Hogyan lehet elkerülni a terhességet a házasság után?

A szülővé válás hatalmas változásokat hozhat egy házaspár életében. A teherbeesés óriási felelősséggel jár, mind érzelmi, mind anyagi szempontból, és ezt nem szabad félvállról venni. Ez az oka annak, hogy a házasság után a legjobb tervezni a terhességet.

Számos természetes és egyszerű módja van a terhesség megelőzésének, miközben megőrzi az egészséges szexuális életet a házasság után.

A különböző fogamzásgátló módszerek eltérő hatékonyságúak, és hogy melyik módszert válasszuk, kizárólag a felhasználótól függ. Minden arról szól, hogy mi működik a legjobban számukra a hatékonyság és a kényelem területén.

Tippek a házasság utáni terhesség elkerülésére:

Keressük meg itt az említett legfontosabb módszereket a terhesség elkerülésére védelemmel és anélkül.

1. Természetes megelőzés:

A terhesség megelőzésének természetes módszere évek óta a gyakorlatban van. Ezek a módszerek azonban nem nyújtanak száz százalékos garanciát, és ezért nem teljesen megbízhatóak. Úgy gondolják, hogy a nő testének természetes ciklusa során vannak olyan napok a menstruáció előtt és után, amikor nem tud teherbe esni, még akkor sem, ha védtelen közösülésben él..

Erre a módszerre nem lehet teljesen támaszkodni, mert minden nő teste más és másképp viselkedik a változó környezetben. Ez nyilvánvalóan hatással van a ciklusaira, ezért nem biztos, hogy mindig teljesen pontosan határozza meg a biztonságos napokat.

2. Ovulációs módszer:

Ovulációs módszer a terhesség megelőzésére

Ez a módszer egyszerűen azt jelenti, hogy kerülni kell a védtelen közösülést az ovuláció napjaiban. Ennek a módszernek a kiskapu azonban megegyezik a természetes megelőzési módszerrel. Minden nő teste más -más körülmények között viselkedik és reagál. A házasságkötés utáni terhesség elkerülésének egyik óvintézkedése ez a módszer. Ez azt jelenti, hogy kerülje a szexet a ciklusok 8-19 alatt, vagy menjen védelemre.

3. Hormonális módszer:

Harmon módszer a terhesség megelőzésére

A hormonális módszer a következő legjobb módja annak, hogy elkerüljék a terhességet a házasság után. Ma számos tabletta kapható a piacon fogamzásgátlás céljából. Ezeknek a tablettáknak az a feladata, hogy megakadályozzák a tojástermelést vagy megakadályozzák a megtermékenyített petesejtek beültetését a méhbe. Ezeknek a tablettáknak azonban különféle mellékhatásai lehetnek, és előfordulhat, hogy nem illik egy személyhez. Ezért ajánlott ezeket a tablettákat orvosával folytatott konzultációt követően bevenni.

Ezeket a fogamzásgátló tablettákat naponta lehet bevenni. Gondoskodnia kell arról, hogy soha ne hagyjon ki egy tablettát sem, ha ezeket a napi tablettákat szedi, és ezeket mindig időben kell bevenni.

4. Kihúzási technika:

Húzza ki a módszert a terhesség megelőzésére

Ez a kihúzási módszer, más néven elvonás vagy szexuális megszakítás, ami azt jelenti, hogy eltávolítják a péniszt a hüvelyből, mielőtt a kisülés megtörténik. Ez a technika logikailag és nyilvánvalóan hatékony a védelem nélküli terhesség elkerülésére, feltéve, hogy mindig nagyon óvatos. Erre a technikára támaszkodni mindig kicsit kockázatos a pillanat hevében. Ez a módszer kissé kockázatos, mert némi önuralmat és tapasztalatot igényel. Amikor teljesen kihúzzák a nőstényből, annak esélye, hogy a női testbe utazik, sokkal kisebb lesz, vagy valószínűleg nulla. A terhesség megállításának ez a módja nem teljesen biztonságos, és a legjobb, ha a kockázat miatt más lehetőségeket is keres.

5. Óvszer:

Óvszer a terhesség megelőzésére

Ez az egyik legbiztonságosabb fogamzásgátló módszer. Ennek a módszernek a garanciája nem 100 százalékos, de még mindig szinte mindig hatékonyak. Fontos, hogy ellenőrizze az óvszer lejárati idejét, megfelelően tárolja, és megfelelően használja is a kívánt eredmény érdekében. Az óvszer a legjobb módja annak, hogy elkerülje a terhességet házasság után. Az óvszer ma már nőstényként is kapható, és választás kérdése, hogy kinek használja.

6. IUD (intrauterin eszköz):

IUD a terhesség megelőzésére

Az IUD -t intrauterin fogamzásgátlásnak (IUC) és méhen belüli rendszernek (IUS) is nevezik. Ez a leghatékonyabb módszer a sürgősségi fogamzásgátlás ellenőrzésére. Ennél a módszernél egy apró, T alakú eszköz ágyazódik be a nők méhébe, amely tartósan működik. Ennek ellenére kevés olyan probléma merül fel a nők körében, mint a súlyos vérzés, hátfájás és kiszámíthatatlan időszakok..

7. Sürgősségi tabletta:

Sürgősségi tabletták a terhesség megelőzésére

Ez nem olyan módszer, amelyet rendszeresen választhat. Ahogy a neve is sugallja, ezeket a tablettákat be lehet venni a nem kívánt véletlen terhesség elkerülése érdekében. Ezeket a tablettákat a védtelen közösülés után 72 órán belül kell bevenni. Bár ez a tabletta nem garantál semmit, szinte mindig sikeres. Ez nem egy egészséges lehetőség, ezért fogyasztását kerülni kell. Ez biztosan nem a legjobb módja annak, hogy elkerüljük a terhességet a házasság után, de biztos megmentő a nehéz időkben. Elég sok biztonságos tabletta van, amelyeket fogyaszthat. De győződjön meg arról, hogy csak a legjobbat veszi.

A biztonságos szex mindig a legjobb megoldás. Nemcsak a terhességet kerülheti el, hanem a szexuális úton terjedő betegségeket és az STD -ket is távol tartja. A biztonságos szex feltétlenül szükséges ahhoz, hogy elkerüljük ezeket a következményeket. Szülőnek lenni mindig bizonyos szintű felkészültséget igényel. Ha nem vagy rá kész, akkor a legjobb, ha tényleg kerülöd, legyen az óvszer vagy femidom. Hagyja kihúzni, és a pirula az utolsó megoldás.