Mellfájdalom terhesség alatt

A mellkasi fájdalom/érzékenység általában a terhesség legkorábbi jele. A terhesség alatt sok változás történik a szervezetben, külső és belső. A gyomoron kívül a terhesség első tünetei, amelyekkel bármely test szerv szembesül, a mell. A terhesség alatt fokozott véráramlás és hormonális változások következnek be, amelyek változásokat okoznak az emlőszövetekben. Ezek a változások általában a terhesség második vagy harmadik trimeszterében figyelhetők meg. Észrevehető és jelentős változások vannak az emlőszövetekben. Lehet, hogy a méret növekedése, gyengéd mellbimbók, szivárgás. De nincs mitől pánikolni vagy aggódni. Nagyon normális a terhesség alatt. Ezek a változások nem más, mint a mell előkészítése a szoptatáshoz.

Mellfájdalom terhesség alatt

A mellkasi fájdalom okai és tünetei a terhesség alatt:

A terhesség alatti mellfájdalom különböző okai és tünetei a következők:

Fájó/ultraérzékeny mellek:

A mellek nagyon fájóak és érzékenyek az első hetekben. Az ember érzi a fájdalmat melltartó viselése közben, mivel nagyon ultraérzékeny lesz. A bizsergés nagymértékben érezhető.

A mellbimbó és az Areolas változásai:

A mellbimbók a terhesség korai szakaszában egyre sötétebbek és nagyobbak lesznek. A mellbimbók (ún. Areolák) területén apró lúddudorokat vagy fehér foltokat is észrevehetünk, ami teljesen normális, és nem kell aggódni. Az aréla az idő múlásával egyre nagyobb lesz.

Nagyobb mellek:

Az első három hónap elteltével változásokat észlelhet a mellekben. Nagyobbak lesznek és rendkívül fájdalmasak, ha megérintik. Az ember viszketést is érezhet, mivel a mell megnagyobbodik. Ez nagyon normális, mivel a szervezet előkészíti az emlőszövetet ápolási és etetési célokra. Az összetett kék erek láthatóvá válnak a mellkason, amely fontos tápanyagokat és folyadékokat szállít.

Kolosztrum:

Ezt úgy definiálhatjuk, mint „az első tej, amelyet a szervezet kiad”. Ez egy arany színű folyadék. Tartalmaz minden tápanyagot, mentességet és védelmet, amire a babának születése után szüksége van. Ez az oka annak, hogy az anyatejet a baba megfelelő és egészséges növekedésének legfontosabb összetevőjének tekintik. Ez lehet színes folyadék vagy összetapadt anyag formájában.

Nincs változás a mellben:

Ez egy kissé sajátos helyzet, amikor egy nő alig vagy egyáltalán nem változik a melleiben. Nem szabad pánikba esni, és fel kell keresni egy jó orvost. Habozás nélkül beszélje meg a problémákat, és menjen intenzív emlővizsgálatra.

Tippek a mellfájdalom enyhítésére a terhesség alatt:

A megbeszéltek szerint ezek a változások nagyon normálisak, és nincs ok aggodalomra. De néhány tippet be kell tartani, és óvintézkedéseket kell tenni, hogy enyhülést biztosítson a mellének. Kevés odafigyeléssel és tudással a fájdalom nagymértékben leküzdhető.

én. Vásároljon jó márkájú támogató melltartót/ kismama melltartót. Kötelező. Bizonyos mértékig enyhíti a fájdalmat, és megakadályozza a mellek megereszkedését a jövőben. Tanácsot kell kérni egy hozzáértő értékesítő asszonytól vagy a szülészeti bolt szakértőitől. Az alsószálas melltartókat figyelmen kívül kell hagyni. A puha pamut anyag varrás nélküli, a mellbimbók közelében ideális. A pamutot előnyben kell részesíteni a szintetikus anyaggal szemben.

Általában, amikor az ember egy -két pohárral felfelé emelkedik, kissé laza melltartót kell választani a kényelem fenntartása érdekében.

ii. Mindent meg kell beszélni a párjával. Párjának tisztában kell lennie a testváltozásokkal, amelyeken keresztülmegy. A vita óvatossághoz vezet ölelés vagy szeretkezés közben.

iii. Sokszor a fenti tüneteket vörös kiütések követik, túl forróak ahhoz, hogy megérintsék, és egyéb súlyos problémák. Ebben az esetben azonnal orvoshoz kell fordulni tanácsért.