Hogyan lehet megszabadulni a pattanásoktól a terhesség alatt?

Míg a pattanások és a pattanások sokak gyakori okai közé tartoznak, a terhesség alatti pattanások meglehetősen komoly aggodalomra adnak okot. A terhesség fázisa sok hormonális testváltozást tartalmaz belülről, ami kiütésekhez és súlyos pattanásokhoz vezet sok nőben. Bár kevesen szenvednek enyhe pattanásoktól, gyakran észrevehetjük, hogy ez sok nő számára is komoly aggodalomra ad okot.

Ha pattanásoktól szenved ebben a terhességi utazásban, itt van valami, amit tudnia kell a helyes és gyors kezelésről. Ez az útmutató a pattanásokról a terhesség alatt válaszol minden kérdésére, és jogorvoslati lehetőségeket kínál azok megszüntetésére!

Pattanás a terhesség alatt

Gyakori a terhesség akne?

A pattanások a hordozási időszakban meglehetősen gyakoriak. Ez lehet a helyzet a terhesség korai és közepétől egyaránt. Úgy tűnik, minden második nő, vagy a terhes nők több mint 40% -a jelentette pattanásokat a bőrgyógyászoknak. Sokan aggódnak a természetes olajok hatalmas mennyiségű előállítása miatt a bőrben, és észrevehetik, hogy a pattanások a második és harmadik trimeszterben kezdődnek..

A pattanások okai a terhesség alatt:

A pattanások és pattanások jelentős és gyakori oka ebben a fázisban a hormonális változásoknak köszönhető. A terhességi időszak az androgének nevű hormon nagyobb mennyiségű szekréciójához vezet. Ezek a hormonok kiváltják a bőrünk alatt fekvő faggyúmirigyeket, és olajos anyagot termelnek. A faggyú ragadós, és a felszínünkön lévő elhalt sejteket összeragasztja. Ez felragasztott egy csomó elhalt, száraz sejtet, amelyek eltömítik pórusainkat, és pattanásokat vagy pattanásokat okoznak.

A terhességi kiütések tehát alapfelszereltségnek számítanak, és nincs ok pánikra. Ez csak enyhe irritáció forrása és akadályozza a megjelenését, semmi más. Súlyossága enyhétől a szörnyűségig változhat. De vannak módszerek kiterjedtségük szabályozására.

Otthoni jogorvoslatok a terhes akne ellen:

Mielőtt belekezdene az üzletekben kapható orvosi kezelésekbe és gélekbe, mindig jó kipróbálni a természetes és biztonságos módszereket a pattanások megszabadítására és leesésére. Íme egy lista néhány természetes házi készítésű jogorvoslatról, amelyeket tehetünk a terhességi pattanások vagy pattanások ellen.

1. Nincs popping:

Nincs popping

A pattanások összepréselése, leselejtezése vagy kipattanása nem lesz hasznos az Ön számára. Ez csak a baktériumok terjedését okozza, és a fertőzés súlyosbodik. Ezért kerülje el minden esélyét annak, hogy felpattanjon vagy karcolja a pattanásait. A tartózkodás időtartamának lejárta után eltűnik, ami akkor is megtörténik, függetlenül attól, hogy milyen hosszúnak tűnik.

2. Aloe Vera pattanások ellen:

Aloe vera

Az aloe vera mindig nagyon hasznos, mint egészséges termék. Ha pattanásokban szenved, akkor feltétlenül használja ezt a terméket. A pattanások a terhesség korai szakaszában a termék nagyon biztonságos. Az Aloe Vera gél használatával biztosan megvédheti bőrét az ilyen allergiáktól. Ez egy természetes termék, mellékhatások nélkül. Így megkönnyebbülést fog érezni a problémától.

3. Szódabikarbóna:

Szódabikarbóna

Az olajosodás teljesen természetes. Az is igaz, hogy a bőrön lévő túlzott olaj megszületik a pattanás. Tulajdonképpen zsíros bőrre szenved a gyógyulás. A pattanások a terhesség alatt otthoni jogorvoslati vizsgálat legyen szódabikarbóna. Használjon szódabikarbónát a pattanások eltávolítására. Használat előtt keverje össze a szódát vízzel, és óvatosan vigye fel a bőrre. A bőr tisztítása néhány napot vesz igénybe.

4. Teafaolaj:

Teafa olaj

A pattanások ebben az időben sok probléma miatt fordulhatnak elő. Ilyen konkrét nincs. Ezért tudnia kell, hogy melyik a helyes módszer. Sokszor pattanások fordulhatnak elő baktériumok által okozott fertőzések miatt. Vigye fel a bőrről az alma teafaolajat a helyre. Különösen ezért kapható orvosi boltokban. Így habozás nélkül használhatja.

5. Kókuszolaj:

Kókuszolaj

A bőr nagyon érzékeny testrész. Tehát amikor ez befolyásolja, nagyon ideges lesz. Ha pattanásoktól szenved az arcon a terhesség alatt, használjon kókuszolajat, hogy megszabaduljon tőle. A kókuszolaj tiszta, szennyeződések nélkül. Így nincs belőlük irritáció. Puha pamutból addig vigye fel, amíg a betegsége meg nem gyógyul.

