Otthoni jogorvoslatok az abortuszhoz: hogyan működik és szövődmények

Kiderült, hogy terhes? Boldogság helyett csalódottnak és idegesnek érzi magát? Nem vagy egyedül! Sok nő ugyanazokat az érzelmeket éli át, amikor fizikailag vagy pszichológiailag alul felkészültek a babára. Legyen szó jövedelmező karrierről, rossz egészségi állapotról vagy bármilyen más okról, az abortusz házi gyógymódjai kiutat jelenthetnek a nem kívánt terhességből.

Ha hajlandó ezt az utat választani, akkor ez a cikk átfogó útmutatóként szolgál az erre való jobb felkészüléshez. Választhat a kétféle abortuszmódszer közül-orvosi és sebészeti beavatkozások, ön abortusz házi módszerekkel. Tanuljunk meg alaposan az abortusz lehetséges előnyeiről, kockázatairól és mellékhatásairól szóló természetes gyógymódokról. valamint megérteni az abortusz utáni otthoni jogorvoslati tippeket és jeleket.

A legjobb otthoni gyógymódok az abortuszhoz

Mi az abortusz:

Az abortusz szándékos kísérlet arra, hogy a magzatot vagy embriót kiutasítsák, mielőtt az életben van. Az abortusz többi elnevezése a megszüntetés és a gyilkosság.

(Abortus vs vetélés)

Emberben a teljes terhességi időszak körülbelül 39 hét, amely alatt az első 8 hét az embrió stádium, a többi pedig a magzati stádium. Bizonyos nőknél előfordulhat természetes vetélés, amelyet „vetélésnek” neveznek, amikor az embriót vagy a magzatot természetes módon kiűzik. A terhességmegszakítás tényleges időtartama csak akkor alkalmazható, ha azt külső módszerekkel indukálják, a terhesség önkéntes megszakítására. Ezt meg lehet tenni az életképesség szakasza előtt, amely 20 hét vagy a magzat súlya <500 gramm

Ha az abortuszról beszélünk, meg kell értenünk a kifejezéseket – Teljes abortusz és Elmaradt abortusz.

 • Teljes abortusz akkor következik be, amikor a magzat teljesen kilép az anyaméhből, és sikeres esetnek nevezik.
 • Az elmulasztott abortusz esetén az egész magzat vagy annak egyes részei az anyaméhben maradnak, fertőzéseket okozva. Ebben az esetben a sebészeti beavatkozás elengedhetetlen!

Az abortusz története:

Ha azt gondolta, hogy az abortusz modern fogalom, akkor nagyon téved! Az önkéntes abortusz legkorábbi ismert eseteit, amelyeket indukált abortusznak is neveznek, az egyiptomi korszakban rögzítették. Kemény, nem műtéti gyakorlatokat alkalmaztak, mint például megerőltető munka, forró víz öntése a hasra stb., Amelyek a nők korai halálát okozták. Azonban az orvosi ismeretek megfigyelésével és továbbfejlesztésével ezek a barbár gyakorlatok helyt adtak a bevált tudományos módszereknek.

Valójában sok történész úgy véli, hogy az abortusz az 1920 -as években halálos eljárás volt magához a tényleges születési folyamathoz képest. Csak ezen időszak után született meg a biztonságos abortusz fogalma. Ahelyett, hogy a nők olyan veszélyes gyakorlatokkal próbálkoztak volna, mint a szúrás, a forrásban lévő víztartályban ülés stb., Abortuszokat végeztek képzett bábák felügyelete alatt. Az 1970 -es években először az Egyesült Államokban alkalmazták az orvosi abortuszt, amelyben a gyógyszeres tablettákat használták a terhesség megszakítására.

Ma sokféle abortusz -eljárás áll a rendelkezésünkre, amelyeket az anya vagy a baba trimeszterétől és egészségi állapotától függően fogadnak el..

Helyes az abortusz:

Ha félretesszük az abortusz jogi és illegális aspektusait, sokan úgy vélik, hogy ez a gyakorlat magában foglalja az értékes emberi élet és jövőjének erőszakos leállítását. Ez nem jelenti azt, hogy az abortuszt teljesen be kell tiltani, mivel csak bizonyos esetekben indokolható, amikor az anya életét veszélyezteti, vagy a csecsemőt veszélyezteti. Bármilyen egyéb ok – személyes, pénzügyi vagy szakmai – erkölcstelen és ártatlan ember áldozata.

