Hogyan kezeljük a lázat a terhesség alatt?

Ha terhes, bármilyen egészségügyi probléma vagy betegség ugyanúgy befolyásolhatja a születendő babát is. Hasonló a helyzet a lázas terhesség alatt. A láz sokak számára gyakori betegség, de lehet, hogy nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik ebben az értékes szakaszban. Számos kapcsolódó gond és betegség léphet be a szervezetbe, és az egyik elveszítheti az immunitást és az általános erőnlétet. Ez az állapot komplikációkat okozhat a babának is. Bár ez nem mindig van így, miért vállalja a kockázatot? Mindig elengedhetetlen az ellenőrzés ellenőrzése, és tudni kell, hogyan kell kezelni, időben kezelni az ilyen betegségeket.

Láz a terhesség alatt

Ma bepillantást nyerünk a láz kezelésébe a terhesség fázisában. Az egyik leggyakoribb aggodalom, hogy sok nő panaszkodik a hordozási időszak alatt, és íme, hogyan lehet ezt hatékonyan leküzdeni!

Mi a biztonságos és nem biztonságos testhőmérséklet a terhesség alatt??

Ez nem más, mint megvizsgálni és kideríteni a láz súlyosságát terhesség alatt. Az ökölszabály ugyanaz marad. Minden 100 vagy 101 fok feletti hőmérséklet lázasnak tekinthető. Tehát ha 101 fok feletti testhőmérsékletben szenved, azonnal rohanjon orvoshoz, és kérjen gyógyszert.

Ha a láz 101 fok alatt van, akkor alacsony és biztonságos zónában van. Haladjon tovább az otthoni gyógymódokkal, és személyes segítséggel kezelje az alacsony lázat. Bármilyen súlyos testhőmérséklet, ha nem kezelik időben, hátrányosan befolyásolhatja a baba magzati növekedését és fejlődését.

A láz okai terhes nőknél:

Számos oka lehet a lázas és terhes nők mögött. Míg a terhesség fázisában a lázas szenvedésnek számos oka lehet, elengedhetetlen, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az immunrendszer és az immunitás szintje nem csökken a kapcsolódó fertőzések miatt. Íme néhány gyakori ok.

 • Vírusos fertőzés.
 • Emésztőrendszeri fertőzés.
 • Influenza vírus.
 • A membránok bakteriális fertőzése.
 • Vírusos fertőzés a szennyezett élelmiszer és víz miatt.
 • Felső traktus fertőzés.
 • Bakteriális fertőzés a húgyúti traktusban.

Bár ezek a láz gyakori okai közé tartoznak, nem mindig vannak így. Bármilyen tünet, amint azt az alábbiakban említettük, ha tapasztalja, azonnal forduljon az egészségügyi szolgáltatóhoz a további beavatkozásokért és kezelésért.

A láz tünetei a terhesség alatt:

Nem mindig lehet, hogy csak magas hőmérsékleten szenvedők köthetők lázhoz. A terhesség fázisában elengedhetetlen megjegyezni és hangsúlyozni azt a tényt, hogy az alábbi tünetek bármelyikét jelenteni kell az orvosnak.

1. hidegrázás:

Minden esetben a test hidegrázik és reszket a test belsejéből. Ha másokkal együtt ilyen állapotot tapasztal, akkor láz lehet.

2. Magas hőmérséklet:

A hőmérőnek ebben az időben fel kell emelkednie. Nem kell túlságosan aggódnia, ha a hőmérséklet nem haladja meg a 101 fokot.

3. Testfájdalmak és görcsök:

Ha nem is mindig, a legtöbb nő lázzal járó, enyhe vagy súlyos testfájdalmakat is tapasztal. Abban az esetben, ha rossz fájdalmai és görcsei vannak, tanácsos azonnal fordulni háziorvosához.

4. Húgyúti fertőzés (UTI):

Az UTI nem mindig gyakori tünet, ha valaki lázban szenved. De előfordulhat gyakori vizelési szükséglet vagy fájdalom/égő érzés vizelés közben. Kevés nő panaszkodik a fájdalomra az alsó hát vagy a has környékén.

5. Influenza és hideg:

A hideg, a láz és az influenza gyakori tünetek lehetnek, ha terhesség alatt magas lázban szenvednek. Ha influenza tünetei vannak (beleértve a hányingert és a hányást), keresse fel kezelőorvosát a kezelésre.

6. Szédülés:

Nem vicc, ha állandóan gyenge és szédül. A láz hátrányosan befolyásolhatja az immunrendszert, és ebben a fázisban folyamatosan hidratáltnak kell maradnia. Ha szédül, sürgősen orvoshoz kell fordulnia.

