Miért válasszuk a keserű tököt a terhesség alatt

A keserű tök olyan zöldség, amelyet egészségügyi szakértők és fanatikusok egyaránt szerettek. A zöldség tele van tápértékekkel, amelyek segítenek abban, hogy az egyén teljes energiacsomagot és jó egészséget nyújtson. A zöldséget néhány ázsiai országban Balzsamkörte, Keserű dinnye, Karela és Karkareya néven is ismerik. A terhes nők gyakran javasolják, hogy tápanyagokban gazdag ételeket fogyasszanak, és a keserű tök a terhesség alatt határozott javaslat.

Nagyon fontos megérteni, hogyan, miért és mikor kell ezt a zöldséget fogyasztani a terhesség alatt. Tehát nézzük meg, miért javasolják az emberek keserű tököt a terhesség alatt. És tudjon meg többet a kézzelfogható egészségügyi előnyökről.

Keserű tök terhesség alatt

A keserű tök jó a terhességre?

Míg a keserű tök az egyik legnépszerűbb zöldség, amelyet a szakértők javasoltak egy normális ember étrendjébe, a terhes nők esetében a vélemények változatosak. Annak ellenére, hogy a zöldség magas tápanyagtartalmú. Egyes szakértők azt javasolják, hogy a Karela -t terhesség alatt a szokásos módon fogyasszák. Néhányan elkerülhetik a keserű tökös ételeket. Tehát még mindig vitatott téma annak eldöntése, hogy a zöldség terhes nők általi fogyasztása teljesen biztonságos -e vagy sem.

Melyek a keserű tök előnyei a terhesség alatt??

Bár a vita tárgyát képezi a kérdés, hogy a Karela terhesség alatt még mindig vitatható -e, minden bizonnyal előnyei vannak a fogyasztásának abban a döntő szakaszban. Íme néhány figyelemre méltó előnye a keserű töknek a terhesség alatt,

1). Súly fenntartása:

A nők gyakran panaszkodnak a terhesség alatti túlzott súlygyarapodásra, a keserű tök segít a súly fenntartásában. Ez az oka annak, hogy sok fitt ember beleveszi étrendjébe a keserű tököt.

2). Elkerüli a cukorbetegséget:

A keserű tök karakint és polipeptid -P -t tartalmaz, mindkettő segít elkerülni a terhes nők cukorbetegségét.

3). Növeli az immunitást:

A keserű tök jó mennyiségű C -vitamint és számos antioxidánst tartalmaz, amelyek segítenek az erős védőfal felépítésében számos káros összetevő ellen, amelyek megbetegíthetnek.

4). Tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal:

A keserű dinnye tápanyagokban gazdag, és nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat. Ez segít a baba jobb táplálkozásában és növekedésében. Valamint a nők jó egészségének megőrzése.

A keserű tök mellékhatásai terhesség alatt:

Mivel megtudtuk az előnyöket, a keserű dinnye terhesség alatti mellékhatásainak ismerete és megértése ugyanolyan fontos. Nézzük meg, mik a lehetséges következmények.

A). Mérgező anyag jelenléte:

A glikozidok, a moricizin és a kinin keserű tökben vannak jelen. Ezek a molekuláris anyagok mérgező hatásuk miatt károsak lehetnek az egészségre, gyomorfájáshoz, hányáshoz, lázhoz stb.

B). Gyakori gyomorproblémák:

A keserű tök káros hatással lehet az egyén emésztésére is, ez hasmenést, gyomorfájást, laza székletet stb..

C). Koraszülés:

A keserű tökben található anyagok egészségtelen módon kiválthatják a méhet, ami a baba korai szüléséhez vezethet.

D). Allergia/túlérzékenység:

Ha még nem fogyasztott keserű tököt az életben. Jobb, ha nem fogyasztja a terhesség alatt, mivel a nők azt javasolták, hogy hányingert, szédülést, valamint számos érzékenységi jelet mutatnak, amelyek károsak lehetnek az anyára és a babára.

Hogyan kell fogyasztani a keserű tököt terhesség alatt?

A keserű tököt terhesség alatt sokféleképpen lehet fogyasztani nyers vagy gyümölcslé helyett. A legérdekesebb módok közül néhány,

  • curry – Készítse el a szokásos curry -t, de hozzon létre egy üveg tököt összetevőként. Kókusztej vagy joghurt felhasználásával is elkészítheti, hogy több textúrát és ízt adjon hozzá.
  • Keverjük össze a zöldségeket – A zöldségkeverék gyakori lehetőség az összes rendelkezésre álló zöldség összeállítására. A házban, hogy finom ételeket készítsek, de miért ne tehetné hozzá Karela -t, és egészségesebbé tenné?
  • Karela Fry – Ha lusta vagy, és csak gyors ételt akarsz verni a terhes énednek, akkor a Karela Fry a tökéletes recept az Ön számára. Dobd fel a keserű tököt kedvenc fűszereiddel, és adj hozzá hagymát vagy burgonyát vagy csak keserű dinnyét, és ennyi, egyél Chapati/Lapos kenyérrel.

A keserű tök hozzáadásáról vagy elkerüléséről való döntés végül az anya kezében van. Bár a terhesség alatt jobb elkerülni a keserű tököt. Ha még soha nem fogyasztotta, és kifejezetten gondolkodik azon, hogy kipróbálja a javasolt egészségügyi előnyök miatt. Ha lehetséges, kerülje a keserű tököt a terhesség első felében, hogy megelőzze az esetleges további egészségügyi kockázatokat.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok

1). Biztonságos a nyers keserű töklé inni a terhesség alatt?

Egy várandós hölgy fogyaszthat nyers keserű töklevet a terhesség alatt, de nagyon kis mennyiségben, bár a legtöbb szakértő azt javasolja, hogy főzve fogyassza, mivel bizonyos mértékig segít semlegesíteni mérgező tartalmát. A mennyiségnek mindig mérsékeltnek kell lennie.

2). Szedhetek -e érett keserű dinnyét terhesség alatt??

Az érett keserű dinnyét csak főzve és mérsékelt mennyiségben szabad fogyasztani a terhesség alatt.

3). Mi a legjobb idő a balzsam-körte (keserű tök) fogyasztásának a terhesség alatt?

A keserű tököt a terhesség teljes szakaszában eheti, de minimális mennyiségben. Bár a balzsamkörte fogyasztásának legjobb ideje a terhesség második fele, mivel kicsi a vetélés esélye.