Ahogy mondani szokták: „A megelőzés jobb, mint a gyógyítás”, az abortuszt a legjobban meg lehet akadályozni, hogy megvédje az életét, és megmentsen az erkölcsi bűntudattól. A nem kívánt terhesség kockázatának csökkentése érdekében választhat egy biztonságos fogamzásgátló lehetőséget, például tablettákat, óvszereket stb..

Az abortusz típusai: történelem és okok

Az abortusz különböző típusai:

Amint azt korábban tárgyaltuk, Indiában a terhesség 20 hetén belül különféle abortusz -eljárások állnak rendelkezésre, amelyek e három kategóriába tartoznak:

 • Biztonságos abortusz: Szülésznők, képzett egészségügyi szakemberek és bevált orvosi módszerek végzik.
 • Kevésbé biztonságos abortusz: Bár biztonságos módszerekkel, például tablettákkal hajtják végre, megfelelő felügyelet és tudás nélkül történik.
 • Legkevésbé biztonságos abortusz: Életveszélyes eljárásokat foglal magában, például invazív abortuszműtétet, el nem ismert módszerekkel.

Most, hogy megértette az abortusz osztályozását, nézzünk meg néhány biztonságos Indiában végzett abortusznevet és eljárást, valamint a terhesség szakaszát és költségeit:

1. Korai, nem sebészeti abortusz:

A terhesség előzetes otthoni teszt vagy szkennelés útján történő megerősítése után választhat egy korai, nem invazív módszert. Kémiai abortusz -gyógyszert adnak be, amely kismedencei fájdalmat, görcsöket és vérzést eredményez, hogy néhány órán belül megszüntesse a magzatot.

 • Mikor lehetséges? 2-10 hetes terhesség
 • Teljesítési idő: Az eredmények egy napon belül is megjelenhetnek
 • Költség: INR 500-1000

2. Vákuumszívás:

Ebben az eljárásban helyi érzéstelenítőt fecskendeznek a méhnyak környékére, és csövet helyeznek be. Ezután a méhlepényt szívják ki egy abortusz vákuumgéppel, és az egész méhet megtisztítják, hogy eltávolítsák a nyomokat.

 • Mikor lehetséges? 2-12 hetes terhesség
 • Teljesítési idő: 5-10 perc
 • Költség: INR 2000-3000

3. Tágítás és evakuálás:

A módszert általános érzéstelenítésben hajtják végre, majd óvatosan kinyitják a méhnyakot. A szívással és csipesszel történő abortusz segítségével a magzatot és a méhlepényt eltávolítják a méhből, ami magában foglalja a gyermek testének megcsonkítását is.

 • Mikor lehetséges? A terhesség 13-21 hete
 • Teljesítési idő: 30 perc
 • Költség: 2000-30 000 INR

4. Munkaindukció:

Ezzel a módszerrel az anyát beviszik a kórházba, és gyógyszert kapnak a korai szülés előidézésére. Az összehúzódások körülbelül 2-4 óra alatt alakulnak ki, hogy kiszorítsák a magzatot. Ezt azonban abortuszművelettel kell követni, hogy eltávolítsák a méhlepény nyomait.

 • Mikor lehetséges? 16-21 hetes terhesség
 • Teljesítési idő: 2-3 napos kórházi tartózkodást jelent, és néhány órát is igénybe vehet.
 • Költség: 5000-30 000 INR

Miután átlépte a második trimesztert, az abortusz nehéz és veszélyes lehet a testére. Csak szélsőségesen elkerülhetetlen esetekben végeznek C-metszetet a baba kiűzésére. Meg kell jegyeznie, hogy a fenti abortuszmódszereket és azok típusait orvos vagy képzett egészségügyi szakember szigorú irányítása és felügyelete mellett végzik.

Mennyi az átlagos abortusz a világon:

Bonyolult véleményt mondani az abortuszok arányáról a világ minden országában, mint sok országban az abortuszok törvénytelenek, számukat ne dokumentálják. Az ENSZ World Abortion Policies Reports szerint az abortuszok arányát úgy határozták meg, hogy figyelembe vették a 15-44 éves korosztály 1000 nőjén végzett abortuszok számát. Ez az adat kizárhatja a spontán abortuszokat, amelyek beavatkozás nélkül történnek, és normális esetben vetéléseknek nevezik.

