Ezért van szükség a ricinusolajra a terhesség alatt

A ricinusolaj terhesség alatt vitatható téma. Mindazonáltal nem ismerjük pontosan a ricinusolaj terhesség alatti használatát, de a feljegyzések szerint az első használat az egyiptomi korszakból származik. A Ricinus communis a növényi mag, amelyből a ricinusolaj származik. Indiában megtalálható! A ricinusolaj kémiai szerkezete nagyrészt ricinoleinsavból, zsírsavból áll. E kémiai összetétel és koncentráció miatt úgy gondolják, hogy a ricinusolaj jót tesz az egészségnek.

Bár sokan hallhattátok a pletykákat a ricinusolaj terhesség alatti használatáról a munkásmozgalmak aktiválása révén, nem tudtátok, hogyan működik pontosan, vagy még akkor sem, ha ez a hír igaz vagy hamis! Ismét néhányan segítséget kérhetnek, mert a baba még akkor sem hajlandó kijönni, ha a szokásosnál több idő telt el! Nos, ne aggódjon. Ez a cikk képes lesz megoldani a ricinusolaj terhességgel kapcsolatos kétségeit és kérdéseit!

Miért szükséges a ricinusolaj a terhesség alatt?

Mi az a ricinusolaj?

Míg a ricinusolaj terhesség alatti használatáról vitatkoznak, először is tudassuk, mi is pontosan a ricinusolaj. A ricinusolaj növényi olaj, amely az eredmény a préselt ricinusbab után. A castoreum helyettesítésére szolgálnak. Ez az olaj színtelen, különböző ízű és illatú. Halványsárga folyadéknak is tűnhet. A ricinusolajat széles körben használják szappanok, kenőanyagok, hidraulikus folyadékok, bevonatok, festékek, viaszok, fényezők és parfümök gyártásához.

Biztonságos a ricinusolaj használata terhesség alatt?

Bár sokan csak a ricinusolaj terhesség kockázatairól beszélnek, nézzük meg, biztonságos -e a ricinusolaj használata a terhesség alatt. Különböző viták és következtetések születtek ebben a kutatásban, sokan azt mondják, hogy a ricinusolaj használata a munka indukciójához nem jelent óriási különbséget és változást a munkaidő alatt. Bár hatalmas szövődményeket nem észleltek sehol, a legtöbb aggodalom a tolerancia szintje és a ricinusolaj okozta kényelmetlenség körül volt, amely a születés és a szülés során okozhat. Számos esetről számoltak be hányingerről, az olaj használata során is. Az orvosok azonban manapság megfelelő módszerekkel és módszerekkel rendelkeznek, amelyek a ricinusolaj kivételével segíthetnek a munkaerő indukciójában, amint azt széles körben vitatják. Javasoljuk azonban, hogy távol legyen, és tartózkodjon a ricinusolaj használatától, ha több nehézsége van a terhesség alatt, és forduljon orvoshoz.

A ricinusolaj előnyei a terhesség alatt:

Míg a ricinusolaj és a terhesség mellékhatásainak mérlegelése előtt jegyezzük meg néhány ricinusolaj előnyét a terhességre.

 • Jól ismert összetevő a szülés előidézéséhez.
 • A hashajtó tulajdonságok elősegítik a méh összehúzódását és stimulálják a bélmozgást.
 • Ezenkívül a ricinolsav jelen van a ricinusolajban, ami segít a prosztaglandinok méhen és belekben történő támadásán. Segít nekik, hogy széles körben szerződjenek.
 • A ricinusolaj segít a folyadék és az elektrolitok befolyásolásában is, ami nagymértékben segíti a terhességet és a szülés idejét.

A ricinusolaj mellékhatásai a terhesség alatt:

Egyetlen konkrét tanulmány sem állítja, hogy a ricinusolaj terhes nőknél vajúdást indukál, de számos mellékhatás szerepet játszhat ebben.