6. Drágám:

édesem

A méz nagyon ismert gyógymód a sok közül. Tekintettel arra, hogy a terhesség alatt a pattanások nagymértékben emelkednek, a méz alkalmazása a pattanásokra és a pattanásokra nagymértékben segíthet azok csökkentésében. Ez egy nagyon fenntartható módszer, és természetes módja annak, hogy egyedül csökkentse a pattanásokat! Nevezetesen, ezzel a módszerrel nagyon könnyű eltávolítani a pattanásokat a terhesség első és második trimeszterében.

7. Pulttermékek:

A pattanások kezelése a terhesség alatt nem könnyű és egyszerű feladat egyedül. Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy mely vény nélkül kapható gyógyszereket vagy krémeket használhatja anélkül, hogy hátrányosan befolyásolná a terhességet. Ezek nagy segítségnek bizonyulhatnak. De ezeknek az antibiotikumoknak az egyes összetevői károsak lehetnek a terhességre, ezért feltétlenül említse meg, hogy terhes a bőrgyógyásznak, amikor tanácsot kér tőle. Különösen kerülni kell a gyógyszer, az Accutane, a tetraciklin, a doxiciklin és a minociklin használatát. Ezeket a gyógyszereket általában a pattanások kezelésére írják fel. Mindezek azonban káros hatással lehetnek a babára, és biztos vagyok benne, hogy nem annyira szeretné kezelni a pattanásait, hogy veszélybe sodorja gyermeke életét..

Tippek a bőrápoláshoz:

Tekintettel a pattanások mérséklésére szolgáló otthoni jogorvoslatokra, itt van néhány más bőrápolási tipp és módosítás, amelyeket követhet a legjobb eredmény érdekében.

Maradj távol a napfénytől:

Ebben az időben a napfény jelentős oka lehet a pattanásoknak. A közvetlen napsugárzás általában pattanásokat okoz. Nem változtatja meg az arcát, de irritálja is. Az ultraibolya sugárzás szempontjából a napfény nagyon káros az egészségre. Melege nagyon rosszul égeti a bőrt. Így amikor bármikor kimegy egy munkára, vigyen magával esernyőt és egyéb szükséges védelmet.

Kerülje a súrolást gyermeke szállítása közben:

Más probléma merül fel anya létére. Ez egy nagyon kritikus időszak, amikor sok komplikáció merül fel. Ezért inkább féljen attól, hogy jól vigyáz az egészségére. Az összes közül a terhesség alatti akne az egyik. Ebben az időben ne dörzsölje túlságosan az arcát. Próbálja meg elkerülni a termékek súrolását az időzítéshez. Öblítse le az arcát sima vízzel és pamuttal.

A szennyezés elkerülése:

Pattanások előfordulhatnak por és szennyeződés miatt. A gyermek viselése közben nagyon tisztán kell tartania magát. Bevásárlás után irodai vagy piaci higiénia szükséges. Kétségtelen, hogy a kinti szennyezés egyáltalán nem egészséges az Ön számára. Ha tisztátalanná teszi bőrét, a baktériumok újra és újra pattanásokat hoznak létre.

A jó higiénia fenntartása:

Arcát mindig tartsa olajmentes. Ez magában foglalja az arc rendszeres mosását. Bár alaposan meg kell oldani ezt a feladatot, gondoskodnia kell arról is, hogy ne legyen túl durva. A pattanások lekaparása vagy kemény dörzsölése rontja a fertőzést, és lehetővé teszi a baktériumok terjedését. Használjon enyhe tisztítószert vagy szappant, semmi túl durva. Ha utána hidratál, használjon nem komedogén termékeket.

A bőr gyengéd tisztítása:

Miközben szárítja a bőrt, ismét feltétlenül gyengédnek kell lennie. Puha törlőkendővel törölje szárazra ahelyett, hogy szárazra dörzsölné. Ne használja kétszer ugyanazt a törlőkendőt vagy törülközőt. Győződjön meg arról, hogy az Ön által használt törülköző jól mosott és tiszta.

Általános tisztaság körülötted:

Próbáljon tiszta környezetben maradni. Ha nem szeretné, ha a pattanások súlyosbodnának, por és olajmentesnek kell tartania az arcát. Ezért győződjön meg arról, hogy a használt párnahuzat tiszta és puha. Mosd ki minden nap. Ne használja kétszer ugyanazt a törülközőt, és ne engedje másoknak sem. Így terjednek a pattanásait okozó baktériumok.

Akne kezelés terhesség alatt:

Ne feledje, hogy bármit használ gyógyszeres kezelésre és terápiára, ugyanolyan hatással lehet születendő gyermekére. Ezért nagyon fontos, hogy ebben a fázisban megkülönböztessük a pattanások és pattanások biztonságos és nem biztonságos módszereit és kezeléseit. Íme néhány nyom.