Gyors abortusz tények:

 • Egy tanulmány kimutatta, hogy Oroszországban a legmagasabb az abortuszok aránya, 1000 nő közül 37,4 nő fejezte be terhességét. Kuba 28,9, Kazahsztán 27,4 ponttal követte ezt a nemzetet.
 • Ez még megdöbbentőbb Indiában, mivel 2018 -ra riasztó szám volt, hogy évente körülbelül 15,6 millió abortuszt jelentettek. Ez a szám jóval magasabb, mint az Egyesült Államokban, ami jelentősen csökkent az 1990 -es 1,4 millióról. becslések szerint naponta átlagosan 13 haláleset történik abortusz miatt, nem biztonságos és nem higiénikus gyakorlatok miatt.

Törvényes az abortusz Indiában:

1970 -ig bűncselekménynek tartották az abortusz támogatását vagy kipróbálását, és szigorú büntetésekkel, akár 7 év szabadságvesztéssel és súlyos pénzbírságokkal jár. De az a kérdés, hogy az abortusznak legálisnak kell lennie legalább elfogadható esetekben, 1971 -ben született meg az abortusztörvény Indiában.

India egyike azoknak a sok országnak, ahol bizonyos körülmények között törvényes az abortusz. Az abortuszra vonatkozó irányelvek szerint egy nő dönthet úgy, hogy 20 hét előtt befejezi terhességét, amikor az abortusz törvényes, különböző eljárások, például tabletták vagy a WHO által javasolt módszerek alkalmazásával. A 20 hetes időszak után, azaz a második trimeszter után. Az abortusz elvégzéséhez a bíróság engedélye szükséges, indokolt okok megjelölésével.

Az abortusz fő okai:

Számos oka van annak, hogy az indiai nők önindukción vagy orvosi abortuszon esnek át, ami hozzájárul a világ egyik legmagasabb csecsemőgyilkossági arányához. Többségük szelektív szexuális abortusz, miután a magzat nemét szkenneléssel nyilvánosságra hozták, annak ellenére, hogy a folyamat ellen szigorú szabályokat fogadtak el.

Más kihívások is lehetnek

 • pénzügyi gondok
 • az otthoni támogatás hiánya
 • kényszer szex
 • tinédzser terhességek
 • szex a házasság előtt
 • karrier kihívások
 • társadalmi nyomás
 • nem hajlandó további felelősséget vállalni.

Abortusz gyógyszerek alternatív gyógymódokban:

A piacon kapható abortusztabletták az Allopathiából vagy az angol orvostudományból származnak, amelyek két különböző típusú gyógyszert – mifeprisztont és misoprosztolt – használnak. Ezeket különböző márkaneveken értékesítik..

Az abortuszra nincs vény nélkül kapható homeopátiás gyógyszer, mivel ezeket a nő egészsége, kora és jelenlegi állapota alapján írják fel. Az Ayurveda által végzett abortusz olyan gyógynövény -keverékeken keresztül is lehetséges, amelyek a korai szakaszban megszakítják a terhességet. Még az orvosoknál is tájékozódhat az abortusz speciális gyógynövény -gyógyszereiről.

Abortusz otthoni gyógymódok: 13 biztonságos természetes módszer a korai hetekben

Ha szeretne megismerkedni az otthoni természetes abortuszmódszerekkel, akkor összeállítottunk 10 kockázatmentes otthoni jogorvoslatot a terhesség első és második trimeszterében az abortusz kiváltására. Íme a részletek: (1 & 2)

Hatékonyak -e az otthoni jogorvoslatok az abortuszban?

A nem sebészeti módszerek az abortusz természetes módjai, ha korlátozott a kórházakhoz vagy egészségügyi egységekhez való hozzáférés. A terhesség megszakítására szolgáló otthoni jogorvoslatok többségét semmilyen tudományos bizonyíték nem támasztja alá, és csupán bizonyos személyek személyes tapasztalatain alapulnak. Ezek a gyógymódok gyógynövényeket és természetes összetevőket használnak, amelyek hatásosak az abortusz kiváltásához. Biztonságuk és hatékonyságuk azonban nagyrészt vita tárgyát képezi, mivel néhány gyógynövényes módszer életveszélyes kockázatokat rejt magában.

Íme az otthoni abortusz elleni jogorvoslatok lehetséges veszélyei:

 • Erős vérzés a hiányos vagy elmulasztott abortusz miatt.
 • Fertőzések, ha külső eszközöket helyeznek be
 • Toxicitás a gyógynövény -készítmények túladagolása miatt
 • Az összetevők szennyeződése

Röviden, a természetes abortusz módszerek nem mentesek a veszélyektől. Ezért ajánlatos az orvos tanácsát kérni, hacsak nem rendelkezik orvosi létesítménnyel a lakóhelyén.

abortusz jogorvoslatok otthon

Az orvosok támogatják az otthoni abortuszt?

