Kolbász fogyasztása terhesség alatt – biztonságos vagy kockázatos?

A terhesség önmagában harc. Küzdelem a megvadult testhormonokkal, harc, hogy lépést tudjon tartani a napi házimunkával, harc az összetartásért. Kérdezzen meg minden terhes nőt arról a kilenc hónapról, amikor egy másik életet hordoz magában. Mindig ugyanazt a választ fogja kapni. A terhesség olyan, mint egy hullámvasút. Biztos vagyok benne, hogy megkapja a gyönyörű ragyogást és azt a boldogságot, hogy kis angyalát magával hordja. De szörnyű hangulatingadozásokat, fájdalmat is kap, és ne felejtse el az éhséget!

Azon kapod magad, hogy mindenféle ételre vágysz.

Noha a nők általában valami édesre vagy savanyúságra vágynak, a kolbász is az egyik legkívánatosabb, ahogy a mondás tartja. Mivel a terhes nők aggódnak mindenért, ami bennük zajlik. Ahogyan kell, bemutatjuk a kolbászfogyasztás hatásait a terhesség alatt.

A kolbászok hatása a terhesség alatt

A kolbász evésének hatásai a terhesség alatt:

1. A kutatók úgy vélik, hogy a kolbászfogyasztás terhesség alatt káros lehet. Mivel a kolbász hús, és kerülni kell, amennyire csak lehet. Az állatok levágása közben rossz hormonok halmozódhatnak fel bennük. A hirtelen halál miatt, és ez egy kutatás szerint nem olyan jófej baba kialakulásához vezethet.

2. A kolbász zsírt idéz, és időnként fűszeres lehet. A terhes anya károsítása különböző módokon. Nem nevezhető nagyon egészségesnek. Egy uncia kolbász körülbelül 85% telített zsírt tartalmaz, ami elhízáshoz és szövődményekhez vezethet.

3. A zsírok és a koleszterin szükségesek a baba megfelelő növekedéséhez. Bár, mint mondják, túl sok minden bajhoz vezet. Tehát a túlzott zsírbevitel a túl sok kolbász fogyasztásával terhesség alatt problémákat okozhat.

4. A forró kolbászban sok nátrium -vegyület is található. Így a kolbászfogyasztás terhesség alatt húgyúti és koszorúér -betegségekhez és rendellenességekhez vezethet az anya és a baba számára. Bár a kolbász cinket, vasat és más ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek nagyon fontosak a baba fejlődéséhez és növekedéséhez.

5. A toxoplazmózis olyan betegség, amelyet az alulfőzött kolbászban található baktériumok okoznak. A hús sokféle baktériumot vonz, és ezek különféle betegségeket okoznak, például hányingert, gyomorfájást és más akut betegségeket. De a terhes nők számára ezek rendkívül hatásosak a magzatukra, sőt természetellenes halált, koraszülést és egyéb diszfunkcionális rendellenességeket is okozhatnak, beleértve a mentális szindrómákat is.

6. A tudományos kutatások azt is kimutatták, hogy a kolbász okozza a gyomorban jelen lévő savat. Hogy abszurd és reflux legyen a glottison, ami angina pectorist okoz. Amit gyomorégésnek is neveznek, és olyan tünetekkel jelennek meg, mint az erős mellkasi fájdalom. Ez krónikus betegségeket válthat ki a gyermekben, és veszélyeztetheti az anya és a baba életét. A vérnyomás diszfunkcióhoz vezet.

Mit kell tenni a vágyakozással?

A sóvárgást soha nem szabad figyelmen kívül hagyni, mivel súlyos hibákhoz vezethet a magzat táplálkozásában. Hiányoznak bizonyos ásványi anyagok vagy vitaminok, ezért az anya vágyik bizonyos ételekre.

Ha a kolbász iránti vágy nem szűnik meg hamar, akkor a kismamának melegítenie kell, és forró kolbászt kell ennie, ahelyett, hogy a csomagolt és tartósított húst fogyasztaná. A hús melegítése előnyös, mivel elpusztítja a baktériumokat. Miután a baktériumok elpusztultak, a kolbászok már nem szennyeztek, ezért biztonságosan fogyaszthatók.

A terhes nők is profitálhatnak a kolbász fogyasztásából a terhesség alatt, mivel ezek létfontosságú tápanyagokat biztosítanak, de több mint hasznosak, ezek károsak, és a lehető leghosszabb ideig kerülni kell őket.