7. Hasmenés:

Ha napi több mint négyszer laza székletben szenved, akkor hasmenése is lehet. Bár ez a gyakori tünetek közé tartozik, ezen a ponton kiszáradástól szenvedhet. Javasolt a megfelelő vízbevitel.

Tekintettel erre a számos lehetséges tünetre, a nőknél a terhesség alatt a leggyakoribb tünetek a hidegrázással, fejfájással és testfájdalommal járó láz.

A láz kezelése a terhesség alatt:

Soha ne vegye viccnek a terhesség alatti magas láz esetét. Létfontosságú, hogy orvosi szakember kezelje. Íme néhány javaslat a magas és alacsony láz kezelésére a gyorsabb eredmények érdekében.

1. Használjon hűvös mosórongyot:

A hideg borogatás az egyik legjobb módja annak, hogy egy terhes nő csökkentse a testhőmérsékletet. A mosogatórongyot hideg vízbe lehet áztatni, és a homlokra, valamint a nyakra is felvihető. Ezt meg kell ismételni úgy, hogy ismét hideg vízbe mártjuk, és újra felvisszük a javasolt területekre. Ez az egyik leghatékonyabb módszer a láz csökkentésére, és meglehetősen biztonságos és könnyű.

2. Ivóvizes fürdő:

Nos, a terhesség alatti lázcsökkentés másik megfelelő módja a langyos zuhany. A víz elpárolgása a bőrön vezet a célok tökéletes eléréséhez. Ezt naponta 1-2 alkalommal kell elvégezni 5-7 percig, amíg a problémák teljesen megszűnnek.

3. Legyen sok egészséges folyadék:

A víz és más egészséges folyadékok, például gyógyteák, levesek és húslevesek és sok más segíthet a méreganyagok, baktériumok és vírusok kiürítésében a szervezetből, ami sok bajt okoz és magas testhőmérséklethez vezet. Körülbelül 10 pohár vizet javasolnak nemcsak a láz kezelésére, hanem minden nap a terhesség korai szakaszában is, hogy távol tartsák a betegségeket. A hidratált állapot az elektrolitokat is egyensúlyban tartja, és nem okoz súlyos dehidratációs problémákat. Limonádék is kipróbálhatók!

4. Maradjon a rajongói keringés alatt:

A terhesség alatti lázcsökkentés egyszerű módja az álló ventilátor használata, és a ventilátor keringésének korlátain belül maradás. A szakemberek szerint ez az egyik hatékony módszer a láz kezelésére, mellékhatások nélkül. Ez azt a kényelmet is megadja, amit ezen a ponton megérdemel.

5. Jó pihenést:

A szervezetnek időre van szüksége, hogy felhalmozza az energiát, és ezáltal segítse az immunrendszert a problémák, köztük a láz leküzdésében. Ez csak akkor lehetséges, ha megfelelően alszik és pihen egész nap. Körülbelül 9 óra zavartalan alvás éjszaka és rendszeres alvás napközben nagyon tanácsos a láz kezelésében. Segít az egészséges terhességben is, ha nincs betegség, amelyet kezelni kell. Ez az egyik legjobb tipp a láz kezelésére a terhesség alatt.

6. Egészséges táplálkozás:

A gyümölcsturmix nem csak a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal tölti fel a szervezetet, hogy leküzdje a lázat, hanem javítja az ízlelőbimbókat, és mentálisan felfrissít. A turmix az egyik izgalmas módja annak, hogy helyreállítsuk az egészséget, anélkül, hogy az ízlés veszélyeztetné. Hasonlóképpen salátákat és gyümölcsöket is készíthet a megfelelő táplálkozás érdekében.

7. Ne viseljen nehéz ruházatot:

A terhesség alatt elengedhetetlen az egyrétegű kendő viselése a tökéletes testhőmérséklet biztosítása érdekében. Ha többrétegű ruhát visel, ez megemeli a testhőmérsékletet és túlmelegíti a testét. Amikor hidegnek érzi magát, csak akkor használjon vékony takarót, ha szükséges, és vegye le, ha elég meleg. Az egy- vagy egyrétegű kendő lehetővé teszi a megfelelő légáramlást. A szövet anyaga szintén fontos kérdés. Mindig könnyű pamutszövetet használjon, kényelmes viselet és fenntartja testhőmérsékletét. A túlöltözés korai szüléshez vezethet a megnövekedett testhőmérséklet miatt.

