Hogyan befolyásolja a zene a magzat fejlődését terhes nőknél?

A zene az egyik legfontosabb eszköz, amely bizonyítottan segít csökkenteni a fizikai és pszichológiai fájdalmat. Valójában a zenét most a terápiák részeként használják a betegek gyorsabb gyógyulásának elősegítésére. A terhes nőknek tanácsos nyugtató dalokat hallgatni a stressz leküzdésére. A terhesség hangulatváltozásokkal, depresszióval, mentális stresszel és szorongással van tele. A tünetek minden személynél eltérőek lehetnek a terhesség szakaszában. A zene lehet a legjobb módja annak, hogy megbirkózzunk ezekkel a kihívásokkal és visszatérjünk a normális kerékvágásba. Nemcsak az anya elméjének ellazításában segít, hanem számos pozitív hatást is kifejtett a születendő babára. Valójában a kórházakban általánosan elterjedt tendenciává vált, hogy Beethovenhez hasonló finom zenét játszanak, hogy nyugtassák betegeik gondjait, és jól felkészüljenek a szülésre. Fedezzük fel a terhesség alatti zenehallgatás csodálatos előnyeit.

Zene a terhesség alatt

TARTALOMJEGYZÉK:

 1. A terhességi zene hatása a baba az anyaméhben.
 2. A zenehallgatás előnyei a terhesség alatt.
 3. Hogyan kell zenét játszani egy születendő baba számára?
 4. Milyen típusú zene ajánlott a terhesség alatt?
 5. Hangszintek zenehallgatáshoz terhesség alatt.
 6. Tippek a zenehallgatáshoz a terhesség alatt.
 7. Hogyan lehet megtudni, hogy a zene túl hangos -e a csecsemők számára?

A terhességi zene hatása az anyaméhben:

A zene terápiás ereje minden bizonnyal segíthet a kaotikus elme gyógyításában, ami elősegítheti az egészséges testet. A zene születésre nem gyakorolt ​​hatását azonban csak feltételezték a legutóbbi időkig. Megfelelő vizsgálatot végeztek egy terhes nők csoportján, akiket indiai karnatikus zenével játszottak naponta 20 percig, körülbelül 20 napon keresztül. A válaszvizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy meg nem született csecsemőik növekedési üteme és refluxja jobb volt, mint azoké, akiknek anyja nem vett részt ebben a programban.

A terhesség alatti zenehallgatás előnyei:

Az alábbiakban bemutatjuk a zene jelentős előnyeit a terhes hölgyek számára:

1. Támogatások a jobb magzati refluxokban:

Amikor zenét hallgat, a baba nem hallja a dallamokat vagy a hangszerek hangját. Valójában hallgatja a zene által keltett rezgéseket, amelyek serkenthetik a babák jobb refluxát. Az ilyen csecsemők gyorsabban reagálnak a helyzetekre, mint azok, akik nincsenek kitéve a zenének.

2. Javítja a koncentrációt:

A baba jó zenének való kitettsége elősegítheti hallóképességének jobb fejlődését. Lassan megszokja ezeket a rezgéseket és hallgatni kezd. Így a koncentrációs képesség jelentősen javul.

3. Segít a pihentető anyában és babában:

Egy aggódó anya és születendő gyermeke nagy hasznot húzhat a zenéből. A zenének csodálatos gyógyító tulajdonságai vannak, amelyek segítenek csökkenteni az elme káoszát és rendetlenségét. Ez pozitív hatással van a baba növekedésére. A zene is megnyugtathatja az idegeket, és megnyugtató megkönnyebbülést kínálhat.

4. Befolyásolja a baba általános viselkedését:

Tanulmányok azt mutatják, hogy azoknak a csecsemőknek, akiknek anyja rendszeresen hallgatott zenét terhesen, jobb az agyfejlődésük. A zene mély hatását észlelték általános kognitív képességeikben, beszédükben, memóriájukban és viselkedésükben. Az ilyen csecsemőket általában enyhén boldognak és vidámnak találták a normál csecsemőkhöz képest.

Hogyan kell zenét játszani egy születendő baba számára?

Olvassa el alább, hogy megtudja, hogyan kell zenélni a terhes nők számára:

Zene a terhesség alatt

Lejátszási lista létrehozása:

Próbálja összehangolni a zenét a munka ritmusával. A vajúdás korai szakaszában gyorsabb, vidámabb zenére van szükség, hogy a hangulat könnyed és zavaró legyen; és a munka előrehaladtával a lassabb, ismétlődő zene sokkal előnyösebb, mivel az ember megtalálja a szinkront a munka ritmusával. Ne felejtse el mindezeket a variációkat felvenni a lejátszási listájára.

Zenelejátszási módok:

A kórházban kérdezze meg, van -e hangszórójuk, hogy ott zenéljenek. Vagy szerezzen be saját hangszórókat otthonából.

Fülhallgató használata:

Ha teljesen el akarja zárni a zavaró tényezőket, és csak a vajúdásra akar összpontosítani, akkor nem lehet jobb, mint a fülhallgató. Ne felejtse el csomagolni őket.