Valódi beszélgetéseket tanulmányoztunk az okleveles orvosok és betegeik között annak megállapítása érdekében, hogy az egészségügyi intézmények valóban támogatják -e az abortusz házi gyógymódjait. Erre következtethetünk:

-> A 8 hetes terhességű nők megkérdeztek néhány nőgyógyászt, hogy követhetnek -e bármilyen biztonságos otthoni gyógymódot a magzat megszakítására. Aggódnak, hogy a társadalmi nyomás és a nyilvánosságtól való félelem miatt klinikához fordulnak. A legtöbb orvos gyakori válasza:

Az otthoni jogorvoslatokkal végzett abortuszok nemcsak hatástalanok, hanem veszélyesek is. A megfelelő ismeretek hiánya veszélyeztetheti egy nő egészségét, és nem kívánt szövődményekhez vezethet. Az orvosi abortusz biztonságos, törvényes és eredményorientált.

-> Néhány más nő néhány orvoshoz fordult a nyers papaya és a fahéj terhességre gyakorolt ​​hatékonyságával kapcsolatban. Úgy vélik, hogy ezek a módszerek természetesek, és így minimális kockázatokkal rendelkeznek. De az orvosok mást mondanak!

Az olyan gyógymódok, mint a papaya és a fahéj, nagyon hajlamosak a kudarcra, és csak 1-2 esetben működnek. Az egyetlen módja a sikeres terhesség biztosításának, ha orvoshoz fordul, és tanácsot kér az abortusz folyamatáról.

-> Néhány beteg pozitív terhességi tesztet végzett egy otthoni terhességi készlet használatával. Megkérdezték az orvosokat, hogy ez a vizsgálat elegendő -e az abortusz folytatásához? Ha igen, mi a helyes módszer erre?

Az otthoni terhességi készlet a vizeletmintát használja a terhesség megerősítésére. Azonban gyakran félrevezető eredményeket adnak, mint például hamis negatív vagy hamis pozitív. Ez azt jelenti, hogy a nők terhesek lehetnek, de az eredmények mást mutatnak, vagy fordítva. A biztonság érdekében a terhesség állapotának és életkorának ismeretében ultrahangos vizsgálatot kell végezni az orvos klinikáján. Ennek alapján az orvos megfelelő eljárásokat javasol.

természetes abortusz otthon

Itt ismeri a természetes otthoni abortusz módszereit a nem kívánt terhesség megszüntetésére az első hetekben és hónapokban:

1. Papaya az abortuszhoz:

otthoni jogorvoslatok a terhesség megszakítására

A papaya az egyik leggyakrabban használt otthoni jogorvoslat a nem kívánt terhesség ellen. Míg az érett és a nyers papayát abortuszra fogyasztják, a nyers a hatásosabb. Az éretlen gyümölcs fehér latex nevű folyadékot tartalmaz, amely nagy mennyiségű prosztaglandint és oxitocint tartalmaz. Ezek a szerek abortuszt kiváltó tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek a gyümölcs érésekor csökkennek. Nem csoda, hogy a terhes nőknek miért tanácsolják, hogy távol maradjanak tőle a szülésig.

2. Ananász az abortuszhoz:

házi jogorvoslatok a korai abortuszhoz

Az ananász az abortusz egyik legjobb otthoni gyógymódja. A vizsgálatok szerint az ananász Bromelain nevű enzimet tartalmaz, amelyről ismert, hogy lágyítja a méhnyakot a magzat kiűzése érdekében. Ez csak a terhesség korai szakaszában működhet. Ezenkívül nincs megfelelő bizonyíték az ananász gyümölcs vagy gyümölcslé hatékonyságára, míg bizonyos vizsgálatok azt mutatták, hogy az ananász kivonat uterotonikus aktivitással rendelkezik.

3. Szezámmag az abortuszhoz:

biztonságos abortusz otthon

A szezámmagot az abortusz egyik legbiztonságosabb indiai otthoni jogorvoslatának tekintik. Egy éjszakán át áztatják, és mézzel együtt fogyasztják a gyors eredmény érdekében. Bár nincs elegendő bizonyíték a hatékonyságukra, úgy gondolják, hogy egy bizonyos szezámmag adag növelheti a test melegségét, hogy serkentse az összehúzódásokat. A többi otthoni jogorvoslattal ellentétben ez az összetevő nagymértékben mentes a mellékhatásoktól, kivéve, ha kivételesen nagy mennyiségben veszik be.