 1. Ezek közé tartozik a hasmenés, hányás, a méh összehúzódása, lehet vagy nem szülés, hányinger stb.
 2. Vannak, akik úgy vélik, hogy a ricinusolaj és a terhesség egy egyszeri megoldás a vajúdás kiváltására, mégsem hat ugyanolyan módon minden nőre, és bár tapasztalják a mellékhatásokat, terhesek maradhatnak.
 3. Sokan egyáltalán nem javasolják a ricinusolaj előnyeit a terhesség alatt, mivel a csomaggal együtt járó kiemelkedőbb mellékhatások, mint a kiszáradás, a magzati szorongás és a meconium a babában.
 4. Erősen ajánlott, hogy a ricinusolajat a terhesség kockázata alatt csak orvos engedélyével használja. Ha továbbra is ricinusolajat használ, beszéljen orvosával vagy szülésznőjével, mielőtt megtenné, és megtudja, mennyit és hogyan kell használni.

A ricinusolaj előidézi a munkát:

A ricinusolaj a munkaerő előidézésére világszerte jól ismert. Bár sokan azt kérdezik, hogy a ricinusolajok biztonságosak -e a szülés előidézéséhez, és amint fentebb láttuk, tudassa velünk, hogy ez hogyan történik.

Hagyományosan sokan ricinusolajat használtak a szülés előidézésére. A szülésznők és az orvosok azt kérték, hogy ezt fogyasszák a bél stimulálásához és a méh irritációjához. Ez tovább összehúzódássá válik, és szülést indukál. Bár ez a folyamat zajlik, sokan azt javasolják manapság is, hogy ne fogyasszák csak a szülés előidézésére, mivel nincs bizonyíték arra, hogy ez a módszer elég egészséges -e.

Mennyi ricinusolaj okozhat munkát:

Bár sokaknak különböző elképzelései vannak ezzel kapcsolatban, általában fél csésze ricinusolaj segít a vajúdásban. Mások azonban azt javasolják, hogy ne vegyen be egy vagy két evőkanálnál többet egyszerre. Ebből következik, hogy bölcs dolog elkezdeni kevesebbet szedni, és szükség szerint növelni az adagot. Ennek oka az, hogy a ricinusolaj túladagolása a szülés előidézéséhez hasmenéshez és kiszáradáshoz is vezethet.

A ricinusolaj használata a munkaerő előidézéséhez:

Számos módon lehet ricinusolajat fogyasztani a szülés előidézésére. Kevés közülük van,

 • Keverje össze narancslével vagy hasonló lével, és fogyassza el, hogy elrejtse a kellemetlen ízt
 • Azt is választhatja, hogy egyszerre igya, és igyon egy gyümölcslevet vagy hideg italt, hogy kiegyenlítse rossz ízét
 • Győződjön meg róla, hogy sok víz van; azonban ez kiszáradást okozhat.

Hogyan működik a ricinusolaj a munkaerő kiváltására?

Gyakori kérdés, hogy mennyi ideig tart a ricinusolaj a munka kiváltásához. A ricinusolaj segít a méh összehúzódásában és a bélmozgások növelésében. Ily módon összehúzódások következhetnek be a szülésben. Míg az időkeret általában nem mindenki számára azonos, egyes kismamákról ismert, hogy csak néhány óra múlva kezdenek vajúdni. Van azonban néhány olyan eset, amikor az ilyen eseményeket egyáltalán nem jelentették. Ez időnként napokat is igénybe vehet. Ezért ebben az esetben nem lehet általánosítani az időkeretet.

Óvintézkedések a ricinusolaj használata előtt a munka kiváltásához:

Figyelembe véve néhány óvintézkedést, amelyeket meg kell tenni a ricinusolaj fogyasztása közben a munka előidézése érdekében.

 1. Tartsa magát hidratáltnak sok vízzel, mivel a ricinusolaj kiszáradáshoz vezethet.
 2. Győződjön meg róla, hogy többször használja a WC -t, mert hasmenése lehet.
 3. Először győződjön meg arról, hogy kevesebb olaj van. A kevesebb mindig biztonságos.
 4. Ügyeljen arra, hogy ne indítson korai szülést. Először várjon legalább negyven hetet, ha a szervezet még nincs felkészülve a munkára.
 5. Ne használja ezt receptként a vajúdás felgyorsítására, mivel ez fokozhatja a fájdalmakat és a kellemetlen érzéseket
 6. Forduljon orvoshoz, és győződjön meg róla, hogy nem saját maga kapja meg.

