Melyek a terhesség korai jelei és tünetei

Kitalálja, hogy terhes lehet -e? Vársz? Ismered a terhesség tüneteit? Ez nagyon gyakori probléma, ha a terhességet nem tervezik. Ha a terhességre gondol, akkor tudnia kell a tüneteiről. Ha ismeri a terhesség tüneteit, akkor biztos benne. Az egyetlen módja annak, hogy biztosan megtudja, hogy terhességi tesztet végez. Ezért ma ebben a cikkben a terhesség tüneteiről beszélünk.

Minden nő más, mint a másik, ezért mindegyikük különböző terhességi tüneteket tapasztal. A terhesség kezdeti tünetei a valószínűségre utalhatnak. Továbbá, mivel a terhesség elsődleges jelei gyakran olyanok, mint ami pontosan a menstruáció előtt és alatt történik, ezek a tünetek nem mindig ismertek.

Nem minden nőnek ugyanazok a tünetei vagy akár ugyanazok a tünetei egyik terhességről a másikra. A terhességre utaló jelek sokfélék. Néhányan még azelőtt megtörténnek, hogy megértené, hogy terhes. Néhányan a terhesség alatt fordulnak elő. Vannak, akik az utolsó trimeszterben sikerrel járnak, mások pedig egyáltalán nem. Minden nő megváltozik, és különböző terhességi jelzéseket alkalmaz. Vessen egy pillantást a terhesség legfrissebb tüneteire, és megtudja, melyek ezek, miért fordulnak elő és hogyan adják őket.

A kutatások azonban azt mutatják, hogy a petesejt az ovulációt követő 12 órán belül megtermékenyül, és nem hosszabb, mint amikor elpusztul. Ebben az időben, ha ismeri a tüneteket, akkor észreveheti a terhességet a beágyazás után, amely körülbelül 7-10 nappal az ovuláció után következik be. Ha meggondolta, az embrió a hCG termelését a beültetés után kezdi meg, és nem korábban, tehát nem valószínű, hogy a terhesség azonosítása vagy terhességi tünetei jelennek meg. A terhességi tesztet ideális esetben attól a naptól kell elvégezni, amikor a menstruáció kimaradt volna.

A terhesség 25 legfontosabb jele:

Most itt egy listát adunk azokról a jelekről, amelyek alapján meggyőződhet terhességéről. Ezek a következők;

1. Foltolás:

Néhány nappal a fogantatás után a dúsított tojás a méh gátjához kapcsolódik. Ez gyökereztetheti a terhesség egyik első jelét – a foltosodást és. Beültetéses vérzésként is azonosítják. Ez 6-12 nappal később fordul elő, amikor a petesejt megtermékenyül. Néhány nő fényfoltosságot észlel, amikor az embrió beültetik a méhbe. Tehát ha enyhe időszakod volt ebben a hónapban, akkor csendben enyhe örömcsomagot hordozhatsz. Ezenkívül vérzik, egy nő fehér, tejszerű felszabadulást jelezhet a hüvelyéből.

2. Duzzadt vagy megnagyobbodott mell:

Az emlőváltozások a terhesség korai tünetei. Egy nő hormonszintje gyorsan megváltozik a fogantatás után. A változások miatt a mellei egy -két hét múlva megnagyobbodhatnak, fájhatnak vagy szúrnak. Vagy súlyosabbak vagy teltebbek lehetnek, vagy gyengédnek érzik az érintést. Azt is észreveheti, hogy a mell nagyobb és duzzadt, kék erek láthatók a bőr alatt. Ne feledje, hogy nem minden nő tapasztalja ezeket a változásokat, különösen akkor, ha fogamzásgátló tablettát szedett.

3. Kimaradt időszak:

Ez egy nagyon gyakori tünet, amely a legtöbb nőre terhességi teszt elvégzésére ösztönzi. A terhesség azonban nem minden kimaradt vagy késői menstruációt vált ki. A menstruáció hiányának számos oka lehet a terhesség mellett. Előfordulhat, hogy túl sokat fogytál vagy fogytál. A hormonális problémák, az étrend, a stressz vagy a fáradtság és a rendszertelen ütemterv egyéb lehetőségek. Néhány nő elmulasztja a menstruációját, amikor megszakítja a fogamzásgátló tabletták szedését.

4. Étkezési sóvárgás vagy ételkerülés:

Bár nem biztos, hogy vágyik a savanyúságok és a fagylalt fogyasztására, több nő vágyat érez bizonyos ételek iránt, amikor elvárja. Ez az egész terhesség alatt tarthat. Néhány nő nemtetszést mutat az elsődleges élelmiszertípusokkal szemben a terhesség alatt, és ez is eltarthat a következő 9 hónapban.