4. Petrezselyem az abortuszhoz:

hetes terhes abortusz otthon

A petrezselymet az abortusz legjobb otthoni gyógymódjának tartják. Sokan úgy vélik, hogy a petrezselyem tea gyógynövényes abortusz módszer, amely bizonyos adagokban szedve összehúzódásokat okozhat és megszüntetheti a magzatot. Bizonyos tanulmányok azt mutatták, hogy a gyógynövény valóban hozzájárult az abortuszhoz, de illóolajainak köszönhetően számos toxikus hatást is kimutatott. Világszerte beszámoltak olyan esetekről is, amikor a nők életüket vesztették, miután petrezselymet használtak erre a célra. Az is veszélyes, ha petrezselyemlevelet tesz a hüvelyi területére, hogy stimulálja a méh görcsét.

5. C -vitamin az abortuszhoz:

otthoni jogorvoslatok az abortuszhoz

Mindannyian tudjuk, hogy a C -vitamin erős antioxidáns és immunerősítő. Az 1970 -es orosz folyóirat szerint ennek a tápanyagnak a vetélő oldala alapos vizsgálat után derült ki. Ismeretes, hogy a nagy mennyiségű C -vitamin -kiegészítők hirtelen felszívódásához vezetett a szervezet ösztrogénszintje, ami vetéléshez vezetett.

6. Akác hüvely az abortuszhoz:

természetes gyógymód az abortuszra

Az akác egy virágzó növény, és hüvelyei természetes gyógymódjai az abortusznak. Bár nincs erős publikált bizonyíték a működésére, sokan használják az akác hüvelyek és a banán hajtások keverékét a gyorsabb eredmények érdekében. Mindkét összetevőt egyenlő mennyiségű napon szárítják és porítják. Ezt a keveréket cukorral kell összekeverni, és sokszor el kell fogyasztani, amíg a vérzés meg nem kezdődik. Ismét nincs garancia a gyógyszer biztonságosságára és hatékonyságára.

7. Kamilla az abortuszhoz:

az abortusz természetes módszerei

A test és a lélek megnyugtatása mellett a kamilla tea az egyik biztonságos, természetes gyógymód az abortuszra. Ez a gyógynövény az abortuszhoz tujont tartalmaz, amely nagy mennyiségben korai összehúzódásokat okozhat. Tehát a hatás eléréséhez naponta legalább 3 csészét kell fogyasztania.

8. Pamut gyökér kéreg az abortuszhoz:

A pamutgyökér kéregét a gyapotnövény gyökereiből nyerik, és a menstruációs görcsök enyhítésére és a méhösszehúzódások növelésére használják a szülés során. Ezenkívül az egyik kevésbé mérgező magzatnövelő gyógynövénynek tekinthető, amely vetélést okozhat terhes nőknél. Az összetevőt tea vagy tinktúra formájában, ajánlott adagokban használják a terhesség befejezésére.

Ismeretes, hogy serkenti a korai összehúzódásokat és abortuszt okoz a terhes nőknél.

9. Fahéj az abortuszhoz:

természetes módszerek a terhesség megszakítására

A fahéj az egyik hatékony otthoni jogorvoslat a nem kívánt terhesség ellen. A világ számos részén a nők erős fahéjas teát fogyasztanak a korai szülés előidézésére. Az eredményeket a fűszerben található erős hatóanyagoknak tulajdonítják. A nagy mennyiségű kumarin jelenléte miatt azonban szigorúan tartózkodnia kell a Cassia Cinnamontól, amely a mérgezőbb fajta.

10. Goji bogyók az abortuszhoz:

természetes vetélés módja

A kínaiak szerint a goji bogyók az egyik legerősebb ön abortusz elleni szer. Ezek a bogyók nagy mennyiségben tartalmaznak betainot és más vegyületeket, amelyek vetéléshez vezethetnek. Önnek is tudnia kell ezekről a gyümölcsökről, mivel káros hatással vannak az általános egészségre és a vesére. Fontos, hogy konzultáljon egy képzett szakértővel e bogyók biztonságos adagolásáról, hogy elkerülje a nemkívánatos egészségügyi szövődményeket.

11. Forró fürdő az abortuszhoz:

az abortusz természetes módja

Amellett, hogy segít a pihenésben, a forró vizes fürdő a legjobb otthoni orvosság az abortusz kiváltására. Egy tanulmány szerint azok a nők, akik az első trimeszterben pezsgőfürdőt használtak, nagyobb eséllyel vetéltek el. Az ötlet az, hogy növelje az általános hőmérsékletet, nem csak a hasi régiót a jobb eredmények érdekében. Ügyelni kell azonban arra, hogy ne lépje túl a 101 Celsius fokot vagy a 38 Celsius fokot, és ne töltsön 10 percnél tovább a vízben.

