Hogyan változik a mell a terhesség alatt?

A teherbeesés a nők életének legjobban várt és legszebb szakasza. Ha új életet szülsz, másképp érzed magad csodálatosnak és különlegesnek. Ez nemcsak új tagot ad a családnak, hanem új életet az anyának is.

Hogyan változik a mell a terhesség alatt?

Az első érzéstől kezdve, hogy valami növekszik benned, egészen addig, amíg a baba melletted van, sok fizikai változás következik be egy nőben. Mivel a hasa az egyetlen látható fizikai változás, más változásokat is tapasztal, amelyek nem láthatóak, de érezhetők. Többek között olyan változások vannak a mellében, amelyeket csak a terhes nő érezhet. Olvassa el előre azokat a változásokat, amelyeket általában érez abban a 9 hónapban.

Mellváltozások a terhesség alatt:

Első trimeszter – 1. hét – 13. hét:

Mellváltozások a terhesség korai szakaszában (vagy) az első trimeszterben, amit érezni lehet. Ez hasonló a menstruáció során tapasztalt változásokhoz. A mellek fájdalmasak, fájóak és nagyon érzékenyek az érintésre. Néhányan bizsergést és viszketést is éreznek a mell körül. Van, amikor nincs kedve melltartót viselni, de ez nem a tökéletes megoldás.

Ennek a fázisnak a kezeléséhez próbálja meg masszírozni a melleket sima körkörös mozdulatokkal, természetes olajjal, amelynek nincs szúrós szaga. Ne használjon aromaolajat vagy olyan olajat, amely bizsergést okoz. A puha, kényelmes melltartó használata szintén megkönnyebbülést okozhat.

Második trimeszter – 13. hét – 26. hét:

A terhesség közepéhez közeledve a hormonális változások aktívak, és a teljes testben bekövetkező változások is láthatóvá válnak. Hajlamos arra, hogy elveszítse a derekát, és felkészítse a testet a baba növekedésére. Ami a melleket illeti, szükségét érezheti annak, hogy fehérneművel feljebb lépjen. Amíg a fájdalom továbbra is fennáll, fontos tudni, hogy a mellek most tejmirigyeket készítenek, amelyek elősegítik a gyermek szoptatását különösebb kellemetlenségek nélkül. Azt is láthatja, hogy a mellbimbók sötétebbek és aureola nagyobbak lesznek.

Azok számára, akik szárazságot és hámló melleket tapasztalnak, jó hidratáló krém használata szükséges. Fontolja meg a megfelelő, nem túl szoros melltartó viselését, és próbálja meg elkerülni az éjszakai melltartó viselését, hogy kényelmes legyen.

Harmadik trimeszter – 27. hét – 40. hét:

A terhesség vége felé a mellek egyre nőnek, így a melltartó csésze méretével feljebb lép, és edzés közben megfelelő melltartót visel. Mivel a bőr nyújtása tovább folyik, vigyen fel több olajat és kakaóvajat, hogy megakadályozza a striák megjelenését a melleken. Ne próbáljon beleférni a régi melltartókba, ez csomókat és fájdalmat okozhat, és rosszabbul érezheti magát.

Néhányan azt is érezhetik, hogy viszketés és pelyhek jönnek le a mellbimbókról. Próbáljon ellenállni annak a kísértésnek, hogy lehúzza a pelyhes bőrt, hogy elkerülje a bőr repedését és vérzését. Azt is észreveheti, hogy a mell alatti vonal sötét és fakó lesz, de ez a szülés utáni megfelelő ellátással hamarosan eltűnik.

A terhesség alatti emlőváltozásokat nemcsak a hormonok okozzák, hanem felkészítik a testet a baba szükségleteire. Fontos tudni, hogy mi biztonságos és mit lehet tenni a szállítás utáni problémák megelőzése érdekében. Kis odafigyeléssel és odafigyeléssel megelőzheti az olyan problémákat is, mint a rák és a mellszöveti rendellenességek, amelyek helytelen laktációt okoznak. A mellek nagyon érzékenyek, de fontos szerepet játszanak a baba fejlődésében és általános egészségében. Fontos, hogy minden anya tudja ezt, és minden lehetséges módon vigyázzon magára.