Hogyan lehet növelni a baba súlyát a terhesség alatt

Először is gratulálok! A terhesség olyan állapot, amelyben minden hölgy annyira aggódik az átélt apró dolgok miatt. De a baba súlya valóban szigorú kérdés. A terhesség alatt nagyon fontos az ideális testsúly fenntartása, ezért ebben az írásban a legjobb tippeket adtam, amelyek segítenek a baba súlyának növelésében a terhesség alatt.

Legjobb tippek a baba súlyának növeléséhez a terhesség alatt:-

Delhi fesztiválok

1. Beszéljen a súlygyarapodási ajánlásokról és az életmódbeli változtatásokról a szülészorvosnál. Így képet kaphat arról, hogy mennyi súlyt kell híznia a terhesség alatt annak érdekében, hogy a születendő gyermeke megfelelő súlyt kapjon. Kezelőorvosa tanácsot adhat Önnek az étkezéssel kapcsolatban, máskülönben megváltoztathatja az életmódbeli szokásait, hogy segítsen neki felzárkózni.

2. Nagyon fontos a kalóriák növelése. A kiegyensúlyozott étrend, amely sokféle gyümölcsöt, gabonát, zöldséget, gabonát, valamint tejtermékeket, sovány húst tartalmaz, gondoskodik arról, hogy a születendő baba minden szükséges tápanyagot megkapjon. A harmadik trimeszterben napi 300 további kalória szükséges.

3. Újítsa fel étrendjét. A növekvő fehérjefogyasztás felébresztheti a magzat súlyát. Ezenkívül egészséges zsírokat is tartalmazhat az ételekben, például avokádót és diót. Az egészséges rágcsálnivalók és a gyümölcslevek szintén hozzájárulhatnak a magasabb kalóriaszám eléréséhez. Ha naponta 3-4 szilárd ételt fogyaszt, akkor egészséges súlya lesz a babával együtt. Tartsa távol a zsíros, sült ételektől, valamint a magas koleszterinszintű élelmiszerektől.

4. Pihenjen sokat éjszaka, és pihenjen, miközben egész nap fáradt. A terhesség számos módon befolyásolja a testet. A pihenés energiát kínál, plusz lehetővé teszi a test számára, hogy újjáéledjen. Aludjon minden alkalommal, amikor csak lehetséges, és csökkentse a cselekvési magasságot, ha azt tapasztalja, hogy gyorsabban fáradtnak érzi magát, mint korábban. Ne csináljon túl sokat fizikailag.

5. A folát és a folsav szintén hatékony szerepet játszik az idegcső -hibák, valamint az agy és a gerincvelő súlyos rendellenességeinek megállításában. A terhes nők napi 1000 mcg folsavat vagy folsavat igényelnek. Egyél tehát gabonapelyhet, zabpelyhet, kenyeret, spenótot és spárgát.

6. Tartsa távol magát alkoholtól, dohánytól, kábítószerektől és koffeintől. Ez az anyag veszélyes hatással lehet az egészségére, valamint károsíthatja a baba egészségét.

7. Végezzen néhány gyakorlatot a terhesség alatt. Ha biztosak vagyunk abban, hogy elegendő fizikai aktivitást végezünk a terhesség alatt, elősegítjük a magzat növekedését, valamint a megfelelő formában történő fejlődést, figyelembe véve a megfelelő súlygyarapodást. Ezért kipróbálhatja a sétát, az úszást és a jógát.

8. A baba súlyának növelésének egyik módja a prenatális vitaminok szedése az orvos javaslata alapján. A Prenatalis vitaminok további tápanyagokat kínálnak a szervezetnek, hogy egészséges terhességet hordozzanak Önnek és a babának.

9. Csökkentse a stresszt, valamint a szorongást. Amíg stresszes vagy, egyébként szorong, túlfogyaszthat, vagy aludhat, vagy esetleg nem figyel oda magára hatékonyan. Az eredmény befolyásolja Önt és gyermekét. Maradjon nyugodt a stressz kezelése mellett, nagyon fontos az egészséges terhesség fenntartásához.

10. A kalcium szintén fontos szerepet játszik a baba súlyának növelésében a terhesség alatt. A nőknek terhesség alatt minden nap 1000 mg kalciumra van szükségük. A kalcium segíti a magzat keringési, izom- és idegrendszerének egyszerű működését. A kalcium elősegíti a testnedvek szabályozását, valamint hozzájárul a magzat csontnövekedéséhez. Néhány példa a kalciumot tartalmazó élelmiszerekre: joghurt, sajt, kalciummal dúsított narancslé és tej.