12. Házi ételek az abortuszhoz:

Házi ételek az abortuszhoz

A fent említett jogorvoslatokon kívül bizonyos ételek fogyasztása önindukciót okozhat. Azonban nincs empirikus bizonyíték arra, hogy ezek az élelmiszerek hogyan működnek, valamint a siker és a biztonság aránya. Tehát jobb, ha orvoshoz fordul, mielőtt otthon kipróbálná őket:

 • Tengeri ételek: Úgy gondolják, hogy nagy mennyiségű rák, hal, garnéla stb. Fogyasztása a terhesség alatt összehúzhatja a méhet és vérzést okozhat az abortusz miatt.
 • Aloe vera: Az aloe vera antrakinonokat tartalmaz, amelyekről ismert, hogy korai összehúzódásokat idéznek elő. Ha ezt a gélt nagy mennyiségben fogyasztja, vetélést okozhat.
 • Koffeintartalmú italok: Míg egy-két csésze kávé nagyrészt kockázatmentes, a koffeintalapú italok feleslegének fogyasztása kiszáradhat a szervezetből, és folyadékvesztéshez vezethet. Ez viszont befolyásolja a terhességet, és természetes abortuszt okozhat. Bár bizonyos szempontból jó az Ön számára, a koffein túladagolásának mellékhatásai elképzelhetetlenek.
 • Fűszerek: A fűszerek, mint a borsmenta, a görögszéna stb., Stimulálhatják a méhösszehúzódást a terhesség korai szakaszában. A vér tágulása miatt súlyos vérzést is okozhatnak. Ez csak akkor fordul elő, ha nagy adagokat vesznek be.
 • Savas gyümölcsök: Bizonyos gyümölcsök, mint a vad alma, a citrusfélék rendkívül savanyúak a magas savas tartalom miatt. Az ajánlott adagon túli fogyasztása vetélést okozhat, és számos más gyomor -bélrendszeri problémát okozhat.

13. Házi gyakorlatok az abortuszhoz:

Házi gyakorlatok az abortuszhoz

Bár a gyakorlatokat terhesség alatt ajánlják, bizonyos pózok természetes abortuszt okozhatnak a nőknél. Itt van néhány közülük:

 • Súlyemelés: A nehéz súlyok megemelése megterhelheti a csontvázát és megállíthatja a magzat növekedését, ami önvetéshez vezethet.
 • Háton fekve: Ha a hátán alszik, a magzat vérellátása csökken, és lassan véget vet a terhességnek. Azonban néhány napba telhet, amíg az eredmények azt mutatják, hogy szédülést tapasztalhat a folyamat során.
 • Jóga: Vannak bizonyos pózok a jógában, amelyek megszakíthatják a terhességet. Az ászanák, amelyek magukban foglalják az ugrást, a csavarást, a szervek összenyomódását, a test extrém nyújtását és megfordítását, rendkívüli stresszt okozhatnak a test alsó felében. Ezzel együtt a méh oxigénmentesített vérellátásához vezetnek, és abortuszhoz vezethetnek.

Vannak más gyakorlatok is, például felülés, ropogás stb., Amelyeket sok nő használ a nem kívánt terhesség megszabadulására. Nem ismert azonban, hogy ezek a pózok teljes abortuszt eredményezhetnek -e. Ha nem sikerül, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy hibás vagy rokkant babát szül. Tehát ne végezze el őket, hacsak képzett szakértő nem vezeti őket.

JEGYZET: Ezek a nem kívánt terhesség elleni otthoni jogorvoslatok csak a korai szakaszban (1-12 hét) működhetnek. Kipróbálhatja őket körülbelül egy hétig, és ha nem működnek, nem érdemes kockáztatni. Azonnal kérdezze meg orvosát az orvosi abortuszról. Továbbá, ha gyanítja a kimaradt vagy hiányos abortuszt, ne hanyagolja el, és egyértelműen mondja el erről orvosának.

Abortusz otthon komplikációk: jelek, hatások & Helyreállítási tippek-

1. Az abortusz jelei után:

Honnan tudod, hogy vetélésed volt? Vannak olyan tünetek, amelyekre figyelni kell? Mi a normális és mi nem? Olvasson tovább, hogy tudjon róluk:

Legyen szó természetes vetélésről vagy önindukcióról, valószínűleg tapasztalni fogja ezeket a gyakran előforduló változásokat a szervezetében.

