hot dogot. Tálaljuk jó mennyiségű friss gyümölccsel és zöldséggel. Ez méregtelenítené a szervezetet, és megszabadítaná a véráramot e káros baktériumoktól.

Remélem, ez a cikk tisztázta a felfogását azzal kapcsolatban, hogy terhes nők ehetnek -e hot dogot. Persze, megtehetik. Azonban csak alkalmanként. Ha meg akarja védeni gyermekét minden lehetséges fenyegetéstől. Ajánlatos azonban egyáltalán nem fogyasztani.

A Hot Dogs alternatívái a terhesség alatt:

A terhes hölgy el akarja kerülni annak veszélyét, hogy veszélyes baktériumok kerüljenek a szervezetébe. És mégis, szeretne egy sütögető BBQ hot dogot ebédre. Ezen alternatívák közül választhat. Válassza a piacon elérhető húsmentes alternatívákat. Ha saját hot dogot készít, cserélje le a húsdarabot szójahússal, friss zöldségekkel vagy gabonafélékkel. Ez jó neked és a babádnak is. A vegetáriánus virsli csökkenti, valójában csökkenti a fertőzés esélyét. És alacsony a nátrium -nitrát és zsír tartalma, összehasonlítva a hagyományos hot dogokkal.

Fontos, hogy legyen elképzelése az érem mindkét oldaláról. Mielőtt eldöntené, mi a legjobb a babának. Mert a terhesség olyan időszak, amikor még a vasgyomorú emberek is hajlamosak legyengülni. Gyenge immunrendszerüknek köszönhetően. Ezért konzultáljon orvosával, és készítse el az étrendet. És ne felejtse el konkrétan kérdezni a pácolt és csomagolt húsokról. Semmi sem fontosabb, mint gyermeke egészsége és jóléte.

Lépjen tovább, élvezze a nyarat, és tálalja fel a hot dogot rengeteg gyümölccsel és zöldséggel.