8. Vitamin bevitel:

Megfelelő gyógyszereket kell szedni a láz csökkentésére terhes hónapokban. Biztonságos a lázcsillapító gyógyszer szedése, de ezt az orvosnak kell előírnia. A paracetamol kényelmesen érzi magát, és csökkenti a láz kialakulásának hajlamát. Terhes hónapokban kerülje az aszpirin vagy gyulladáscsökkentő gyógyszerek szedését, amelyeknek sok mellékhatása van a terhes nőknél. A baba fejlődéséhez megfelelő gyógyszeres kezelésre van szükség, mivel a terhesség rendkívül kényes helyzet. Terhesség alatt kerülni kell a koffeint tartalmazó összetevőket tartalmazó gyógyszereket. Ezenkívül a szülői vitaminok pontos bevétele fenntartja a szervezet vitamin- és ásványianyag -szintjét. Ezek a megfelelő vitaminok erősítik az immunrendszert, és így segítenek csökkenteni a lázat különösen ezekben a hónapokban.

9. Forduljon orvoshoz:

A terhesség alatt elengedhetetlen, hogy orvoshoz forduljon, ha lázas, mely gyógyszereket kell szednie, mivel a legtöbb gyógyszernek mellékhatásai voltak a terhesség alatt, vagy a gyógyszer összetevője nem tökéletes az Ön egészségi állapotához. A megfázás lázat, égéstermék -elvezetést, bármilyen fertőzést okozhat a szervezetben, valamint ételmérgezést is okozhat. Tehát meg kell tennie a megelőző intézkedéseket ezen okok miatt. Ha nem megfelelő gyógyszert szed, irritációt, kiütéseket, hasi fájdalmat és hányingert okoz. Ezenkívül soha nem diagnosztizálhatja magát, ha normális vagy vírusos lázról van szó, vagy ha specifikus dengue -tífuszról van szó a terhesség alatt. Ha a láz a gyógyszeres kezelés után 24-36 óránál tovább tart, mindenképpen forduljon orvoshoz.

10. Mondjon nemet a homeopátiára:

Nagyon fontos, hogy megfelelő gyógyszereket szedjen a terhesség alatti láz ellen. Előfordulhat, hogy a homeopátiás gyógyszerek nem gyakorolnak megfelelő hatást Önre, miközben terhes hónapokban lázas. Bizonyos gyógyszerek és a homeopátiás gyógyszerek szedése során orvoshoz vagy egészségügyi szolgáltatóhoz kell fordulnia. Ez befolyásolhatja a baba egészségét, ezért kerülnünk kell a homeopátiás gyógyszereket. Ugyanez vonatkozik a terhesség alatti alacsony láz esetén is, kerülje a homeopátiát!

11. Maradjon hűvös helyeken és beltéren:

Bent kell maradnia, hogy ne érintse könnyen, ami nem befolyásolja a tiédet és a baba egészségét. Ha kint van, próbálja árnyékban és hűvös helyen tartani, hogy a hő ne befolyásolja az egészségi állapotát. A megfelelő testhőmérséklet a hűvös helyeken marad, és csökkenti a láz kockázatát is. A túlmelegedés megelőzhető, ha pontos testhőmérsékletet biztosít az anyagcseréhez.

12. Kerülje a gyors és feldolgozott élelmiszereket:

Lázas állapotban kerülni kell az olajos ételek és a gyorsételek fogyasztását. A gyakori hideg növeli a láz esélyét. Ezért kerülni kell bizonyos élelmiszerek fogyasztását, amelyek növelik a megfázás lehetőségét. Ajánlatos nem fogyasztani uborkát, túrót és egyéb olyan ételeket, amelyek növelik a láz esélyét.

Továbbá, dobja ki a szemetet és a feldolgozott csomagolt élelmiszereket, mindig az egészséges és tápláló étrendet részesítse előnyben. Soha ne add fel a sóvárgást, inkább csak a házi készítésű ételeket. Ez mindhárom szakaszra érvényes, a láz a terhesség alatt az első, második vagy harmadik trimeszterben.

Otthoni jogorvoslatok a láz csökkentésére:

A kezelési lehetőségek mellett mindig jó, ha természetes házi jogorvoslatokkal és a magas és az alacsony láz enyhítésének módjaival egészíthetjük ki őket. Nem ártanak, inkább elősegítik a gyorsabb gyógyulást. Íme néhány nyom!

1. Almaecet:

Az almaecet egy lúgos folyadék, amely segít csökkenteni a fertőzéseket. A bakteriális fertőzések nehezen boldogulnak lúgos környezetben, és ez elősegíti a baktériumok által okozott lázból való gyors felépülést. A legjobb, ha kipróbálja ezt a gyógymódot, mielőtt antibiotikumokat használ.