 • Közepes és erős vérzés, enyhe vagy súlyos foltosodás mellett
 • Súlyos görcsök az alsó hasi régióban, amely egészen a fenékig és a hüvelyi területig terjedhet.
 • Fáradtság és rendkívüli gyengeség
 • Gyengédség a mellekben
 • Lövés fájdalom a hátadban

És szélsőséges esetekben a következőket tapasztalhatja:

 • Irányíthatatlan hányás vagy hányinger
 • Magas testhőmérséklet
 • Égő érzés a húgyhólyagban
 • Erős vérveszteség, ami vérzéshez vezet

Mindkét esetben azonnal forduljon orvoshoz, és időben kérjen megfelelő orvosi segítséget.

Abortusciklus hetek és hónapok szerint

2. Az otthoni abortusz hatásai:

A vizsgálatok szerint az indukált abortusz, ha szigorú orvosi felügyelet mellett végzik, valószínűleg nem okoz súlyos, hosszú távú egészségügyi hatásokat (1). Bizonyos esetekben azonban egy nő a jövőben fokozhatja ezen problémák kockázatát:

 • Hangulatingadozások, depresszió
 • Koraszülés a későbbi terhességekben
 • Késleltetett gyermekvállalás
 • Meddőség
 • Nagyobb esélye van a mellrák kialakulására (nincs konkrét bizonyíték erre az állításra, és a választott abortusz és a rák összefüggése csak néhány esetben volt megfigyelhető)
 • Halál, azokban az esetekben, amikor az abortuszt veszélyes körülmények között, félismerettel vagy nem bizonyított gyakorlatok alkalmazásával hajtják végre.

3. Hogyan lehet felépülni az abortusz után:

Az abortusz egy traumatikus folyamat, amely súlyosan megterhelheti testét és lelkét. Fontos, hogy adj magadnak egy kis időt, hogy kilépj ebből az epizódból, és helyreállítsd a normális életet. Ezek a tippek eloszlathatják az összes zavart, amit az abortusz utáni teendők és mit nem szabad tenni:

 • A pihenés nagyon fontos. Feltétlenül tartsa tiszteletben a helyzetét, és hagyja, hogy a teste helyreálljon. Szünetet tartson a munkában vagy bármiben, ami stresszhez vezethet.
 • Szigorúan kerülje a megerőltető, intenzív edzéseket legalább két héttel az abortusz után. Ha gyakorolni szeretne, vegyen fel könnyebb formákat, például meditációt, pránájámát stb.,
 • Javasoljuk, hogy legalább két hétig tartózkodjon a szexuális kapcsolattól, mivel a nemi szervei még mindig gyengék lehetnek, és fájdalmas élményhez vezethetnek. Ezenkívül a fertőzések kockázata is nő ebben az időszakban.
 • Kerülje a kimenést egy -két hétig, amíg a vérzés el nem szűnik. Hirtelen vércsordulást tapasztalhat, ami zavarhoz és ájuláshoz vezethet. Tartsa készen a párnákat, és ne használjon tampont a fertőzések kockázatának megelőzése érdekében.
 • Fogyasszon kiegyensúlyozott étrendet és igyon sok vizet. Ezenkívül kérdezze meg kezelőorvosát, ha szüksége van vas -kiegészítőkre, hogy megbirkózzon a vérveszteséggel.
 • A rendszeres orvosi ellenőrzés elengedhetetlen, még akkor is, ha jól érzi magát.
 • A legfontosabb az, hogy otthon támogassuk a hormonokkal kapcsolatos szorongást és érzelmi stresszt.

GYIK:

1. Az abortusz otthoni gyógymódjai befolyásolják -e a jövőbeni terhességemet és időszakomat?

Ha korábban abortuszt hajtott végre, akkor kevesebb esélye van a jövőbeli terhességre. Ez azonban esetenként változhat, és ritka esetekben nehéz második terhessége lehet. Az abortusz után a menstruációs ciklusok véletlenszerűek lehetnek, és néhány hónapba telik, amíg rendszeresödnek. Ha bármilyen problémával szembesül a vérzéssel vagy a rendszertelen menstruációval, forduljon orvoshoz.