5. Görcsölés:

Ez a korai terhességre utaló jelzés ijesztő lehet a leendő szülők számára is, hiszen újra és újra félnek a vetéléstől. Másrészt, még akkor is, ha nem terhes, a méh többször zsugorodik. Terhes korban a magzat fejlődik és lökődik a méh falai mellett, ami gyökerezik, hogy megbirkózzon, ez nagyon gyakori.

6. Reggeli betegség:

A reggeli rosszullét a terhesség jól ismert jele. A kifejezés zavaró, mivel nem minden nő tapasztalja ezt a reggeli órákban. Sok nő „reggeli rosszullétté” válik a délutáni és napnyugta idejére, vagy amikor pontos szagok jönnek az orrlyukba. Egy terhes nő hormon szakaszai enyhíthetik a gyomor leeresztését. Ez fokozza a hányingert, amelyet gyakran reggeli betegségnek neveznek, de ez a nap bármely szakában előfordulhat.

7. Fáradtság:

A nagyon álmos érzés a terhesség korai szakaszában szokásos. Valójában a fáradtság gyakran a terhesség egyik fő jele. Egy nő egy hét múlva észrevehetően kimerültnek érezheti magát. Gyakran kapcsolódik a progeszteron nevű hormon nagy szintjéhez, míg más dolgok, például a vércukorszint alacsonyabb szintje csökkenti a vérnyomást, és a vérképzés fokozása is hozzájárulhat. Ha terhes, akkor valószínű, hogy a 12. héten, amikor a méhlepény teljesen elkészült, kevésbé lesz fáradt.

8. Hangulatingadozások:

A hangulatingadozás a terhesség tipikus része, másrészt súlyos, folyamatos és megállás nélküli harcok depresszióval, aggodalommal és szorongással nem. Sok nő érzelmi hangulatingadozásokat tapasztal a terhesség alatt, különösen az első trimeszterben. Normális, ha különböző érzelmeken veszünk részt, mivel a hormonok változnak, és a test megváltozik.

9. Hüvelyváladék:

Ahogy a méhnyak felépül, nyálkahártyát képez, amely blokkolja a méhnyak nyílását, és megvédi a babát a fertőzések ellen a terhesség alatt; előfordulhat hüvelyi felszabadulás. Ez nem hasonlít más élesztő szennyeződésekkel kapcsolatos kisüléshez, mivel nem lesz vágya, égése vagy szaga.

10. Gyakori vizelés:

Sok nő esetében ez a fogantatást követő hatodik vagy nyolcadik héten kezdődik, és előfordulhat, hogy fizikailag néhány további kirándulást hoz létre a fürdőszobában. Másrészt húgyúti fertőzés, túlzott vízhajtók és cukorbetegség okozza, ha terhes; hormonális szint miatt valószínű.

Amikor terhes, a méh nyíltan nyomja a hólyagot, ami ismétlődő vizeléshez vezet. A további nyomás és a nyombélváltozások székrekedést is okozhatnak. Természetesen minél többet nő a baba, annál jobban nyomja a méh a hólyagot és az extra szerveket.

11. Hányinger:

A hányinger a terhesség egyik leggyakoribb mellékhatása. Ezt a hormonszint emelkedése okozza, a nők legalább 80 százaléka tapasztal reggeli rosszullétet a terhesség első 3 hónapjában. Sokan számára ez az émelygés lényegében nem tökéletes a reggelhez képest, és néhányan egész nap ezt érzik.

12. Emelkedett bazális hőmérséklet:

Más néven a magas BBT azt jelenti, hogy az alaphőmérséklet. Ha követte az alaphőmérsékletét, a terhesség magabiztos jele egy fok körüli emelkedés, amely több mint két hétig tart, miután az ovulációt jelző hőmérséklet „lecsökken”.

Ha gyakran ábrázolja a ciklusát és a hőmérsékletét, észre fogja venni, hogy a BBT magas lesz a luteális fázisban. A progeszteron okozza, hogy a BBT -d nő az ovuláció után, és megemelkedik, ha terhes vagy. Ha nem terhes, akkor a BBT -je leesik, és a menstruáció a szokásos módon lesz.

13. pattanások vagy pattanások:

Azt tapasztalhatja, hogy még ha általában nem is pattanások vagy pattanások jelentkeznek, a kezdeti terhesség alatt elkaphatja őket. Valószínűleg meglehetősen gyorsan ellazul, miután a hormon szintje stabilizálódott, másrészt ügyeljen arra, hogy ne szedje össze és ne törje össze a pattanásokat, amelyek hegeket és/vagy vacsorabaktériumokat hagyhatnak.

14. Hátfájás:

Az alsó hátfájás arra utalhat, hogy a terhesség először fordul elő; ennek ellenére a tudás szerint unalmas hátfájás a terhesség alatt. Más magyarázatok például a Várakozás a menstruációra, megterhelés, egyéb gerincproblémák és testi vagy lelki megterhelések.