Módszer:

 • Keverjen össze 2 evőkanál ACV -t meleg vízben.
 • Igyon naponta 2-3 alkalommal.
 • Ezzel a vízzel gargalizálhat is, hogy megszabaduljon a torokfájástól.
2. citrom:

A citrom egy másik legjobb lúgosító étrend, amely segít az immunrendszer erősítésében és a fertőzések leküzdésében. A terhesség alatt is ajánlott minden nap fogyasztani ezt a C -vitaminban gazdag gyümölcsöt. A bakteriális fertőzéseket citrom segítségével lehet kordában tartani.

Módszer:

 • Nyomjon 2 citromot egy üveg vízbe.
 • Adjunk hozzá mézet és tengeri sót.
 • Alaposan keverjük össze, fogyasszuk egész nap.
3. Bazsalikom:

A bazsalikomlevél kiváló gyógyszer a láz tüneteinek enyhítésére. Rendkívül erős antibiotikumok és gombaellenes szerek, amelyek segíthetnek a fertőzések megfékezésében. Ezek a levelek könnyen elfogyaszthatók, ha meleg tea formájában veszik fel a nyugtató hatás érdekében.

Módszer:

 • Egy csésze forrásban lévő vízben keverj össze 1 evőkanál bazsalikomot.
 • Adjunk hozzá 1/4 evőkanál borsot.
 • Szűrje le a teát, és melegen fogyassza el.
4. Gargalizálás sós vízzel:

Lehet, hogy ezen a ponton is torokfájást és fájdalmat/nyugtalanságot tapasztal. Ezzel az egyszerű otthoni jogorvoslattal gyorsan megszabadulhat a problémától. A sós víz segít megtisztítani a baktériumokat, és megszabadulni a száraz köhögés problémájától.

Módszer:

 • Vegyen egy csésze forrásban lévő vizet.
 • Adjunk hozzá egy kanál sót.
 • Jól keverje össze, öblítse le jól, anélkül, hogy elfogyasztaná a folyadékot.
5. Gyógytea:

Mi lehet jobb, mint enyhülést keresni a forró gyógyteában? Míg a gyógytea nemcsak gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik a megfázás és köhögés kezelésére, óriási előnyökkel jár a nyálka feloldásával és megszabadulásával is.

Módszer:

 • Tartson egy csésze vizet egy serpenyőben, forralja fel.
 • Adjunk hozzá gyógytea leveleket és a szükséges mennyiségű cukrot.
 • Hagyjuk felforralni, szűrjük le a teát és fogyasszuk melegen.

Terhesség alatti láz elleni gyógyszerek:

Először is azt tanácsoljuk, hogy mindig kezelje a lázat természetes gyógymódokkal és módszerekkel. Mindazonáltal, ha magas hőmérséklettől szenved, mindig konzultáljon orvosával, mielőtt saját kezűleg veszi át a vényköteles gyógyszert. Az orális gyógyszerek esetében vannak biztonságos és nem biztonságos tabletták is, amelyeket teljes tudatossággal kell bevenni fogyasztásuk előtt. Ezért ne fogyasszon és ne kezelje a lázat gyógyszerekkel, mielőtt tanácsot kapna egészségügyi szolgáltatójától.

1. Biztonságos gyógyszerek:

Az orvos általában szükség szerint a lehető legjobb alacsonyabb adagot javasolja a láz kezelésére. A paracetamol egy szabványos tabletta, amelyet gyakran orvosok tanácsolnak. Az alternatívák a Tylenol (amely acetaminofent tartalmaz), amely minden gyógyszertárban megtalálható. Ha gyakori lázban szenved, terhesség alatt soha ne vegye könnyen a tokot. Javasoljuk, hogy azonnal sürgesse az orvost.

2. Nem biztonságos gyógyszerek:

Szintén fontos figyelembe venni az orális gyógyszereket a terhesség alatt. Bár a legjobb, ha nem gyógyszeres kezeléseket alkalmaznak az állapot kezelésére, mindig ajánlott elkerülni a fájdalomcsillapítókat, a kombinált készítményeket (számos állapot kezelésére), az aszpirint és a fenilefrin gyógyszereket.

A láz megelőzése terhesség alatt:

Ahogy mondani szokták: „a megelőzés mindig jobb, mint a gyógyítás”. Mindig jobb, ha a terhesség alatt el lehet kerülni az egészségügyi problémákat és a betegségeket, tekintettel arra, hogy ez még a születendő gyermekre is hatással lehet. Íme néhány tipp tőlünk, hogy a legjobban egészségesek és immunisak maradhassunk!

