Méhnyak a terhesség alatt

A méhnyílást méhnyaknak nevezik, amely a hüvely tetején található, és a helyzetétől függően eltérő helyzetben van, azaz terhes, ovuláció vagy menstruáció van. Ezért a méhnyak helyzetének ellenőrzése segíthet tudni, hogy terhes -e vagy sem. A terhesség sokat hoz a női testbe; ezek egyike a méhnyak megváltozása. Ezeket a változásokat bármely személy könnyen tesztelheti, de a fertőzések megelőzése érdekében megfelelő higiéniára kell ügyelnie. Ezenkívül ennek a fizikai tesztnek a megbízhatósága meglehetősen alacsony.

Terhesség alatt sok fiziológiai változás van a nő testében, valamint hormonális változások. Az egyik ilyen nagy változás a méhnyak változása a terhesség alatt. Ismerni kell az érintést és a méhnyak szerkezetét, amíg nem terhes, hogy megkülönböztesse, amikor teherbe esik, csak azért, hogy ellenőrizze a terhességet. Tehát itt vannak a méhnyak nyálkájában a terhesség alatt bekövetkező változások, amelyek segítenek kideríteni, hogy terhes vagy sem. Igen, csak a méhnyak tesztelése tisztességes képet adhat arról, hogy terhes vagy sem. Tehát miért nem teszteli és nem szünteti meg minden kétséget és zavart, mielőtt elkezd pánikot vagy ünnepelni örömében!

Cervix a terhesség korai szakaszában

A méhnyak helyzetének ellenőrzése:

A méhnyak helyzetének ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  • Alaposan mosson kezet szappannal és langyos vízzel, hogy elkerülje a baktériumokat vagy a reproduktív traktus fertőzését.
  • Vágja le a körmét, hogy ne sértse meg és ne sértse meg a méhnyakát vagy a hüvelyét, mivel nagyon puhaak és finomak..
  • Legyen olyan helyzetben, hogy könnyen hozzáférhessen a méhnyakhoz. Helyezze magát olyan helyzetbe, hogy a méhnyak a lehető legalacsonyabb legyen. Ezt általában guggolással, a WC -n ülve, vagy az egyik lábát a fürdőszoba szélére téve érik el.
  • Hosszabb ujjával helyezze be a hüvelybe. Ha száraz, vízbázisú kenőanyag használható a könnyű mozgatáshoz.
  • Helyezzen be néhány centimétert, amíg meg nem érzi a méhnyakát. A méhnyak lágy lesz, mint az ajkak, ha ovuláció történik, és olyan lesz, mint a rózsa hegye, ha nem terhes.

A teszt megbízhatósága- mennyit számíthat rá:

Terhesnek lenni vagy sem, ezt óvatosan kell alkalmazni, mivel a méhnyak helyzetét és szerkezetét használja, amely más okok miatt eltérő lehet. Mivel ez a módszer önmagában nem megbízható módszer annak megállapítására, hogy terhes vagy sem, ezért várjon, amíg elvégzi az otthoni terhességi tesztet. Másik lehetőség, hogy felkeres egy orvost, hogy vérvizsgálatot végezzen a terhesség megállapítására. Mivel a méhnyak helyzete más tényezők miatt is emelkedhet, így nem megbízható, és más módon kell megerősítenie, hogy terhes.

Sok nő számára a méhnyak helyzete fontos meghatározó tényező annak ismeretében, hogy a ciklus melyik szakaszában van.

Nyaki helyzet az ovuláció alatt:

Az ovuláció során a méhnyak puha lesz és magasabb helyzetben lesz ez idő alatt. Nedvesnek és nyitottnak érezheti magát. Az ovuláció befejezése után a méhnyak bezárul, ismét leereszkedik a testben, majd szilárdnak és száraznak érzi magát. Ez egy alternatív módszer annak megállapítására, hogy egy nő ovulál -e vagy sem.

Cervix a terhesség alatt:

A nyaki helyzet határozza meg, hogy teherbe esett -e vagy sem. Ez nem 100% -ban igaz, mivel a hibák mindig léteznek, mivel minden nő teste más, és a változások is nőkönként változnak. A méhnyak helyzete a terhesség korai szakaszában változhat, de nem feltétlenül egyidejűleg minden nőben. Néhányan teherbe eséskor tapasztalhatják ezeket a változásokat, de mások nem látják sokáig. A méhnyak helyzetének gyakori vagy általános változása a terhesség korai szakaszában csak a méhnyak emelkedése és lágyabbá válása ahhoz képest, mint amikor nem terhes. Ezért a méhnyak helyzete a terhesség korai szakaszában nem megbízható jelző arra vonatkozóan, hogy Ön terhes, és ezért nem szabad kizárólagosan használni annak megállapítására, hogy terhes -e vagy sem. A terhesség korai szakaszában a méhnyak emelkedésének kudarcának egyik oka az lehet, hogy a szervezetnek hosszabb ideig tart alkalmazkodni a terhességhez. A terhesség alatt a méhnyak tele van váladékkal, és ezekkel a váladékokkal nyálka plusz védőgát képződik. Általában zárt helyzetben van a harmadik trimeszterig.

Mivel a vér mennyisége a kismedencei régióba és a méhnyakba nő az ösztrogén szintjének emelkedése miatt, a méhnyak megduzzad és lágyabb lesz.

A méhnyak nyálka minősége terhesség alatt:

A nyálka minősége a terhesség alatt változik, és ezek a változások nőkönként változnak. Lehet, hogy nem hasonlít a fehérre, ha nem terhes; helyette sűrű, tiszta és gonosz lesz. A hüvely nem lesz olyan csúszós, mint a terhesség előtt, és a nyálka nyálkahártyává is alakul. Világosan megfigyelhető a nők nyálkahártya -ingadozása, mivel egyesekben vastag és ragadós lesz, mint a menstruáció során, míg másokban vizes és könnyebb lehet. Ezek további további változások, amelyek magukban foglalják a hüvelyváladékot a terhesség alatt.

Így ezek a változások figyelhetők meg egy nő méhnyakában és nyaki nyálkájában, miközben terhes. A méhnyak, helyzetének és szerkezetének helyes ismerete jó dolog ahhoz, hogy jobban tudja kezelni a terhességet, és vigyázzon magára a fogantatás alatt.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80