Kockázatok a ricinusolaj terhesség alatti használatával:

Míg a felmerülő kockázatokkal kapcsolatban eltérő vélemények vannak, bizonyos esetekben a nőknek mellékhatásai és kockázatai voltak, míg másoknak nem. Közülük kevesen szerepelnek,

 • A hashajtó hatást a ricinusolaj okozhatja a babán is. Ez azt okozhatja, hogy a baba szülés közben meconium székletet ad.
 • Jelentősen kiszáradást és hasmenést okozhat, és lehet, hogy nem alkalmas a kismamáknak
 • A ricinusolaj hányingert is okozhat, és hányást is okozhat vele
 • Súlyos görcsöket néhány nő tapasztalhat
 • Tekintettel ezekre az esetekre, ne felejtse el megkérdezni az orvost a beviteléről, mielőtt döntést hoz.

A ricinusolaj alternatívái a munkakeltéshez:

Bár vannak alternatívák, amelyek esetleg segíthetnek és ugyanazt a munkát végezhetik, mint a ricinusolaj, nézzük meg, mit tekinthetünk mindezeknek a lehetőségeknek..

 1. A Pitocin IV alkalmazása az orvos tanácsának megfelelően fontolóra vehető
 2. Mesterségesen törő vízzacskó anya
 3. Használjon mellszívót és stimulálja a mellbimbókat
 4. Néhány orvos javasolhat prosztaglandinokat
 5. A bolond lufi a munkaerő mozgásának kiváltására is használható

Míg az orvost meg kell kérdezni egy lépés megtétele előtt, a lehetőségek közül egy vagy két felhasználható a szülés természetes kiváltására.

Most, hogy világos elképzelése van arról, hogyan kell használni a ricinusolajat a terhesség korai szakaszában, ügyeljen arra, hogy kellő óvatossággal járjon el fogyasztása közben. Mivel veszélyei vannak a ricinusolaj szülés előidézésének, a szakemberek nem teljesen ajánlják, mégis használhatja orvos felügyelete mellett. Remélem ez a cikk minden kérdését megoldotta! Ossza meg velünk észrevételeit.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. A ricinusolaj árthat a babának? Biztonságos -e a terhes hölgyek számára a ricinusolaj használata a terhesség alatt?

Válasz: A ricinusolaj terhesség alatti alkalmazásának eredményei változóak. Valószínűleg stresszes lehet anyának és babának egyaránt, ami kimerültséghez vezethet. Előfordulhat, hogy a baba a szülés előtt átmegy a meconiumon vagy az első székletén, de bizonyos esetekben nem ártalmas.

Q2. Veszélyes -e ricinusolajat szedni a szülés előidézésére? Ihatok ricinusolajat a terhesség alatt?

Válasz: Úgy gondolják, hogy a ricinusolaj hasznos a terhes nők számára. Az emberek évekig azt gondolták, hogy ez a szülés elindításának módja, de hashajtóként is működik. Mivel a ricinusolaj bélgörcsöket okoz, kellemetlen lehet, és hasmenése lehet; nem szabad káros hatást gyakorolnia az egészséges nőkre.

Q3. Mikor vegyek ricinusolajat a szülés előidézésére? Mennyi ricinusolajat válasszak a szülés kiváltására?

Válasz: Rendben van, hogy 24 óránként 1 vagy 2 evőkanál ricinusolajat vegyen be. Kerülje a korai indukciót. Javasoljuk, hogy várjon 40 hét elteltével, mert ha a szervezete nem áll készen a szülésre, a ricinusolaj a terhesség alatt nem biztos, hogy a kívánt hatást fejti ki.

Q4. A ricinusolaj okozhat vetélést? A ricinusolaj veszélyeztetheti a szülést?

Válasz: Ennek oka nem az, hogy a ricinusolaj valamilyen megszakító összetevő, hanem az, hogy egészségügyi problémákat okozhat, például kiszáradást az anyának vagy a magzatnak, ami a terhesség elvesztéséhez vezethet.

Kép forrása: 1