 1. Legyen jó mennyiségű C -vitamin. Ez segít mindig az immunitás fenntartásában.
 2. Maradjon higiénikus. Mosson kezet szappannal, és soha ne egyen semmit a rendetlen környezet közelében.
 3. Ügyeljen arra, hogy az injekciókat és az oltásokat időben bevegye, ha van ilyen. Az influenza elkerülése érdekében célszerű felvételt készíteni.
 4. Ne fogyasszon olyan ételeket, amelyek valószínűleg allergiát okozhatnak.
 5. Kerülje a feldolgozott és gyorsételeket, amelyek ételmérgezést okozhatnak.

Súlyos állapotok a terhesség alatt:

Nem csak a lázban szenvedésről van szó, hanem az állam is sok bonyolult helyzethez vezethet időnként. Ezek a feltételek komplikációkat okozhatnak és veszélyesek lehetnek. Íme néhány gyakori veszélye a láznak a terhesség alatt, és hogyan befolyásolhatja a babát.

1. Szeptikus abortusz:

A szeptikus abortusz esete akkor fordulhat elő, amikor a méh fertőzött. Ez megtörténhet abortusz vagy vetélés miatt. A terhesség alatti fertőzések mellett a súlyos láz, testhőmérséklet, alacsony vérnyomás és a vizeletürítés nehézségei szeptikus abortuszt okozhatnak.

2. Chorioamnionitis:

A chorioamnionitis bakteriális fertőzés, amely befolyásolhatja a méh membránjait és a magzatvizet. Ezek létfontosságúak annak biztosításához, hogy a magzat egészsége jó legyen. Az állapot meglehetősen bonyolult lehet, ami vérrögökhöz és kismedencei fertőzésekhez vezethet. Szüléssel komplikációk léphetnek fel, és a születendő gyermek légúti megbetegedésekkel is szembesülhet.

3. Listeria:

A listeria esete leginkább a feldolgozott és rossz élelmiszereknek köszönhető. A lejárt idejű élelmiszerek vagy egészségtelen ételek fogyasztása, amelyek nem felelnek meg a szervezetnek, hormonális egyensúlyhiányhoz vezethet, és listeriához vezethet. Ez magzati fertőzéshez vezethet, és halvaszüléshez vagy koraszüléshez vezethet. A nyakmerevség, hasmenés, fejfájás, hányinger gyakori tünetei ennek az állapotnak.

Tekintettel a különböző állapotokra és bonyolultságokra, amelyek összefüggésbe hozhatók a terhesség alatti láz miatt, mindig jobb óvatosnak és egészségesnek maradni. Kövesse az otthoni jogorvoslatokat és tippeket, és nagyon hasznosak lehetnek!

Az önkezelés megkezdése előtt tanácsos megfogadni az egészségügyi szolgáltató javaslatait és kezelését. Ez az útmutató csak a lehetséges helyzetekre és betegségekre utal, amelyek terhesség alatt lázas szenvedéssel járnak. A legjobb eredmény érdekében forduljon orvosához személyre szabott javaslatokért és kezelésért.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. A láz vetéléshez vezethet??

Válasz: Ha a láz további szövődményekhez és kapcsolódó betegségekhez társul, akkor fennáll a vetélés esélye. Nem minden láz okozza az állapotot, de lehetőségük van arra, hogy nehézségeket okozzanak a születendő gyermeknek.

Q2. Milyen hatásai vannak a láznak a babára?

Válasz: Az alacsony láz könnyen kezelhető, és általában nem jelentenek komplikációkat a baba számára. Azonban a magas hőmérséklet szédüléssel, alacsony vérnyomással, hidegrázással, hányingerrel stb. Mellékhatásokkal járhat, például alacsony születési súly, vetélés vagy születési rendellenességek.

Q3. A láz normális a terhesség korai szakaszában??

Válasz: Legyen szó lázról a terhesség korai vagy késői szakaszában; az állapot nem mindig gyakori. Mivel az ember soha nem ismerheti belülről az állapotot és az egészséget, az orvos mindig javasolja az ellenőrzést. Ha csak vírus okozta, akkor szerencséje van, és könnyen kezelhető a szokásos adaggal.

Q4. A láz a terhesség jele??

Válasz: A láz egyetlen tünete nem mindig jelenti azt, hogy terhes. Ha azonban hidegrázást, melegséget, hányingert és változásokat észlel a szervezetben, tanácsos orvoshoz fordulni.