Hogyan aludjunk a terhesség alatt

Terhes vagy? Akkor először is gratulálok! A legtöbb nő legtöbbje nagyon aggódik terhessége miatt, és ebben a pillanatban mindenki a legjobb tanácsokat adja, mint például a helyes étkezés, a jó zenehallgatás, a testmozgás, a rendszeres mosoly, a szülés és a szülés kérdése. Azonban figyelmen kívül hagyják, hogy elmondják az alvási pozíciók fontosságát a terhesség alatt. Így ma ebben a cikkben elmondjuk, hogyan kell aludni a terhesség alatt és a különböző pozíciókban.

Terhesség Alvás 2

Az alvás hatékony szerepet játszik a terhességben mind a magzat, mind az anyák kényelme szempontjából. Az alvás nemcsak segíti Önt a terhességi gondok kezelésében, hanem erősségeket is teremt ahhoz, hogy kilenc egész hónapot átvészeljen, újjáélesszen, előnyös legyen a magzat növekedésében, valamint a fejlődésben és csökkentse. Egyes tanulmányokban megfigyelhető, hogy a terhesség alatti depresszióval együtt járó alváshiány megemeli a stresszhormonok szintjét az anyában, amelyek a méhlepény egyik oldaláról a másikra befogadhatók, magzati fájdalmat okoznak, és születési rendellenességeket is okoznak az újszülöttben..

Amikor terhes, a test különböző változásokon megy keresztül. Ezek a változások megzavarják a szokásos nyugodt alvást. Az okok a következők lehetnek:

  • Légszomj
  • Gyomorégés
  • Hátfájás
  • A has megnövekedett mérete
  • Álmatlanság

A különböző alvási helyzetek segítenek megszabadulni ezektől a problémáktól. Nem nyugodt, ha jól alszik, ha a hasa akadályozza. Ha korábban aludt, akkor most változtatnia kell az alvási pozíción, hogy helyet biztosítson a növekvő szélességének.

A legjobb alvási helyzetek a terhesség alatt:

A terhesség alatt előfordulhat, hogy az ágyban küzdve irritáló, hogy ellazuljon elalvás előtt. Szerencsére a stabil alvási pozíciók már nem működnek az Ön terhessége alatt. Számos oka van ennek az új szorongásnak, de vannak olyan alvási pozíciók, amelyeket megpróbálhat, és amelyek elősegíthetik a kívánatos pihenést.

Most bemutatjuk a terhesség alatti legjobb alvási helyzetek listáját. A pozíciók a következők;

1. A bal a legjobb:

A terhesség alatt az oldalsó alvás a legbiztonságosabb a baba számára. Ráadásul lazább lesz számodra, ahogy fejlődik a gyomrod. A legtöbb szakértő a bal oldalt ajánlja alvásra a terhesség alatt, mert helyreállítja a keringést; nyújtson tápanyaggal teli vért nyugodt úton a szívétől a méhlepényig, hogy elősegítse a baba fejlődését. A bal oldalon fekve megtartja a növekvő testsúlyt is attól, hogy túlságosan ne nyomja le a májat. Ennek ellenére bármelyik oldal kielégítő, de a bal oldali a legjobb. Támogatja a vesét is, hogy hatékonyan távolítsa el a szervezetből a salakanyagokat és a folyadékokat, ami csökkenti a bokák, a kezek és a lábak duzzadását.

Célszerű először a terhesség alatt elkezdeni edzeni magát, hogy amikor tud, a bal oldalán aludjon. Természetesen nem lehet nyugodt, ha egész éjjel egy pozícióban tartózkodik, ezért egyik oldalról a másikra forog, míg a bal oldal választása a legjobb megoldás.

2. Kerülje a háton alvást:

A hátsó alvás csökkentheti a vérnyomást, és néhány reménykedő anyát ájuláshoz vezethet. Ha a hátán alszik, a méh nagy része a gerincre, a belekre, a hátizmokra és a fő erekre csal. Ez izomfájdalmakhoz, aranyérhez és csökkent keringéshez vezethet, ami fájdalmas az Ön számára, és csökkentheti a keringést a baba számára. Végezetül a hátalvás horkolást okozhat, és jobb súly esetén alvási apnoét okozhat.

3. Kerülje el a hasán alvást:

Ez nem jó ötlet, mert ahogy arccal lefelé fekszik, a gyomra a táguló méhét nyomja – nem pedig a duzzadó melleket. Ami a hasi alvást illeti, kerülje ezt a pozíciót a terhesség alatt.

4. Egy- vagy dupla terhességi ék:

Ez egy ék alakú párna, amely törődik a pocakjával, miközben az oldalán fekszik. Használhatja azt is, hogy megtámassza magát, ha a hátán fekszik. A kettős terhességi ék két párna (állítható tépőzáras fülekkel), amelyek azonnali gondoskodást nyújtanak a hasról és a hátról.

5. További has- és hátkarbantartás:

Támasszon párnát a pocak alá vagy a térd közepére. Vásároljon egy másik extra hosszú terhességi párnát vagy tisztességes szokást, amire szüksége van otthon. Ha egy párnát a test alá helyez, elősegítheti, hogy az oldalán maradjon, és megakadályozza, hogy a gyomorba vagy a hátba guruljon.

6. Az alvó helyzet segít csökkenteni a hátfájást:

Aludjon az oldalán, és tegyen párnát a has alá. Ez segít fenntartani a függő gyomor súlyát és oldja a feszültséget a hátizmokban.

7. Az alvás póz segít a légszomjban:

Vigyázzon, hogy az oldalán feküdjön, és a bal oldal jobb, és nem a hátán. Az oldalsó hely gondoskodik arról, hogy ne akadályozza a vér visszatérését a szívébe, és azt az érzést, hogy nem jut elegendő levegő. Ezért, ha szeretne megszabadulni a légszomjtól, tegyen egy párnát az oldala alá, hogy növelje a mellkasát.

8. Emelje fel az ágy fejét:  

Támassza fel az ágy fejét néhány centivel könyvekkel vagy ékekkel. Ezek az előnyök csökkentik a gyomorban a savat, majd segítenek a szív égésében is. Néhány terhes nő megszabadul a gyomorégéstől, ha egy -két párnát tesz az ágy feje alá vagy egy szíjtárcsát az ágy lába alá..

9. Az alvás póz segít a lábgörcsök csökkentésében:

Ha éjszaka lábgörcsökkel ébred fel, azonnal simítsa el a lábát, és mutassa a lábujja felső részét a fejére. Ez csökkenti a görcsöket, és lehetővé teszi, hogy visszaaludjon.

10. Néha aludjon a székeken:

A fekvőszékek dőlésszögük jó és párnázott. Ezek segítenek abban, hogy ferde szögben tartsák a gyomorégést.

11. Használjon teljes hosszúságú és szilárd párnát:

Ezek a párnák legalább 1,5 m hosszúak, és a tervek szerint gondoskodnak a hátról és támogatják a gyomrot. Tegyen párnát a térde közé. Helyezzen más párnákat a hasa alá és a háta mögé a nagyobb kényelem és karbantartás érdekében. Használjon teljes, biztonságos párnát a feje alatt, hogy tartsa a nyakát a gerincéhez igazítva, és támaszt nyújt a vállának.

Tehát ezek a legjobb alvási helyzetek a terhesség alatt, remélem, érdekesnek és hasznosnak találja ezt a cikket. Vigyázz magadra!