Nem biztonságos kezelési módszerek:

Fontos tudni, hogy mi nem megfelelő és biztonságos a terhesség alatt. Itt kiemelendő az izotretinoin használata. Ezen orális gyógyszerek alkalmazása teljesen hasznos lehet a pattanások kezelésére, de veszélyes a terhesség alatt. A gyógyszer hátrányosan befolyásolhatja a magzatot és születési rendellenességeket okozhat. Ezenkívül más kezelési lehetőségeket, mint például a hormonterápia, a helyi retinoidok, szintén nem írnak fel a terhesség alatt.

Egyéb kezelési lehetőségek:

Általában az olyan kezelések, mint az eritromicin, a klindamicin biztonságosnak tekinthetők ebben a fázisban. Az önkezelés előtt azonban feltétlenül meg kell hallgatni az orvos tanácsát. A vény nélkül kapható gyógyszerek bizonyos esetekben alkalmazhatók, például helyi benzoil -peroxid, azelainsav és glikolsav.

Bőrsérülés akne miatt terhesség alatt:

A pattanásnyomok és pattanások más kapcsolódó problémákhoz is vezethetnek, például bőrsérülésekhez, foltokhoz és foltokhoz az arcon. Ezek nagyon kellemetlenek, mivel befolyásolják általános megjelenésünket és szépségünket. Íme néhány gyakori bőrbetegség, amely a pattanások során jelentkezik a terhesség idején.

  • A ciszták a szélsőséges pattanások és a terhesség alatti pattanások esetei. Fájdalmas pattanások, amelyekben duzzanat van, és eltörhetnek a belülről érkező kellemetlen folyadékkal. A tiszta környezet és a hidratáció a legfontosabb a ciszták kezelésében.
  • A papulák és a pustulák gyakoriak az arcon, ebben a fázisban a kiütésekben szenvednek. Ezek a pattanások a terhesség alatt könnyen kezelhetők otthoni gyógymódokkal. Ügyeljen arra, hogy ne ugorjon fel, mert sötét foltokat hagyhat.
  • Vörös és viszkető pattanások jelentkezhetnek a terhesség alatt, és soha ne dörzsölje vagy karcolja őket. Ezeknek a kitöréseknek a tipikus területei a homlok, az arc és a nyak a terhesség alatt.
  • A komedonok és a fehérfejűek is meglehetősen gyakori látvány, ha a terhesség alatt pattanások érintik őket. Általában kevésbé irritálóak és kevésbé csúnyák, mint mások. Ez a pattanás általában az áll és az orr környékén észlelhető a terhesség korai szakaszában.

A terhesség alatti pattanások és pattanások miatt maradt hegek kezelhetők az orvossal folytatott konzultációval. Bár a legtöbb ilyen pattanás és bőrsérülés gyakori a terhesség korai vagy késői szakaszában, ne feledje, hogy a legtöbb ilyen pattanás a szülés után is előfordulhat. Ezeket egészségügyi szolgáltatók segítségével lehet kezelni.

A hormonális változások és a túlzott olajtermelés a bőrben pattanásokat és pattanásokat okoz a terhességi szakaszban, ami elég gyakori. Bár kihívásokkal küzdenek, nem éppen a legnehezebbek. Reméljük, hogy a legjobb otthoni gyógymódjaink és kezelési lehetőségeink segítségével megtalálta a választ arra, hogyan lehet a legjobban megszabadulni tőlük. Ossza meg velünk gondolatait!

Túlzott pattanások és pattanások esetén soha ne végezzen önkezelést. Soha ne használjon orális gyógyszereket egyedül. Mindig konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával a legjobb gyógyszerek és az adagolás érdekében. Minden gyógyszer nem mindenki számára egyformán alkalmas, és orvosi felügyelet mellett kell bevenni őket.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Melyik a legjobb arcmaszk a terhességi pattanások ellen?

Válasz: A terhességi pattanások kezelése meglehetősen nagy feladat lehet. Terhesség alatt könnyedén megszabadulhat az apró pattanásoktól és pattanásoktól a piacon kapható házi maszkok vagy arcmaszkok segítségével. Használhat aloe verát és mézes arcmaszkot, vagy a ma kapható vadonatúj agyagmaszkot.

Q2. A pattanásos krém és gélek biztonságosan használhatók a terhesség alatti pattanások alatt?

Válasz: Javasoljuk, hogy bármilyen gélt vagy krémet, beleértve az orális gyógyszereket is, csak orvosával folytatott konzultációt követően vegye be. A terhesség ideje alatt soha ne vegyen be semmilyen krémet vagy gélt egyedül, kivéve, ha egyszerű otthoni gyógymódokat használ.

Q3. A pattanások a terhesség jelei??

Válasz: A pattanások és a pattanások több korcsoportban is előfordulhatnak, férfiak és nők egyaránt. Ezek különböző tényezők, például hormonális változások, szennyeződés, tisztátalan környezet, stressz, korpásodás és egyéb okok következményei. Tehát soha nem fordul elő, hogy a pattanások mindig a terhesség jelei.

Q4. Előfordulhat -e pattanás a terhesség után??

Válasz: Igen, pattanások a szülés és a terhesség után is előfordulhatnak. Ezek hormonális változásoknak is köszönhetők, és orvos segítségével kezelhetők.