15. Sötétebb mellbimbók:

A bőr változásai gyakoriak a terhesség alatt. Az egyik első változás, amelyet észrevehet, az, hogy a mellbimbója körüli bőrgömb elsötétül. Ez körülbelül nyolc hétig fordulhat elő.

Azt is felfedezheti, hogy a dudorok a mellbimbókon mindenhol jobban elkülönülnek, a mellbimbók pedig függőlegesen állnak. Ez akkor történik, amikor a szervezet szoptatni kezd. A vulva és a hüvely mélyebb, lilásvörös színűvé válhat, vagy sötétebbnek tűnhet.

16. Fejfájás:

A migrénes fejfájás gyakorisága nőhet a terhességgel. Sok nő, akiknek hormonális migrénes fejfájása van, úgy találják, hogy többet kapnak a terhesség korai szakaszában, magyarázza Pitman. Vannak azonban emberek, akiknek az ellenkező tapasztalatai vannak, és valójában egy kis haladékot kapnak a migrénből, miközben várakoznak.

17. Visszér:

A nők a terhesség idején különösen érzékenyek a visszerekre, főleg az alacsonyabb vena cava -ra gyakorolt ​​nyomás miatt, többek között.

18. Súlygyarapodás:

A súlygyarapodás a terhesség normális része, de fontos látni, hogy mennyi súlyt kell növelni. A túl sok vagy túl kicsi elérése nehézségeket okozhat a terhesség alatt.

19. Fogyás:

A súlycsökkenés a terhesség első szakaszaiban gyakrabban fordul elő, mint nem. Elsősorban a hányás és hányinger terhes nők ismerete miatt ez a terhesség standard része a fő trimeszterben.

20. Szagérzékenység:

Sok nőnek finom szaglása van a terhesség alatt. Ez a jelzés az egyik leggyakoribb jele annak, hogy terhes lehet. Néhány kutató azt kockáztatta, hogy megvédheti a nőstényeket a „romlott” vagy szennyezett ételek fogyasztásától, így óvva a babát a káros toxinoktól..

A terhesség fokozhatja a szaglás érzetét. Azok az illatok, amelyek korábban nem aggódtak, elviselhetetlenné válhatnak, és hányingert okozhatnak. Az étel és a főzési szagok általában az elkövetők, másrészt minden nő más, és utálhat mindenféle szagot.

21. Fej- és hátfájás:

Sok várandós nő visszatérő enyhe fejfájásról számol be, mások pedig hosszan tartó hátfájást tapasztalnak. Egy terhes nőnek mindezek a tünetei lehetnek, vagy talán csak egy vagy kettő. Ha a hormonok megváltoznak, fejfájás fordulhat elő. Annak ellenére, hogy ez valójában nem a terhesség jele vagy tünete, az a tény, hogy a hormonok megváltoznak, továbbviszi őket.

22. Székrekedés:

A székrekedés az egyik legnagyobb közös probléma, amellyel minden terhes nő szembesül. A terhesség alatt a progeszteron hormon magas szintje székrekedést okozhat. A progeszteron hatására a táplálkozás lassabban teljessé teszi a beleket. A probléma enyhítésére igyon sok vizet, fogyasszon sok rostban gazdag ételt és gyakorlatot. A gátlási módszerek és a cselekvési módszerek egymással egyenértékűek, mivel a székrekedést kezelik.

23. Kolosztrum:

A mellbimbó elengedése vagy kolosztrum a nő létének szokásos része, függetlenül attól, hogy terhes vagy sem. Sok nő tapasztalja a kolosztrum kiáramlását a terhesség alatt, majd a szülés során.

24. Szédülés:

Szédülés, gyengeség vagy ingatag érzés a terhesség alatt gyakori. A legtöbb esetben ezek a tünetek a standard változások részét képezik, amelyek a nő testében a terhesség alatt történnek. Ritkán a szédülés oka kezelést igényelhet, különösen, ha kitartó vagy késik a napi tevékenységgel.

A terhes nők kötelesek vigyázni, ha szédülnek. Ezek az erek kiszélesedéséhez, alacsonyabb vérnyomáshoz és alacsonyabb vércukorszinthez is kapcsolódhatnak. Az ingadozó hormonok, amikor gyorsabban ver a szív, és több vért pumpálnak a testre, a vérnyomás lassú csökkenését okozhatják a terhesség elején.

25. Fémes íz a szájában:

Néhány nő tiltakozik egy furcsa „fémes” szájpadlás miatt a szájban a terhesség alatt. Vannak, akik egész terhességük alatt tarthatnak.

Tehát ezek a terhesség legfőbb tünetei, remélem, nagyon érdekesnek és informatívnak találja ezt a cikket. Vigyázz magadra és élvezd a terhességet!!