Fa alma (Bael gyümölcs) terhesség alatt: előnyök és mellékhatások

A fa alma egy rostban, C -vitaminban és A -ban gazdag gyümölcs. Terhesen is segít kiegyensúlyozni a folyadék szintjét a szervezetben. A székrekedés a terhes nők egyik gyakori problémája. A fa alma előnyei a terhesség alatt számos probléma kezelésére szolgálnak.

A faalma vagy bael, ahogy az is ismert, kemény barna héj, durva külső gyümölccsel. A gyümölcspép erős kellemetlen szagú, és apró ehető magokkal van tele. A Bael gyümölcs a terhesség alatt biztosan jó, ha beleélheti magát. Azt mondják, hogy számos probléma orvoslására szolgál, amelyekkel egy terhes nő szembesül a terhesség alatt. Íme néhány további tudnivaló a faalma napi étrendbe való felvételéről.

fa alma a terhesség alatt

A bélgyümölcs táplálkozási értékei a terhesség alatt:

Száz gramm faalma nagyjából 31 gramm szénhidrátot, 1,8 gramm fehérjét és 2,9 gramm rostot tartalmaz. A többi alapvető tápanyag a körülbelül 600 milligramm kálium és 8 gramm C -vitamin. A gyümölcsben kalcium, vas és foszfor is található.

A fa alma jó a terhességre?

Igen. A Bael gyümölcs a terhesség alatt ajánlott választás. A bevitt mennyiséget azonban korlátozni kell, mert ez néha gyomorpuffadáshoz vezethet. Egy fa alma ajánlott adag terhes nők számára.

A fa alma (Bael gyümölcs) előnyei a terhesség alatt?

Íme néhány csodálatos előny a fa alma terhes nők számára.

1. Segíti az emésztést:

A faalma elsődleges előnye, hogy hatékonyan segíti az emésztést. Az emésztési zavar gyakori probléma a terhes nőknél. Mivel a gyümölcs rostokat tartalmaz, elősegítheti az emésztési folyamatot.

2. Folyadék -kiegyensúlyozás:

Képes kiegyensúlyozni a test folyadékszintjét. A terhes anya számára elengedhetetlen a folyadékszint kontroll alatt tartása. Ebben az időszakban a vér mennyisége nő. Az elektrolitok és a kálium elengedhetetlenné válik ebben az időszakban. Míg a kálium megakadályozza a görcsök kialakulását a szervezetben, az elektrolitok hidratálják a testet. Mindkettő jelen van a fa almában.

3. Megakadályozza a székrekedést:

A székrekedés visszatérő probléma a terhes nők számára. A Bael gyümölcs hashajtó tulajdonsággal rendelkezik, és így jelentős mértékben segít a székrekedés elleni küzdelemben.

4. Megakadályozza a fertőzést:

A terhes anyák hajlamosak a fertőzések meglehetősen gyors kialakulására. Gombaellenes és antibakteriális tulajdonságaival hatékonyan küzdhet a fertőzések ellen. A Bael gyümölcslé tehát a terhesség alatt segíthet a terhes nők rossz immunitása elleni küzdelemben.

A fa alma mellékhatásai a terhesség alatt:

Itt vannak a fa alma mellékhatásai, amelyekkel tisztában kell lennie.

  • Tanninokat tartalmaz. Rákkeltő tulajdonsággal rendelkeznek, és használatuk során vetélést okozhatnak. Ezért az orvosával folytatott konzultációt követően figyelnie kell az elfogyasztott mennyiségre.
  • Ennek a gyümölcsnek a nagyobb mennyisége gyomorpuffadást és gázképződést okozhat.

Fa almalé: hogyan kell elkészíteni?

  • Abban az esetben, ha kíváncsi arra, hogyan készítsen fa almalevet, itt van egy lépésről lépésre.
  • Kezdje azzal, hogy felnyitja a gyümölcsöt, és vágja ki a pépet. Egy kanállal letörölheti a pépet.
  • Adja hozzá a turmixgéphez, kókusztejjel, vízzel, cukorral vagy mézzel, egy csipet fekete sóval és egy citrom gyümölcslével együtt.
  • Addig keverjük, amíg sima állagot nem látunk.
  • Díszítsük mentalevéllel és azonnal tálaljuk.

A faalma növelheti a szervezet anyagcsere -aktivitását, ezért nagyon biztonságos fogadás a terhesség alatt. Javasoljuk azonban, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt döntene a mennyiségről.

A varázslatos gyümölcsöt ősidők óta használják. A gyümölcsöt a hinduk körében szent gyümölcsnek tekintik. A táplálkozási gyümölcs tele van energiával, és az orvosok a bála gyümölcsöt javasolják a terhesség alatt a terhes nők leggyakoribb és triviális problémáinak kezelésére.

Gyakran Ismételt Kérdések & Válaszok:

1. Fogyaszthatok fa almát a szoptatás alatt?

Igen, a gyümölcs még szoptatás alatt is fogyasztható. Ügyelni kell arra, hogy csak az ajánlott mennyiséget fogyassza.

2. Hogyan vegye be a fa almát a terhességi étrendbe?

Mivel a gyümölcs csípős illatú, javasoljuk, hogy gyümölcsléként fogyassza el. A gyümölcs nem illik a gyümölcstálhoz.