Az abortusz hónapokban

2. Az aszpirin az abortuszhoz biztonságos módszer és működik -e?

Az aszpirin gyógyszertári fájdalomcsillapító, amelyet testfájdalmak és gyulladások kezelésére használnak. Sokan azt állítják, hogy az aszpirin a napi néhány adag használatával a terhesség megszakítására is alkalmas. Ez azonban semmilyen érvényes bizonyítékot nem tartalmaz, és semmilyen módon nem ajánlott. Egy tanulmány azt is kimutatja, hogy az aszpirin szedése 26 órával az elektív abortusz előtt meghosszabbíthatja a vérzési időt és jelentős veszélyeket okozhat.

3. Valóban működik az akupunktúra az abortuszhoz??

Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás, amely tűket használ a szervek stimulálására. Azt mondják, hogy a tűk behelyezése bizonyos „tiltott” pontokba abortuszt és vetélést okozhat egy nőben. Ezen elmélet szerint a Li-4, Sp-6 és a Pericardium-6 60 hólyaggal történő stimulálása növelheti az orvosilag kiváltott abortusz sikerét.

4. A terhesség alatti szex abortuszhoz vezethet?

Sok kétség merül fel a szex szerepéről a vetélésben. Sokan úgy vélik, hogy a szex a terhesség korai szakaszában abortuszt okozhat. Ennek azonban nagyon ritka az esélye. Más problémák okozzák a legtöbb vetélést. De a Placenta Previa vagy alacsony fekvésű Placenta -val rendelkező nőknél a legjobb elkerülni a szexet a második trimeszterig.

5. Mi az abortusz törvényes kora Indiában??

A terhesség orvosi megszüntetéséről szóló 1971. évi törvény szerint Indiában az abortusz csak a terhességet követő 20 héten belül megengedett. Bármilyen kísérlet a terhesség 20 hét elteltével történő megszakítására jogellenes és bűncselekmény, kivéve, ha azt megalapozott indok és bírósági engedély alátámasztja. Szintén szülői beleegyezés szükséges a 18 év alatti kiskorú lányok orvosi abortuszához.

6. Melyek az abortusz határai egy nő életében?

A nők átlagosan 40 évig termékenyek. Ezalatt az idő alatt megengedhetik a biztonságos, indukált abortuszt egy vagy legfeljebb kétszer (ismét az általános egészségi állapottól, a körülményektől és az életkortól függően). A többszörös abortuszok súlyosan ronthatják a nő egészségét, és visszafordíthatatlan szövődményeket okozhatnak a szervezetben.

7. Vannak -e abortuszklinikák Indiában?

Amint fentebb említettük, Indiában 20 hétig legális az abortusz. Tehát minden elismert klinikán vagy kórházban dolgozó okleveles nőgyógyász javasolhat tablettákat vagy eljárásokat a terhesség megszakítására. Kiskorú lányok vagy 20 hét utáni kérések esetén megfelelően be kell jelenteniük a törvénynek, és jogi engedélyt kell kérniük a szabályok megsértésének elkerülése érdekében.

8. Mely országokban tiltják az abortuszt?

Akárcsak 2019-ben, huszonhat olyan ország van, ahol az abortusz jogellenes. Szigorú abortuszellenes törvényeik vannak, amelyek megtiltják állampolgáraiknak, hogy bármilyen kísérletet tegyenek. E nemzetek közé tartozik El Salvador, Nicaragua, Dominikai Köztársaság és Vatikánváros.

Reméljük, hogy az abortusz házi gyógymódjainak átfogó útmutatója világos betekintést adott a téma összes lehetséges területébe. A cikk fő célja, hogy felhívja a figyelmet az abortuszra és megtörni a körülötte lévő mítoszokat. Nagyon fontos megérteni ezeket a módszereket és következményeket, mielőtt döntést hoz. Csak ne feledje, hogy az abortusz nem kívánatos gyakorlat, és nem jó a „második esély”!

NYILATKOZAT:

A fenti jogorvoslatok vagy gyógyszerek egyike sem bizonyított 100% -ban biztonságosnak és hatékonynak a sikeres abortusz kiváltásában. Ezeket semmilyen orvos vagy orvos sem írja fel papíron. Ezért nagyon fontos, hogy teljesen megértsük e módszerek előnyeit és hátrányait, mielőtt otthon kipróbálnánk őket. Amint fentebb említettük, minden túladagolás visszafordíthatatlan károsodást okozhat a szervezetben, és elkerülheti a vak hitet bennük. Ezzel teljes felelősséget vállal a következményekért. Mindig jó gyakorlat orvosi ellátást és beavatkozást igénybe venni, hacsak nem korlátozza a hozzáférést.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80