Élvezze a terhességi zenét a magzati fejlődés érdekében:

A zene minden előnye a szülés alatt érvényes a nyugodt, nyugodt és boldog terhességre is. A terhesség alatt is rendszeresen hallgasson zenét, hogy ellazuljon, leoldja a stresszt és megfiatalítsa magát. A zene ugrásszerűen emeli a hangulatot és az energiát. A terhesség alatti zenehallgatás jobban előkészíti a szülést.

Milyen típusú zene ajánlott a terhesség alatt?

Ha kíváncsi arra, hogy melyik a legjobb zene, amelyet terhesen hallgathat, ne feledje, hogy semmilyen zene nem fog menni.

 • A nyugtató zenét, mint az indiai, hindustani és még a western klasszikus verzióit, a terhesség pihentető zenéjének tekintik.
 • A terhesség alatti klasszikus zenehallgatás javítja a baba reflexeit.
 • Az ajánlott formák az énekek, olyan hangszerek, mint a fuvola, a Jalatarangini és még a lágy zene a terhességre. Soha ne hallgasson hangos zenét, mint a heavy metal és a rock, mivel ez teljesen megzavarhatja a baba mozgását, és abnormális viselkedéshez vezethet.
 • A Mozart terhességi zene a leghatékonyabb a terhes nők számára, és bizonyítottan növeli a babák iránti zene iránti affinitást.
 • Terhességi meditációs zene segíthet megnyugtatni a zaklatott elmét és helyreállítani a belső békét.

Zajszint zenehallgatáshoz terhesség alatt:

A magzat biztonságban van anyja méhében, és nincs kitéve hangos hangoknak. Az 50-60 decibel szint ideális lehet számukra, mivel összhangban van azokkal a hangokkal, amelyeket megszoktak, mint az anyjuk hangja, a gyomor gurgulázása stb. problémák.

Tippek a zenehallgatáshoz a terhesség alatt:

Tekintse meg ezeket az egyszerű tippeket a terhesség alatti zenelejátszáshoz:

 • Válassza a Könnyű zene lehetőséget: Nyugtató zene kis hangerővel történő lejátszása lehet a legjobb módja annak, hogy segítsen csecsemőinek.
 • Énekelje saját dallamát: Igen! Nincs jobb módja annak, hogy elkezdjük kötődni a babához, mint énekelni neki. Keresse kedvenc dalát, és énekeljen vagy dúdoljon tovább.
 • Műszerek: A halk hangszerek, például Veena, fuvola vagy hegedű hallgatása kis hangerőn segíthet a könnyű és nyugodt érzésben
 • Kerülje a hirtelen hangokat: A hirtelen hangok, mint egy nagy puffanás, zavart okozhatnak a babában. Próbálja elkerülni az olyan helyeket, mint a mozik, építkezések stb., Ahol a baba kényelmetlenül érezheti magát.

Hogyan lehet megtudni, hogy a zene túl hangos -e a csecsemők számára?

A születendő baba füle rendkívül gyengéd és érzékeny a hangos hangokra. Terhesen hangos zene hallgatása gyors mozgást és kórosan magas rúgási sebességet okozhat a babának. Ha ez a mozgás néhány percnél tovább tart, feltételezheti, hogy a baba intenzív stressznek van kitéve. Ilyen esetekben csak menjen egy csendes helyre, és halkan beszéljen a babával, hogy megnyugodjon.

A várandósoknak szóló zene számos változata elérhető az interneten. Legtöbbjük klasszikus dallam vagy ének, amelyekről köztudott, hogy a legjobbak a csecsemőkre. A legjobb módja az, ha csatlakoztatja a fülhallgatót, és elkezdi játszani ezt a zenét legalább napi 20-30 percig. Emlékezzünk Abhimanyu történetére Mahabharatában, akinek édesanyja terhesen hallgatta a Védákat. Születése előtt lett az irodalom mestere, és mindenkit meglepett ezzel a kifogástalan tudással. Ilyen a nagyszerű zene ereje a terhességi agy fejlődésében!

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. Miért ajánlott a fülhallgató terhes nőknek?

A fülhallgató csatlakoztatásakor általában megszünteti a külső zajokat, ezáltal a zenére összpontosítva. Minden egyes részlet tisztán hallható és élvezhető. Ez a legjobb zenei élményt kínálja Önnek és a babáknak. Győződjön meg arról, hogy a hangerő nem túl magas.

2. Hallgatok -e zenét munka közben?

Igen! Tudsz! Valójában ez lenne a legjobb dolog. Ez nem csak segít leküzdeni a munkahelyi stresszt és szorongást, hanem a babát is elfoglalja remek zenével. A zenehallgatáshoz nem kell külön időt szorítania.

3. Honnan tölthetek le jó terhességi zenét?

Számos webhely kínál kiváló zenét terhesek számára. Ezeket az albumokat kifejezetten a kismama és gyermeke igényeinek kielégítésére tervezték. A legjobb webhelyek egyike a Youtube, a BabyCenter és a Babymozart.org. Csak jelentkezzen be, és élvezze a gyönyörű zenét bárhol és bármikor.

Kép forrása: 1.